|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
12.10.2023 13:51:09   
ŠeenaSanja
Živjo mamice 😊
Kako se spopadate z vožnjo v avtu z vašimi malčki? Moj mali zdrži 5-10min vožnje potem je pa en sam jok. Če je od volje zagrabi dudico kar ga za pat minut pomiri potem pa spet v jok. Včasih gleda igračke ampak tut to za neki časa sam učinkuje. Tako da dejansko če hočem kam it čakam mojega da gremo skupaj al pa da ga čuva da grem sama.. Smo pa doma 10-15min z avton stran od vsega tako da niti voziček niti kengurujček ne prideta v poštev če hočem v mesto 😔 Najbol mi je to, da bi rada šla k mami al pa s kakšno kolegico naokoli medtem ko moj dela pa si enostavno neupam sama v avto z malin da se mi nebi začel jokat. Joka pa prav histerično tak da komi pride do sape, če se ne vsedem z njim na zadnje sedeže pa ga potolažim 🥺

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
   RE: Julijke 2023
12.10.2023 13:58:41   
Ypsilon
Uf Sanja, jaz imam obraten primer. 5-10 min joka, potem pa zaspi. Na daljsi voznji se pa zna pa tudi zbudit vmes in potem joka do konca voznje.

A vozicek pa prenasa? Ker pri nas je tudi to tako tako. Od starta sploh ni slo, zdaj uspe zdrzat nekih 45 min, se posebej ce jo natempiram da gre spat na sprehod. Si pa tudi ne upam v nobeno trgovino z njo, zadnjic sva ze iz lekarne komaj prisli zivi ven.

Stella, si uspela z uspavanjem? Nasa je ta teden kar napredovala glede tega, jo lahko napol zaspano odlozim in potem kmalu grem. Na dober dan sedaj spi kar po ene 4 ure vse skupaj. Sicer jo odlagam na sredino zakonske postelje in ne v posteljico, ker jo je potem lazje podojit, ce se kaj zalomi :D

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
   RE: Julijke 2023
12.10.2023 14:02:35   
ŠeenaSanja
Oh srečna ti 😂 voziček prenaša čisto vredu. Rad ima da ga ''potresava'', tut v rokah ko je ma rad da ga tak zibaš ampak avto pa katastrofa 😳 

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
   RE: Julijke 2023
12.10.2023 19:05:37   
Pikcapokca
Helou vsem 😊 ja res je nekaj casa bolj tiha skupinica potem pa se spet razpisemo 😬 lepo je slisat da mate zdrave otrocicke in da lepo napredujejo 😊Moja bo v soboto imela 3 mesece. Ironic se strinjam kak hitro cas bezi. Po eni strani se mi zdi da sem sam zamizala pa sva ze tolko cotik dale stran, po drugi pa da je ze celo vecnost z mano 😂  Cudovito mi je ko vidim kak se vsak dan spreminja pa raziskuje svet. Kravice prej ni hotla pasit in sem jo vedno na trebuh dajala samo pri meni v narocju pa sm se js malo nizje spustila, danes pa sm jo prvic dala na cizt ravno podlago in je sama drzala glavo gor v eno in ji sploh ni bil problem. Sem bila tak vesela. Pa pod lokecom lezi, ze udarja igracke pa se pogovarja z njimi pa se taaak smeji in brca 😁  Drugace se rada vozi v avtu in vozicku. Sva lahko celi dan zunaj. Ce kaki dan ne greva tak ven ker je slabo vreme je prav tecna 😂
Spiva ponoci kar lepo. 2x se zbujam. Priblizno ob 2:30 in ob 5:30. Podoji se za 5 min pa ze spi naprej. Spi v gnezdecu med nama in ceprav vem da bi jo mogla dat pocas v posteljico nama se tak ni. Niti men niti mozu 😅 nima pa svoje sobice-premalo stanovanje. Ampak samo posteljco. Sam se ni spala not. 1x sm jo dala cez dan pa je bil taki jok da joj 😅 vem da bo to se pestro.. ampak mi je res lazje ko dojim da jo sam dvignem k sebi in je to to.
Ker cez noc tak spi potem s hranjenjem nadoknadi cez dan in mi res je striktno na 2 uri. Mogoce se tu pa tam zgodi da je na 3 ampak zelo redko. Tak da dejansko je v 24 urah 8x ali 9x. Kak vasi jejo?

