RE: Bodoče nosečnice 2018 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Annaaa -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (17.2.2018 13:44:11)

Jetkarmak a si dajes estimo u noznino al jo jes zdaj? Jaz sem jo prvih 5 dni jedla in pristala na urgenci zaradi mocnih vrtoglvic.

Annaaa -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (17.2.2018 13:44:31)

A je ze kera nosecka??

erika2 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (17.2.2018 18:56:38)

Jaz se ne. Rdecke je konc in zdaj gre zares. Upam da ta ciklus zagledam +

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (18.2.2018 8:47:11)

Blue.. Mislim da so 11€ tolk kot iz dmja. 5 jih je notr. Ja pomoje ni mozno lih. Zato ker vsaki ovulaciji sledi M. In jajcece potuje z enako hitrostjo al kko nej recem temu.. Ne more it ne ciklus bl pocas.. Drug ciklus pa hitrej.. So pa razlicni dnevi do nastopa ovulacije.. Lutealna faza pa kakor vem mora biti vedno od 12-14 dni dolga. To je od ovulacije do M. Medtem k prva faza do ovulacije je pa lahko razlicna. Pomojeee.. Tko js vem =)
Drgac glede tega da je treba vsak drug dan blablabla. Js sm to isto slisala pa sm ginekologa prasala pa mi je reku sexej ti vsak tretji dan. Sam pol se ne cudt ce nic ne bo. Reku mi je da lahko vsako uro sexam ce je to moznost hahha tko da js se na te cence ne oziram. Verjamem ginekologu pa tut zdravi pameti da so v vsakem izlivu semencica in da jajcece oplodijo le zdrava semencica..

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (18.2.2018 8:47:41)

Annaaa.. Vstavljam si jo.. A se da z estimo premakniti M??

Annaaa -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (18.2.2018 10:34:03)

Ja, jaz sem zaradi estime dobila menstro 32 dan..ko sem jo nehala si dajat...sm jo dubla.

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (18.2.2018 11:06:18)

Aha.. Kateri dan pa si jo dobila? Ce si danes recimo nehas vstavljati kdaj potem pride M? Ze takoj jutri, cez dva dni, tri..?

Annaaa -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (18.2.2018 11:10:04)

Jaz sm dubla takoj naslednji dan .

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (18.2.2018 12:11:53)

Aaa.. No super. To je pa fajn da lahko mal prestavis M za kksn dan ali dva z estimo :) [sm=smiley36.gif]
Kako si pa ti kej? Zdaj si ze nekje na sredini ciklusa ne? Ko. Pa pride M, gres pa v nov postopek?

Annaaa -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (18.2.2018 16:49:41)

Aprila gremo v novi postopek...

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (19.2.2018 8:26:46)

Aha, super :) no jaz sem pa zelo zaskrbljena zaradi estime oziroma ne vem kako se odločiti. Ali naj jo jemljem ali ne. Izcedka res nimam.. Torej pomaga pri tem.. Samo me pa skrbi da si jo dajem po nepotrebnem in bi mogoče kljub ne-estimi zanosila in bi bilo vse ok. Prebrala sem celo da se estima predpisuje po nepotrebnem ali katera ve kaj o tem? Je to res? Da reši 1 nosečnost na xxxx? [sm=zmeden.gif] sm bla kar šokirana..

kirstaklavstaaa -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (19.2.2018 8:38:59)

da se še jaz malo javim [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] poskušam že 2 ciklusa, vendar brez uspeha kljub temu da lovim ovulacije z ovulacijskimi testi pa sem stara 22 let [sm=smiley1.gif] Jetkarmak ne govorim to tebi, ker sem vate 100% prepričana, da ti bo uspelo in da boš drugi mesec sporočila veselo novico. Glede estime jo je meni ginekologinja na mojo željo tudi predpisala pa jo uporabljam in ni efekta tako da bi se jaz strinjala z tistim kar si prebrala da je to zdravilo preveč ''čudežno'' naj ti pa omenim tudi to da je in moja mama in najboljša kolegica zanosila kljub izcedkom in je vso nosečnost bilo vse bp. Izcedki pa niso bili tako dolgi kot tvoji 2-3 dni pred menstruacijo kot praviš ampak velikoooo daljši. Mamam se sicer ne spomni kako dolgi, ve pa da kar več kot 10 dni pred menstruacijo [sm=smiley1.gif] pri kolegici pa so trajali 8 dni, vsak ciklus. Tako, da jaz sem se celo odločila da Estime ne bom jemala pa sporočim drugi mesec če je kaj več uspeha [sm=smiley36.gif] jaz ti ne priporočam, da jo jemlješ. Jemlji jo zdaj do menstruacije, potem pa nehaj. To da reši 1 nosečnost na xxx si pa pri priznanem ginekologu Pušenjaku prebrala, ker sem zasledila tudi jaz ta podatek in zraven tudi strašljiv podatek, da sploh nimajo potrditve, če je estima varna za plod ter da je bilo pred dodajanjem progesterona veliko manj splavov kot jih je danes. Kaj je res ne vem, mu pa kar verjamem, ker se mi zdi da če kdo ve, ve on :)

