|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
24.10.2023 7:59:41   
Anonimen
Se pri kateri dogaja ze kaj v smeri zobkov? Vem da je to faza, da dajejo vse v usta… ampak to je ze next level.Slini se nenormalno, daje svoje roke v usta, igrace, najine roke, vse kaj uspe zagrabiti. Se v nosilki ga nosim in grize naramnico… pa tudi veliko bolj je teckast zadnje dni, joj tako mi je to naporno….  Ko se nebi igral, nebi se nosil, nebi spal, pa itak ne naspan… ponoci spi solidno, ampak kaj ko ga morem previjat in tisti cas se prav dere, ker ne dobi takoj joske… med spanjem se premetava in ga napenja… ravno vceraj govorila z pediatrom glede prebave, pa pravi, da nic takega, da gre za neko bakterijo, traja 7-10 dni potem pa naj bi se umirilo.. zdaj traja ravno en teden. Ah ja :) Smo pa danea stari 4 mesece :) 
Sasa

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2951
   RE: Julijke 2023
24.10.2023 9:05:07   
Stella Marella
moj se tud med spanjem ful premetava, napenja ga in slabo spi/mo. ne vem, kaj bo to. al je kaj v mleku, kar ga moti, ne vem.

glede zobkov - moj se tud ful slini, ja. mozno, da so zobki, ampak pr mojem bolj dvomim v to... ker pri prvem sinu je bilo isto pri 3,5 meseca, se rdeca lička je imel, smo mu mazali dlesni nonstop, kao zdej pa bojo, ampak je zobek pokukal sele pri 9 mesecih 😅

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2952
   RE: Julijke 2023
25.10.2023 7:51:09   
4.mama
Anonimna najína stá pa točno mešec razlike ☺️. Naša je včerajšom imela 3.Slini se pa tudi ona full. Pa v ustih ji je nastala kot afta in v petek bi nas morali cepit. Samo mi je čudna ta zadeva, ker jo ima že 10 dni in vedno isto velika bela pika na dlesni. 

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 2953
   RE: Julijke 2023
25.10.2023 18:18:28   
nevergiveup
Pozdravljene po dolgem času! Smo šli za 2 tedna malo na off in končno imam nekaj časa za pisat, drugače se utapljamo v šolskih obveznostih in dejavnostih. Ampak sem probala  naredit red glede tega preden smo šli in vztrajala, da obiskujejo dejavnosti na katere jih ni treba vozit- 10 let sem razvažala, zdaj imam dost. Če je komu kaj resno do nečesa bo že sam hodil- mi smo tudi. Če pa ne pa itak brezveze, saj so do zdaj probavali in hodili na vse živo. 
Slini se tudi moj Kai zelooo, ampak je kar prezgodaj za zobke. Normalen del razvoja je da vleče vse v usta in grize. Drugače se mi zdi zadnje dni lačen, a flaše odkar je takrat bruhal pa pristal v bolnici niti videt noče. Prav neverjetno se mi zdi- do bolnice je pil čist iz vsega, samo da je bilo mleko. Zdaj pa ni šans. Pot je bila pa tako stresna, da se mi zdi, da imam ful manj mleka, potem pa kriči pa skoz išče za jest in je kar veliko po rokah zdaj.
Ne vem kako bi mu spet flašo podturila- z mojim tempom je zelo težko, da bi bila mu nonstop na razpolago... eh... Če ima katera kak nasvet glede tega se priporočam...

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 2954
   RE: Julijke 2023
25.10.2023 18:59:22   
Ypsilon
Nevergiveup socustvujem. Midve sva hospitalizirani ze skoraj teden. Zacelo se je s strajkom pri dojenju, pa sem ji prvic ponudila flaso in je ni hotela. Je bila rajsi lacna. Na kontrolnem pregledu se je ugotovilo, da ne napreduje na tezi in sva bili poslani naprej. Zdaj pa imamo diagnozo tihi refluks in sva dobili zdravila. Bogo revo je ocitno tako bolelo, da se je rajsi izstradala. Jo moram pa dohranjevat po flasi, ker pri dojenju enostavno ne vzame dovolj. Flaso pa se vedno sprejema tako tako, jaz imam pa po vsem tem tudi probleme s kolicino mleka. Ampak bi mogla potem cele dneve pumpat za vecjo tvorbo, kar mi pa tudi ni. A v spanju si mu jo poskusila dat? Nasa takrat najvec poje.Saj po novem letu boljse bo, al kako gre ze tista.