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
   RE: Julijke 2023
12.10.2023 21:52:36   
Stella Marella
ja zdaj ste se pa razpisale, ja 😃 uf, kje zaceti. moram na hitro, zihr se bo kmalu spet zbudil 🤪

glede avta - pr nas je loterija. ponavadi sedim zadaj, ampak se mi zdi, da se lazje umiri, ce me ne vidi. duda mu pomaga, pa kaksn white noise, al pa ce zravn šššš govorim. 😁 vcasih je dretje eno uro, tud ce se vmes trikrat ustavimo za podojit, vcasih pa kr takoj zaspi. ni recepta, naš je prava enigma... 

uspavanje - ufff... ne gre po mojih pričakovanjih 🙈 v bistvu je ta teden full vec mleka rabil zvečer, ne vem, zakaj... sem se odločila, da mu dodajam pred spanjem. ker brez se je zbudil tud ze po 10-20 minutah. (btw, ironic, koliko ti dajes svoji pred spanjem?) tako da je spanje v svoji posteljici zaenkrat odpadlo. ma saj ne vem, ce je to sploh dobra ideja, da spi posebej, ker res ni prirocno, ce dojis... sploh ne vem. kasneje bo pa kriza, ce si bom premislila... pa ko se bo zacel vec premikat, me je strah, da bo padel z najine postelje. ma, verjetno bom se enkrat poskusila, pa da vidimo, kaj bo. 

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
   RE: Julijke 2023
12.10.2023 22:07:54   
Stella Marella


IZVIRNO SPOROČILO: ironic
Glede sobic. Kdaj jih boste dale tja, da bodo res sami sami? Jaz na ta korak nisem pripravljena, moj bi že 🙄🙄




kot receno, pri nas bo aleluja ze, ko bo v svoji posteljici spal, kje je se sobica 😉 ampak vem, ce so hranjeni po steklenicki, je drugace, moj prvi je bil tudi,in je slo hitreje oz. lazje. mi smo ga dali pri kaksnem letu v njegovo sobo.  saj bi morda ze lahko prej, ampak potem ko pridejo zobki, zna bit tudi veselo ponoci, pa kaksne bolezni itd. in ugotovis, da je res bolj prirocno, ce je zraven. pa reci svojemu partnerju, da bo on za vsako rec skakal v otrosko sobico, si bo kmalu premislil 😉

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
   RE: Julijke 2023
13.10.2023 12:07:34   
Anonimen
Voznja v avtu - dretje, ko se ga da v lupino in v avto v 90% … potem se neha dret v roku 5 min ponavadi, mu pa skos turim dudo s sladkimi kapljicami. Ni potem neha in ponavadi zaspi, zna pa prespat celo voznjo :) 
Ravno vceraj sva sla sama k mojim zdaj za par dni in je bilo tocno tako, kot sem napisala; vozila sva se pa cca 1h. Vcerej je bil zelo priden… velik se smeju,… dons obupno. Ze noc je bila slaba, zaspal je ob 21h in se zbujal na 2h, pojedel in zaspal, mel pa grozno nemiren spanec. Nevem ali ker sva menjala okolje, ali ker je veliko novih ljudi bilo (praznovanje) … jaz itak nisem spala nic. No danes je pa tecen, da se mi je kar mesa. Sli se mu, pa ne more zaspat oz se zbudi po pol ure in je slabe volje. Sploh nevem kako bom dons se prezivela. Jutri pride ati in pod vecer gremo domov skupaj. Komaj cakam res… pomoje me se cuti, ker nisem toliko sproscena, potem tudi on ni. Ahh ja… ne bova vec tako hodila na “pocitnice”. 
Kar se tice hranjenja, nas se doji, je pa na 2-3h ponavadi… kar znese tko 8-12x v roku 24h. Kaksen dan manj, kaksen vec. 
Sasa

(odgovor članu Stella Marella)
  Neposredna povezava do sporočila: 2932
   RE: Julijke 2023
18.10.2023 2:31:14   
ironic
Evo, končno poleg prišla - sred noči. Zdaj bi lahko spala ampak ne, jaz si za sebe jemljem čas še od spanja, ker drugače nikakor nič od nič nimam. Zadnje dneve sem.tolk izčrpana, res, čist z živci na off. Malo mi je en živc spustil od vsega napora in dretja histeričnega, itak jeza nad njo, kasneje pa jaz v jok. Ma to je res noro.. ma veste ko res ne zmorete več,ko vam preseda in vam je dovolj, neki rečete kaj v tistem trenutku mislite, kasneje pa se zaveste in slaba vest glede vsega... Joooj... Itak moj ne razume da sem čisti čustven vrtiljak do amena.. zadnje dni imava tudi s prebavo težave, je mal zaprta, pa kaka enmal trdo, potem normalno, pa spet ne. Groza.. drla se mi je dve uri v eno, hlipala.. ma kot da jo tepem. Bog ne daj da sem se usedla, takrat je dala na max.., mešalo se mi je.. celi dan jokava, sitna.. da sem na wc šla, dretje.. no in včeraj je bla pika na i... Končno da je te pol jedla, ker nič kaj ni. In ker imava AM, je tolk super ker potem stran mečeš, pa spet delaš, pa spet stran. Obup res.. no in na koncu je mene in celo postlo pobruhala. Norišnica. Potem hvalabogu zaspala. Upam da se umiri vse skupaj.. 

