|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
13.2.2023 17:55:41   
Gluck4
Pozdravljene punce moje... danes z veseljem sporočam, da sem dobila cerklažo... upam, da sem se prav odločila... super se počutim, zaenkrat brez bolečin, brez nekih močnih krvavitev, le malo izcedka.... Za vikend se nisem imela nič časa javiti, je prehitro minil... pa še naš sonček mali je dobil vodene koze, tako da upam, da bom lahko čim prej doma... v nedeljo preden sem šla je imel par pikic, danes jih ima baje že po celem telesu precej na gosto.... Berem, da že skoraj vse čutite gibe... no jaz jih še ne... je pa zabaven tale naš pingvinček - ko sem imela UZ pred operacijo, nam je tako veselo mahal.... kljub temu, da sem (sva) bila tešča je bil zelo živahen.... zato me čudi, da še ne čutim gibov, ko pa imam v trebuhu živahnega akrobata...Pri prvem sem jih začela čutiti šele v 21. tednu, zato sem upala, da bo v drugo kaj prej...Zdaj so že na vrsti morfologije.... kako čas beži.... itak bodo vse bp... jaz se bom še malo načakala, ampak saj bo hitro minil čas do takrat....Bodite v cvetju... 👍 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 976
13.2.2023 18:51:57   
4.mama
Gluck4 full vesela zate res da je mimo in da si ok. Čas res hitro beži, glede gibov jaz pred 14 dnevi sem jo full čutla, zadnje 2 tedna pa res skoraj nič in če nebi imela angle sounda bi me skrbelo, se je pa premaknila gor , ker jo čutim in slišim čisto pod popkom.

Vodene koze, joj to sem vse že pozabla, a čim prej jih ima tem bolje in želim vama da čim lažje vse to prenašata, sedaj se lepo cartajta. Ti moraš ležat?

Anonimna Saša za jutri držim pesti močno, a vem da mbo vse ok.

Jaz sedaj vsak dan prehodim okrog 8 km se prav pomatram

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 977
13.2.2023 19:46:05   
Anonimen
Gluck brvo, ena stvar za tabo, sedaj pa lepo naprej, novim zmagam naproti! user posted image

4.mama hvala! Ko le nebi imela tega bizarnega strahu pred meritvami tlaka. Tok me skrbi, da bi spet povišan.. danes sem si ga merla in je bil nizek, 98/59.. jutri bo pa verjetno spet veselica in bo povišan user posted image … bom spet prosila med.sestro, ce bi mogoce izpustila merjenje, saj bom itak nesla meritve celega meseca sabo… ampak dvomim, da bo ugodila. Ginekolog pa itak noce niti poslusat o tem mojem strahu… upam, da me ne bo kam pošiljal na kakšne preiskave, ker vem da bi tak stres slabo vplival name in na otročka user posted image … ker vem, da je vse OK, samo pač ta strah pri zdravnikih… ehhhh.
Saj vem, da se bere neverjetno, ampak res imam te težave in me spravljajo v stres. user posted image user posted image user posted image

No še malo pa bo mimo!

Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 978
14.2.2023 8:34:50   
4.mama
Anonimna Saša, misli da greš danes pogledat svojega prečudovitega sončka ne pa merit pritisk, ne razmišljat o temu in ko ti enkrat izmeri, ti mora po pravilu še enkrat čez par minut, zaprosi če ti ne bodo, pa javi ko končaš