(odgovor članu nevergiveup)
Neposredna povezava do sporočila: 2955
   RE: Julijke 2023
25.10.2023 20:11:40   
ironic
Ypsilon kako sta? Mi je žal to slišat, upam da je vse vredu s pikico! ❤️

Jaz pa mislim da so zobki, samo še ne bodo na plan pokukali, še traja, samo dlesen pa srbi. Jaz ji masiram pa je potem nekaj časa boljše.

Zdaj ko bo menjava ure jo navajam in ji podaljšujem, moram trkat da je pridna in sodeluje. Prej je bila obveza da je v postelji 19.00, zdaj pa smo že prišli skoraj do 20.00. Tak da hvalabogu.

Mi pa tudi je ves čas enako, starejša je ampak skoz isto ali pa sploh ne. Tak da še kr vztrajamo na 90-120ml, redkokdaj poje 150ml.

Včeraj sem ravno naročila Ergobaby nosilko, ono Cool air da bo kasneje za toplejša vremena, ker moja je hitro vroča in potna. Upam da bo, ker so deljena mnenja, nisem pa niti je sprobala kje v trgovini. Pač če ne bo, bom dalje prodala ali pa vrnila.Stari sva 18t in še vedno sama ne začne pasti kravic, a drugače pa hoče samo pokonci. Torej naslonjena na blazino, pokonci da se nosi... Pa takrat fix drži glavo. Ko pa jo dam pasti, takoj v smeh. Ampak sama pa ne. Kr neke fore 😁😁

V ponedeljek bi jo morala cepit pa sem prestavila ker je dobila drugo dozo za rotavirus. Nisem hotla oboje, ker je v prvi rundi 4 dni imela skoraj drisko. Zdaj pa vse bp in sem klicala če bi lahko kar prej cepili. Tak da imava čez dva tedna ker je pred cepljenjem obvezen pregled. Zanimivo, čeprav sva bili dva dni nazaj,.ni dovolila. Izogniti se ne morem ker jo bom dala takoj v vrtec in res boljše da jo čimprej cepim, dokler se ne zaveda tolk in bo lažje. Samo želela sem pa res enmal podaljšat ne pa kr takoj, da se vsaj enmal boljše vse skupaj razvije (organi). Kak kdo gleda na to.. jaz pač res kr dvomim v vse skupaj.. če bi to res tak bilo, bi bilo striktno pri določenih tednih, ne pa da je do 18m.. pač...

Drugače pa.. eni dnevi so nori in res naporni, eni pa super.. še vedno pa ne morem, da bi res lahko vse očistila, te pa moram zvečer, ker drugače nikakor ne gre.. kak ste ve glede tega? 

Odnos s partnerji se vam je spremenil (po prvem otroku)? In kako kaj tudi sami sodelujejo?

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 2956
   RE: Julijke 2023
25.10.2023 22:41:24   
ŠeenaSanja
Ypsilon upam da sta vredu in da gresta čimprej domov 🍀 mi2 sva bila na zacetkubmeseca hospitalizirana, je 2 dni dobival antibiotik nato pa so ugotovili da je bila 6.otroska bolezen.. Pa revez se 2 meseca ni bil star 🥺
Ironic kar pa se tice odnosa s partnerjem je pa tako.. Midva sva se ze pred zanositvijo ful pogovarjala o tem da morva delat na najinem odnosu drugac gre vse po gobe (oba sva iz druzin ko so odnosi bol tak tak med partnerjema bli med najinim odrascanjem) in se res trudiva da se pocartava vsaj enkrat na dan, skusava vsaj en obrok skupaj pojest pa se kej pogovorit pa ko gremo skupaj na sprehod izkoristva tistih nekaj minutk ko mali spi tako da se mi zdi da se trudiva pa da nama gre vredu itak pa zdalec ni isto kot je bilo. V nekem pogledu je najin odnos boljsi in trdnejsi po drugi strani je pa dosti dosti manj casa samo za naju. 

Glede sodelovanja partenrja pa mava tak.. Sodeljne pri vsem, ga tudi vzame za kaksne 2 uri da grem lahko jaz v trgovino al pa si sam mal glavo zbistrit,. Cistim pa kuham pa pospravljam pa skos jaz ampam ce je sila pa pac vzame malega da lahk jz zrihtam stvari. Je pa res da moj dela od doma tak da je mogoce to mal drugacna situacija..

