|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
27.4.2023 12:40:12   
Pikcapokca
Sasa meni je na vsakem pregledu izmerila mv, pa je vedno rekla da je okej.tud zdravnica je rekla 2 uri na dan ven it. Seveda po zmoznostih. Ampak ze ko grem sam s psom ven cutim kak mi takoj dol pritiska. Kaksen dan nic ampak vecinoma pa kar.. tudi zelo nizko jo nosim.. pac grem za 10/15 min ven pa mam dovolj..Res je cudovito! Jaz tudi. Grem veckrat skozi cotike pa vse si slikam in pol gledam slikice na telefonu pa moj je tud tak navdusen.. se kdaj “igra” z povstrom kak jo bo pestoval pa sem pol se jaz bolj navdusena. Komaj cakava da pride 😊

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
27.4.2023 12:41:23   
Pikcapokca
Sej je prav da vseeno migamo, tudi med porodom bo lazje ze zdaj malo gibamo kot pa skos mirujemo. Seveda ce ni kaksnih hudih rizik. Samo da ne pretiravamo. Kokr lahko 😊

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
27.4.2023 20:23:01   
Aloa
Punce kako pa kaj ležijo vaši otročki. Moja pupa je zdaj v prečni legi🤔 upam da se obrne do poroda🙏

Neposredna povezava do sporočila: 1453
27.4.2023 20:36:18   
Anonimen
Pri meni od 28t dalje na glavo (pred tem prečna), mislim pa da ima hrbet na moji desni strani trebuha, vsaj glede na brce pod levo rebro ☺️
Saša 

(odgovor članu Aloa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1454
27.4.2023 20:46:56   
Aloa
Pri meni je bila pa prej na glavi, zdaj pa prečno. Sej do kdaj je čas da se obrne??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
27.4.2023 21:05:21   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Aloa

Pri meni je bila pa prej na glavi, zdaj pa prečno. Sej do kdaj je čas da se obrne??

V katerem tednu pa si? Meni je G rekel, da se obračajo do nekje 34 tedna 🤷🏼‍♀️Saša

(odgovor članu Aloa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1456
27.4.2023 21:12:28   
Aloa
V 28 tednu sem. Ampak se mi zdi da zdaj ko leži prečno da sploh ne telovadi tak kot je prej🥺Imam pa res posteljco nizko zadaj. Mogoče se je zato postavila v prečno lego🤦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
27.4.2023 22:56:34   
Pikcapokca
Moja tudi precno lezi. Se pa veckrat konkretno obraca, da cel trebuh zamiga 😅

(odgovor članu Aloa)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
27.4.2023 23:03:19   
Aloa
Pikcapokca v katerem tednu pa si?? Jaz pa zdaj trenutno slabše čutim🙃 

