|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
5.10.2018 8:02:51   
Nosecka30
Vzdevek PDP Otrok Kraj
KIARA2009 6.4. 2.otrok Lj
Cvetnilist 7.4 1.otrok Maribor
Nosecka30 9.4. 2.otrok Celje
Bodoca mamica1 12.4. 1.otrok Kamnik
EllaVita 13.4
Mišmašek 15.4. 2.otrok Nova Gorica
KmAlU MaMiCa 16.4. 3.otrok Celje
Bella87 22.4 1.otrok Komenda
TissaBaby 27.4. 1.otrok Lj
Anonimen ? Maribor
NaJJana
Tirožica5
Jetkarmak00

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 451
5.10.2018 9:38:45   
Anonimen
Cvetnilist hvala za vse informacije mojemu je kristalno jasno ( je hodil v MB v šolo) jaz tavam še vedno v temi.Ura je pa grozna. 2x sem vprasala, ce sem mogoce narobe razumela. No cez par dni sem ponovno klicala, ker me je vsak prepricevala,da to pa res nekaj ne stima. Ampak ja ura je ob 21:30. 
Wau video in slikce. To je celi luksuz.A pa ti takoj pove rezultate od nuhalne ali se nanje čaka?
Je pa to moj 2 otrok imam 2 leti staro puncko.
Test s sodo sem naredila in se je penil. Moj obcutek pa je da bomo imeli se eno punco v kolikor bo vse vredu. Spola seveda ne poznamo.

(odgovor članu Cvetnilist)
  Neposredna povezava do sporočila: 452
5.10.2018 11:32:47   
TissaBaby
Mah ta nuhalna... jaz imam 34 let in je eden od merilcev starost, ceprav to je meni bedarija. Pri nama se je v prvo primlo, kljub starosti, oba sva zdrava, verjamam, da je marsikdo slabsega zdravja pri nizji starosti. Ni starost vse. Tako da ja... moja NS bo tudi avtomatsko nizja zaradi let. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 453
5.10.2018 11:39:26   
Venera27
Pozdravljene srečke nosečke. Spremljam vas že od avgusta, ko sem izvedela, da sem zanosila. Prihajam iz Celja ter imam rok po UZ 29.4.2019. Nuhalno pa imam 16. 10. Že ima katera izkušnjo z nosečniško sladkorno? Na prvem pregledu, čeprav nisem bila čisto na tešče (priznam, moja krivda, zaradi lakote sem obvezno morala v usta dati žvečilko), je sladkor bil 5.2. Uro pregleda sem imela ob 8.00 zjutraj, kri sem dala šele ob 10.00, zaradi gužve.  Ginekolog me je preventivno poslal na pregled v diabetološko ambulanto.  Si pa sama spremljam sladkor že kar nekaj mesecev, ker imam ravno napravo doma, in sladkor nikoli (tudi po jedi) ni bil povišan. Me je pa ginekolog pomiril, da je verjetno za povišan sladkor doprinesla žvečilka ter stres zaradi prvega pregleda. Za vsako informacijo se vam zahvaljujem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 454
5.10.2018 12:55:02   
Kolica
Živjo.
Jaz pa prihajam iz okolice Krškega, to bo moj prvi porod, rok imam sicer 28.03.2019. Moj rezultat nuhalne je bil tudi ok (1:4044). Je pa g rekel da je 90% fantek. Sem naredila tudi test s sodo in se je spenilo, pa tudi po kitajskem koledarju naj bi imela dečka. Tako da zaenkrat res vse kaže tako. Sem pa tudi jaz imela na prvem pregledu sladkor 5,3 in sem morala k diabetologu. Sedaj si sladkor merim vsako jutro na tešče in 90 min po obroku in so zaenkrat vrednosti vse v meji normale. Razen če se kaj pregrešim user posted image

(odgovor članu Venera27)
Neposredna povezava do sporočila: 455
5.10.2018 13:22:03   
Venera27
 Bom videla v torek na pregledu kako pa kaj. Imam pa vsaj ob sedmih zjutraj odvzem krvi v laboratoriju, tako da ne bo prehude lakote😇😂 Če imaš sladkor do 5.1 imaš potem sladkanje? Če je pa povišano pa greš kar direkt v ambulanto?upam, da bo vse uredu, ker me zna tole vsakodnevno merjenje še samo bolj napsihirat. 