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 2957
   RE: Julijke 2023
25.10.2023 22:47:35   
Stella Marella


IZVIRNO SPOROČILO: Ypsilon

Nevergiveup socustvujem. Midve sva hospitalizirani ze skoraj teden. Zacelo se je s strajkom pri dojenju, pa sem ji prvic ponudila flaso in je ni hotela. Je bila rajsi lacna. Na kontrolnem pregledu se je ugotovilo, da ne napreduje na tezi in sva bili poslani naprej. Zdaj pa imamo diagnozo tihi refluks in sva dobili zdravila. Bogo revo je ocitno tako bolelo, da se je rajsi izstradala. Jo moram pa dohranjevat po flasi, ker pri dojenju enostavno ne vzame dovolj. Flaso pa se vedno sprejema tako tako, jaz imam pa po vsem tem tudi probleme s kolicino mleka. Ampak bi mogla potem cele dneve pumpat za vecjo tvorbo, kar mi pa tudi ni. A v spanju si mu jo poskusila dat? Nasa takrat najvec poje.Saj po novem letu boljse bo, al kako gre ze tista.



ypsilon, mi je zelo zal, da je prislo do tega, po drugi strani sem pa vesela, da si to napisala. sla sem namrec malo brat o tem tihem refluksu in vse kaze, da ima nas mali tudi to rec 😟 tako kot pri tebi se je začelo s strajkom pri dojenju pred dvema tednoma... pa vmes neki cudni simptomi - kaselj, rdece grlo, cudno dihanje, slabo razpolozen. pa itak ze od vsega zacetka noce bit v vozicku, najraje v nosilki. in zadnje case mi zvecer sploh ne more zaspat, ker mu tolko gor sili, bogi mali. isto sem v dilemi glede crpanja mleka. na sreco vzame flasko, ampak jaz bi se dojila, če bo slo... ponoči spije vec, ampak vseeno nemirno spi, ker mu gre gor... problem v dojenju je, ker spije samo tisto vodeno prvo mleko, potem noce vec... a ravno zadnje mleko bi moral, da bi ostalo v zelodcku. po tej teoriji bi ga morala najprej nekaj nacrpat in mu potem dalje dat za dojit... ma v praksi pa to delat je pa nekaj drugega... katero AM mu pa dajes? mas drugace se kaksen nasvet, kaj vama pomaga? srečno 🙏

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 2958
   RE: Julijke 2023
25.10.2023 23:11:48   
Stella Marella
... in zdaj berem, da sta med drugim simptoma za refluks tudi prekomerno slinjenje in zamasen nos. pa smo tam. vse mi je jasno, vsaj to! 

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 2959
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 0:12:28   
BeautifulButterfly
Zivjo
Verjetno ste ze pozabile na mene, jaz na vas nisem in se bom probala vrnit nazaj. Nekako sem se uspela prijavit k je en sluzben racunalnik se imel avtomaticno shranjeno geslo, si moram reset_irat ker ga ne vem. Odkar sem na porodniski si moram na domacga nastimat novo geslo. 
Anyway, bom poskusila kaj za nazaj se prebrat, da bom bolj na tekocem. 
Da se seznanim z nasimi julijcki, katera se je razveselila fantka, katera deklice, a so vam prou napovedal, kako kj rastete in se redite, se dojite ali ste na AM. 
No, moja deklica se je rodila 24.7.2023 .. porod hiter en dva tri ... v P sva bili 48ur in sva sli domov. Vceraj je imela 3 mesece in danes je bila cepljena.A ne katera tudi na FB, v skupini in v skupnem chatu? 
Aja, 4.mama: to kar ima tvoja puncka, je verjetno "zobni biser". Nic nevarnega in baje izgine samo od sebe. Ravno par dni nazaj so o tem odprli debato na FB in so punce komentirale in posiljale slike teh biserckov. 