Neposredna povezava do sporočila: 1459
27.4.2023 23:36:44   
ironic
Sem začela nabavljati, tak da bo 😊 sem še končno našla avtosedež, bom sicer v AT naročila,ker ima kolegica sestro gor.. pri nas BC 500€, gor 275€ 😁 noro.. tudi dosti že sem začela, po večini prek spleta, ker mi je muka po trgovinah hodit ker ne zdržim tak dolgo, me je ful slabost začela mučiti pa vonjave. Še katero?Jaz sem imela prejšnji teden kontrolo ampak 5 min in čao, tak da sploh ne vem kak mi leži. Imam pa UZ rasti 18.5, pa bom takrat vidla.Meni grozno otrdeva, samo da malo bolj stopim, križ in trtica groza... Ko pridem s sprehoda čutim vsako medenično kost in spodaj. Komaj hodim. In to potem vpliva na MV. Grem do zmožnosti. Drugače pa Saša komot lahko čistiš in kratki in počasni sprehodi.. ne rabiš popolnoma mirovat. Če bi morala bi verjemi ostala v bolnici,ker vsako zadržijo v takih primerih, da imajo nadzor. Mene so sicer takrat prvič spustili domov ker sem bila na čisti meji, pa ker živim v bližini bolnice, drugače dvomim. Paziti moraš samo na držo ko delaš, in lepo počasi. Ker mene čiščenje izmuči, samo dol padem. Glede na tvoje mm, raje počasi in res pazi. Večino dneva počivaj. Se malo usedi, uleži, lažje stvari opravi. Ker tu je bolj mišljeno da si v pogonu in da ne paziš glede samega gibanja in greš prek zmožnosti. Saj sama čutiš koliko lahko, od tega daj zdaj še malo manj pa bo. Boš vidla. Pa kar lepo idi in praznuj. Komot lahko. Pa se malo sprehodiš, pa se spet usedeš. 
Jaz sem opazila zatekanje. Pa sem ravno svoji rekla da nič ne zatekam, evo pa sem začela. Sploh pri kakem sedenju da nimam dvignjenih nog, groza. Zadnjič nisem mogla obuti čevljev ko sem šla na obisk. Ker sem čutila bolečino in evo... Kak je pri vas glede tega?
Za sladkor pa ne skrbite, če imate rahlo povišanje,ker imamo mi zelo nizke vrednosti za dosego proti ostalim državam. Saj malo še, pa bomo končno konec z vsem tem. 😊😊 Danes sem v gostilni skoraj naročila koktejl ko sem vidla reklamo pa se mi je tak ga zluštalo. Čisto mi je padlo iz glave, a pred mano prava žoga 🤣🤣🤣
Pri nas v službi je navada, da ko katera rodi ponavadi pobirajo denar in dajo kot darilo, tista pa potem prinese nekaj sladkega.. edino pri nas v pisarni je tako da lahko celo pisarno povabim na kavo in tortico. Ma ne bom, se nismo nekaj razumeli zadnje leto pa ni potrebe, lahko samo določene 😁😁🤣 je res odvisno kje delate, kak se razumete, pa če je že katera rodila kak je tista naredila. Se mi zdi, da je vedno ena začetnica,potem pa vse delajo enako 😁😁

(odgovor članu Aloa)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
27.4.2023 23:54:41   
Pikcapokca
Aloa jutri sem 29t 😊

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
28.4.2023 7:56:33   
Anonimen
Punce, jaz pri prečni legi (ko je bil cca 24t) sem velik manj čutila. Potem okrog 28t pa vse bolj, čeprav vem, da vmes nekaj dni ful slabo ... pa sem skoraj že paniko delala. No potem se je pa začelo. Vsak dan sedaj lepo čutim. Zjutraj malo, popoldne vsake toliko, zvečer pa res ful ... moram pa nujno ležat na desnem boku, da brca v levo strah trebuha. Če sem na levem boku mi itak sploh ne paše bit, me nekak zateguje ... pa še brc je nekam manj. Očitno tudi njemu ne paše.

Bravo Ironic, kar poteši potrebo po nakupovanju user posted image Jaz zdaj čakam plačo, da kupim še nekaj stvari haha, ta mesec je blo precej, tko da moram sedaj počakat na priliv user posted image user posted image user posted image

No saj to tudi delam - po zmožnostih oz malo manj.

Jaz zatekam, če sem ful sede in obuta + da sem v kakših ozkih pakicah pa da me še elastika od nogavic stisne. Takrat imam prov mal blazinico na nogah ... ni pa tako zelo hudo. Še preden se je to začelo dogajat me je itak skos sodelavec hecal, da mam otekle gležnje (pa niso bili) in pol sem ratala pozorna in skos gledala, no en dan se je pa oteklina res pojavila. Meni potem ful paše mrzel oz mlačen tuš po nogah, počivanje z podloženimi nogami in pa hladilna krema za noge user posted image

Pogostitve v službi nisem imela. Nismo nekaj super ekipa, pa samo 5 nas je ... in sem mislila, da bo sreda ta teden moj zadnji delovni dan. Sem mela namen spečt eno izi pecivo z višnjami, malo soka še, kakšne grickalice ... no pa sem potem ponedeljek oddelala in se nisem nič vračala (zaradi tega MV) user posted image ... tudi prav.

