RE: Julijke 2023 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Stella Marella -> RE: Julijke 2023 (3.1.2023 21:08:54)

waaaa punce, kako ste se razpisale, komaj vas dohajam 😅 kako super, da smo še kar vse v skupini, pa tolko nas je! neverjetno. čestitke vsem za uspesne preglede, le tako naprej 👍🥰
jaz sem drugace ze v 17.tednu, ze kar nekaj casa se pocutim zelo dobro, boljse kot v prejsni nosecnosti v tem casu. tisti tedni tam od 7.-11. so bili res najhujsi... vsi mozni simptomi, kar jih je... na sreco se stanje v večini primerov res kmalu izboljsa, upam, da bo trajalo! naslednji pregled imam drug teden pri babici, naslednji ultrazvok pa v zacetku februarja - takrat bomo (sele!) upam da izvedeli spol. sem pa ze res lepo okrogla, kot sodcek. aja, pa gibe tudi ze čutim 🥰 
a vi se jemljete kaksne vitamine? a jih nameravate jemat celo nosecnost? 

4.mama -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 6:41:40)

Punce ste me spravle v jok tolk sem trečna za vse res za vse dobre rezultate, še posebej pa zate Nevergiveup ker si mi blizu po starosti in stevilu otrok.

jaz poslušam srček z angelsaoundom in je res full lepo vam povem, je pa hčerka in moz obsedeni s tem ne jaz [sm=smiley36.gif].

Vedno bolj me je strah ko se bližam 16.1 ko grem na NS in ko bo treba na Nifty, ne vem če mi je bilo že kdaj prej tako.

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 6:46:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Stella Marella

waaaa punce, kako ste se razpisale, komaj vas dohajam 😅 kako super, da smo še kar vse v skupini, pa tolko nas je! neverjetno. čestitke vsem za uspesne preglede, le tako naprej 👍🥰
jaz sem drugace ze v 17.tednu, ze kar nekaj casa se pocutim zelo dobro, boljse kot v prejsni nosecnosti v tem casu. tisti tedni tam od 7.-11. so bili res najhujsi... vsi mozni simptomi, kar jih je... na sreco se stanje v večini primerov res kmalu izboljsa, upam, da bo trajalo! naslednji pregled imam drug teden pri babici, naslednji ultrazvok pa v zacetku februarja - takrat bomo (sele!) upam da izvedeli spol. sem pa ze res lepo okrogla, kot sodcek. aja, pa gibe tudi ze čutim 🥰 

Stella Marella, kaj???? Ti čutiš že brcike??? Jooooj, blagoooooor 😍😍😍😍😍 To je pa nekaj najlepšega dokler ne ratajo preveliki pa boleči 🤣🤣🤣 Ampak je fuuuul lepo. Čestitke vsem za preglede in čakamo lepe novice naprej! Bonnie, kaj ti je na NS rekel, da se že sigurno vidi? Meni so rekli, da ne še... Dobra fora drugaće, ampak jaz verjetno ne bi prav dolgo s tem listkom zdržala 🤣🤣🤣🤣 Čeprav sem najprej mislila, da bom do poroda počakala 🙃😉😜

4.mama -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 9:28:41)

Jaz sem probala za hec test s sodo bikarbono in je prislo da bo punčka tako kot imam jaz občutek že od začetka, vedela bom pa šele po Nifty ali drzi ta test al ne

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 10:00:31)

https://www.dm.si/novo/ugodnosti/otrok/knjizice-za-nosecnice-in-starse-445832

Tole je katera že vzela? Se splača oz kaj vse je notri?

