Srečka138
|
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123 IZVIRNO SPOROČILO: Srečka138 IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123 Ojla Srečka :) Čestitam za službo! Se mi zdi, da sploh v tem času je še kako pomembno imeti službo! Je pa meni po smrti hčerkice ful pomagalo bit spet v neki takšni delovni rutini, med ljudmi, ki niso poznali moje zgodbe.. Ja, meni so v 14.tednu naredili cerklažo. Kakšno je stanje sedaj ti lahko povem čez 9 dni, ko imam pregled. Jutri bom dopolnila 24.teden in živčki delajo na polno, saj je bil to tisti dan, ko sem rodila Laro..Tako da.. upam, da je spodaj vse ok in so vse trenutne težave predvsem psihičnega izvora in bojo po pregledu vsaj za nekaj časa spet izzvenele. Ja, sem na bolniški in bom na bolniški ostala do konca. Še vedno imam težave s prebavo in slabostmi, tako da ne vem, kaj je točen razlog, ampak res rabim veliko počivat. Hodim le po ravnem, max 15 min, pa še to ne vsak dan. Kakor hitro premalo počivam, mi začne trebuh otrdevat in potem me grabi panika.. tako da res probam vse v izi, s pavzami in veliiiko počitka. Jaz sem za nosečnost povedala po 1. uradnem pregledu. Sem ga imela precej pozno, v 9.tednu. Povedala sem pa takoj, da so se lahko pripravili in moje delo prerazporedili. Delam pa v računovodskem servisu. Cerklažo običajno delajo med 11 in 16.tednom oz. takoj po nuhalni svetlini. Dva od pogojev sta namreč ta, da nimaš nobenega vnetja oz. čudnih bakterij (bris ti vzamejo na rednem pregledu)in da je na nuhalnem pregledu vse ok. Tako razvojno kot glede tveganja za kromosomske napake. Vso srečo! Hvala ti za odgovor, si me kar malo pomirila, zdaj ko razumem zaporedja vseh teh dogodkov. Se bom pa do prvega pregleda probala cimbolj pazit, ce ne drugace bom sla pa na bolnisko. Drzim pesti zate in za vse ostale da bo do konca N vse ok. Mene na trenutke se vedno stisne ko pomislim kaj se je dogajalo v porodnisnici, ampak sem nekako hvalezna in vesela da sem lahko rodila v sobi in sva imeli nekaj minut samo zase, preden sem poklicala pomoc. Si svojim otrokom povedala za laro? Imate kaksen koticek zanjo? Vas pa se vedno redno berem in spremljam kaj se vam dogaja. Tako da veste da bom z vami do konca. ❤❤ Srecka, mi smo se z Laro borili 2 meseca.. otroka sicer nista smela k njej, sta pa gledala njene slikice in posnegke in se veselila dne, ko bi prisla domov.. jaz sem bila prve tri tednje ves cas z njo v porodnisnici, ko je sla na opwracijo in so jo prestavili na otrosko intenzivno kirurgijo, pa sem hodila k njej na obisk 2x dnevno. Takrat sem tudi prinesla mleko zanjo oz. Si ga načrpala v bolnici, saj je ves cas dobivala moje mleko. Tudi otroka sta sla veckrat v bolnico in pocskala v cakalnici. Je tudi zelo lepo naprefovala in smo ze upali, da je najhuje za nami... je tudi pokopana v nasem grobku, pri mas. Tako da je skoraj doma. Doma imamo pa njrno sliko na polici in v vitrini njene stvari. Mi je pa trenutno zelo tezko iti na njen grobek. Mi je se bolj hudo, ker se tako veselim tega otroka. In se potem pocutim, kot da sem jo izdala... Lepo je prebrati taksen zapis in hkrati zalostno. Nasi otrocki ne smejo biti nikoli pozabljeni. Vem kako se pocutis, jaz tudi tezko pogledam eno in edino slikico nje, mi takoj hudo rata. Ampak se trudim ostat mocna. Nikar se tako ne pocuti, vrjemi da bi bila tudi ona izredno vesela novega bratca/sestrice. In vrjemi da bi si tudi ona zelela, da gres z zivljenjem naprej.. jaz tudi tako cutim, upam da te nisem s kaksnim stavkom prizadela. Zato cimbolj uzivaj nosecnost, vem da je tesko, ampak poskusi. Malo pikico pa le obisci na grobku. ❤❤❤
|