ambigua
|
Evo, že v primežu gnezdenja: danes sem končno začela pripravljati oblekice in stvari za dojenčka, razstavila in očistila voziček, lupinico, banjico, itd. :D Pralni stroj že veselo dela. Bo pa treba še v kakšen manjši nakup za kakšno cortkano reč, da ne bo čisto vse second hand (bolj third ali fifth). Mimogrede, gledam lupinico, jo obračam, pa še enkrat. Potem ugotovim, da sem jo kupila za prvorojenca, uporabljala kasneje še za drugorojenko, pa je po 7 letih in parih otrocih našla pot nazaj. :D Na veliko gnezdim, še omare in igrače pregledam in presortiram ter napolnim zmrzovalno omaro z obroki za kakšen mesec. Potem grem pa lahko v miru rodit. Aja, pa še en nasvet novopečenim mamicam, mogoče sem ga že kje omenila, ampak meni in možu je res olajšalo življenje (sicer pri skrbi za dementno taščo, ampak princip je enak kot pri otrocih, samo v drugo smer): MENAŽKA. V glavnem, če ne gre drugače (obveznosti, služba, nujnost ležanja na kavču zaradi "crknjenosti" itd) se gre po hrano v bližnjo šolo, ki ima lastno kuhinjo in vseeno pripravljajo malce bolj uravnotežene in manj slane obroke kot gostilne. Malce se pozanimajte v bližnji okolici, hrana je pri nas dobra tudi v domovih za starejše občane in se tudi lahko vzame "za izven". Kadar je na sporedu pasulj, ga jaz vzamem še za v skrinjo (ker je boljši kot moj :( ) Verjetno se lahko zmenite tudi v kakšni gostilni in podobno. Na začetku mi je bilo zelo čudno hodit s "kanglico" v šolo, ni jih veliko v naši vasi, ki bi se posluževali tega, ampak zdaj pa menažke ne dam, pa naj me sosedi dajo v zobe ali cajtng! In jo veselo priporočam po vasi obremenjenim mamicam in očkom, ostalim skrbnikom in vsem osebam "do sedaj sem leta vse zmogla sama, zdaj pa res ne zmorem več".
|