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (19.2.2018 8:47:14)

Ja tudi prebrala sem tole ja, da nimajo sploh potrditve da estima ni škodljiva. Malo krute ima Puško včasih [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] men je on zelo strokoven in ga ne zamenjam za nič. Glede na to, da ja.. Naj bi rešil 1 nosečnost na xxx ga verjetno ne bom jemala. Zdaj ko jo jemljem itak povem to ožjim kolegicam.. In sem izvedela, da je ena kolegica jemala tudi estimo zaradi "lažje vgnezditve" in ni zanosila. Po dveh letih sta šla s partnerjem na preiskave na neplodnost. In dobila naziv nepojasnena neplodnost. Tam so ji spet preventivno kar napisali estimo v postopkih in jo je jemala.. Ko je imela vmes neko pavzo, pa je rekla da estime ne bo več jemala saj itak ne bo mogla imet otrok, ker se ni nič nikoli prijelo..in ko jo je nehala jemat je zanosila prvi mesec, prvi ciklus in to z enojajčnimi dvojčki haha[sm=bravo.gif] res neverjetno.. Očitno trditev, da je tudi več splavov zaradi estime (to sem tudi prebrala) drži.. Ne veeeeem. Preveč je "marketing" estime vplival očitno tudi name [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

pika poka 1 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (19.2.2018 13:21:55)

Ojla!

Jaz sem tudi še tukaj [sm=smiley36.gif]
Nič novega pri meni. Pridno papam kontracepcijske tabletke in hvala bogu nimam nobenih hudih stranskih učinkov. Edino prsi imam ful občutljive in me bolijo na dotik.

Čakam in čakam, da že pride ta marec, da se začne veselica [sm=bravo.gif]

Torej nas bo kar nekaj testkalo v marcu? Upam na same pluseke [sm=bravo.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (19.2.2018 14:32:17)

Pikapoka.. Kontracepcijske jes? A si prav napisala? [sm=smiley36.gif]zakaj pa jes kontravepcijske? [sm=smiley1.gif] a zdej si ze po ovulaciji ane?? [sm=smiley36.gif] kdaj pricakujes M?
Moras se veckrat javit, ce ne cisto pozabim o cem je debata [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

pika poka 1 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (19.2.2018 15:33:44)

Ja ja prav sem napisala [sm=smiley36.gif]
Annaaa bo bolj natančno vedela, zakaj jih je treba jest,
Mislim, da so potrebne zato, da se vsem parom oziroma puncam v skupini nekak uravna M na približno isti čas.
Ker jih moram točno do 04.03. jest. Potem 08.03. UZ in 09.03. injekcije.
In to gremo vsi pari nekak istočasno skozi.
Annaaa popravi me prosim.

M torej pričakujem po 04.03.
Potem pa se za mene začne AKCIJA [sm=smiley36.gif]

Kak pa je pri tebi? O je že mimo?

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (19.2.2018 17:49:24)

Kaj resno??! Kontracepcijske tabletke vam dajo za jest? Zanimivo..res.. =)
Jaz sem po ovulaciji že ja.. Ozuroma komaj po ovulaciji.. M bo nekje drug tedn v torek.. Sredo.. Potem pa upam da je zadnja M za eno leto =)
Ti pa mas torej 8.3 ze prvi UZ.. Jaz bi tud mela Uz joj [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] kako pa to da do 4.3ga jes tabletke potem pa ze 4.3 dobis M? A ni tako da dobis cez kksn dan.. Dva?

