|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
16.2.2023 13:52:54   
BeautifulButterfly
Rok za izrabo lanskega dopusta
Lanski dopust mora delavec izrabiti v dogovoru z delodajalcem najkasneje do 30. junija v tekočem letu.

Ves letni dopust, ki ga ni mogel izrabiti zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, zaradi porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, ima zaposleni pravico izrabiti do 31. decembra.

Po preteku omenjenih rokov delavec dopusta ne more več izrabiti in mu ta »propade«.

https://www.zsss.si/zsss-svetuje-porabiti-dopust-612/

še en link user posted image

*~**~**~**~**~**~**~**~**~*

(odgovor članu BeautifulButterfly)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
16.2.2023 13:53:43   
BeautifulButterfly
Še en link bom tlele pustila, k ga bomo kasneje potrebovali:
http://www.izberimodro.si/vloge-dokumenti-ob-rojstvu-otroka/?fbclid=IwAR0dGip7JWCWdCYgDh7TV-_WdQ2OYk15jtm6nn_rbTA1ioeCMP7NjznTjC8

Neposredna povezava do sporočila: 1002
16.2.2023 14:20:42   
Anonimen
Hmmm ker v zakonu o delovnih razmerjih pa piše drugače: (4) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu oziroma do 30. junija naslednjega leta zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 31. decembra naslednjega leta.

Zdaj pa res ne vem :) 

Neposredna povezava do sporočila: 1003
16.2.2023 14:26:31   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Hmmm ker v zakonu o delovnih razmerjih pa piše drugače: (4) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu oziroma do 30. junija naslednjega leta zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 31. decembra naslednjega leta.

Zdaj pa res ne vem :) 

Se pravi, ne rabim nič koristit letost ampak lahko razporedim po “mili volji”. Vsaj tako jaz razumem 😃 Lp Saša

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1004
16.2.2023 17:18:04   
Gluck4
Hellow punce... lepo da se javljate.... hvala vsem da mislite name, tudi jaz stiskam pesti za vse nas... itak vem da bo vse ok.... glede tega otrjevanja trebuha sem večkrat zasledila se predpisuje Magnezij + Buscopan.... dajte preverit pri zdravnikih če bi bila to rešitev....?Drugače pa se mi vlečejo dnevi tukaj v bolnišnici, še dobro da so sestre tukaj tako prijetne in prijazne.... pa seveda tudi zdravnice in zdravniki.... pa čistilke.... pa vse že zdaj poznam.... 😊🙃😁Večina se me spomni od 1. ... Zgleda da sem res en tak ''poseben'' primerek bolnika... 😉Upam da čim prej odhajam od tu.... da ne bo potrebna še 1 doza antibiotikov.... bomo videli....Lepo bodite. Uživajte še namesto mene.👍

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
16.2.2023 17:34:19   
4.mama
Gluck4 kakšno vnetje pa imaš so ti povedali? kako so ti odkirli?

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
16.2.2023 19:41:51   
Gluck4

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

Gluck4 kakšno vnetje pa imaš so ti povedali? kako so ti odkirli?

Uroinfekt....  Ko sem prišla so mi vzeli kri in vodo. Danes sem vzela zadnji antibiotik Amiksiklav 1000.Zato je bila takšna drama okoli cerklaže... delali so jo na "infekt" recimo.... ampak izgleda, da se je vse dobro izšlo.... seveda so me seznanili z najslabšim možnim scenarijem, ampak jaz sem prepričana, da se ta scenarij pri meni ne bo zgodil.... 💪 

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
16.2.2023 21:30:39   
4.mama
Gulck4 vse bo vredu , ker mora bit user posted image . Si imela kakšne znake, jaz imam ful močen rumenkast izcedek in se bojim da tudi jaz imam kakšno vnetje

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
17.2.2023 14:29:54   
Gluck4

Gulck4 vse bo vredu , ker mora bit user posted image . Si imela kakšne znake, jaz imam ful močen rumenkast izcedek in se bojim da tudi jaz imam kakšno vnetje

4.mama Pojdi ginekologinji in te naj da na preiskave.Drugače pa veliko piti... premalo tekočine lahko tudi vpliva na vnetja... Dr. Pušenjak piše da za vaginalno floro priporoča Vagisan... ali kaj podobnega... na osnovi mlečne kisline... tudi nekakšno izpiranje nožnice je priporočljivo ( ampak s tem se še nisem podrobneje seznanila) sploh po jemanju kakšnih antibiotikov, ker se poruši nožnična flora... Če je izcedek smrdeč pojdi takoj... drugače je povečan izcedek za pričakovati v nosečnosti...

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
17.2.2023 17:22:20   
4.mama
Gluck4 zdaj si mi pa dala mislit, nikoli nisem imela v življenju vnetja, sedaj pa imam tako rumenkasto malo res neprijetnega vonja, a me nič ne srbi, niti me ne peče ko grem na vodo. kontolo imam čez 3 tedne kaj misliš da je prepozno?

