ironic
|
Bravo! 👏 Res pozdravljam odločitve, ko se odločite zase in otroka. Tudi jaz sem vztrajala, na koncu pa prisilno morala v bolniško. In šla nazaj delat po lastni želji, tri tedne pa nazaj v bolniško, sedaj so mi dali do konca (komisija). Mi je super? Ne. Ker že na splošno nisem hodila v bolniško, skoz delala, ker tudi menjave nisem imela. Izkoriščali do konca, tudi sedaj v nosečnosti. Jaz niti psihično ne bi zdržala pa če bi bilo vse bp. Sem imela namen delati do konec aprila, z majem bi vzela bolniško, da se malo spravim k sebi in pripravim, pa žal ni ravno šlo po planu. Sem dolgo rabla da sem v glavi razčistila ravno zaradi teh izjav nosečnost ni bolezen, ni bolniške, to so izkoriščanja blabla... Ni res! Vsaki privoščim in želim čim lepšo nosečnost, vsaka si tega želi, vendar žal ni tako. Ampak zato ker ima ena res težave, komplikacije, rizično nosečnost ipd., Še ne pomeni da si ti manj vredna za bolniško (mislim popolnoma vse), vsaka nosečnica je drugačna, vsaka drugače odreagira in vsaka drugače prenaša spremembe in tudi psihične spremembe, kaj šele sprememba okolice, službe.. Jaz sem bolj deloholik, vedno si nekaj iščem. Meni je bila taka muka ko so rekli nujen počitek, čim večje mirovanje (MV).. ker sem imela še za 2mm razlike me niso takoj zadržali in tudi zato, ker sem v bližini bolnice doma, sem lahko odšla domov. Umrla bi najraje, kaj si začet. In potem sem se vprašala (seveda čez precej časa), kdo je na prvem mestu. Jaz, služba, denar ali otrok in zdravje, moje zdravje, moja psiha in sreča. Niso to malenkosti. Dosti je to, ogromno! Ko se ne počutite vredu, pojdite v bolniško. Saj pa tudi ne rabite biti ves mesec, lahko samo teden dni, da zadihate! Dandanes je vse preveč psihe, kontrole, tekmovalnosti, mobinga, stresa na delovnem mestu, vendar imate še en srček v sebi - ne pozabiti tega! ♥️ Ženske smo si različne, super da si povemo mnenja, vendar smo si različne in se ne smemo enačiti. Poznam žensko,ki je šla dan pred porodom še na pohod na manjšo goro.. spet pa poznam drugo, ki je imela nosečnost sanjsko, vse bp, pa je takoj rekla da ona že ne bo delala. Tako da, razlike so.
|