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 979
14.2.2023 9:44:30   
Anonimen
Drage moje, pregled je za mano, za nama, nami. Je bil seveda tudi bodoči ato zraven. Kaj naj rečem, srečna sem do neba! Vse je v redu! Zdravnik si je vzel čas, trajalo je skoraj 15 min, vse je pokazal, komentiral vmes, so pa vse stvari normalne. Seček, možgani, želodček, ledvički… skratka, pričakujemo kot vse kaže zdravega fantka! 💙 ja fantek! tudi slikico za spomin mi je dal, pa celo eno, ki je kakor 3d! 🥰 res sem tako vesela! Tlak so mi izmerili. Doma sem ga imela 100/59 … pri njih pa 130/80 😂 sta pa zdaj na tej novi lokaciji novi medicinsko sestro in sta bili zelooo v redu, ko sem jima povedala, da me je strah meritve oz da imam ta sindorom bele halje… sploh nista imele za mar oz da naj se cisto nic ne sekiram, ker je veliko takih. Tako, da je bilo potem res lazje in tudi naslednjic bom lazje sla 😊 joj saj vem, da sem smotka! 
Sicer pa imam ponoven pregled cez 4 tedne; ko bom v 24.tednu. Morem it pa na OGTT, A je katera že bila? Kako to izgleda? Mislite, da bi lahko dobila bolniško za tisti dan? 🤭🤭🤭 in takrat vzamejo tudi kri ta tokso… za urnin pa niso nič napisali 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ 
Uglavnem, ful ful sem vesela 🥰 
Hvala vsem, ki ste tukaj in znate potolažit. Pošiljam vam pozdravčke in želim, da vse, ki imate v kratekmPreglede, dobite lepe novičke! 🌸🌸🌸
Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 980
14.2.2023 12:54:04   
Stella Marella
Saša, cestitke za uspesen pregled in pa seveda fantka 😍 vidis, sem rekla (vsem 🙂) da bo vse ok in da je treba uzivat nosecnost ☺️
Gluck4, tudi zate sem vesela, da so te koncno postimali in da si lahko bolj mirna. super.👍

jaz sem zdaj ze v 23.tednu in se (še vedno) pocutim zelo dobro, na sreco. zadnji teden cutim fantka zelo konkretno, ze kar precej brca. sem pozabila, da gre to tako hitro. danes ponoci celo nisem mogla spati, ker je tako migal 🙈 oh, sem kar vznemirjena, moram priznat🥰

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 981
14.2.2023 15:53:43   
Allium cepa

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Drage moje, pregled je za mano, za nama, nami. Je bil seveda tudi bodoči ato zraven. Kaj naj rečem, srečna sem do neba! Vse je v redu! Zdravnik si je vzel čas, trajalo je skoraj 15 min, vse je pokazal, komentiral vmes, so pa vse stvari normalne. Seček, možgani, želodček, ledvički… skratka, pričakujemo kot vse kaže zdravega fantka! 💙 ja fantek! tudi slikico za spomin mi je dal, pa celo eno, ki je kakor 3d! 🥰 res sem tako vesela! Tlak so mi izmerili. Doma sem ga imela 100/59 … pri njih pa 130/80 😂 sta pa zdaj na tej novi lokaciji novi medicinsko sestro in sta bili zelooo v redu, ko sem jima povedala, da me je strah meritve oz da imam ta sindorom bele halje… sploh nista imele za mar oz da naj se cisto nic ne sekiram, ker je veliko takih. Tako, da je bilo potem res lazje in tudi naslednjic bom lazje sla 😊 joj saj vem, da sem smotka! 
Sicer pa imam ponoven pregled cez 4 tedne; ko bom v 24.tednu. Morem it pa na OGTT, A je katera že bila? Kako to izgleda? Mislite, da bi lahko dobila bolniško za tisti dan? 🤭🤭🤭 in takrat vzamejo tudi kri ta tokso… za urnin pa niso nič napisali 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ 
Uglavnem, ful ful sem vesela 🥰 
Hvala vsem, ki ste tukaj in znate potolažit. Pošiljam vam pozdravčke in želim, da vse, ki imate v kratekmPreglede, dobite lepe novičke! 🌸🌸🌸
Saša