Petra34 -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 10:24:49)

4.mama jaz sem 2x že probala test z sodo, isto bol za hec, pa mi je prav tako pokazalo da bo punčka. Na NS mi je pa rekla da bi eno pikico več dala na to da bo fantek, bomo videli na morfologiji kaj bo pokazalo pa če kaj ta soda velja 🤷🏼‍♀️😁😂Glede DM kuponov ugodnosti pa mislim ta teden že kar vzeti, dodatno razmišljam da bi si trebušček že kar začela mazati z kakim oljem/kremo, da ga malo prirpavim na raztezanje 🙃

Pikcapokca -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 10:42:03)

Nevergiveup vrjetno mene mislis z listkom? 😬 ja sej me noro firbc matra 😂  edina stvar ki mi uspesno preprecuje pogled v listek je to da je dr.rekel da ni 100% ampak da zgleda da se razvija v to smer. Takoj ko moja ginekologinja potrdi spol pa gre listek v roke moje prijateljice, da ga js rees ne bom pogledala 😂 nocm se se neki veselit pa slike ustvarjat pol pa bi spol bil drugi 😅Anonimna o to za dm sploh nisem vedla. Si bom pa sla iskat zihr, hvala 😊

Anonimen -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 16:05:48)

IZVIRNO SPOROČILO: cbelca2

Še glede niftija in NS na napotnico. Gleda se starost mame na PDP. 35 in 36 let starim pripada NS na napotnico. Od 37 naprej pa ne več. Za to starost pripada napotnica za amnio oz. To napotnico lahko uporabiš za osnovni nifty, vendar je pogoj, da pred tem opraviš samoplačniško NS in da je rezultat NS dober. Sedaj mi je šlo iz glave ali je vrednost 1:100 ali 1:300. Če je na NS ta vrednost ok torej pri starejsih od 37 se lahko odlociš za nifty, če je verjetnost slabša pa le amnio oz biopsijo horionskih resic. Je pa res, da sem iskala in delajo nifty na napotnico samo v lj v porodnisnici (prosim če sem kaj zgrešila in katera ve mi povejte), naročijo te pa šele, ko imaš izvid nuhalne.Imam tudi angelsound. Za foro sem ga sprobala ko sem bila v 9.tednu in se je slisalo. Uporabim ga pa lih 1x na teden...Aja sedaj sem v 11.tednu. 😁

Ker delam seznam, sem šla od 7 strani naprej brat in iskat podatke za sezman. Uffff bo treba tole malo bolj redno.
Anyway ... tole kar je cbelca2 napisala, je točno tako tudi meni povedala moja G.
Torej če je NS vrednost OK, se lahko napotnica za amnio spremeni v Nifty. Če je NS vrednost slaba pa greš direkt na Amnio.

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 16:25:21)

SEZNAM JUNIJKE 2023 PDP
NICK, STAROST, KRAJ, ŠT. [sm=nosecka.gif], ŽE ŠT [sm=zz_playfull.gif] OTROK, DATUM NASLEDNJEGA PREGLEDA, SPOL [sm=duda.gif], ŠT. [sm=duda.gif] V TREBUHU

* Stella Marella, 35 let, PDP?, ? , ?, ?
* Lunica0, PDP?, 3[sm=nosecka.gif],

SEZNAM JULIJKE 2023 PDP
NICK, STAROST, KRAJ, ŠT. [sm=nosecka.gif], ŽE ŠT [sm=zz_playfull.gif] OTROK, DATUM NASLEDNJEGA PREGLEDA, SPOL [sm=duda.gif], ŠT. [sm=duda.gif] V TREBUHU

