|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
7.4.2023 22:06:34   
ironic
Haha, bi se lahko preimenovale v  štajerske julijke 😁😁😁 Ja, sem malo pregledala ponudbe, seveda štajerski konec,ker se nisem zmožna že zdaj dlje vozit pa saj ne vem koga izbrati. Res ne.. pri nekaterih mi ponudba ustreza, pa mi nekak slike niso všeč 🤷🏼‍♀️ pač bolj umetniško bi rada, če me razumete? Ker pri enih sem gledala galerije,pa mi je tak.. nevem da bi lahko me ena kolegica slikala,ko pač ima malo bolj roko in oko za to, pa bi potem malo obdelala sliko pa je to to. Potem pa za isto ceno ponuja nekdo,ki pa ima res smisel in vidiš da je to profesionalna slika. Res zanimivo.. ker nisem prej nikoli gledala/iskala fotografe, sedaj vidim ja... Saj pa tudi ne more vsak to početi.. No,ko ste Štajerke, koga bi priporočale oziroma kam boste same šle? 😊😊

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
8.4.2023 4:50:19   
ironic
Dajte mi povedat nekaj... ima katera kakšne bolečine? Mislim da bom res raje šla na urgenco .. Zdaj me že tri dni v intervalih konkretno boli desna strah ki prehaja v križ. In to res ostra bolečina. Vztraja nekaj časa, različno dolgo pa preneha.. najhuje je proti večeru in tudi čez noč.. ampak nimam zdaj spodaj/zgoraj ampak stransko navpično. Sem zadnjič šla na 4km sprehod in mislim da je bilo to odločilno,ker čez dve uri potem doma, nisem mogla hodit (sem racala) in drug dan obležala. Joj,ko bi vsaj mir bil tak pa kar naprej nekaj 😔😔😔 pa tak tisti občutek je,ko te na vodo in zadržuješ in je potem že res sila zaradi bolečin..na tak način, samo da imam stransko ter v križ... Saj če danes ne mine, se grem pokazat... Upam da je vse vredu 😔😔😔

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
8.4.2023 7:05:08   
Anonimen
Kakšna pa je ta bolečina Ironic? Te trga, zbada, peče, topa bolečina? Se kam širi in od česa je odvisna? Pred časom si omenjala, da imaš itak težave s hrbtom, zdra diska? Verjetno to je vse povezano. A te boli tudi spredaj - v trebuhu? Sicer pa govori z osebnim zdravnikom, bojim se, da ti na urgenci ne bodo nevem kako pomagali, zdravil ti tako ne bodo dajali, ali za znajo celo rect da si pac noseca. Zalostno… uglavnem naredi kar ti narekuje srce ❤️ pa razmisli o bolniški, če še nisi. 
Jaz imam tudi bolečine. Zjutraj, ko vstanem ali pa po daljsem lezanju me noro boli trtica. Ko vstanem sem kot raca in po nekaj korakih sicer mine… ampak vseeno ni fajn. Bolijo me kosti v mednožju… nevem. Da o bolečinah v trebuhu ne govorim. Pač vsak obrat ponoči v postelji me zbudi, trebuh moram prav držat, ko se obrnem. Pomoje me bolijo vezi… nevem. Včasih me tudi desni jajčnik boli in ko ležim na levem boku je bolečina slabša… pri hojo sprva gre, ampak več kot pol ure ni variante, da pešačim, ker mam občutek, da mi bo teža v trebuhu potrgala čisto vse kar ta trebuh drži. Pač glede tega sem res res žalostna.. res da pred N nisem bila tooooliko aktivna, ampak nisem si predstavljala, da bom med N tako omejena kar se gibanja tiče. In itak noben ne zna povedat zakaj je temu tako… brezveze. 
Sredi noči sem edino potem vesela, ko se zbudim, grem na wc ali iščem pravi položaj, ko tamal začne brcat… dons je bilo sploh veselje 🥰 tko da potem pozabim, da me boli… ampak ja. Ni fajn no. 
Upam, da se ti stanje umiri 🌸
Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1303
8.4.2023 10:49:56   
ironic
Jaz imam tudi take bolečine pri obračanju v postelji, vstajanju, hoji, pa tudi dol vedno bolj čutim pritisk in bolečino... Trebuh si direkt gor držim ko že na wc grem. Sem šla zjutraj, ker mi ni dalo mira. Raje grem zastonj 10_x_, kot pa enkrat prepozno. CTG je bil ok, ni bilo zaznati popadkov, ali da bi karkoli bilo narobe.. ampak sem skoraj omedlela od toplote v sobi, pa ker sem ležala, pritisk na križ.. omg.. celo podlogo sem zmočila, tak sem bila mokra in sem se kar tresla, da sem se potem lahko usedla 😮‍💨 dala vodo.. potem mi je delal UZ, še vaginalnega in naredil odvzem brisa... Pri vaginalnem se je videlo, da se mi je MV ponovno znižal/skrajšal.. ma super no... Pri brisu pa sem mislila da bom res rekla naj že neha, kak pa me je to bolelo.. prvič da res tak hudo.. da me je vse tak bolelo, da sem komaj hodila potem. Sedaj se mi je začelo umirjat.. Je pa videl povečan izcedek, čeprav ga drugače sama nisem nič zaznala, tak da.. Je pa rekel, ker imam težave s hrbtenico in vretenci, da mi bo vedno huje in vedno bolj pritiskalo, da bo vedno več bolečine... In naj čimbolj počivam,ker mi je ta sprehod vse to vzpodbudil.. Ampak vsaj potrditev, da ni kaj hujšega, mi je tolk odleglo.. ♥️