Mi gre pa sedaj fuuul na živce, ko komu omenim, da sem že doma - pa vprašajo zakaj, pa komu pač povem (odvisno koliko smo si blizu) in če omenim, da morm mal bolj na izi ker mam krajši MV, takoj vsi nazaj ''ja to boš zih prej!''... ah c'mon, k vse poznamo ženske, k so mele kratke MV in rodile čez rok!
Presrečna bom če pridem do 35. tedna, še raje 37.. itak, potem pa AKCIJA! Ko pomislim, da ta teden zaključujem 30. teden .... in da bo 35. teden res tik tak tukaj ... NORO! Pa še vseh predavanj Moje babice nisva obdelala user posted image

Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1462
28.4.2023 11:04:06   
ironic
Ma saj ljudje itak morajo skoz neki komentirat, če že ne trebuh, potem gledajo in komentirajo glede same tebe, če si se kaj poredila.. potem nekateri imajo fore iz love movie, da bi morala biti ženska v 9 nebesih, ves čas vesela in nasmejana, ker je pač noseča. Omg res.. imam enega takega sodelavca, ko je tak pameten, kot da on ve kak biti ženska 🙄🙄🙄🤷🏼‍♀️ mu itak ne prideš naprej.. ma jaz sem že nekaj časa v bolniški in bom videla.. če bodo res kaj dali za darilo, bom itak se čutim dolžna da jim nekaj prinesem (po porodu), drugače pa ne bom. Zakaj pa bi. Raje s tistimi ko se res razumemo, kot pa nekaj površinsko. Zato pa mi ni ravno za našo pisarno, ker se res ne razumemo in kaj boš potem nekaj na silo... 

Ja zdaj me je res prijelo, da obvezno moram imet vse v maju, ker nimam nič. Ker vse že imajo, jaz pa še kar čakam 😁😁 tako da sem začela, res pa največ prek spleta, ker je vseeno ceneje, pa še ne rabim se ubadat v trgovini, ker mi itak takoj postane vroče, se ne morem odločiti kaj bi, vse mi že preveč postane.. tak pa raje klik in je to to 😁😁 
Ja, jaz sem komaj zdaj opazila ker me zvečer noge tak bolijo in gležnji, ljubi bog. Prav boli boli.. ima katera magnezijev gel/kremo. Ful hudo hvalijo mislim da je bettee biotics? Ker to še za bebe hvalijo, za krčke. Sem razmišljala da bi šla kupiti, ker enostavno me grozno boli.. pa imam teniske, pa vseeno.. zdaj se mi je noga povečala za eno številko, tak da poleg oblačil imam še težave s čevlji 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤣 ampak ok, se ne pritožujem, da "nujno rabim" 😁😁😁👍

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
1.5.2023 13:42:53   
anja93
Katero adaptirano mleko (za vsak slučaj) si boste pripravile? Sem gledala, hvalijo HIPP, Baby Love (Dm). Ali pa najboljše počakat, če bodo novorojenčka v porodnišnici hranili z forumulo in potem nabaviti isto? Kakšne imate izkušnje? 
Lp. 

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
3.5.2023 13:02:41   
ŠeenaSanja
Nam so v materinski šoli rekla češ da si naj nič ne pripravljamo, ker da če dojenje nebi steklo da je najbolje tudi doma nadaljevat z isto formulo kot so jo uporabljali v porodnišnici.🧐 Čeprav jaz si bom pripravla od HIPP-a eno formulo čisto za vsak slučaj, sploh pa ker živima 10min z avtom stran od mesta od dežurne lekarne pa še dlje in mi res ni da se bom sredi noči sekirala še za to kje bova dobila formulo 😂

(odgovor članu anja93)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
3.5.2023 13:04:57   
ŠeenaSanja
Aha pa še to. Koliko tetra pleničk si boste pripravile?In pa pleničke za previjanje.. Je smiselno si delat zaloge ali boste potem vidle katere pašejo otroku in jih boste kupovale sproti? 