Lepo, da si zrihtala in je vse okej, tudi sestre 😄 Za bolniško za pregled kr reci, itak moraš tam ene dve ure sedet, če se prav spomnim. Jaz sem bla sicer 8 let nazaj, ampak najbrž zdej ni dost drugače. Če se prav spomnim, ti vzamejo kri, spiješ eno dozo une grozote,  počakaš X minut (15???), vzamejo kri, spiješ še eno dozo in čakaš eno uro (???) in spet vzamejo kri. Kot sem rekla, se slabo spomnem 😀 
Meni je ginekolog rekel, da me bo tudi naročil na OGTT, čeprav sem mela ok sladkor na prvi kontroli, ker je bil tamali tako težek ko se je rodil. Zdej ni pa nič rekel. Al je pozabil, al mi bo pa šele naslednjič. Morfologijo sem tudi jaz danes dala čez. Vse izgleda okej, spola se ni videlo, ampak itak ga že vemo 😁
Naslednji teden v ZD začnemo z nosečniško telovadbo in sem šla danes na pogovor k tej punci, ki bo vodila. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 982
14.2.2023 17:46:22   
4.mama
Anonimna Saša super za pregled in čestitke iz srca za zdravega fantička user posted image user posted image . Sedaj pa lepo mirno in sporščeno naprej.

Jaz nisem nikoli prej za 3 otroke imela ta cukr test, a sedaj dajo to vsem?

Stella Marella super za brcike to je res nekaj najlepšega v celinosečnosti

(odgovor članu Allium cepa)
Neposredna povezava do sporočila: 983
14.2.2023 19:03:37   
Anonimen

Veš, da ne vem 🤷🏼‍♀️ kolikor slišim veliko G pošilja preventivno. Jaz sem imela sladkor na tešče 4,8 (10.teden) potem mi ga pa niso več merili. …(Edino če me pošiljajo zato, ker sem v enem mesecu dobila 3kg 🥲🫣 do sedaj pridelala 4kg).. Ravno govorila s kolegico, njo tudi pošiljajo na ta OGTT test. 
Lp, Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 984
14.2.2023 20:59:56   
Allium cepa

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

Anonimna Saša super za pregled in čestitke iz srca za zdravega fantička user posted image user posted image . Sedaj pa lepo mirno in sporščeno naprej.

Stella Marella super za brcike to je res nekaj najlepšega v celinosečnosti

Vsem praviloma ne dajo, samo, če se jim zdi da bi treba. Najbrž je pa vmes kje kak zdravnik, ki pošlje kr vse vprek. 

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 985
15.2.2023 8:29:23   
BeautifulButterfly
user posted image Čestitke vsem za lepe preglede in super izvide. Kar tako naprej user posted image

Cuker test sem jaz že desetletje nazaj morala delati pri obeh. Fuj user posted image user posted image user posted image
In tudi zdaj so mi rekli, da bom morala it.
Moja G to pošlje avtomatično, kot laboratorij za vodo preverit. Nisem vedela, da se lahko temu ognes - ce te G ne poslje? Se mi je zdelo, da je to samoumevni pregled, k pac pase zravn skoz. user posted image

*~**~**~**~**~**~**~**~**~*

Neposredna povezava do sporočila: 986
15.2.2023 8:36:47   
Allium cepa

IZVIRNO SPOROČILO: BeautifulButterfly

user posted image Čestitke vsem za lepe preglede in super izvide. Kar tako naprej user posted image

Cuker test sem jaz že deset_letje nazaj morala delati pri obeh. Fuj user posted image user posted image user posted image
In tudi zdaj so mi rekli, da bom morala it.
Moja G to pošlje avtomatično, kot laboratorij za vodo preverit. Nisem vedela, da se lahko temu ognes - ce te G ne poslje? Se mi je zdelo, da je to samoumevni pregled, k pac pase zravn skoz. user posted image

Ah ni 😅 Mene je poslala v drugi nosečnosti, ker je bil prvi otrok težkokategornik. 2. otrok je bil malo bolj zmerne teže, tako da me v 3. nosečnosti niso, samo ta 3. otrok je bil pol še dosti težji od prvega. In pol me babica krega med vožnjo iz porodne sobe na oddelek, zakaj nisem šla na test 🙄 Am, ne vem? Zdravnika vprašaj? 