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
8.4.2023 11:41:44   
Anonimen
Super, da si šla! Edino prav. Zdaj si lahko mirna :) … za tale MV bom pa tudi jaz v torek lepoo prosila, če mi ga lahko izmeri… ker me skrbi, da bi se kaj krajšal (zaradi vseh teh bolečin). Upam, da bo no… do sedaj ga ni hotu 🤷🏼‍♀️ počivaj čimveč! 🌸
Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1305
8.4.2023 13:16:07   
ironic
Omg, zakaj pa ne? Jaz mam skoz vaginalne preglede,mi tud preseda, res. Tak neprijetno pa tud zdaj že boleče,sploh ko mam prepoved odnosov je sila hudo.. Takrat ko so mi zmerili kratkega, mi redno preverja.. zdaj se mi je skrajšal za cel cm. In ravno od teh bolečin,da je to posledica napora in naprezanja. Tak da ni vse to "normalno" ker pač raste in si noseča (kot eni radi pametujejo). Kar reči oziroma zahtevaj, če ne pa pretiravaj da bo pregledal. Jaz sem bila 100% da je sedaj vse ok, ker se mi je vse lepo začelo dvigovat, ampak ne, spet..  Je rekel da sem se morala zakrčit, da me je mišica stisnila in, ker so sedaj največje spremembe, da je vedno večja rast, toliko bolj boli in ne preneha.. zaradi mojih težav pa bo še večja bolečina. Ma super.. tak da zdaj,ko se mi je že drugič to zgodilo pa bom res začela počivat. Očitno pač ne morem kot ostale na nek normalen sprehod, je to meni preveč. Res smo si različne.. Sem pa vesela da sem se poskušala in šla,ker si ne bi oprostila da bi bilo karkoli narobe pa da nisem šla se pokazat. Ker drugače sem jaz ponavadi tista s križem pred zdravniki, na dolgo in široko se jih izogibam. Zdaj pač je drugače. Ti želim da ti bo boljše, za MV le povprašaj, saj pa ti pri UZ naredi na hitro vaginalno pa se 100% zmeri. Raje preventiva. ♥️🐞