(odgovor članu Kolica)
Neposredna povezava do sporočila: 456
5.10.2018 13:33:19   
Kolica
Jaz sem imela v diabetološki na tešče potem sladkor 4,9, pa nisem dobila sladkanja. Sem šla direkt do zdravnice, smo se pogovorile, potem pa mi je sestra razložila kako se meri in kaj naj pazim pri prehrani. Sedaj se tega načeloma držim in je ok. Imam pa kontrolni pregled čez en mesec šele, tako da morem do takrat vztrajat, potem pa bomo videli kako bo. Če ne druga se sedaj vsaj malo bolj pazim in gledam kaj jem... Sej bo vse ok, tudi če dobiš za merit, to še ne pomeni da imaš sladkorno. Itak pa pri večini to po porodu izzveni.

(odgovor članu Venera27)
Neposredna povezava do sporočila: 457
5.10.2018 13:55:43   
Venera27
Najlepša ti hvala za informacije. Vam tako javim v torek kako in kaj. Itak, bomo pa vse naredile, da bodo le naši bejbiji zdravi😍 je pa le to moja prva nosečnost, pa ne vem kako in kaj. A se je kateri kitajsko določevanje spola in morebitna določitev spola na nuhalni svetlini izkazala za enako? 

(odgovor članu Kolica)
Neposredna povezava do sporočila: 458
5.10.2018 14:45:25   
Jetkarmak00
Hjooooj js vas sploh ne sledim vec. Ce ne bom hodila 3x na dan sem ne bom vec vedela kaj odpisovat pa pisat :))))
A je se kateri slabost in bruhanje ostalo? Da ni minilo? Pri meni se vedno traja.. Verjetno bo tako do poroda sem se sprijaznila.. Poleg tega me pa se grozno boli glavaaa.. Glavoboli vedno bolj pogosti =/ kako si pomagate kaj z glavoboli? Tiste ki jih imate? 
Ze kaj nakupujete? No midva sva za fantka ze izbrala ime.. Liam bo 😍😂😁 čeprav js bolj navijam za Naj, ampak mojemu ni vsec, pa mi Liam tut ni slab :)) kok sm hitra anede?? :) poleg tega ze kupujem postlco pa previjalno.. Previjalno bova narocila na sraka. Posteljico pa na vozicki.net. 
Kaj pa veee?? Se kej zadrzujete al vam ne ratuje tako kot meni? 
Drugi teden (naslednji torek) sem se prijavila na zgodnjo morfologijo v Dravlje k Pušenjaku. Takrat bom 17t, pa je rekel da se da "izvesti" zgodnjo morfologijo., upaaaam da se bi vse videlo kot se mora. Če se katero to zanima, pa je firbcna in ne more cakat do prave morfo, naj se kar prijavi. Baje je na voljo od 16t + naprej :)) hehehhe
Jeste kaksne tablete/vitamine? Jaz sem vse ukinila. Jemala sem elevit, omega 3, pa sem prenehala z vsem. Ker sm mislila da je vzrok za se trajajoce slabosti ravno to. Pa ocitno ni biu ker je slabost ostala, kljub ne jemanju vitaminou (elevita, omega 3) tako je.. Ce sem do zdaj zdrzala bom se naprej, do konca.ne privoscim to nobeni in tiste ki nimate tezav cim bolj uziuajte v nosecnostii :) po porodu bomo pa vse kot "stara telesa" :D
Nekaj dni nazaj oziroma bolje receno zadnje dneve opazam ze (pomoje?) neke premike otrocka.. Zvecer ko se ulezem (na levi bok) se zacnejo pojavljati neki mehurcki (kot plini) cisto zgoraj pod popkom tik pod povrsino koze.. Kot bi te nekdo vodoravno neznooo pobozal od znotraj.. Moram pa reci sa me to prav moti (ce je to to) ker se sploh ne neha in ne morem potem zaspat.. Ce se ulezem na desni bok, ne cutim nic vec. Vse izgine.. Zanimivo :) nekaj ze mora bit hehe.. 
Eco vam se js poslem tole :) 
Vzdevek PDP Otrok Kraj 
EllaVita 13.4 
Anonimen ? Maribor 
NaJJana 
Tirožica5 
Jetkarmak00 29.3. 1 otrok, Jesenice 

