|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
22.2.2023 14:35:26   
BeautifulButterfly
Ravno zdaj poteka v skupini na FB tema o bolniski v casu nosecnosti. Skupina JULIJCKI2023
https://www.facebook.com/groups/5915754951789255/permalink/6371057992925613/

In med napisanim sem razbrala da delovnih dni. Tam kjer je tema koliko % place dobis v bolniski in ko podaljsajo itd itd. Iz 100% pade pol na 80% place. To potegne za sabo tudi visino porodniske. Ker se porodniska racuna samo iz place za delo, ne upostevajo zravn se prevoza in malice. Manj k je ta %, manj porodniske dobis. 
A si notri v tej skupini na FB? 

*~**~**~**~**~**~**~**~**~*

(odgovor članu BeautifulButterfly)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
22.2.2023 17:04:49   
Anonimen
BB nisem v skupini 😃🙈 Mah sedaj sem rekla da dovolj o temu, se že 3 dni ukvarjam s tem in pomoje tut mal sekiram, pa racunam kok bi blo porodniske… pa studiram, a naj koristim cel dopust ali ne.. bo kakor bo. Konec koncev lahko da bom super fajn in bom zelela delat do porodniske, lahko pa, da bo ravno obratno 🤷🏼‍♀️ 
Danes je moj prvic zacutil brce, ko je imel roko na trebuscku 🥰🥰🥰 
Pa dobila sem paket BIBS dud, kjer so 4 razlicne, da dojencek potem proba, katera mu bi sedla najbolj 😃
Lp, Sasa

Neposredna povezava do sporočila: 1027
22.2.2023 21:23:55   
Okroglica
BeautifulButterfly sem majčica, ampak ti lahko delim svoje mnenje oz. razumevanje na to :D Torej mame imamo najprej 105 dni materinskega dopusta in potem še 160 dni starševskega. Oče pa mami (v 99%, kakor se pač zmenta) podari še svojih 100 dni. Torej je mama isto doma 265 dni oz. do otrokovega 11 meseca. Očetje imajo po nove 15dni očetovskega dopusta (to porabijo ob rojstvu največkrat) in še 60 dni starševskega dopusta, ki ga ne morejo prenesti na mamo, ampka je za njih, da imajo čas z otrokom. To se pa mora porabit do konca 1 razreda, če prav razumem :) Itak boš ob oddaji na csdju kaj več izvedela. Tudi sama računam na to user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1028
22.2.2023 21:24:32   
Okroglica
365* dni

(odgovor članu Okroglica)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
23.2.2023 14:44:04   
Aloa
Heii punce!Slucajno sem odkrila Julijke 2023🙈 no tudi jaz sem med njimi. Rok imam 27.7.. drugace se pocutim super, razen jezijo me bakterijska vnetja🥺Pricakujemo pa puncko!

(odgovor članu Okroglica)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
23.2.2023 14:56:21   
4.mama
Pozdravljena Aloa medve smo blizu, jaz imam 29.7. tudi punčko. počutje, je to tvoj prvi otrok?

(odgovor članu Aloa)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
23.2.2023 15:00:11   
Aloa
A res🙈 ne doma imam že eno punčko staro 4 leta. Drugače se počutim super, ti??. razen vnetja me jezijo! Ali ima še katere probleme z bakterijskimi vnetji?? 

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
24.2.2023 5:06:54   
BeautifulButterfly
Punce, sem se zbudila za it lulat (ponavad spim celo noc!!) In krvavim. Tega ni bilo malo, za celo veliko jusno zlico in sveza rdeca kri, pomesana z gostim belim tokom. 
Mene skor kap. 
Letela pod tus, se zrihtat, obrit in grem pisat moji G. 
A sem se za k G ali grem lahko direkt na Urgenco al grem v Porodnisnico? Sej nevem, kam naj grem, da me ne bodo posiljal drugam, glava mi ne dela sploh.
Imam rahle krce, cutim tamalo brcike, na sreco moj fakeAngelSound dela k urca in tamala miga, brca, srcek bije, tko da sem pomirjena glede tega ampak to se ne pomeni, da je vse ok. 
Sam tok ... vas bom obvescala. 

(odgovor članu Aloa)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
24.2.2023 5:09:17   
BeautifulButterfly
Aloa dobrodosla! Super da si nas nasla in prisla, vec nas je, bolj klepetamo. Me smo zelo aktivne tu, pomoje ena najbolj aktivnih. Napisale ze 40 strani pa smo sele na polovici, hehehe. 
Punce sibam se oblect v svezo pizamo. Zaspat ne bom mogla. Nevem kdaj dela dons moja, ker ima ob petkih izmenicno. 