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
8.4.2023 14:49:40   
Anonimen
Kaj pa vem, očitno moje jamranje o bolečinah ni dost. Bom sigurno v torek mu rekla, če ne pa šla kam drugam samoplačniško! Nevem kaj mu je tako težko! Pri nama odnosov ni že leeep čas. Prvo kot prvo me je vedno potem bolel trebuh, pod drugo pa - mi sploooooh ne paše 🤷🏼‍♀️ tudi vse je suho itd… tko da ja, bo že prišlo na vrsto 😃😂 
Hvala za lepe želje; zate sem pa vesela, da si dobila danes dobre novice oz da ni pač nič hujšega. Bolj počasi in bomo zdržali še te 3 mesece 😊 kdaj imaš pa rok? 
Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1307
8.4.2023 21:39:04   
ironic
Prvo sem imela 11.7., pa so mi prestavili na 14.7., ves čas pa imam občutek da bo 8.7., sploh ne vem zakaj in vsak ko vpraša kar ta datum rečem. Tak da ko imam termine,moram prav pomislit 😁😁 tudi danes ko sem gledala poleg pri UZ je izpisalo po meritvah 10.7.-12.7.. Jaz pa s svojo nimam nekega fajnega odnosa, prejšnji mi je bil boljši, ker je bil dialog, tega tu ni, pa tudi ne zaupam ji tolk, zato sem kar raje šla v ukc. Tak da pri njej sploh nisem sproščena,niti nisem prepričana.. Ker kak se je nekaj pokazalo mi je bolj neodločna delovala pa me kar naprej poslala, brez obrazložitve zakaj. Ma nek razlog mora bit da te naprej pošlje.. ampak ne,bodo že tam povedali. Ja super, greš s tako kepo.. Tak da razumem za take odnose ja.. Maš tudi samoplačniške UZ pa ti tam preverijo. Drugače pa.. sem pozabila kateri teden si.. pri kontroli rasti, ki se sedaj do 32t opravlja, ti tudi lahko preverijo. Ampak to se mi zdi res.. npr pri meni pa samo vaginalno dela pa preverja, da je meni to neprijetno. Zanimivo kak so res.. Ampak to danes, ta bris.. to pa je tako bolelo, grozno. Pa vedno prej bilo rečeno da v nosečnosti razen nujnosti, ni priporočljivo vaginalno, a oni še kr.. Da imaš bolečine, čutiš nižje oziroma imaš tak občutek, da ti dol pritiska in čutiš bolečino spodaj.. Lahko da se ti tudi znižuje in spušča.. ma kaj te ne preveri, joj.. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
8.4.2023 22:23:56   
Stella Marella
a je katera ze gledala serijo "the letdown" (netflix)? ne vem, ce bi vam jo priporocla al prepovedala 🙈🙈🙈 ko ze misliš, kako hudo zna bit v nosečnosti... 🤯😬🙊

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
9.4.2023 13:19:16   
Pikcapokca
Kak mate pa kaj izkusnje z preverjanjem med bolnisko? Glede na to da mi je zdravnica dala bolnisko v kateri svetuje gibanje in sem lahko 2 uri na dan komot zuni kak potem preverjajo? Sicer men je vseen ker sm tak skos doma, 15 min grem na dan ven da se malo zluftam drgac pa me skos najdejo doma sam razmisljam glede na to da ni glih stroga bolniska 😅

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
9.4.2023 21:01:44   
ironic
Stella Marella o čem se pa gre? Ne strašit, ene še nimamo izkušenj,pa še same bomo, brez pomoči domačih 😬😬