X.7.
* Anonimna#2 (letos že 2 SS)
* Anonimna #6
* sanna10, 2 otroka, pregled 19.12.,
* foxy_cat, 33 let, 2[sm=nosecka.gif], P 13.12. (hematom?), NS 12.1., P 4.1.
* Anonimna #7, 25 LET, 2[sm=nosecka.gif], 1 ss (Blighted ovum), P 14.12.
1.7.
* Allium cepa, 32 let, 3x [sm=zz_playfull.gif] (F, F, F), 1 SS,
2.7.
* Petra34, P2 + NS + DHT 3 teden v decembru (ima AngelSound)
3.7.
*anja93, pregled konec novembra, Nuhalna 20.12., 70% [sm=modriCrtici.gif]
4.7.
5.7.
6.7.
7.7.
8.7.
9.7.
10.7.
11.7.
12.7.
* Nincyka84, 3[sm=nosecka.gif], 1[sm=zz_playfull.gif], NS 27.12.
13.7.
14.7.
* cbelca2, 36 let, 2[sm=zz_playfull.gif], P 28.11, NS zadnji teden decembra
* Nevergiveup,, 42? let, 7x [sm=nosecka.gif], 3[sm=zz_playfull.gif] (P,P,F), ?, ?
* Pikcapokca, 25let, 1[sm=nosecka.gif], P 12.12,
15.7.
16.7.
* nosecka1991, P 14.11, P 23.11, NS 9.1. (zamujal v rasti?)
17.7.
18.7.
19.7.
20.7.
* Natin, 34 let, 1[sm=nosecka.gif], P 8.12, NS 6.1.
* Gluck4 , 1[sm=zz_playfull.gif] (F), NS 9.1.
21.7.
22.7.
BeautifulButterfly, LJ, 40, P 29.12., NS 12.1. [sm=darilo.gif]
23.7.
24.7.
Rdecka, ??
25.7.
26.7.
27.7.
28.7.
4.mama, 42 let, 8x [sm=nosecka.gif], 3 [sm=zz_playfull.gif], P 19.12., NS 16.1.(na napotnico)
29.7.
30.7.
31.7.

SEZNAM AVGUSTOVKE 2023 PDP

* sanna10, PDP 1.8., P 19.12., NS 16.1., P 17.1.
* Anonimna #5, PDP 2.8., 1 SS, P 13.12. (na bolniški, čaka cerklažo)
* ayleen, 38 let, 1[sm=nosecka.gif], PDP?,
* Bonbonnie, MB, PDP 25.8., P 19.12., P 3.1.
* ŠeenaSanja, CE, PDP ?, P 11.1.,

nevergiveup -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 16:30:05)

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama

Punce ste me spravle v jok tolk sem trečna za vse res za vse dobre rezultate, še posebej pa zate Nevergiveup ker si mi blizu po starosti in stevilu otrok.

jaz poslušam srček z angelsaoundom in je res full lepo vam povem, je pa hčerka in moz obsedeni s tem ne jaz [sm=smiley36.gif].

Vedno bolj me je strah ko se bližam 16.1 ko grem na NS in ko bo treba na Nifty, ne vem če mi je bilo že kdaj prej tako.

Ja, res je... In tudi zelo razumem kako te je strah... Jaz se vsakič po pregledu počutim kot da sem diplomirala 🤭🤭 Potem pa spet čakam in se sekiram do naslednjega... 😔😔 Ampak zdaj pa vseeno malo bolj sproščeno gledam na stvari... Do Nifty-ja sem pa samo zijala na vse okrog sebe 😳😳😳 Pa sem si kar rekla, da to je pa res zadnjič, ne grem se več... 🙂 Držim pesti zate še naprej 💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖
Pikcapokca, sori res sem se zmotila, ker smo tako aktivne 😆 Ni šans, da jaz tega listka ne bi pogledala, te res občudujem... In ja, po moje najbolje, da ga čim prej daš prijateljici. Če ne ga pridem kar JAZ pogledat 🤣🤣🤣

4.mama -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 20:24:23)

Nevergiveup komaj čakam da bom tako sproščena, ti samo lepo uživaj, mene skrbi ker imam res ogromen trebuh in me vse strašijo da ni kaj narobe. Ne vem kaj bi lahko bilo narobe sicer a je res full velik kot v 5 mesecu

Sanna7 -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 20:58:14)

