nasmejanapupa -> MARČEVKE 2021 (8.7.2020 22:44:19)
|
Janurja 2020 sem se zglasila pri svoji ginekologinji in povedala, da želiva otroka in da ne gre zanositi. Tudi spermiogram od mojega sem imela poleg (vse bp). Januarja, februar in marec sem jemala Clomid in Dabroston tablete za vzpodbujanje ovulacije, čeprav vem da sem imela svoje ovulacije. Redne M na 29-31 dni. (ja, tako obupana sem že bila)... Mi je pa ginekologinja rekla, da sem le že v letih in da nisem "idealna". Po jemanju tablet nisem več prepoznala svojega telesa ni bilo sluzi, ovulacije sploh nisem čutila, čeprav jo je ginekologinja na UZ videla. Vedno se je videl pa tudi samo en folikel. Ampak mi je vsaj tu za spodbudo dejala ginekologinja, da rabimo samo enega - močnega. ;) Tako, da sem uvidela, da tablete niso zame... V času korone sem veliko presedela za računalniku in brskala po spletu. Naletela sem na metodo NNS - Naravno načrtovanje družine po metodi Sensiplan (priročnik). Gre za opazovanje cervikalne sluzi oz. sluz materničnega vratu, ter tudi merjenje BTT (bazalne telesne temperature - z digitalnim termometrom meriš temp. pod jezikom zjutraj ob 5-6h - preden da vstaneš). Le te sem se posluževala 2 meseca maj, junij. V maju sva ovulacijo zgrešila. V juniju sem dodala še strogi jedilnik - brez bele moke (jedla sem proso, kalčke, tuno, pirin kruh, brez belega sladkorja). Jedla za kosilo zelenjavno juho, kosila polnozrnat riž s kombinacijo bučka, gobice, puran, piščanec, večerja zelenjavna juha. Pila ingverjev čaj, ajdov čaj in njivsko preslico. Izgleda, da je nekaj od navedenega le delovalo. ;) Vem, da sem zanosila med 12.6. in 13.6. (me je 12.6. ob 21h zelo špikalo v L jajčniku), [sm=sloncek.gif] sva pa 11.6.zjutraj (pravijo da se v jutranjih urah raje prime - ravno zaradi umirjenosti telesa). So me pa danes poklicale iz ambulante in me bodo sprejele še v času pred odhodom na dopust, v petek 10.7. Držite pesti punce!!!
|
|
|
|