Kolk pa mi je bilo luštno,mi malo preseda in mi postaja napor.. čez dan nikak spat, po 15/20 min in ker sem tudi jaz bila gotova, sem z njo začela hodit da se je uspavala. Ker sem bila od treh mescov res utrujena sem na koncu večkrat poleg zaspala. Zdaj sem si nekak prišla do prve veje in komot bi kaj vmes nardila, ampak ne. Gdč se takoj zbudi če me ni poleg in kr išče me... Sem jo že navadila ne? Nevem kak jo naj... Ampak po drugi strani ma komaj 4M je stara. Saj jo bom lahk odvadila ne? Do vrtca bom že..
Stella Marella jaz ponavadi zvečer vedno nardim 120ml, ker mi v prejšnji rundi ne poje kaj dost. Potem pa al vse poje pa bi še, al je ravno dovolj, al pa mi enmal pusti. Tak da skoz 120ml delam. Prej ko pa sem še dojila+AM, pa sem najprej podojila potem pa zvečer dodala 60ml, čez dan pa 40ml.


Kdaj jih boste dale v športni del oziroma marele? Moja je 4m ampak se mi zdi da še kak mesec, dva in bo konc. Pa zimske vreče? Katero?

Jaz z vožnjo nimam težav Vedno zaspi že od začetka. Sem ji aktivnosti tablico obesila na sedež. Ma takoj dol, ker je skoz gledala, pa cela rdeča od zaspanosti, pa zaspat ne ker je v to dobesedno buljila 🙂🙂 v vozičku tud nimam od začetka težav. Se mi pa kdaj prebudi in je jok ali da je sitna. Pa porihtava. Ma men pa je prav vseeno če se dere. Smo zadnjič bili živa atrakcija v gostilni. Celi čas se drla, sem misla krči pa je nisem odložila. Uff napaka. Ko smo šli, takoj je nehala. Mislim, kaaaaj!!


Naslednji teden bi naj imeli cepljenje. Dobi še drugo dozo proti rotavirusu, prav cepljenje pa bom spet predstavila ker ni govora da dobi oboje, ker jo je zadnjič 3 al 4 dni mučilo kakanje (skoraj po vsakem obroku je kakala pa tud bolj tekoče).



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
   RE: Julijke 2023
18.10.2023 11:50:43   
Anonimen
Ironic, tudi pri nas je npr danes takšen dan, ko komaj čakam, da mine. Prav tečka je. Nebi spal, nebi se igral, nebi se nosil ... Pa vidim po očeh, da se mu spi, ampak ne! Čakam, da bo ura za na sprehod, da greva za uro pa pol ven in bo vsaj takrat (upam) spal. Nevem, mogoče bo pa kakšna luna. No vsekakor boljše to, kakor pa da bi imel kakšne krče ali kaj drugega.
Naš je še vedno v košari in tudi bo, sigurno še mesec ali dva, oz dokler mu bo pač prav. Zimsko vrečo sem kupila od kolegice, cottonmoose in je res fina, včeraj sem ga želela dat vanjo in v košaro, ampak je ful ogromno + pritoževal se je, ker je un maček okrog (ga moram dat dol), tako, da se za 1x voziva v košari, fajn oblečen in volnena odeja čez. Nimam tiste plahte za čez košaro, ker je gumb se pokvaril in se ne zapne user posted image .. ga vmes tipam pa je lepo topel, pa spi lepo, tako da mu je najbrž OK. Voziva se še vedno z prižganim šumenjem, zdaj ima dež user posted image user posted image

Aja - dala ga bom pa v športni del, marela bo počakala do poletja, tisto je itak tako za bolj na hitro, če se ne motim? No, dodatnega voza za 1x sigurno ne bom kupovala user posted image

Mi smo cepili v začetku oktobra, imamo pa spet v decembru 2. odmerek po shemi + 1. odmerek za pnevmokoka. Za roto nismo user posted image .. mi je pa žal, ker je ful tega sedaj. Ravno za vikned, ko sva bila pri mojih, sva na hitro šla, ker so tamali nečaki bruhali in me je bilo ful strah, da je tudi naš kaj fasal, ampak k sreči je bilo vse ok.