(odgovor članu anja93)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
3.5.2023 14:40:57   
Anonimen
Tudi jaz sem dobila tako pripročilo - da se adapritano kupi šele potem in to takega kakor imajo v porodnišnici 😊 jaz si ga ne bom takoj nabavila, bom počakala 😊 
Glede tetric - jaz jih imam 30. Pleničke za previjanje sem nabavila testno dva paketa - Baby Love plenice Premium 1 in 2 (newborn in mini). Newborn so za 2-5kg, mini pa za 3-6kg in so baje boljše za čez noč). Če ne bodo OK bomo takrat vzeli druge 😃
Čez točno 2 meseca (3.7.) pa je moj PDP 🤗 ful upam, da bo tole z MV zdržalo vsaj tja do 35.tedna. V torek imam pregled pri osebnem G in držim pesti, da ne bo krajši kakor je bil.. 🍀🍀🍀 Sicer pa sem doma večino, vmes pospravim, skuham… pa počivam. Aja pa ta Utrogestan si vstavljam in ja. To je to 😊
Saša

(odgovor članu ŠeenaSanja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1467
3.5.2023 16:27:35   
nevergiveup
Jaz sem že pri ta prvi imela Aptamil in sem nadaljevala tudi pri ostalih. Sicer pa sem to imela za zvecer, ker to, da dojis na zahtevo otroka in je pol vedno dovolj je eno samo nakladanje. Meni se namrec ful pozna, ce sem prevec aktivna in mi je pri še pri vsakem otroku to vsake toliko prav prišlo. Jaz nič ne kompliciram glede dodajanja... Plenic pa nimam še nobenih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
7.5.2023 12:16:11   
Gluck4
4.mama še zdaj nisem slikala vozička, sem ga pa našla na netu....https://www.podarimo.si/293583-vozicek-maxi-cosi-mura-3
Takšen je, da si boš znala predstavljati...Imam torej 1x košaro, 2x športni del ( drugi je sivo črna kombinacija), 2x ogrodje - gume super, 2x jajčka z adapterji....  Za vse terene 👍Ali boš imela? Nekdo bo moral priti iskati to v Žalec k meni... če 4.mama ne bo vzela, lahko katera druga pride iskat.... jaz rabim prostor in bi to podarila čim prej.... Drugače sem pa ok. Kislina, pa občasno bruhanje, uhajanje urina še vedno prisotno.... preglede imam 1x mesečno, dete bp.... v glavnem zaenkrat vse ok....

(odgovor članu nevergiveup)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
7.5.2023 14:32:59   
ŠeenaSanja
Gluck4 samo da je s tabo in otročkom vse okej 😁 se počasi približujemo ciljni črti 😁Jaz pa sem bila na oggt in sem imela že na tešče reveč sladkorja v krvi tako da sploh nisem pila glukoze. Naj bi me klicala ginekologinja da mi poda navodila za naprej pa se ni ne javljala ne klicala. Sem bila kar malo potrta in zaskrbljena da bo z malim vse okej 😔 Naslednji pregled pa šele 16. 😔

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
7.5.2023 22:54:29   
Gluck4

IZVIRNO SPOROČILO: ŠeenaSanja

Gluck4 samo da je s tabo in otročkom vse okej 😁 se počasi približujemo ciljni črti 😁Jaz pa sem bila na oggt in sem imela že na tešče reveč sladkorja v krvi tako da sploh nisem pila glukoze. Naj bi me klicala ginekologinja da mi poda navodila za naprej pa se ni ne javljala ne klicala. Sem bila kar malo potrta in zaskrbljena da bo z malim vse okej 😔 Naslednji pregled pa šele 16. 😔

Jaz če ne dobim na telefon pošljem kar email... se mi zdi da so še najbolj odzivni... če je kdaj kaj nujnega napišem pod zadevo vedno nujno z velikimi tiskanimi črkami... nato opišem za kaj se gre.... poskusi.... pri meni je vedno v najkrajšem možnem času odziv....