(odgovor članu BeautifulButterfly)
Neposredna povezava do sporočila: 987
15.2.2023 14:24:52   
BeautifulButterfly
Kajxpa je to za njih "tekokategorniki"?
Moja dva sta se (p+f) rodila 50cm/3100g in 52cm/3200g. Pa sem pri obema morala ta test delat. 
Zdaj se nisem imela morfologije pa je ze ob prvem pregledu k je nosecnost potrdila rekla da moram na ta test. Fuj. 

Neposredna povezava do sporočila: 988
15.2.2023 14:34:29   
Allium cepa

IZVIRNO SPOROČILO: BeautifulButterfly

Kajxpa je to za njih "tekokategorniki"?
Moja dva sta se (p+f) rodila 50cm/3100g in 52cm/3200g. Pa sem pri obema morala ta test delat. 
Zdaj se nisem imela morfologije pa je ze ob prvem pregledu k je nosecnost potrdila rekla da moram na ta test. Fuj. 

Moji so bli po vrsti 3980, 3630 in 4245.  

(odgovor članu BeautifulButterfly)
Neposredna povezava do sporočila: 989
15.2.2023 17:13:00   
Anonimen
Ja meni je danes osebna zdravnica povedala, da so včasih (in pravilo je še vedno tako) na ta OGTT pošiljali res samo tiste, ki so imele povišan KS pri odvzemu krvi. Takrat naj bi bila celo meja 5,5. No sedaj pa da večina ginekologov pošilja na ta test, brez nekih podlag .. kao preventivno, ker se tako lahko res izključi nosečniška sladkorna. No pa še mejo so spustili user posted image ... eh ja. Nimamo kaj. Sabo vzet knjigo, križanke, pa bodo tiste 2-3 ure čakanja minile en dva tri user posted image bolj mi gre na živce, ker se kao ne smeš nič premikat in moreš samo tam sedet .. kakor da smo v zaporu user posted image user posted image

Saša

Neposredna povezava do sporočila: 990
15.2.2023 18:02:39   
Allium cepa

Ja meni je danes osebna zdravnica povedala, da so včasih (in pravilo je še vedno tako) na ta OGTT pošiljali res samo tiste, ki so imele povišan KS pri odvzemu krvi. Takrat naj bi bila celo meja 5,5. No sedaj pa da večina ginekologov pošilja na ta test, brez nekih podlag .. kao preventivno, ker se tako lahko res izključi nosečniška sladkorna. No pa še mejo so spustili user posted image ... eh ja. Nimamo kaj. Sabo vzet knjigo, križanke, pa bodo tiste 2-3 ure čakanja minile en dva tri user posted image bolj mi gre na živce, ker se kao ne smeš nič premikat in moreš samo tam sedet .. kakor da smo v zaporu user posted image user posted image

Saša

Sam meni tega takrat niso povedali, pa sem šla pogledatt do mame v službo, kak kilometer sem ziher prehodila 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 991
15.2.2023 18:18:49   
Gluck4
Hey punce... da se še jaz malo javim... še vedno sem hospitalizirana, jutri bo 10. dan antibiotikov.... glede na izvide se bodo odločili ali mi jih bodo podaljšali....verjetno bom v petek zvedela kako naprej... pogrešam dom, mojega malega sončeka, a zgleda da z očetom kar dobro premagujeta te vodene koze... Drugače pa glede tega sladkorja.... se mi zdi bolje da se to preveri in spremlja po potrebi... večinoma ni nič ampak če pa je nosečniška sladkorna, je pa veliko bolje da se prej odkrije. V prejšnji nosečnosti sem imela na oddelku sotrpinko, ki so ji zaradi nosečniške sladkorne in vseh zapletov ob tem morali delati urgentni carski rez... pa ne zaradi otroka, ona je bila v nevarnosti...  kaj bi šele bilo če ne bi vedeli da ima sladkorno.... včasih se nam zdi nekaj nepotrebno, pa je lahko ravno to zelo pomembno.... bolje ena preiskava več, kot ena premalo.... Mislim da bodo otročički zelo srečni in veseli ob tolikšni dozi sladkorja ☺🙃☺ Bo žurka v trebuhu... 😁 Saj vem da je obupno to za piti, ampak vse za dobro nas in naših minijev...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 992
15.2.2023 20:33:14   
4.mama
Gluck4 nisem vedela da si v bolnici, sem mislila da si doma, želim ti da res čim prej greš k tvojim.