Živjo punce! 😊 Se vam še jaz pridružim, čeprav novega člana pričakujemo že na začetku junija. To bo moj drugi otrok, imamo že živahnega 2-letnika. Trenutno sem v 18. tednu, kmalu me čaka morfologija. Tudi jaz že čutim, kako se mali/mala premika 💃🕺. V prvi nosečnosti je bilo to malo kasneje, oz. nisem bila prepričana ali je to sploh to.Prve 3 mesece sem bila grozno utrujena, proti večeru mi je bilo vedno slabo. No, zdaj je pa že bolje, saj je slabost minila, energije je pa tudi več. Buši je že opazen, so tudi nekatere sodelavke opazile 🤭Me veseli, da je vsaj ta skupinica zaživela, saj je v junijkah res zatišje.

sanna10 -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 22:11:47)

Ooo koliko se nas je nabralo🤩Drage punce, sem na hitro malo čekirala, kaj se je dogajalo medtem, ko sem bila "odsotna"..Vsem novim dobrodošlica in vsaki posebej od prve pa zadnje vseee dobro želim!!!🍀🍀🐞🐞💗💗Mi je žal, da nisem več aktivna, upam, da po tem prvem tromesečju pridem kaj bolj k sebi, ker je obup pri nas!! Pravo vojno stanje, ma jaz se že od novembra ne morem pobrati skup, slabosti,bolezni, imunski sistem očitno na dopustu🤷‍♀️Zdaj pa še po vrhu mlajši zbolel za vodenimi kozami (hb sem sama prebolela), ma ni da ni...in dobesedno iz dneva v dan živim, čakam, da pride večer in grem vse skupaj prespat..Drugače pa čakam na nuhalno, 16.1., takoj naslednji dan (17.1.) pa še reden pregled pri moji G.Aja pa še za seznam; to je moja 3.ja nosečnost, doma imamo že 2 fanta, pdp bi naj po M bil 1.8. (na r.dan mlajšega sina😅), ampak bomk še videli, ker je bil plod malček večji na pregledu, tako, da čisto možno, da bk konec julija🥰Sem videla, da ste se nekaj menile glede angel sounda, je katera probala v 11.tednu? Jaz sem zdaj 10+1, pa nrbi se rada psihirala ravno, če še ne najdem utripa (piše gor naj bi od 13.t dalje)..pa ste dejansko slišale??Pa kdaj so se vam kaj slabosti nehale?? 
Čivajte se in na bebije💝💝

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (4.1.2023 22:20:19)

Danes sem brala sporocila od 7 strani naprej se enkrat :) In ja, so tudi v nasi temi ze pisale, da so v 9t nasle srcek tako da brez strahu gel na busija in prisluhni nalepsi melodiji!! Jaz komaj cakam mojega, pise, da je ze na carini. Mocni si zelim da bi bil ze v petek pri meni ampak to so res ze premocne zelje, bo pa enkrat naslednji teden. Sem pa danes zakljucila 11t3d, tako da naslednji teden bom 12t in ce ne najdem srcka, me pomoje kap. 
Nuhalno imava pa 12.1.2023. LJ-Dravlje. Verjetno bom samoplacnisko tudi DHL pri njih vzela. Oboje bo 120€ (70€+50€) Kaksne so pa cene kje drugje??? 

4.mama -> RE: Julijke 2023 (5.1.2023 7:22:56)