Imate kaj poskoke v rasti, spalne regresije? Opaža katera? Pri nas je bilo kar pestro oz no, je še .. s tem, da je kakšen dan OK. Ponoči je več bujenja ... pa več je .... pismo, vedno potem mislim v smislu ''kaj pa če mam premalo mleka'' ... dojenje super in vse, ampak kaj ko realno neveš. koliko spije. Potem pa pride dan, ko bi skos jedel in se res sprašuješ, da če ni mleko slabo ali kaj takega ... no v resnici pa pri vsakem podoju spije malo .. in zato išče skozi.

Kdaj boste uvajale GH? Jaz sem imela namen ponudit v sredni novembra bučko .. ni pa nobenega zanimanja za hrano. Od kolegice mala je pri 4m že na fertik odpirala usta, ko je ona jedla .. in ji je ponudila in je sprejela.

Včasih se mi zdi, da kakšen dan ful giba, čeblja, kakšen dan pa nič ... gre gor in dol ... kravice pasemo, ampak tako 2-3 minute, potem začne jamrat. Mu je pa OK če mu dam ogledalo pred njega, da se pol gleda in sam sebi smeji .... aja pa še to, zdaj ful opazuje TV in ga moremo prav ugašat, sicer skoz išče kje je ... jao...

Drug teden bo 4m user posted image

Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 2934
   RE: Julijke 2023
18.10.2023 12:02:38   
ironic
Saša, TV kaj te to je? 😁 Jaz že 2m fix ugašujem, ker ima oke kot sova drugače. Že itak prcam po telefonu in kr gleda poleg. Razen ko je ati doma, te pa gleda da to črno čudo ma neke slikce 😁

Zdaj sem jaz aktualna da me lasa, ščipa, obenem se smeji ko jamram poleg, pa po ustih, roke v glavnem povsod. 

Me kr gleda ko jem, samo bi res rada kasneje začela, ne vem. Men se zdi vse tolk prehitro to.. bi pri 6m začela. Nevem, res si moram prebrat da bom pripravljena, ne pa kot pri dojenju ker se nisem prej nič pozanimala. Drugače bi ziher še vedno dojila.

Jaz sem gledala to Cottonmoose, zato me je tud zanimalo kak s košaro ker njej še mal manjka pa je to to... V športni del mi je ni za dajat ker mam tolk težek voziček pa bi morala po stopnicah do dvigala. Zdaj košaro dam dol, potem ni variante da celo nosim. Boste mele marelo? Jaz res ne vem.. elodie se mi zdi da ima največjo strehico? Twistshake pozna katera kak je? Evitas ima v akciji komplet twistshake za 500€ al nekak tak, v AT al DE pa isti identični komplet nekaj prek 200€. Bolano!!

Spalno regresijo sva dali prejšnji mesec skoz. Ampak je spet tak. En dan super, drug dan mal več Ma ni šans da bi blo skoz isto. Pa gre uro kasnej spat pa se še bolj zbuja pa hitrej namest manj.. kr neki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
   RE: Julijke 2023
18.10.2023 12:09:12   
Anonimen
Ma jaz pa po pravici povem, da jo včasi hakr pustim prižgano, sploh, ko kuham. Saj ga obrnem proč, potem se pa začne obračat proti njej in bulji ... in ga spet obrnem in to. Ampak ja priznam, da jo kdaj pustim user posted image

Marelo bom zih nabavila za spomladi, poleti, ker se mi voza ne da zloževat in v avto dajat, ker je isto težak. Rada bi imela pa tako, da lahko gleda naprej IN nazaj. Nisem pa se še poglabljala v znamke. Gledala sem RECARO, ker ima možnost vožnje tako, kot si želimo, ampak so ga kar skritizirali ... je pa 400e in mi je butast, če ni OK.

Naš hodi spat med 20. in 21.uro, zdaj ko bo šla ura nazaj, ga bom upam da navadila, da bo hodil spat med 19. in 20.uro. Da imam zvečer se kaj časa zase, da kaj še naredim... zbudi se ponoči kakor kdaj, zdaj se mi je 2 tedna budil 3x za jest, danes samo 1x .... kakor pride.
Zadnjič je bila tašča tu, in se mu je spalo .. ura je bila 18. in sm rekla, naj mi ga NE USPAVA, ker bo potem problem. Je rekla, ja no boste imeli pa malo drugače danes .... pa sem rekla, no potem pa ostanite tukaj pa ga še uspavajte pred spanjem! Halo. Ne gre se zato, da bi oač bil cirkus s spanjem potem, ampak zato, da me sploh ne upošteva. In potem se sprašuje, zakaj ne pridem nič med tednom. Kar naj sanja in me prosi, ampak midva tja hodila ne bova. Zdaj je moj šel sam z malom že 2x tja... mi je čist OK tako, jaz je ne mislim gledat....
No pa smo spet pri taščah hahaha. Raje ne pišimo več o tem user posted image

Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 2936
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 11:43:02   
ŠeenaSanja
Živjo punce 😊Ker sem drugače avgustovka ste že vse šle čez to in zato se obračam k vam po odgovore 😝 Moj mali kebstar 2.5 meseca.. Odkar sva prišla domov sva ga z mojim navadila, da smo se šli malo pred 21.uro umit, v pižamico, jest pa spat. Tako da je ob 22ih že lepo pančal.Ker pa protestira pri kopanju in ne pomaga niti dudica niti sladke kapljice, glasba, nežno govorjenje, animiranje skratka prav nic, sva se z mojim odločla da ga okoli 19.30 skopava in urediva poten smo pa še knjigice gledali pa na trebuščku bli itd. pa kao da bo ob 22ih spal tak ko je bil navajen. To prakticiramo zdj 3 dni in mali je tako siten. Čez dan bi se skos nosil drugače joka neutolažljivo. Prej se je ful zamotil pod lokom pa tudi čez dan sem ga uspavala pa je spal v gnezdecu pa je blo vse okej. Mislite da je možno da je zaradi spremembe rutine? Pa še to koliko vaši spijo čez dan? Pri nas pridejo dnevi ko spi dopoldan 1 uro na sprehodu pa se mal zbudi pa potem spet skoraj celo popoldan do 5ih,6ih samo za jest se zbudi vmes pa nazaj zaspi 🧐Po eni strani si mislim da pač rabi tok spanca po drugi me pa skrbi da ni to mal preveč? 🤨

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 11:44:29   
ŠeenaSanja
Pa še to sem pozabla dodat da zjutraj spi nekjebdo 8oh,včasih celo do 8:30..

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 11:56:41   
ironic
Lahko da je tudi spalna regresija. Je pa na splošno obdobje tako, brez skrbi. To se bo skoz spreminjalo, rutine še dolgo ne bo 😁 pa sedaj sprememba vremena, potem bo tudi hitreje tema. Moja je bila sitna do amena, da mi je res živce pila, ker na njo vreme tako hudo vpliva da groza, res. 

Drugače pa je bilo tak da se je rada kopala, sedaj mesec dni ne več. Če sva sami ji delam nego ker je ne morem hendlat sama, ker taka panika nastane pa nima smisla. Itak jo orng umijem z gobico ali vaticami. Je pa tudi da bog ne daj da zamujam. Ona ima uro 19.00, oziroma kak si sama določi. Noro. Tak da za ziher že ob 18 začnem. In ji tudi nič ne paše. Pač je res neko smotano obdobje. Včasih se mi zbudi po eni uri in je histeričen jok po eno uro. Norišnica takrat. Včasih se zbudi že po polnoči, pa potem na dve uri.. zdaj dva dni je zaspala, počakam kake pol ure poleg ker hoče salte delat.. no potem pa res spi. Zdaj se je zbudila ob pol2 in 5.30.. fiksno pa ob 7.00.


Jaz še zdaj ne morem nič. Al jo nosim enmal po rokah, al dam pod lok, ležalnik... Ne morem pa tist kuhat, pospravljat.. moram z njo it spat ker drugače mi ne spi. Tak da to komaj čakam da bo zmožna sama bit, da se bo zamotila z igranjem. Ker samo gleda kje sem in joče.

V usta tiši vse kar ji pride, sem ji gel zadnjič namazala in se je umiril jok. Imamo zobke na pohodu. Super! Sicer upam da se zavleče ker ni ok tolk hiter da dobijo. Stari pa smo že 17t. Noro kak mine. Noro!

Čez dan mi zadnje čase dosti spi (beri: sem poleg 😮‍💨🤷🏼‍♀️), se naje, malo na trebušček in spet spat. Spi po uro skupaj, če je sama ali sploh ne spi ali pa 10min. V vozičku skoraj vedno spi, čeprav je začela se dret ko jo dam noter.

Ve hodite poleg spat al kak imate?

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 11:59:54   
ironic
Saša, meni jo je tašča zadnjič tud zmešala, da sem mela cel dan katastrofalen. Pa nevem... Pri moji mami pa ni problem. Očitno čuti da je tašča pa imam mal več odpora, haha. Čeprav ne bom nič hvalila, ker pri njej je loterija in hitro mine-zdaj je celo bila ok, ker sem ji dovolila da ji lahk kupi kaj, samo da prej vidim kaj.