jaz sicer nisem še delala tega cukr testa a mislim da ne more biti tako grozno, če sem vse te res hude porod preživela bo to kot sprehod če bo res potrebno

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 993
16.2.2023 5:58:15   
Rdecka
Zivio punce. Gluck, zelim ti cimprejsnje dobre izvide in hiter odhod domou. Naj te tolazi dejstvo, da sta s pikico pod dobrim nadzorom, tako da bo zagotovo vse v redu.
Drugace glede cukrcka...ocitno so razlicne prakse po Sloveniji... meni je dala ob prvem pregledu pregledat,poznam pa nosecko,ki gre pocasi na porodnisko in ji v Lj niso dali... drugace pa so na predavanju za zgodnjo nosecnost predlagali, da si lahko zoprnost testa omilimo tako,da si prinesemo limono poleg in stisnemo noter. Na sam sladkor le-ta ne vpliva,je pa za spit veliko lazje- zelo sladka limonada ;) ce vam kaj pomaga...:)
Drugace pa pri meni slabost vstraja,dodali so se glavoboli... pa otrdevanje trebuha...ponoci se zbudim na hrbtu in je trd..a ima se katera to? Pijem Mg,pa ocitno ne pomaga...

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 994
16.2.2023 7:52:35   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Rdecka
otrdevanje trebuha...ponoci se zbudim na hrbtu in je trd..a ima se katera to? Pijem Mg,pa ocitno ne pomaga...

Rdecka jaz imam tko, pomoje no 🙋🏼‍♀️A te to kaj boli ali samo otrdi? Ker jaz imam ital zadnji mesec konkretne težave s spanjem, ker me v trebuhu res neprestano zateguje, nevem več s čim naj si pomagam… zaspim že, ampak ko se telo želo obrnit se zbudim ker me za trebuh vleče za znoret. In mi je na koncu najbolj udobno na hrbtu s pokrčenimi nogami, ampak ja, je pa takrat trebuj trši, prav čuti se bunko in matrnico, prov pod prsti zatipam 🤷🏼‍♀️ nevem kaj bi to bilo… krčev nimam. Samo kakor da bi me noter za vse vezi cukalo vsepovprek. Magnezij tudi jz pijem, 400mg na dan kz celo pred spanjem, pa tut če nebi pomoje.
Saša

(odgovor članu Rdecka)
  Neposredna povezava do sporočila: 995
16.2.2023 8:39:35   
Pikcapokca
Hejla punce. Zdaj se pa tudi jaz ze nisem dolgo javila tako da je kar trajalo, predno sem vse prebrala 😂 gluck vso sreco se naprej! Pikica je zdrava in vse se veselimo ko bos prisla domov in v miru se uzivala nosecnost ☺️Jaz sem trenutno na bolniski. Grlo boli, napadi kaslja, celo telo me boli 😵‍💫 drugace pa sem bila na pregledu za spol. Toliko da on potrdi kaj je, gender reveal pa bomo imeli drugo nedeljo. Smo pa vidli da je par dni vecji kot smo mislili prvo, za par dni razlike, nic vec. Jutri sem polnih 19 tednov. Se malo pa bo polovicka. Ene pa ste ze. Kaki dober obcutek a? Ze na polovicki z nasimi carteki 🥰 brc pa se ne cutim.. tu pa tam se mi zdi kot kaki metuljcek ampak bolj redko.. pravih brcik pa se ni..Vse dobro zelim vsem se naprej ☺️

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 996
16.2.2023 9:04:24   
Stella Marella
test za sladkorno: to glede limone sem tudi ze slišala, da pomaga. na sreco tukaj, kjer zivim, najprej naredijo pregled krvi, in sele potem se odločijo, ce je test res nujen. ne vem, zakaj je v Sloveniji tak cirkus okol teh testov...