(odgovor članu Venera27)
Neposredna povezava do sporočila: 459
5.10.2018 16:59:17   
NaJJana
Venera 27, tudi meni se je podobno zgodilo na 1. pregledu, kjer so izmerili rahlo povišan sladkor. Nisem pa zaenkrat dobila nobenih posebnih navodil kar se prehrane tiče, rekli so zgolj, da bomo cuker merili ponovno na 2. pregledu, ki pa bo v ponedeljek. Možno je, da sem imela povišanega tudi zaradi stresa, saj imam paniko pred dajanjem krvi. Bomo videli v ponedeljek :) Se pa zaradi tega ne sekiram pretirano, če bo potrebna dieta, bomo pač jedli bolj zdravo, kar sploh ni slabo :) NH imam 11.10 v Postojni pri Pušenjaku. Me je kar malo strah rezultatov, zaradi let. Ampak upam, da bo vse ok.

moj DPD: 20.4. ; 1. NOSEČNOST, Nova Gorica

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 460
5.10.2018 17:47:48   
TissaBaby
NajJana, koliko si pa stara? Zaenkrat se ni bilo starejse od mene 😁. 

(odgovor članu NaJJana)
Neposredna povezava do sporočila: 461
5.10.2018 18:28:55   
Venera27

IZVIRNO SPOROČILO: Jetkarmak00

Hjooooj js vas sploh ne sledim vec. Ce ne bom hodila 3x na dan sem ne bom vec vedela kaj odpisovat pa pisat :))))
A je se kateri slabost in bruhanje ostalo? Da ni minilo? Pri meni se vedno traja.. Verjetno bo tako do poroda sem se sprijaznila.. Poleg tega me pa se grozno boli glavaaa.. Glavoboli vedno bolj pogosti =/ kako si pomagate kaj z glavoboli? Tiste ki jih imate? 
Ze kaj nakupujete? No midva sva za fantka ze izbrala ime.. Liam bo 😍😂😁 čeprav js bolj navijam za Naj, ampak mojemu ni vsec, pa mi Liam tut ni slab :)) kok sm hitra anede?? :) poleg tega ze kupujem postlco pa previjalno.. Previjalno bova narocila na sraka. Posteljico pa na vozicki.net. 
Kaj pa veee?? Se kej zadrzujete al vam ne ratuje tako kot meni? 
Drugi teden (naslednji torek) sem se prijavila na zgodnjo morfologijo v Dravlje k Pušenjaku. Takrat bom 17t, pa je rekel da se da "izvesti" zgodnjo morfologijo., upaaaam da se bi vse videlo kot se mora. Če se katero to zanima, pa je firbcna in ne more cakat do prave morfo, naj se kar prijavi. Baje je na voljo od 16t + naprej :)) hehehhe
Jeste kaksne tablete/vitamine? Jaz sem vse ukinila. Jemala sem elevit, omega 3, pa sem prenehala z vsem. Ker sm mislila da je vzrok za se trajajoce slabosti ravno to. Pa ocitno ni biu ker je slabost ostala, kljub ne jemanju vitaminou (elevita, omega 3) tako je.. Ce sem do zdaj zdrzala bom se naprej, do konca.ne privoscim to nobeni in tiste ki nimate tezav cim bolj uziuajte v nosecnostii :) po porodu bomo pa vse kot "stara telesa" :D
Nekaj dni nazaj oziroma bolje receno zadnje dneve opazam ze (pomoje?) neke premike otrocka.. Zvecer ko se ulezem (na levi bok) se zacnejo pojavljati neki mehurcki (kot plini) cisto zgoraj pod popkom tik pod povrsino koze.. Kot bi te nekdo vodoravno neznooo pobozal od znotraj.. Moram pa reci sa me to prav moti (ce je to to) ker se sploh ne neha in ne morem potem zaspat.. Ce se ulezem na desni bok, ne cutim nic vec. Vse izgine.. Zanimivo :) nekaj ze mora bit hehe.. 
Eco vam se js poslem tole :) 
Vzdevek PDP Otrok Kraj 
EllaVita 13.4 
Anonimen ? Maribor 
NaJJana 
Tirožica5 
Jetkarmak00 29.3. 1 otrok, Jesenice 