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
17.2.2023 19:41:33   
Gluck4

Gluck4 zdaj si mi pa dala mislit, nikoli nisem imela v življenju vnetja, sedaj pa imam tako rumenkasto malo res neprijetnega vonja, a me nič ne srbi, niti me ne peče ko grem na vodo. kontolo imam čez 3 tedne kaj misliš da je prepozno?

Jaz mislim da ne. Ampak omeni te izcedke na pregledu. Mogoče ti bo vzela bris. Se pa tudi vidi na urinu ali krvi... Upam da te nisem preveč prestrašila. To ni bil moj namen....

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
18.2.2023 9:16:08   
4.mama
Gluck4 ne full sem ti hvaležna da si mi vse to povedala, danes grem v lekarno sem pisala Pušenjaku in mi je napisal kaj naj kupim in ko grem k ginekologu naj ga povprašam naj me pregelda.

Kako si? si že doma?

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
18.2.2023 20:05:18   
Anonimen
Hojla, upam da lepo preživljate ta pustni vikend in, da ste si privoščile kakšen krof 😜 
Jaz grem jutri pogledat vozek do sosede. Mislila sem so sposodit njeno obposteljno posteljico ampak je roza 🙈 tko da bom kupila kar novo, niso tok drage. Gledala sem pa kaj v tem stilu. Imela ze katera? Navadne posteljice nimam kam dat oz tam kjer bu jo dala cez cez pol leta (ko bi obposteljna bila ze premejhna) je sedaj nekaj drugega se… 😃https://www.babycenter.si/freeon-obposteljna-posteljica-close-free-grey-935785.html 

Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1013
19.2.2023 8:40:38   
Gluck4
Ellow punce... pa sem včeraj dočakala odhod domov...  zdravnoca je pregledala cerklažo in je vse bp... predpisala mi je Vagisan.... pregled pri svoji ginekologinji moram imeti čez 1 teden.... z našim malim pingvinčkom je vse ok... super se počutim... presrečna sem... sine me je bil zelo vesel.... lepo preživite preostanek vikenda... borbamo naprej 💪🙂🙃❤️

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
19.2.2023 15:43:19   
4.mama
Gluk4 vesela full zate da si s svojo družinico ,doma, in seveda da je vse vredu.

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
20.2.2023 13:01:59   
Anonimen
Danes pa sem točno v 21.tednu tako, da smo že v 22. 😃 zelo vesela! 😊 Kako ste ostale? 
Jaz imam (še vedno) dnevna tiščanja v trebuhu, včeraj me je še v okolici desnega jajčnika fejst bolel in se preselil na hrbet, dons je mal boljše. Glavobolov že celo nosečnost nimam TRKAAAM!,(prej sem jih mela kar pogosto), kakšnega tiščanja na vodo tudi ni… tako, da overall je super, če me neb to zategval in bolel bi blo pa kičast 😊
Včeri zvečer je mali imel pravo žurko v trebuhu in sem enkrat celo videla, da se je trebuh premaknil pri popku 😍 seveda, ko sem hotela posnet pa se ni več tako videlo 😝 gibi so pa vsak dan občutni, velikokrat. Ful je lepo 🥰
Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1016
21.2.2023 7:26:24   
Gluck4

Gluk4 vesela full zate da si s svojo družinico ,doma, in seveda da je vse vredu.

4.mama verjetno bom morala še enkrat poslikati voziček ker ne najdem slik.... 😊Drugače pa ima velika napihljiva kolesa, tako da je primeren za vse terene... jajčki imata nastavke za voziček tako da se enostavno lahko iz avta natakne na ogrodje če je potrebno... v glavnem ti pošljem slike... nisem pozabila... s kod pa si?

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
21.2.2023 8:09:38   
4.mama
gluk4 zlata si iz Ajdovščine

(odgovor članu Gluck4)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
21.2.2023 10:13:25   
BeautifulButterfly
Gluck4: super, da si že doma user posted image user posted image

Jaz sem voziček že kupila. Kako se tukaj notri sploh doda sliko?
Je pa tale model, samo da je Bel z ROZA dodatki. user posted image user posted image user posted image Res zelo lep. Sem kupila rabljenega, našla na FB Marketplacu. Če ugotovim, kako dodat sliko, pripopam kasneje.
https://www.facebook.com/TrgovinaSbpoceni/posts/807021206304238/

Sem pa v 19 tednu, tamalo user posted image že čutim, ne non-stop ampak zdaj že večkrat čez dan, v različnih terminih in je noro luštno. user posted image

Šef še vedno ne ve, ostali tud niso pogruntal, pa hodim naokoli samo v oprijeti nosečniški majici (Mana in Sinsay). Te klasične bele in črtaste z naborki ob strani. Pa se mi vidi z lune, ampak folk ne porajta, nevem. Imam pa občutek, da je manjši kot pri prejšnjih 2 N pred desetletjem. Kg imam še vedno 55kg.