Za TV ni problem, samo to pazi da ne bi preveč,ker potem bo težje učiti glede knjig in tega, pa učke njihove. Drugače pa bi jo jaz včasih kr pred TV dala da bi imela mal miru pa bi naredla kaj 🙂

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 12:33:11   
ŠeenaSanja
Upam da je res samo obdobje ker tole ko ga morem met pa celi dan na rokah je pa groza.. Da se na wc nemorem brez njega 😂😂
Midva mama načeloma tak da ga podojim, ga stisnem k sebi da ornk zaspi potem se pa odtihotapim stran pa je mir 😁 včasih ma pa tut fore da takoj ko grem stran odpre očke pa gleda pa se preteguje pa tak da morem nazaj pridit, res se mi zdi da tak ko je dan dnevu enak je tut vsak dan kaka sprememba nanjemu 😂
Glede tašč pa.. Morem rečt da mama midva kar srečo s tem, ne moji ne njegovi se ne vmešavajo pa tut za kupit kej vedno prasajo kaj rabmo pa ce lahk kupjo tak da vsaj to je okej. ZAENKRAT 😂

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 19:21:23   
Pikcapokca
Vidim da mamo kar vse malo pestro 😅 moji zdej 3 dni neki ne pase, je pa res da je 3 dni nazaj bla cepljena. Tisto obvezno..Prej je spala prvo rundo 6 ur, zdej pa par dni 3 in pol se mi tud na 3 skos zbuja… v 24 urah spi skupaj cca 13/14 ur. Pa kr neki tecna je bla zdej. Se vedno smejko ampak ful obcutljiva, je lahko hitro v jok padla. Je pa tud res da smo zdej pri mojih starsih in nevem zakaj jima jo rata taka hit v jok spravt 😂 sta jo tak vesela pa se ukvarjata z njo tolk, da ji pomojm ze greta na zivce in se jokat zacne 😂Je rekla pediatrinja da jo morm se mal vec futrat ker naj bi dobila mal manj v dveh tednih zdej 😅 pa tak jo futram 8/9x. na dan. Je rekla nej jo ponoc zbudim da jo nahranim. Pa ne bom. ce hoce spat zakaj bi jo zbujala… ne razumem.. je 3 mesece pa ima 70dek manj kot 6 kg.Zdej smo bli ze dvakrat v toplicah za en dan, kook se rada kopa joj. Prou uziva pa brca v vodi. Pa pol je fajn utrujena in spi 😂Mi jo se mamo v kosari pa jo tud mislim imet se neki casa, 2 meseca ziher. Sm ji mislila z 6 meseci dajat GH pa je pediatrinja rekla naj pri 4 in pol mesecih zacnem uvajat. Se mi tud zdi da kr hitijo, nevem.. je pa res da ko jem karkoli me taaak na veljo gleda 😂 se pa zdaj ful slini pa usta nonstop v ustih heh.

(odgovor članu ŠeenaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 19:36:55   
ironic
Ah, moja me gleda ko kaj pojem, samo ne pa neki da bi ji videla željo ali zanimanje. Jaz bom pri 5m, skoraj 6m. Pa kr z onimi alergenimi živili tudi. Tudi če mi reče, je moja odločitev. Zakaj pa je rekla da uvajaj?

Joj mene je tolk strah cepljenja. Naslednji teden imamo, ampak ima še drugo dozo rotavirusa in bom rekla da ono cepljenje kasneje, da nočem oboje naenkrat, ker mi je takrat 4 dni res pogosto kakala. Zakaj bi neki če ni treba. Itak jo bom, ker moram zarad vrtca.

Jaz sem pri sebi opazla da če je sitna, sem jaz z psiho kr dol. Pa ne bi rekla da ima depresijo, ampak skoz sem sama za vse, cele dneve in mi je res res težko in včasih pač mi pride prek. Pol pa mi je žal in hudo, da sem imela neke slabe misli, da bi morala bit ful srečna... Joj kak je to težko res.. groza.

Danes sem tak boga, prav tisto slabotna.. sem vzela daleron, hvalabogu mi je prijel. Mala pa kot bi vedela da ne zmorem več ker sem se kr poleg ulegla, da je obrat proti meni naredla pa se mi nasmejala in stisnila. Mislim ooomg, kr zjokala sem se. Itak.. hormoni u tri krasne. Se mi zdi da me ful ful dajejo hormoni, ker ne dojim več. Sem vse kr naenkrat prenehala, ker drugače z dojenjem počasi preklinjaš, tu pa naenkrat in mislim da je to ful velik.. sem jo prejle kopala, joj kako veselje je to blo, čeprav je že bila lačna in zaspana, pa vseeno.tak da mi je že ob 19 spala. Kak bo ko se ura prestavi, joj. Grozno. 