Neposredna povezava do sporočila: 1034
24.2.2023 7:30:34   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: BeautifulButterfly

Aloa dobrodosla! Super da si nas nasla in prisla, vec nas je, bolj klepetamo. Me smo zelo aktivne tu, pomoje ena najbolj aktivnih. Napisale ze 40 strani pa smo sele na polovici, hehehe. 
Punce sibam se oblect v svezo pizamo. Zaspat ne bom mogla. Nevem kdaj dela dons moja, ker ima ob petkih izmenicno. 

BB jaz bi sla kar na urgenco, ce si vec kot 20.teden v porodnisnico. Želim ti vse dobro! Saša

Neposredna povezava do sporočila: 1035
24.2.2023 8:25:41   
4.mama
BB tako sem imela jaz pri punci in je bilo res full krvi , pa je bila placenta previa, tako da sibaj v porodnisčnico, pa še si rekla da jo nizko nosiš

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
24.2.2023 8:52:42   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

BB tako sem imela jaz pri punci in je bilo res full krvi , pa je bila placenta previa, tako da sibaj v porodnisčnico, pa še si rekla da jo nizko nosiš

4mama, kdaj so ti ugotovili PP? Ali se to med nosečnostjo lahko zgodi ali kako? Jaz sem na zadnjem pregledu imela posteljico spredaj, tako pise v materinski. Se lahko to tudi potem drugam postavi? Zgolj informativno me zanima :) Hvala ti! 🥰Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1037
24.2.2023 9:02:17   
4.mama
Pri meni je bilo tako da okorg 13 tedna sem se zjutraj zbudila in sem res full zakrvavela, tako da sem mislila da je konec vsega, seveda sem letela v porodnišnico , tam so mi diagnosticirali placento previo, od takra sem mogla 2 meseca res strogo ležat, samo wc in postelja nič drugega in sem se tega držala in rodila zdravo punčko seveda s carskim rezom, ker pri PP drugače ne gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
24.2.2023 11:55:45   
BeautifulButterfly
Nevem kaj PP je. Ampak imam cas zdaj to vse pogooglat in prebrat. 
Prvo sem sla v moj ZD do moje G. In ugotovila, da je 3 dni ni, ima nadomescanje. Nato so me tam fejst prestrasili, res ornk, se bolj k sem bila ze sama. Res not helpful. Napotil direkt v Porodnisnico. No med votznjo tja, so me klical in preusmerili direkt na Urgenco. 
Zdaj sem na Urgenci in cakam na vrsto. 
Se je na sreco ze umirilo. Sla sem ze 5x na wc. Lacna sem, hvala bogu imajo tle 1937462 avtomatov z hrano. In da se placat s kartico. Jupi. Sam nevem kako to jest, ker moram imet masko gor? Eh...
Je pa guzva. Je kar nekaj nosecnic ze tukaj. Cakam na vrsto. Vam porocam kaj bodo ugotovil. 

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
24.2.2023 12:53:07   
4.mama
Beautifulbatterfly PP je predležeča postelja ali placenta previa

Neposredna povezava do sporočila: 1040
24.2.2023 12:55:57   
Anonimen

Nevem kaj PP je. Ampak imam cas zdaj to vse pogooglat in prebrat. 
Prvo sem sla v moj ZD do moje G. In ugotovila, da je 3 dni ni, ima nadomescanje. Nato so me tam fejst prestrasili, res ornk, se bolj k sem bila ze sama. Res not helpful. Napotil direkt v Porodnisnico. No med votznjo tja, so me klical in preusmerili direkt na Urgenco. 
Zdaj sem na Urgenci in cakam na vrsto. 
Se je na sreco ze umirilo. Sla sem ze 5x na wc. Lacna sem, hvala bogu imajo tle 1937462 avtomatov z hrano. In da se placat s kartico. Jupi. Sam nevem kako to jest, ker moram imet masko gor? Eh...
Je pa guzva. Je kar nekaj nosecnic ze tukaj. Cakam na vrsto. Vam porocam kaj bodo ugotovil. 