IZVIRNO SPOROČILO: sanna10

Ooo koliko se nas je nabralo🤩Drage punce, sem na hitro malo čekirala, kaj se je dogajalo medtem, ko sem bila "odsotna"..Vsem novim dobrodošlica in vsaki posebej od prve pa zadnje vseee dobro želim!!!🍀🍀🐞🐞💗💗Mi je žal, da nisem več aktivna, upam, da po tem prvem tromesečju pridem kaj bolj k sebi, ker je obup pri nas!! Pravo vojno stanje, ma jaz se že od novembra ne morem pobrati skup, slabosti,bolezni, imunski sistem očitno na dopustu🤷‍♀️Zdaj pa še po vrhu mlajši zbolel za vodenimi kozami (hb sem sama prebolela), ma ni da ni...in dobesedno iz dneva v dan živim, čakam, da pride večer in grem vse skupaj prespat..Drugače pa čakam na nuhalno, 16.1., takoj naslednji dan (17.1.) pa še reden pregled pri moji G.Aja pa še za seznam; to je moja 3.ja nosečnost, doma imamo že 2 fanta, pdp bi naj po M bil 1.8. (na r.dan mlajšega sina😅), ampak bomk še videli, ker je bil plod malček večji na pregledu, tako, da čisto možno, da bk konec julija🥰Sem videla, da ste se nekaj menile glede angel sounda, je katera probala v 11.tednu? Jaz sem zdaj 10+1, pa nrbi se rada psihirala ravno, če še ne najdem utripa (piše gor naj bi od 13.t dalje)..pa ste dejansko slišale??Pa kdaj so se vam kaj slabosti nehale?? 

Pozdravljena Sanna10 evo jaz sem 10/5 in že 3 dni ga lepo slišim, tudi mene e bilo full strah a sem srečna da sem poskušala res

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (5.1.2023 7:25:43)

Nevergiveup komaj čakam da bom tako sproščena, ti samo lepo uživaj, mene skrbi ker imam res ogromen trebuh in me vse strašijo da ni kaj narobe. Ne vem kaj bi lahko bilo narobe sicer a je res full velik kot v 5 mesecu

Zakaj bi bilo narobe? Velikost treebuha ni pokazatelj stanja nosecnosti. Za pomiritev si lahko pogledas slike na google ali youtube za tvoj teden nosecnosti in bos videla da bos nasla od ploh tresucka do velikega. 
Mene pa danes skrbi, da se dobro pocutim, ko sem se zbudila in vstala. Heh here we go again. Nikol nam ni prou. Ce nam je slabo al ce smo dobr. Ampak ja roko na srce, nosecnica se verjetn boljs pocuti ce se ne pocuti boljs. Ker ne stereotipno to znak, da je pac noseca. In ko si nosec se slabo pocutis. 
Sej bo ... upam :) 
Pa dobor jutro.Aja, btw jaz sem anonimna-darilce :) 

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (5.1.2023 7:28:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Stella Marella

naslednji pregled imam drug teden pri babici, naslednji ultrazvok pa v zacetku februarja - takrat bomo (sele!) upam da izvedeli spol. ..... 🥰 

Tole pa ni v Slo, kajne? Kje se nahajas?Ja, vitamine ze pred nosecnostjo in se zdaj redno jemljem in se jih bom. Sploh zelezo. 

ayleen -> RE: Julijke 2023 (5.1.2023 7:36:04)

Punce, tok sem vesela za vse vas, ki ste prišle s pregledov z dobrimi novicami 🥰 Jaz imam pregled šele naslednji teden in upam, da bo vse ok.Je pa tudi mene ujela slabost 😔 Vsak dan je slabše 😔 Tiste, ki ste že ven iz tega, kdaj se je nehalo pri vas? 

BeautifulButterfly -> RE: Julijke 2023 (5.1.2023 13:10:27)

IZVIRNO SPOROČILO: ayleen

j Je pa tudi mene ujela slabost 😔 Vsak dan je slabše 😔 Tiste, ki ste že ven iz tega, kdaj se je nehalo pri vas?  

hehehe, včasih še traja ... včeraj zvečer na kavču sem mislila, da bom šla bruhat (do zdaj nisem niti 1x). Sem pa v 12 tednu. Danes sem super k rožica, da me že cel dan skrbi. Upam, da mi bo zvečer slabo. Moj "fake-angelsound" še ni prišel. [sm=zmeden.gif]Tko da pripravi se na par tedensko slabost ali pa mogoče pri tebi mine čez par dni. Pa potem spet pride ali pa pridejo druge težave. Da ti bo lažje, tukaj jamraj, tukaj te bomo razumele in te podpirale in tolažile. [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Pikcapokca -> RE: Julijke 2023 (5.1.2023 13:33:51)