_____________________________

*~**~**~**~**~**~**~**~**~*

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 2960
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 8:37:26   
Ypsilon
Hvala za izrazene zelje, sva bolje. Zdravila pomagajo. Ce bo vse ok, naju zacasno izpustijo do naslednjega tedna, potem pa bomo videli kako dalje.
StellaMarella nasa je tudi imela take simptome. Pa cel dan je tudi precej casa po hranjenju konstantno nekaj zvecila, se ful slinila in tiscala v usta celo pest. Jaz sem to interpretirala kot lakoto, ocitno pa se je le ful trudila obdrzat vsebino zelodca. Pri nas je bila ista zgodba z vozickom, tudi avtosedezem in to predvsem po hribu navzdol in mocnejsem zaviranju, kar ji je ocitno dvigovalo vsebino. Zadnje dni jo je tako bolelo, da niti v nosilki ni zelela vec bit. Za vse kar se ji je naslonilo na trebuscek je bil en sam jok. Glavni pokazatelj je bila zaznana kri v blatu. Na oko nezaznavno, na analizi pa se je pokazalo.
Tu jo se vedno dojim, tehtam in dodajam hipp combiotik. Sicer pa pomagajo generalni nasveti proti refluksu, kot je dvignjeno vzglavje in po hranjenju pokonci vsaj pol ure. Pa cim vecji razmak med obroki (vsaj 2,5h, rajsi 3), saj da majhni in pogosti obroki samo generirajo se vec kisline. Moram pa pohvalit osebje v bolnici, ful so vsi prijazni.


(odgovor članu BeautifulButterfly)
Neposredna povezava do sporočila: 2961
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 9:07:34   
Pikcapokca
Oo BB dobrodosla nazaj med nami. Smo te pogresale. Ko bos sla brat za nazaj bos opazila da smo veckrat tebe omenile. Cestitke za otrocicka in da je porod bil tak hitro mimo, super! Ironic glede odnosa z mozem, tak ko je mislim da ypsilon napisala, mocnejsi med nama a hkrati manj casa 😅 on dela do 15h potem pa pride domov pa ma se kake obveznosti.. in cas za njeno spanje hitro pride. Drgac ful pomaga. Previje ko vsak dan vsaj 1x, umiva jo zvecer ko le lahko, ce jo mam js v narocju pa spi gre on skuhat in pomije posodo. Ampak ker se tud js hocm pocutit produktivno pa ker imam rada spucano po svoje jo njemu dam pa na hit ostale stvari pospravim. Sam prehitr grejo te ure ko pride iz sluzbe 😅 za odnos se tud potrudim, ceprav mi ni ponavadi najbolj, ampak se zavedam da ma tud on svoje potrebe(ceprav me cizt nc ne sil) tak da 1x al pa 2x na teden probama.. je pa res da sem tud utrujena in drgac niti ne morva kot pol zvecer ko gre ona spat. Jaz grem pa tud ponavad kr njo spat al pa 1 uro kasnej, da se prej kej postorim al pa kako oddajo pogledam.

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 2962
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 9:29:18   
Stella Marella


IZVIRNO SPOROČILO: Ypsilon

Hvala za izrazene zelje, sva bolje. Zdravila pomagajo. Ce bo vse ok, naju zacasno izpustijo do naslednjega tedna, potem pa bomo videli kako dalje.
StellaMarella nasa je tudi imela take simptome. Pa cel dan je tudi precej casa po hranjenju konstantno nekaj zvecila, se ful slinila in tiscala v usta celo pest. Jaz sem to interpretirala kot lakoto, ocitno pa se je le ful trudila obdrzat vsebino zelodca. Pri nas je bila ista zgodba z vozickom, tudi avtosedezem in to predvsem po hribu navzdol in mocnejsem zaviranju, kar ji je ocitno dvigovalo vsebino. Zadnje dni jo je tako bolelo, da niti v nosilki ni zelela vec bit. Za vse kar se ji je naslonilo na trebuscek je bil en sam jok. Glavni pokazatelj je bila zaznana kri v blatu. Na oko nezaznavno, na analizi pa se je pokazalo.
Tu jo se vedno dojim, tehtam in dodajam hipp combiotik. Sicer pa pomagajo generalni nasveti proti refluksu, kot je dvignjeno vzglavje in po hranjenju pokonci vsaj pol ure. Pa cim vecji razmak med obroki (vsaj 2,5h, rajsi 3), saj da majhni in pogosti obroki samo generirajo se vec kisline. Moram pa pohvalit osebje v bolnici, ful so vsi prijazni.





isto, isto... se pravi, da res moram do zdravnika, zarad zdravil, ne gre brez? ma se mi zdi, da je zdaj v enem dnevu res hujse postalo. prej mi je bruhal oz. goltal mleko le po dojenju, zdaj tudi po AM. uff. pa blato ma ful tekoce in ful kaka. upam, da ostane kaj v njem, bogec mali. aja tebi so rekli raje vecji razmak med hranjenjem? jaz sem pa prebrala raje veckrat po malo. koliko ji potem das? hipp vcombiotik - navadni al za refluks? saj sem imela dulo ze dvakrat tu, pa ni nic rekla, da kaze na refluks. samo njihove mantre: pristavljaj, pristavljaj. potem je blo pa se hujse, ker je samo prvo vodeno mleko dobil, vec ni hotel, ker ga je ze bolelo... 