Pri tašči dela čobico, včasih joče. Najraje da je na meni pa lahko pol ona z njo 🙂🙂 medtem pri moji mami ni nič, lahko jo tudi nahrani. 
Sem šla na obisk k mojim, kot nova sem bila tak da sem se odločila da sedaj redno hodim, za svojo psiho, ker res rabim malo pomoči in odklopa.


Drugače pa kolk mi je težko in hudo, pa mi je res grozno na trenutke, mi je kr slabo ko pomislim na vrtec. Ko bo to tako hitro tu... Ker vse tak mineva, ker midve sva še kr v nekem mehurčku ko je vsak dan isti, ista rutina... Uff..


Ko pomislim. Lani tak čas, bila sem noseča  sedaj jo vozičkam naokrog, drugo leto pa bova z roko v roki hodile. Omg ❤️❤️ se pa letos izredno po dolgem času, po dolgih letih spet kot otrok veselim decembra ❤️❤️❤️ res je drug čas ko imaš lastno družino 

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 20:33:25   
4.mama
Pozdravcek punce joj to cepljenje mi imamo v petek in res me je strán, veliko otrok ima posledice. Pa se ura se menja, mojim starejsim se je ful poznalo. Mah…GH jaz bom po 4. Sem tako z vsemi in nihce nima težav. Moja trenutno spí id 21 do 7:30 in sigurno bo s cepljenjem drugače.


(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 21:46:18   
ironic
Saj jaz ne mislim neki prepozno. Ampak se navaja, da se lahko tolk hitro začne uvajat, če otrok izkazuje interes po hrani in če tudi vsaj delno samostojno sedi (lahko se tudi samo nasloni). 
Moja npr ne kaže nekega interesa, nese pa k ustom ja,vendar so bolj zobki to. Drugače opazuje, ne pa da bi jo hrana zanimala. Še nisem opazila. Jo posedem na kako blazino na sedežni in ji ful paše. Ampak ni tist fiksni, ker še ne drži glave samostojno. Zato pa ker nima teh nekih znakov še ne želim. Tak da en mesec počakam pa začnemo počasi. Pa moram si mal prebrat na to temo, še kr nisem. Ker niti ne vem kak začet,kak kuhat, katero metodo... Katero metodo boste ve? Jaz bi kašice, kasneje pa kak majhen košček ponudila če bi videla interes. Uvajala bi mešano, samo bi najprej zelenjavo, pa sadje in potem probala mešat? Ne vem, na pamet govorim.
Kateri stolček pa? Gledam ta Stokkejev trip trap?

Kak vam lepo štručke spijo, bravo!

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 21:49:36   
ironic
4.mama glede cepljenja. So ostali imeli kake težave? Jaz res ne vem. Saj ne moreš bit pameten ker ne veš  ali je dobro ali ni... 

Ampak meni se na splošno zdi to tak hitro. Take male kepice dobijo pikice, a se komaj razvijajo. A pri drugih zadevah pa bi moral nevem kak gledat in pazit. Ma kaj pa to? Nisem ne proti pa ne za. Ker sploh ne vem. Ampak je tudi res, da za vsako stvar imajo zdaj že cepivo. Kaj pa Skandinavci? Zunaj otroke puščajo v tisti mrzloti, ko bi verjetno mi ozebline dobili, haha. No, pa so zdravi otroci, cepljeni? Ma kaki. No..

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 22:16:40   
Stella Marella
ironic, glede stolcka - ja, mi imamo stokkejev tripp trapp, za oba. super je, priporocam. tega sem ze jaz imela kot otrok 😀 ta mali je tud ze ene 2 meseca v njem, ker smo kupili se nastavek/lezalnik za dojencke, ki se ga pripne gor. to je super, ker lahko z nami ze za mizo sedi/lezi in nas opazuje, se navaja 🙂 in res prirocno, ko zacnes uvajat GH. ker pri 5,6 mesecih še ne sedijo in jih je tezko hranit. malo si poglej na spletu. saj ne rabis novega kupit, tud dodatkov ne. mi kupimo ful stvari rabljenih,pa so cisto ok.

a nosilko si ze kupila, si sprobala? da si malo olajsas vsakdan... mogoce pa lahko zacnes kuhat z njo, ce ti bo usttezalo. je res lazje vse skupaj... 