Pikcapokca jaz sem dobila komisijsko odločbo. So mi potrdili izhode, nimam pa nič opredeljeno kak daleč ali kako dolgo, samo da je v skladu s priporočili. Sem si pa uredila pri zdravnici glede porodnišnice,ki je v drugem kraju da imam tja izhode. Jaz sem vseeno šla parkrat domov. Res pa nikamor drugam ne hodim (da bi zdaj šla v šoping v Lj, ali obala ipd...). Odkrito povedano. Tudi, ker imam res težave, sploh sedaj kolk vidim niti daljšega sprehoda nisem več sposobna. Res pa grem svoji mami na obisk, tega ne zmorem čakati do pričetka dopusta. Kolikor je meni znano, da potem prejmeš obvestilo da so te iskali in te ni bilo, ti pa se moraš javiti kje si bila tisti čas. Saj sprehod kak bodo dokazali.. ali pa npr jaz tudi nabiralnika ne preverjam ves čas. Si me sedaj spomnila. Sem se malo pozanimala pri enih ko imajo od samega začetka pa nimajo nekih težav,ali pa sploh ne 🙄 da še nikoli nič niso imele.. je pa odvisno kako odločbo imaš. Če imaš pisane izhode imaš manj možnosti, da te pridejo preverjati pa da imaš res neke težave, pa tudi da nisi od pričetka. Res pa ne bi upala hodit naokrog kot nekatere.. iskreno, te pa res raje grem delat pa imam 100% plačo pa še brez skrbi kamorkoli grem. Bi bila izredno vesela da bi bila tega sposobna oziroma zmožna.

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
9.4.2023 21:06:07   
ironic
No, če imaš prek komisije? Če pa še nimaš, te pa je tak odvisno od delodajalca kako kaj preverjajo.. Jaz s tem nisem imela težav, sem lahko kamorkoli šla, glede na to da delam v pisarni in bi mi sporočili, če bi želeli kaj pošiljati. Samo sem redko bila na bolniški,pa še sedaj sem takoj povedala da imam zaplete, tak da tudi niso pomislili na to. Pri nas v podjetju se je bolj drugim pošiljalo za katere smo vedeli da izkoriščajo in se pretvarjajo. Komisija pa ja.. mene je blo res grozno strah, ampak ne mislim ves čas biti v strahu. Če imaš navedeno gibanje, sploh ne skrbi

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
10.4.2023 7:47:41   
Pikcapokca
No fino :) mam napisane izhode ja ampak sej tak ko sem rekla tak ne hodim nikamor. Zdej sem imela skos bolecine v spodnjem delu kriza. Od vceraj zvecer pa se med lopaticam. A kera ve kaj bi kaj pomagalo da bolecina popusti? Noro noro boli, ponoci me je zbudila bolecina iz lopatic ki se je sirila po celih rokah do zapestja. Dejansko sem se v solzah zbudila in sem mogla vzet lekadol. Sem se izogibala tablet ampak je res tak bolelo. In zdej prva stvar ko se zbudil zopet taka bolecina… 😔

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
10.4.2023 10:07:14   
Pikcapokca
Okej ze vem kaj je krivo. Mam covid 😒 

Neposredna povezava do sporočila: 1314
10.4.2023 10:13:34   
foxy_cat
Uf... jaz sem imela februarja sem mislila da mi bo isto boke ratrgalo, ko me je tako trgalo in bolelo. Noro.

Neposredna povezava do sporočila: 1315
10.4.2023 10:33:49   
Pikcapokca
Noro boli res.. lani sm mela covid pa me je bolelo v kolkih in nogah. Zdaj pa na lopatice, roke in prsni kos.. zdaj pa pocivat. Lepo bodite danec punce, izkoristite se frej dan 😊

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
10.4.2023 10:55:45   
foxy_cat
Za mano je že veliko frej dnevov in priznam je kar muka ko ne moreš drugega kot ležat, pogrešam vsaj kakšen sprehod.

Neposredna povezava do sporočila: 1317
10.4.2023 11:28:41   
Stella Marella
@ironic: se opravicujem, nisem hotela strasit 😬 saj ravno zato, ker prikazuje cas z novorojenckom, ampak z veliko pretiravanja, zato bi prepovedala. je pa smesno 🙂 jaz sem drugace tudi brez pomoci, mam pa se aktivnega psa, se bolj aktivnega dveletnika in non-stop zaposlenega moza 🙈 ampak bomo ze, bomo. 