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 2963
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 9:57:21   
Ypsilon
Ja, meni so rekli da je ravno pristavljaj, pristavljaj, pristavljaj narobe, ker jim samo zdrazi zelodec. Da to je ze ok za novorojencke, ne pa za nekoliko starejse dojencke. Da potem tesijo samo trenutno lakoto in se nikoli ne najejo. Sem se prav slabo pocutila ob tem. Pred tem sem tudi pisala za termin douli in mi je gladko odgovorila z "me zalosti da imate tezave, ampak sem polno zasedena". Res tisto, uau, pa take besede o podpori, ki je sistem baje ne nudi. Vem pa da naceloma povsod preberes, da vsi priporocajo vec manjsih obrokov za refluks. Ampak so mi veckrat poudarili, naj je nikar ne hranim pogosteje kot na res minimalno 2 uri. Sicer pa naj se kot je le mozno drzim znotraj 2,5 do 3,5 ur. Da se bo kapaciteta zelodca s casom ze prilagodila, da bo jedla vecje obroke.
Ni nujno it do zdravnika, razen ce imas obcutek da izgublja ali stagnira na tezi. Ker tudi zdravila, ce pridobiva, verjetno sploh ne bodo dali. Je pa ok, ce otroka tam stehtajo in ti odredijo ponovno kontrolno tehtanje v krajsem casovnem obdobju. Se bodo verjetno sele potem odlocili kako dalje.

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 2964
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 10:02:53   
Ypsilon
Hipp combiotik navadni. Nihce ni omenjal da bi bila potrebna zgoscena formula, ze tako ima tamala trenutno malce probleme z odvajanjem in tudi jaz ne bi upala tega se poslabsat.

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 2965
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 10:36:18   
Stella Marella
hvala ti, ypsilon! naslednji teden imamo redni pregled, tako da bom verjetno pocakala, ce ne bo hujse. nocem jim tezit. sem se pa zdaj res zasekirala, kar na jok mi gre.
ampak v praksi imam problem. najprej mu ponudim dojko, ce spije (ponavadi ne dosti), ga moram potem poleči, da lahko pripravim se AM. in to mu be ustreza, ponavadi ze pobruha in se razdrazi, tako da je potem tudi flaska problem... in vmes tudi pretece nekako 20min,tako da se želodec spet zdrazi... kako ti to pocnes? 

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 2966
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 10:44:39   
Ypsilon
Na isti nacin, pa ce je skupen cas hranjenja predolg, malo zamaknem cas naslednjega obroka - da dobi kasneje. Aja, v bolnici adaptirano pripravijo vnaprej. Zamesajo in takoj v hladilnik, ko ga potrebujejo ga pogrejejo. Pravijo da je na tak nacin dober za 24h. Ceprav jaz bom pomojem kar s termovko sproti. Za tamalo sem pa kupila klinast povster, da jo lahko odlozim ponoci, ko pripravljam AM. Plus dojit jo imam namen na tem. Za podnevi imava baby bjorn gugalnik (zdaj sem pomirjena, da ni bil zgresena investicija :D). So mi rekli, naj jo poskusim odlagat na ravno podlago, da se pregiba cim bolj pred hranjenjem, ko ima prazen zelodec in je se nekako dobre volje.

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 2967
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 13:08:00   
Stella Marella


IZVIRNO SPOROČILO: Ypsilon

Na isti nacin, pa ce je skupen cas hranjenja predolg, malo zamaknem cas naslednjega obroka - da dobi kasneje. Aja, v bolnici adaptirano pripravijo vnaprej. Zamesajo in takoj v hladilnik, ko ga potrebujejo ga pogrejejo. Pravijo da je na tak nacin dober za 24h. Ceprav jaz bom pomojem kar s termovko sproti. Za tamalo sem pa kupila klinast povster, da jo lahko odlozim ponoci, ko pripravljam AM. Plus dojit jo imam namen na tem. Za podnevi imava baby bjorn gugalnik (zdaj sem pomirjena, da ni bil zgresena investicija :D). So mi rekli, naj jo poskusim odlagat na ravno podlago, da se pregiba cim bolj pred hranjenjem, ko ima prazen zelodec in je se nekako dobre volje.



hehe, moj pred hranjenjem ni ravno dobre volje 😄 klinast povster za dojenje in babybjorn imam tudi jaz. do zdaj je bil v babybjornu zadnje case kar rad, danes zjutraj jevpa po 2 sekundah bruhnil. enako v tripptrapp nastavku za dojencke. evo zdaj sem ga 40min po jedi pokonci drzala, in še mi je bruhnil. enako z nosilko. katastrofq, kr naenkrat, sploh ne morem razumet... prej je ocitno imel tihi reflux, ki pa zdaj ni vec tako tih... 🤷‍♀️ tvoja nic ne bruha? pogoltne? al je boljse zdaj? 