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 22:27:33   
Stella Marella


IZVIRNO SPOROČILO: Pikcapokca

Vidim da mamo kar vse malo pestro 😅 moji zdej 3 dni neki ne pase, je pa res da je 3 dni nazaj bla cepljena. Tisto obvezno..Prej je spala prvo rundo 6 ur, zdej pa par dni 3 in pol se mi tud na 3 skos zbuja… v 24 urah spi skupaj cca 13/14 ur. Pa kr neki tecna je bla zdej. Se vedno smejko ampak ful obcutljiva, je lahko hitro v jok padla. Je pa tud res da smo zdej pri mojih starsih in nevem zakaj jima jo rata taka hit v jok spravt 😂 sta jo tak vesela pa se ukvarjata z njo tolk, da ji pomojm ze greta na zivce in se jokat zacne 😂Je rekla pediatrinja da jo morm se mal vec futrat ker naj bi dobila mal manj v dveh tednih zdej 😅 pa tak jo futram 8/9x. na dan. Je rekla nej jo ponoc zbudim da jo nahranim. Pa ne bom. ce hoce spat zakaj bi jo zbujala… ne razumem.. je 3 mesece pa ima 70dek manj kot 6 kg.Zdej smo bli ze dvakrat v toplicah za en dan, kook se rada kopa joj. Prou uziva pa brca v vodi. Pa pol je fajn utrujena in spi 😂Mi jo se mamo v kosari pa jo tud mislim imet se neki casa, 2 meseca ziher. Sm ji mislila z 6 meseci dajat GH pa je pediatrinja rekla naj pri 4 in pol mesecih zacnem uvajat. Se mi tud zdi da kr hitijo, nevem.. je pa res da ko jem karkoli me taaak na veljo gleda 😂 se pa zdaj ful slini pa usta nonstop v ustih heh.



ajoj, zbujat za hranjenje pri tej starosti, ta je pa dobra! hvala bogu, da ti spi. kasneje bi jo pa morala tega odvajat, zakaj ze. itak morajo cez dan vec pojest. pa pac zvečer. 
wow kr ze v toplice z njo, super! jaz se še nisem opogumila it z njim v vodo. pa bi mogoce res ze lahko. plenicke sem kupila ze v casu nosecnosti 😅 

moj je tudi FUL obcutljiv. predvsem na hrup. ko se starejsi sin kaj dere naokrog al pa glasno igra (oponasa gasilce itd), se ta mali kr zacne od straha jokat. cist panicen rata 😁😬 to so pa rakci baje... 

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
   RE: Julijke 2023
20.10.2023 22:48:59   
Stella Marella
v sportni del ga bom dala pri nekje 6,7 mesecih, najbrz. na sreco imam zimsko vreco za kosaro in za sportni del, res pride prav. marele sploh ne bomo kupovali, ker je tak fajn vozicek... tak hitro se zlozi 123, ni ful velik... kupla rabljenega in ga nucamo vsak dan ze vec kot tri leta. no, pr ta malem ga rabim trenutno, da mi podnevi vcasih spi v njem, v stanovanju, haha. 

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
   RE: Julijke 2023
21.10.2023 14:15:29   
Anonimen
Ironic, pa saj smo tudi mali bili cepljeni :D nasemu ni bilo nic, edino tisti dan je vec spal ;) …. V decembru imamo 2.dozo + streptokok. Upam, da bo tudi takrat vse BP. 
Stella; mozno, da ga moti tale sprememba ja. Alo pa skos v rasti, ali pa pac kar tako. Nas zaspi skoraj vedno med 20-21h; vcasih kar sam, vcasih ga je treba uspavat… nevem zakaj toliko razlicno iz dneva v dan. 
Imamo pa ze kar nekaj dni tezave z odvajanjem zelenega blata. Nevem kaj je …. Krcev nima. Mogoce kaj takega jem… ampak nic na novo. Mogoce kaksna viroza….. kdo ve. Je pa sicer dobre volje in to. Edino ponoci ga moram 1-2x previjat ker toliko kaka joj… uglavnem spimo kakor kdaj… k sreci pa ga ni treba nic uspavat ponoci. Naj traja :) 
Sva sla v nosilko zdaj ze 2x in je bilo prav fino :) … mi je pa tezek, pa se vsede se na boke.. tko da za ene pol ure max, vec pomoje nebi mogla 😂 
Lih zdaj, ko se je vozicka navadu in to, bodo grda vremena… eh ja. 
Aja kupila sem mu Nosiboo, ker mu sedaj ne morem sploh smrkljev vc vlec s tistim ja poteg.. s palcko pa ne upam.. ker si takoj pregloboko. Ima pa rad fizjolosko, ker je slana al neki haha. 
Sasa

(odgovor članu Stella Marella)
  Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost in kronične bolezni – ali gredo ...
Zdrave ženske zapleteno prilagajanje telesa v nosečnosti dobro prenašajo, tiste z nagnjenostjo ali že odkrito kronično b...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?