Jaz slabosti in bruhanja nisem imela in upam, da tega ne bo. Ti pa si precej uboga🙄🙁 Uff, jaz bi že vse kupila. Pa si z dragim urejama stanovanje. morava prvo za nakup nove kuhinje in dnevne sobe poskrbeti. Po novem letu bova pa šla v nabavo za bebija. Previjalno in otroško posteljico dobim na izposojo. Bo pa potreben nakup vozička in ostalih stvari. Jaz jem femibion 1 in bom pojedla do konca še eno celo tablico, ki jo imam. Nato pa mislim, da ne bom več. Mi je rekel G, da do 12ga tedna je smiselno jesti, potem pa kaj dosti ne pripomore k nosečnosti. 

Neposredna povezava do sporočila: 462
5.10.2018 19:04:44   
Cvetnilist
Anonimna ni kaj. No, če je hodil v Mb v šolo potem ne bosta imela težav. user posted image Ura je pa res nevrjetna. Je pa res, da ima Žebeljan zelo gužvo, ker velja za boljšega pri pregledih nuhalne svetline. Tudi sama sem bila naročena 19:10, na vrsto sem prišla pol ure kasneje. Rezultate pa dobiš takoj in Žebeljan ti tudi vse podrobno napiše in nariše. Če želiš mi lahko na zasebno pošlješ mail in ti poslikam izvid, da boš imela predstavo kako zgleda. Slikic pa res dobiš enih 10, na cdju pa vse posnetke in slike, ki jih naredi tekom ultrazvoka. Traja pa vse skupaj kakšne pol urce.

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 463
5.10.2018 21:25:38   
Mišmašek
Ojla Najjana, tudi ti si iz Nove Gorice, super, še ena iz našega konca 👍 koliko si stara če ni skrivnost? 😉

Neposredna povezava do sporočila: 464
5.10.2018 21:32:27   
Mišmašek
Ojla Jetkarmak00, naj te potolažim, tudi jaz imam še vedno slabosti in bruhanje. V prvi nosečnosti sem jih imela do 16 tedna, potem je počasi končalo. Sedaj upam da če ne bo prej, da vsaj v roku enega meseca to mine. Upajmo ☺️

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 465
5.10.2018 21:50:45   
NaJJana
Tissababy in Mismasek: 35 sem stara :)

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 466
6.10.2018 0:34:29   
TissaBaby
Odlicno! Da vsaj nism edina starka hahaha 😂. 