PP kot placenta previa. Ampak čim manj googlaj in probaj v miru počakati na pregled. Jej pa normalno, masko dol in akcija. Nihče ti ne bo nič rekel, sicer jih pa pošlji nekam. 😃 a sedaj še krvaviš? poročaj in srečno! Saša

Neposredna povezava do sporočila: 1041
24.2.2023 13:32:41   
BeautifulButterfly
Pregled je za mano. Ultra prijazni. 
Kot sem sumila ze dolgo casa, je res zelo nizko lezeca posteljica. MV je dolg in zaprt ampak je posteljica tik ob MV in se tamala je direkt dol z glavo obr jena, z nogami gor brca in se odriva. Zato me levo spodaj zelo vse tisci in spika. 
Zahtevala je bolnisko in strogo pocivanje, vsaj do morfologije, ampak smo se zaenkrat zmenile, da naj se obnasam kot da sem na bolniski in pocivam in se ne naprezam prevec. V primeru, da se enkrat zakrvavim, grem pa direkt v bolnisko al pa gor na oddelk mal lezat. 
Se teden dni sem za na Urgenco, potem pa hodim direkt v Porodnisnico. Ker stejejo se vedno pdp po zadnji M, ceprav je za 4 dni vecja na pregledih ampak uradno ne bodo spremenil, ker je manj od 7 dni razlike.
Cakam sedaj na izvide in recepte. Dobim nekaj proti krcem, ki so se pojavili in so bili prisotni. Pa po Mg moram in mogoce bodo zelezo zamenjali, ker mi ta ne ustreza. 
To je to. Dobr da sem se vozila levo desno in sla pokazat. Ponavad ne hodim naokol okol zdravnikov in delam guzvo v cakalnicah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
24.2.2023 14:20:50   
4.mama
Beautifulbattefly super da je z malčico vse vredu, a res strogo lezi ni hec to

Neposredna povezava do sporočila: 1043
24.2.2023 15:54:18   
Gluck4
BB kaj to berem? Krvavitev? Boščika, verjetno si se prestrašila... vem kako je to... ubogaj kar so ti naročili... vse bo ok... boš videla... so ti vzeli urin in kri?🍀❤️

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
24.2.2023 17:11:09   
BeautifulButterfly
Ma skor me je kap, k je cela luza ven prisla. Tko za celo jusno zlico sveze rdece krvi, mal se mesano z belim tokom. Sem se obrisala pa cela roka zravn krvava. Kap! 
V trenutku sem se zbudila. K to je bilo okol 4,5h-5h zjutraj, k ponavad me ne tisci lulat. Pa me je nekaj zbudilo in sem sla, ponavad ce grem niti luc ne prizgem, nevem zakaj sem jo przgala, ocitno 6 cut kaj pa vem.
Sem takoj vsa taka cudna letela dol v dnevno, panicno iskala FakeAngelSound in aloe vera gel pa sla iskat puncko. Uffff je migala in srcek je bil. Vsaj to, da imam to napravco doma. Sem se pomirila. 
Sla pod tus, se preoblekla in sla pisat mail v ZD in v sluzbo, vam tukaj v skupino in brala forume pusenjaka, kaj bi lahko bilo. Ker so bili se krci prisotni sem sla lezat, res lezat in sem cez cas zaspala nazaj. 
Pol k je moj iz nocne prisel, pa sem se pocas zrihtala in bila bolj mirna, v prejsnjem stanju sploh vozit ne bi mogla v LJ, smo vsaj pol ure voznje od LJ oddaljeni. 
Bom jemala tablete proti krcem in probala bit bolj pri miru. Sam to je tezko, za vikende imava tud 4 otroke doma, pa malo mucko, pa bajta pa tok za prat, kuhat, rihtat, za solo pomagat, okol hise se zdaj lahko ze kj dela, k je lepo vreme. Jst pa naj kavc peglam? Si ne predstavljam ampak se bom prisilila. 
Tamala je pa na pregledu imela cel zur notr. Migana ful in noge narazen zelo mocno. Se je res z lune videlo luliko, joj solze srece takoj. Imam slikco piske male moje srcica moja. 
Rajs doma pocivam, k da me gor na oddelk dajo. Bom pridna :) 

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
24.2.2023 21:02:58   
Gluck4