A je kera danes kj za pusta? Jst se bom v službi naštimala v SNEŽAKA, sam da najdem 5min pavze. Sem včeraj zvečer do 1h šivala in rihtala kostum od sina, je bil Pajek tarantela, ful dobr sva nardila, res je dober pajek. Prvič, da sva sama vse doma nardila, od kape do tal vse. Ponavadi kupim, oblečeta in gremo. Ta večje punce so bile pa Krvava nevesta, bela nevesta in angelček. Vse belo, tamal pa črn :) Jst bom pa nekaj vmes, Snežak. Sam žal ne bomo nikol se skup dobil in slikal, ker je šla moja bela nevesta smučat v Kranjsko goro in bodo tam Pustovali.

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
22.2.2023 9:36:13   
4.mama
BB super ti si že nabavla voziček jaz še prav nič, razen par cotk za mojo dušo

Neposredna povezava do sporočila: 1020
22.2.2023 10:04:27   
Anonimen
A katera ve, če si v času nosečnosti na bolniški … (30 dni gre v breme delodajalca, nato te dajo na komisijo)…. A je teh 30 dni mišljenih koledarskih? Če jaz delam od ponedeljka do petka, se štejejo samo delovni dnevi, ali tudi vikendi? 
Hvala
Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1021
22.2.2023 10:10:04   
BeautifulButterfly
Ja, iskala sem smučarske čelade in očala ter rokavice za otroke, k sta oba imela s solo zimske dneve / teden.
In se mi je skoz voziček prikazoval zraven. user posted image

Ponavadi sem taka, da v prvi trgovini nekaj vidim, pa rečem, grem še mal naokol pogledat in če nič ne najdem, se vrnem.
Čez čas, ko obdelam še par trgovin (to ni isti dan), pridem nazaj v prvo trgovino in izdelka ni več, prodan oz. razprodan. In tokrat sem si rekla, daj prej, da ne bo potem panika. Tokrat bom vsak mesec malo. Eno kremco dons, eno dudo naslednji teden, en paket tetra plenic čez 2 tedna in tako naprej do sredine julija. K potem k bom k slonček, bom težko in hodila naokol, in dvigovala in nosila polne vrečke.

Nekaj oblačil sem naročila na Sinsay, k so imeli 60% off (še vedno imajo). Tako, da ima že jaknico in bundico za zimo ter zimski kombinezon. Vse 3 je bilo manj k 20€. In super cute. Predvidevam, da bo to nosila tam zima 2024, januar, februar ko bo dejansko sneg in bodo naši julijčki že 6 in 7 mesecev stari.
Npr kombinezon 6,99€: https://www.sinsay.com/si/sl/kombinezon-8349n-35x in bundica k je pa v zivo res res res lepa: https://www.sinsay.com/si/sl/podlozena-jakna-8351n-03x, je bila 4,19€ user posted image

user posted image

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
22.2.2023 11:22:01   
BeautifulButterfly
A mi lahko ena po domače (primerno za 5 letnika) tole razloži user posted image :
https://e-utrip.si/od-1-aprila-bo-starsevski-dopust-za-vsakega-od-starsev-znasal-160-dni/

https://n1info.si/novice/slovenija/ocetom-60-dni-neprenosljivega-starsevskega-dopusta-video/

Večkrat zapisano, da se za mame nič ne spremeni. Potem pa da če bo oče prenesel svojih 100 na mamo, bo ta imela še vedno (tako kot do zdaj) skupaj 260 dni? user posted image Kaj pa če ne prenese, potem mora mama prej v službo, ali kaj?

Neposredna povezava do sporočila: 1023
22.2.2023 12:06:21   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: BeautifulButterfly

A mi lahko ena po domače (primerno za 5 letnika) tole razloži user posted image :
https://e-utrip.si/od-1-aprila-bo-starsevski-dopust-za-vsakega-od-starsev-znasal-160-dni/

https://n1info.si/novice/slovenija/ocetom-60-dni-neprenosljivega-starsevskega-dopusta-video/

Večkrat zapisano, da se za mame nič ne spremeni. Potem pa da če bo oče prenesel svojih 100 na mamo, bo ta imela še vedno (tako kot do zdaj) skupaj 260 dni? user posted image Kaj pa če ne prenese, potem mora mama prej v službo, ali kaj?

Jaz razumem tako. Tebi pripada 160 dni. Fotru 160 dni. 100 dni prenese nate, da imas potem 260 dni. Njemu ostane 60 dni. Sicer propade. Nevem pa ce imam prav :) … kakorkoli, 9 mesecev si doma 😃😃😃Saša

Neposredna povezava do sporočila: 1024
22.2.2023 14:14:31   
BeautifulButterfly

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

A katera ve, če si v času nosečnosti na bolniški … (30 dni gre v breme delodajalca, nato te dajo na komisijo)…. A je teh 30 dni mišljenih koledarskih? Če jaz delam od ponedeljka do petka, se štejejo samo delovni dnevi, ali tudi vikendi? 
Hvala
Saša

Žal tega ne vem. Predvidevam, da koledarskih dni. Da velja za vse zaposlene enako, če delaš pon-pet ali za tiste, ki delajo v trgovinah, bolnici itd kjer imajo pon-ned-praznike-nočne-itd, da za vse velja 30 koledarskih dni.
Žal pa res ne vem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.