magnezij: mene tudi zadnje tedne "zateguje", pa ponoci imam rahle krce v mečih. pijem magnezij 300mg, pa ne vem, ce je mogoce premalo... baje se pa ne sme kalcija in Mg skupaj jemat, raje kalcij zjutraj, Mg pa zvecer. drugace pa tudi nimam nobenih idej, kako pa kaj 🤷‍♀️ 

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 997
16.2.2023 11:13:40   
Anonimen
Gospodične, a katera ve - če ne pokoristim letošnjega dopusta, ali se mi prenese v leto 2024 ali propade? 
Najprej sem mislila v maju koristit vseh 23 dni dopusta, nato pa z junijem začeti porodniško… rok imam 3.7., zdaj sem pa ugotovila, da sem se fejst vštela… saj se mi porodniška zaključi 4.6. in bi bilo fino, da letošnji dopust prenesem v drugo leto in sem vsaj del poletja še doma  :) 
A obstaja kakšna zakonska podlaga? Na CSD so rekli, da se morem glede prenašanja dopusta obrin na delodajalca - oni pa sigurno nebi dovolili, če imajo šanso reči ne 🤮
Saša

(odgovor članu Stella Marella)
  Neposredna povezava do sporočila: 998
16.2.2023 11:32:11   
4.mama

Gospodične, a katera ve - če ne pokoristim letošnjega dopusta, ali se mi prenese v leto 2024 ali propade? 
Najprej sem mislila v maju koristit vseh 23 dni dopusta, nato pa z junijem začeti porodniško… rok imam 3.7., zdaj sem pa ugotovila, da sem se fejst vštela… saj se mi porodniška zaključi 4.6. in bi bilo fino, da letošnji dopust prenesem v drugo leto in sem vsaj del poletja še doma  :) 
A obstaja kakšna zakonska podlaga? Na CSD so rekli, da se morem glede prenašanja dopusta obrin na delodajalca - oni pa sigurno nebi dovolili, če imajo šanso reči ne 🤮
Saša

jaz sem to našla če ti bo mogoče kaj pomagalo:

Porodniška in izraba letnega dopusta

Delavka, ki ni izrabila dopusta v tekočem koledarskem letu oziroma do 30. junija naslednjega leta zaradi porodniškega dopusta, lahko ves dopust izrabi do 31. decembra naslednjega leta. Skrb, da bi porodniška odsotnost povzročila izgubo pravice do letnega dopusta je zato odveč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 999
16.2.2023 13:48:33   
BeautifulButterfly
Ravno včeraj sem pisala našim v kadrovsko in mi je rekla: user posted image

Lanskoletni dopust iz leta 2022 moram v celoti porabiti do 30.6.2023.
Letošnji dopust leta 2023 pa moram 10 dni porabiti letos! (še preden grem na porodniško) - lahko pa celega porabim pred odhodom! (ampak se ne splača, ga ne bom, rajši ga PO porodniški, da jo podaljšam in gremo julija še na morjeuser posted image .
Ostale dneve pa lahko izjemoma porabim do 31.12.2024 (saj se porodniška konča v sredini junija 2024 in ni dovolj ni do 30.6.2024, da bi lahko pokoristila do konca dopust)
Dopust iz leta 2024 pa moram 10 dni porabiti do 31.12.2024, ostalo gre naprej v 2025.

Vse bo OK z našim dopustom, samo pravilno moramo skomunicirat s kadrovsko in jih obvestit o naših pravicah in njihovih dolžnostih!

Moram pa napisati prošnjo za našo pravno službo, da mi to odobrijo (čeprav sem online brala, da nam to pripada, brez neke prošnje), ampak OK, pri nas mora biti to uradno urejeno, zapisano in mi bodo odobrili, samo birokracijo uredimo.

tole zgoraj je pa prepisano iz: https://data.si/blog/porodniska-neizrabljen-dopust/
če rabiš uradni link do spletne strani, kjer je to obrazloženo user posted image

< Sporočilo je popravil BeautifulButterfly -- 16.2.2023 13:51:38 >

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.