ambigua
|
Ja, mraz je pa kar konkreten. Če otroci ne morejo ven, je 100 X težje, sploh za tiste bolj hiperaktivne sorte. Starejši sin je šel danes sicer smučat in upam, da se ne bo vrnil čisto zaledenel. Je pa dal nase dvojno termo perilo, podkapo, 2 x flis in grelnike za roke in pancarje spakiral. Je imel včeraj njegov oče orng "predavanje" in se je zgleda prijelo. Če je nuja, da se gre ven, lahko tudi 2 ali 3 letnika spakiraš, kupiš one čisto ta male grelnike za enkratno uporabo v Hervisu ali Intersportu. Jaz jih kupujem po ene 10 - 20 komadov za enkratno uporabo, potem ko sem ugotovila, da je hčera zmrznjene sorte. Za pancarje zanjo pa že dlje časa nabavljam grelnike na baterijo. V glavnem pa 2 ali 3 letnik v tem mrazu in vetru verjetno tudi z grelniki ne bo zdržal več kot 15 - 30 min. Važno je, da otrok že zna povedat, da ga zebe ali peče (grelniki lahko povzročijo opekline!), pa grelnikov ne smeš nikoli dat na golo kožo. Torej napopaš na nogavice ali med rokavice (daš dvojne), lahko daš tudi v žepe, da si roke malo pogreje. Moja otoka sta nekoliko starejša, ampak sta še šolarja, tako da take razlike spet ne bo. PDP je pa 19.3., tako da sem že na porodniški, imam pa tak občutek - brez kakšnih objektivnih znakov - da zna bit kakšen dan prej, izvidi pravijo, čakamo fantka. Gnezditveni simptomi so še vedno kar hudi, danes grem čez svojo garderobo in omaro, da odstranim vse, kar ne bom nosila in naredim malce prostora za nove nakupe po porodu. Čeprav se med nosečnostmi nisem dosti zredila (7 kg) in sem se potem po porodu vrnila na svojo težo, sem morala po vsakem porodu obnovit garderobo, ker se mi je postava ravno toliko spremenila, da ni bilo nič več čisto prav.
|