Ayleen pri meni je tudi prisla in sla. Najhuje mi je blo 5/6 teden ko sem mogla nonstop nekaj grickat, drugace bi mi blo slabo, pa potem 8.teden. Pol pa 1 mesec nic slabosti, in prejsnji teden spet bruham 😂 tak da ja.. ampak ni vsak dan trajala slabost. Vcasih sm se ustrasla ker po 3 dni skup ni blo nic, sm se tud super pocutla.

sanna10 -> RE: Julijke 2023 (5.1.2023 13:39:18)

4.mama, sem danes preizkusila angel sound, sem se en čas mantrala, da sem najdla utrip. Sem pa ga penizko naprej iskala😅 se sliši, sicer še ni tako močno kot se bo kasneje ampak jeeee🥰Kak se ti počutiš drugače?? 

IZVIRNO SPOROČILO: sanna10

Pozdravljena Sanna10 evo jaz sem 10/5 in že 3 dni ga lepo slišim, tudi mene e bilo full strah a sem srečna da sem poskušala res

Rdecka -> RE: Julijke 2023 (5.1.2023 13:46:39)

Pozdrav vsem novim in stalnim. Se teme tako hitro odvijajo, da bi rabila listek, da si zapisem kaj zelim komentirat :D
Torej glede slabosti...vsem,ki se zacenjajo-dobrodosle v klubu :) jaz sem v 12em tednu in so se vedno tu..cel dan,zvecer je konkretno slabse. Sedaj moram zaradi nosecniske sladkorne jesti se povecerjek-skuta ,jogurt,kar pa ne pomaga ravno....a sem samo jaz zacukrana za nosecnost, ali je se kaksna sotrpinka?:)
Glede angelsound..sem se pogovarjala z medicinsko od moje gineko,in je rekla,da vcasih se v 16em tednu en slisijo...prav tako,ni prav priporocljiva pogosta uporaba. Tako ej rekla. Kajjsvem.:D me pa mika nakup...se ne bi pocutila tako sama s slabostjo in vampckom :D
Drugace da dopolnim tabelco...LJ, NS: 10.1., tretja nosecnost (dva angelcka)...
Drzim pesti za vse nas :)Lp punce :)

Stella Marella -> RE: Julijke 2023 (5.1.2023 15:14:12)

IZVIRNO SPOROČILO: BeautifulButterfly

Tole pa ni v Slo, kajne? Kje se nahajas?Ja, vitamine ze pred nosecnostjo in se zdaj redno jemljem in se jih bom. Sploh zelezo. 

upam, da bo pravilno citiralo 😬🙂 res je, ni v slo. 🙂 ne izdam, kje, nocem se preveč izpostavljat 🙂 tukaj so babice bolj "popularne" oz. jim veliko nosecnic, mamic bolj zaupa kot zdravnikom. 
jaz trenutno ne jemljem skoraj nicesar, včasih vzamem eno kombinacijo Mg + Ca + Fe, ker sem imela do zdaj dobre krvne izvide... ampak sem vseeno malo v dilemi, koliko casa bo to se trajalo 🙂 mah, dokler se dobro počutim, se ne bom silila... 
glede slabosti: meni so se zacele komaj v 7.,8. tednu, do 11.je bilo najhuje, potem nekaksno zatisje, samo vcasih me je ob pranju zob sililo na bruhanje. pa se to po moje bolj zato, ker se mi nabira prevec sluzi v pljucih... a ma se katera ta problem?? 

ayleen -> RE: Julijke 2023 (6.1.2023 8:40:07)

Jaz pa zdaj bruham konstantno.. na pol ure 😔 Nisem si predstavljala, da bo tko hudo 😔

4.mama -> RE: Julijke 2023 (6.1.2023 11:46:43)

Aleen izdrži vem da je težkko ma druge ni. V katerem tednu si?

Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>