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (19.2.2018 20:08:40)

evo se vam še jaz pridružim..na bebici delava od decembra, zadnja m mi zamuja 3 dni, v soboto je bil test negativen [sm=smiley13.gif], novega testa sploh ne upam nardit[sm=smiley13.gif], me spominja da ni več tako kot pred desetimi leti ko je ratalo takoj[sm=zmeden.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (19.2.2018 20:49:31)

Dobrodošlaaa :)) jah.. Tudi leta ja, verjetno igrajo vlogo.. Mislim.. Verjetno je manj "nesrečnih" poskusov pti mlajših. Tako je, nimaš kaj :) sej bo.. Ne obupaj.. 3 mesece ni dolga doba.. In verjamem da testa ne upaš delati ja =/ pa čutiš kakšne spremembe? Jaz sem že velikokrat slišala od kakšnih, da so opisovale sprrmembe "ki so bile drugačne od normalnih ciklusov" in so potem zagledale +. Me prav zanima, če bom jaz to tudi "opazila" [sm=smiley36.gif]

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (19.2.2018 20:58:06)

ja prsi me bolijo, napihnena sm, slabo mi je ,... trebuh mi je kr vn padu [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] kot da je že pol leta mimo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], jutri name še en test narest, si kar mislim da bo minus, mal hitro se mi zdi, čeprav prva dva otročka smo naredl takoj [sm=smiley36.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (20.2.2018 7:43:52)

Ponavadi če je ratalo takoj, pa ni bilo nobenih porodnih tezab kaksnih raztrganin ipd veliiiiikokrat rata tut v tretje, cetrtic kar hitro ves.. :) al imas tezave ali jih pa nimas.. Seveda so izjeme.. Tko js mislm =)
Kolk si pa stara?
Sej sigurno so kaksni znaki k so drgacni od prejsnjih ciklusou. Ves kolkrt sm ze slisala da je rekla kksna punca da je ze po ovulacij cutla pa vedla da je neki drgac in da je noseca. Sigurno. Lahko hrosck prasas mislim da je ona tudi tista, ki je vedla ze pred testom =) če se bo javila kej. [sm=smiley36.gif]
Srecno ti zelim pri testu pa sporoci novico![sm=rozacrtici.gif]

pika poka 1 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (20.2.2018 9:01:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Jetkarmak00

Kaj resno??! Kontracepcijske tabletke vam dajo za jest? Zanimivo..res.. =)
Jaz sem po ovulaciji že ja.. Ozuroma komaj po ovulaciji.. M bo nekje drug tedn v torek.. Sredo.. Potem pa upam da je zadnja M za eno leto =)
Ti pa mas torej 8.3 ze prvi UZ.. Jaz bi tud mela Uz joj [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] kako pa to da do 4.3ga jes tabletke potem pa ze 4.3 dobis M? A ni tako da dobis cez kksn dan.. Dva?

Ja, smešno res [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ne ne dobim še 04.03. M. Zadnjo tabletko vzamem takrat. Potem pa bo prišla M par dni po tem datumu. Načeloma naj bi imela na UZ-ju M.
Ne me vprašat zakaj je tako, ker nimam pojma. Samo sledim navodilom na papirju [sm=smiley36.gif]

Držim pesti, da dobiš ZADNJO M v tem letu, hihi [sm=bravo.gif]

misa4, evo isto pri meni. V prvo zanosila takoj, ampak res TAKOJ, ko sva se odločila za otroka. V drugo pa moram it skozi postopek IVF. Dol padeš [sm=smiley13.gif]
Koliko pa si stara?

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (20.2.2018 9:15:09)

Pikaa glej da se javis. 8.3!! Da sporocis useeeee =) bom. Mislila nate takrat=) [sm=smiley36.gif] uspelo bo boš vidla.. Kdaj pa si ti imela prvega [sm=duda.gif]? Mislim koliko let nazaj je to?

pika poka 1 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (20.2.2018 9:53:54)

Bom vas obveščala [sm=smiley1.gif]
Čeprav najbolj pestro bo po punkciji...ta pa bo okrog 19.03.

Prvega [sm=duda.gif] sem imela pri 29-ih, to je bilo leta 2012 [sm=smiley1.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (20.2.2018 10:09:45)

Če ti bo uspelo, boš res imela pdp tam okrog praznikov haha :)
[sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>