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
10.4.2023 13:45:19   
Anonimen
Včeraj sem dooost počivala in se mi zelo poznal pri bolečinah - jih je bilo opazno manj… tako, da očitno je res edino zdravilo počitek in ne naprezanje. Sedaj še bolj komaj čakam, da mine še teh 11 delovnih dni in grem na dopust in potem bolniško od 8.5. Dalje. Prosila bom za izhode, da grem lahko vsaj do mojih na obisk… kaj več pa itak niti nimam namena, ker dolgi sprehodi tudi zame odpadejo, po trgovinah ne hodim….  :) konec meseca bom govorila z osebno zdravnico glede bolniške… nadzora se ne bojim, ker ga ZZZS ne izvaja pri bolniških krajših od 30 dni :) 
Jutri imam pregled, se veselim, še vedno pa imam tremo ker bodo itak spet pritisk merli 😂 joj sm smotana. Prosila ga bom še za meritev dolžine MV. Imam slab občutek, da mi ga ne bo izmeril… Sedaj se bodo počasi pregledi bolj pogosto naročali če se ne motim? Grem pa v maju samoplačniško na 3D/4D in hkrati še kontrolo rasti, pretokov posteljice itd… :) 

4.maja bi mogla na CSD za vso to papirologijo, ki se jo odda 60 dni (ali kasneje) pred PDP - ali se to lahko odda vse preko spleta ali je treba nujno na CSD? 
Saša

(odgovor članu Stella Marella)
  Neposredna povezava do sporočila: 1319
10.4.2023 13:49:25   
Anonimen
Lani sem imela bolniško od marca do julija,  sedaj od decembra do marca. Nikoli nobene kontrole.  Razen na pregled nisem šla nikamor. Žal sta se obe nosečnosti končali prehitro.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1320
10.4.2023 14:04:19   
foxy_cat
Mene so v ZD kar že odpisali, ker ni ne duha ne sluha o bolj pogostih pregledih, kvečjemu manj. Imela sem 31.3. naslednjega imam komaj 9.5. Zaradi situacije sem imela vedno na 14dni-max 4 tedne.. Samo teh 4ih tednov nisem nikoli dočakala ker je vedno kaj prišlo vmes (3* krvavitve, popadki,...) .. Moram pa jutri dat vodo za kontrolo po AB, pa naslednji teden imam za slad

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
10.4.2023 14:38:01   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: foxy_cat

Mene so v ZD kar že odpisali, ker ni ne duha ne sluha o bolj pogostih pregledih, kvečjemu manj. Imela sem 31.3. naslednjega imam komaj 9.5. Zaradi situacije sem imela vedno na 14dni-max 4 tedne.. Samo teh 4ih tednov nisem nikoli dočakala ker je vedno kaj prišlo vmes (3* krvavitve, popadki,...) .. Moram pa jutri dat vodo za kontrolo po AB, pa naslednji teden imam za slad

Jaz jih mam na 5-4 tedne. Zadnjega imela 14.3. in jutri imam spet. 🤷🏼‍♀️ mi je pa rekla tam sestra, da so potem na 3 tedne, tko da nevem.Saša

(odgovor članu foxy_cat)
  Neposredna povezava do sporočila: 1322
10.4.2023 15:49:06   
foxy_cat
Pomoje potem po 35.tednu.. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
11.4.2023 13:19:54   
Anonimen
Danes sem videla našega fanta! Smo že na 1.300g (28t/1d)in baje sem kakšen teden več noseča. PDP ostaja 3.7. 😃 meni se pa zdi, da bo prej. Mogoče na najino obletnico poroke (29.6.) 🤗 hehe. Sicer pa je bilo vse ok. Je obrnjen na glavo 😃👍🏻 … jaz imam pa še vedno nizko železo tako, da tablete ostajajo. Čez 4 tedne pa spet na obisk! 😊 
Vesela zelooo! 
Ima še katera te dni pregled? 
Saša

(odgovor članu foxy_cat)
  Neposredna povezava do sporočila: 1324
11.4.2023 13:49:46   
Stella Marella
juhu, Sasa, cestitke za lep pregled 👍 super, da je ze na glavo obrnjen. v teh tednih so ultrazvoki ze res lepi, obrazek je lahko ze zelo jasno viden... jaz ga imam v četrtek 🙂 v 32.tednu.ker gremo konec aprila se na dopust in bi rada bila zihr, da je vse ok. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?