Ma skor me je kap, k je cela luza ven prisla. Tko za celo jusno zlico sveze rdece krvi, mal se mesano z belim tokom. Sem se obrisala pa cela roka zravn krvava. Kap! 
V trenutku sem se zbudila. K to je bilo okol 4,5h-5h zjutraj, k ponavad me ne tisci lulat. Pa me je nekaj zbudilo in sem sla, ponavad ce grem niti luc ne prizgem, nevem zakaj sem jo przgala, ocitno 6 cut kaj pa vem.
Sem takoj vsa taka cudna letela dol v dnevno, panicno iskala FakeAngelSound in aloe vera gel pa sla iskat puncko. Uffff je migala in srcek je bil. Vsaj to, da imam to napravco doma. Sem se pomirila. 
Sla pod tus, se preoblekla in sla pisat mail v ZD in v sluzbo, vam tukaj v skupino in brala forume pusenjaka, kaj bi lahko bilo. Ker so bili se krci prisotni sem sla lezat, res lezat in sem cez cas zaspala nazaj. 
Pol k je moj iz nocne prisel, pa sem se pocas zrihtala in bila bolj mirna, v prejsnjem stanju sploh vozit ne bi mogla v LJ, smo vsaj pol ure voznje od LJ oddaljeni. 
Bom jemala tablete proti krcem in probala bit bolj pri miru. Sam to je tezko, za vikende imava tud 4 otroke doma, pa malo mucko, pa bajta pa tok za prat, kuhat, rihtat, za solo pomagat, okol hise se zdaj lahko ze kj dela, k je lepo vreme. Jst pa naj kavc peglam? Si ne predstavljam ampak se bom prisilila. 
Tamala je pa na pregledu imela cel zur notr. Migana ful in noge narazen zelo mocno. Se je res z lune videlo luliko, joj solze srece takoj. Imam slikco piske male moje srcica moja. 
Rajs doma pocivam, k da me gor na oddelk dajo. Bom pridna :) 

Verjamem da je veliko za postoriti doma ampak... vseeno bolje več počivati kot pa da te hospitalizirajo... vso delo počaka... ne bo konec sveta če pač teh par mesecev ne bo vse tipi topi... malo angažiraj ljudi okoli sebe da ti pomagajo... če bi bila v bolnici itak ne bi mogla nič... tako si vsaj doma.... te popolnoma razumem kako razmišljaš.... ampak veš kaj je sedaj na 1. mestu... tudi jaz imam kaos doma... pa kaj potem... trenutna situacija je pač takšna... do poletja bomo že nekako... 

Neposredna povezava do sporočila: 1046
25.2.2023 8:42:11   
LauraP
BB, le pridno počivaj. Delo in služba nista vredni otrokovega življenja.Gluck4, sem vesela, da se je vse vredu končalo v bolnici in da si že doma. Super, da si tako pozitivna. Evo, jaz sem tudi sedaj rabila pol ure, da sem za nazaj vse prebrala, hehe 😅 Bom probala v prihodnje bit malo bolj pridna. 4.mama, super, da so vsi izvidi okej, saj smo ti rekle, da bo 🥰Čestitke vsem, pridne bodite in počivajte koliko se le da. Jaz sem pa začela zatekat v roke in stopala. V rokah čutim mravljince na cajte. Pa težko stojim dalj časa in tudi sedim. Se probam gibat, hodim na sprehode, ampak me prav boli. 14.3 imam morfologijo, bomo videli kaj bo rekla gin. Verjetno se tak nič ne da naredit, se bom mogla navadit na to. 

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
25.2.2023 13:10:36   
Anonimen
Kako ste kaj z apetitom? Jaz bi pojedla VSE! Se kr malo bojim vage… pa ne, da bi me skrbele kile, ker me ne.. skrbi me to, da bi šlo prehitro gor! Sedaj sem na +5kg, stem, da sem zadnje 3 kg dobila v mesecu in pol… se mi zdi kar velik skok (???). Sicer pa sem danes sestavila obposteljno posteljico in je super luštna, pa še nekaj oblačilc dobila v darilo od mame 😊 zdej spet malo pavze, potem pa me čaka še nakup gnezdeca, previjalne in mogoče gugalnika, nevem še, ali bi ga sploh vzela ali ne. Kaj pa tiste igralne podloge z igralnimi loki? Se priporočajo že od rojstva naprej ali šele, ko je malo večji? Kaj pa črpalke za mleko? Se to kupi prej, ali šele potem, če dojenje ne steče?
Saša

(odgovor članu LauraP)
  Neposredna povezava do sporočila: 1048
26.2.2023 17:06:42   
4.mama
BeautifulBatterfly kako si? upam da se je vse stabiliziralo in da si res ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
26.2.2023 22:30:24   
Pikcapokca
Taak mi smo danes imeli gender reveal in imela bova to kar si od zacetka zeliva 💕 puncko pricakujemo! 💕

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.