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 2968
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 14:58:27   
Ypsilon
Moja je pljuvala samo slino oz. prozorno tekocino. Sedaj ko koncno vec poje mi je tudi ponoci v loku bruhnila cez, tako da sva bili obe mokri in se luza na tleh. Bom sele zdaj videla, ce bo to bolj pogosto. Ampak naceloma se mi zdi da bolje da gre ven, kot pa da konstantno pozira nazaj. Ker potem je vsaj cez pol urce pripravljena nadoknadit.

Drzi se do pregleda, ni lahko s temi refluksnimi dojencki. Jaz sem tudi najprej dozivela panicen napad, ko sem prvo noc na vagi videla kako malo mleka popije in ko je po drugacni metodi ni uspelo nahranit tudi komu drugemu. Pa krivo, da sem ji to povzrocila jaz s konstantnim pristavljanjem. Moja je sicer trenutno pred hranjenjem kar vesela, ponavadi sploh ne pokaze lakote in me potem vedno skrbi kako bo jedla.

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 2969
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 15:40:21   
Stella Marella
uff, v loku... moj zaenkrat to še ni. njemu kar zleze vse dol po vratu, da vcasih sploh ne opazim.

res je, ni lahko. ze moj prvi sin je to imel... ampak zdaj mi je se bolj hudo, ker sva se tako lepo dojila... sem klicala zdravnika, moram še danes na pregled... 

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 2970
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 18:17:01   
Stella Marella
evo, s pregleda. potrjen refluks. vzrok: najverjetneje kravje mleko... no ja, vsaj razlog mam. gremo novim zmagam naproti. 

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 2971
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 18:42:37   
Ypsilon
Je vseeno malo lazje, ce dobis uradno diagnozo kajne? So ti se kaj pametnega svetovali?

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 2972
   RE: Julijke 2023
26.10.2023 18:46:28   
Stella Marella
ziher. vsaj vem, da se mi ne mesa kar tako... dobila sm nek poseben AM brez kravjega mleka, to mu moram dat do jutri, potem spet pregled, da vidimo, ce je res to vzrok. in pa jaz moram zdaj vse mlecne izdelke izlocit (kar sem ze zacela pred 3 dnevi). zdaj moram samo se malega prepricat, da je moj mlekec spet ok... 

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 2973
   RE: Julijke 2023
28.10.2023 0:08:21   
Pikcapokca
Hjoj a se je keri kaj podobnega zgodilo? Meni je mala prvo rundo skos spala 6 ur pol pa se 3 ure, zdaj odkar je bil cepljena pa prvo runo 3 ali 4 ure pol se pa se na 2 uri zbuja. 3 mesece in pol je stara. A bi blo to od cepljenja ali se je zacela spalna regresija?

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 2974
   RE: Julijke 2023
28.10.2023 8:36:09   
Anonimen
Pikapokica nas je tudi spal prvo rundo po 5-6h v kosu in drugo v kosu po 4-5h … potem se je pa pri 3m ali še kaj prej spremenilo. Zdaj spi prvo rundo 4-5h v kosu in drugo nič več v kosu ampak se od 4h dalje zbuja skoraj vsako uro. Brca, miksa, se napenja… ful ga prebava matra. Ponoci se previja tudi 2x, kar se prej ni… Vsaj joka ne, ampak ze to poslusanje me budi nonstop.
Cepljen pa je bil kasneje 😀 
Tako da spalna regresija oz pac spremenjen ritem spanca. Upam, da kmalu mine. 
Stella mi je žal za situacijo, upam, da hitronse izboljša. Ypsilon, isto pri tebi, vse dobro res! Ste veliko napisale, nisem še za prav sploh prebrala :) 
Danes premik ure, boste kaj drugače dajale spat? Jaz kar nebi po stari uri, ker se mi bo potem zbujal že ob 23h prvič…. Nisem pametna :) 
Saša

(odgovor članu Pikcapokca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?