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
8.5.2023 7:23:09   
ŠeenaSanja
Sem tudi pisala pa mi je sestra odpisala da me poklice zdravnica in poda nadaljna navodila.. 😔 Znoris, se pocutis ko da jim je cisto vseeno.. 

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
8.5.2023 7:23:22   
Anonimen
Oooo tole tuki pa bolj sameva, ste vse na počitnicah odklopile - no pa saj prav! 
Jaz sem še naprej na bolniški in imam pošteno že vsega vrh glave! 😊🤷🏼‍♀️ jutri imam KONČNO pregled pri svojem G in me ful zanima kako je z malim! Nekaj se je moglo obrnit, ker tko kakor ga čutim zadnje 7-10 dni, noro 😃💙 prov tisto raztegovanje, brce, končno mi je uspelo tudi malo posnet… pa čutim ga skoraj ves čas.. zdaj tudi ponoči. Na zadnjem pregledu v 28t je bil na glavi, mislim, da je zdaj tudi, ampak imam občutek, da vseeno nekako drugače… ali pa se je posteljica kam premaklnila (sicer jo imam spredaj in zato naj bi bilo čutenje gibov manjše?)… tko da ja, res velik velik dan jutri. Pa še stanje materničnega vratu me zanima, ali je počivanje + Utrogestan kaj pomagal. Nisem bila pa priklenjena na posteljo/kavč… delam čist po občutku, sem pa brez bremen, dviganja,… 
Te dni bom pripravila torbo za porodnišnico. Oprala sem že vsa oblačilca in jih (sede) zlikala - ne vse, ker mam ful mejhno likalno mizo (sicer sploh ne likam stvari zame in za moža) ampak sem rekla da prvo rundo zlikam, pol pa verjetno tudi ta mali oblačilc ne bom več 😊 
Čas leti in vsak trenutek bo tukaj julij! No jaz sem si rekla, da tja po 10.6. bi lahko se že kaj začel dogajat, takrat bom glih 37t 💙🍀
Kje boste rodile? Jaz bom v Ljubljani, saj živiva praktično 10 minutk stran 😊 
Kako ste ostale? Kaj novega?
Saša

(odgovor članu Gluck4)
  Neposredna povezava do sporočila: 1473
8.5.2023 10:38:15   
Stella Marella
Hojla 👋
Ja mene mece ven, ne vem, kaj se dogaja, upam, da bo to zdaj to objavilo. 

Res je, bil je pocitniski odklop, bila sem celo v Gardalandu in ga uspesno preživela 😁 Zdaj se pa spet dogaja na polno. Ta vikend sem imela nonstop lazne popadke, sicer brez bolecin, ampak mi je dalo mislit, da bo akcija mogoce ze tudi kaj prej 😁 Sem pa v 35.tednu. Vsaj 2,3 tedne bi rada se zdrzala. .. V 37.tednu imam se ultrazvok, me ze grozno zanima, kako velik je nas sonček. Drugace sem zacela z masazo presredka, kupila malinov caj in se zacela bolj psihicno pripravljat na porod in poslusat svoje telo. 

Kako ste kaj ostale? 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
8.5.2023 11:08:46   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Stella Marella
Ta vikend sem imela nonstop lazne popadke, sicer brez bolecin, ampak mi je dalo mislit, da bo akcija mogoce ze tudi kaj prej

Mene pa zanima, kako to zgleda? user posted image

Saša

(odgovor članu Stella Marella)
  Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?