(odgovor članu NaJJana)
Neposredna povezava do sporočila: 467
6.10.2018 9:04:10   
Jetkarmak00
Vsaj ena se k so ji trajale slabosti dlje kot prvo tirmesecje.. Juhuuu haha :)No ti ves potem kako to gre... Uziuanje v nosecnosti. Hehhehe 😍😂Pri meni se ni se nic nehalo. Mogoce so se malce "umirile" kar se tice cez dan, tekom dneva. Mzvecer in zjutraj pa je se vedno isti kot je bilo 10t nazaj. Mucno je, in sploh si neznam vec predstavlat da bo kdaj minil. Sm se zacela ze sprasevat kaj pa ceje vzrok kje drugje? 😁 Haha. Ampak vem da bo minilo po porodu, ce ne prej.. Sej ta napenjanje in to ne more skodovat plodu ane?? Res ste srecke ene k se ne ubadate s temi slabosti in bruhanjem in niste doma na wcjih 😂😍😍 vcasih cisto lepo prenasam.. Vcasih se pa skoraj ze vdam pa si recem kdaj bo ze konec... Potem je pa moj rekel ko me vidi skos v wcju, da me bo pa verjetno otrocek kej prej odresil.. K sreci so porodi od 36t naprej pa do dveh tednou po pdp.. Upam da prilezem do tja.. 🤣🙄 Glavoboli??? Jih nobena nima? 

Neposredna povezava do sporočila: 468
6.10.2018 9:07:43   
Jetkarmak00
Venera.. Ja sej.. Nekako tako naj bi bilo. Organi in vse ma ze razvito.. Zdaj samo raste se in pridobiva na tezi kakor vem.. Tako da sem kar zakljucila z jemanjem. Bom raje kaj bolj zdravega poskusila pojesti... Vitamincki se pa mi tut ne zdijo smiselni vec ker sem ravno v torek dala kri pri svoji zdravnici ker hodim na infuzijo in pregled na vsake tolk casa.. Da preverja elektrolite v krvi..mislm da.. Pa je oboje vse ok. Tko da vitamine ze dobiua.. 🤣

Neposredna povezava do sporočila: 469
6.10.2018 9:42:35   
TissaBaby
Meni je pa G rekla, da naj jemljem folno kar celo nosečnost. Jemljem pa čisto od Lekarne Lj, z nobenim dodatkom vitaminov, mineralov, ker pojem kar dosti sadja in zelenjave. 
Ena ima pa 16.10. NS kot jaz. Juhuuu, se malo 🙂.

Neposredna povezava do sporočila: 470
6.10.2018 11:26:04   
Venera27

IZVIRNO SPOROČILO: TissaBaby

Meni je pa G rekla, da naj jemljem folno kar celo nosečnost. Jemljem pa čisto od Lekarne Lj, z nobenim dodatkom vitaminov, mineralov, ker pojem kar dosti sadja in zelenjave. 
Ena ima pa 16.10. NS kot jaz. Juhuuu, se malo 🙂.

Mislim, da smo že kar tri, ki imamo nuhalno 16.10. Še malo ja. Komaj čakam, da izvem če je vse vredu ter da povemo, da pričakujemo. Mi je že kar mucno nosit široke majice, ker jih nikoli nisem. Me že vsi malce čudno gledajo. Pa še salam ne jem. Tako, da pomojem že domači sklepajo. 😄😆Se mi že malo pozna, ker nimam lih bušija. Mam usje v bjedrah😂 

Neposredna povezava do sporočila: 471
6.10.2018 12:55:59   
Cvetnilist
No, vidve imata 16.10. nuhalno, jaz pa imam 16. redni pregled. user posted image Tako, da smo potem že 4, ki imamo na ta dan preglede. user posted image

(odgovor članu Venera27)
Neposredna povezava do sporočila: 472
6.10.2018 13:18:14   
Venera27
Hehe, kako zanimivo glede pregledov😄 si bomo imele veliko za povedati😎

Neposredna povezava do sporočila: 473
6.10.2018 17:48:14   
TissaBaby
Moj dojencek gre prvic letet jutri hihi. 

(odgovor članu Venera27)
Neposredna povezava do sporočila: 474
6.10.2018 18:09:31   
Venera27

IZVIRNO SPOROČILO: TissaBaby

Moj dojencek gre prvic letet jutri hihi. 

Uuuu, kak fajn. Kam boste leteli?😊

Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?