Damuš -> RE: Novembrke2017 (17.5.2017 16:19:41)
|
Problem pri epiduralni je, da če ti falijo ne vem točno kaj že, raj ne bom napisal da ne bom falila ko dolga in široka, da imaš potem hude hude ampak res hude probleme lahko še cel mesec po porodu. Pa to niti ni tako redko. moji dve zelo dobri prijateljici sta imeli res hude probleme, ker so jima falili. Eni so povedali, da po porodu nima kaj vstajat, da mora 14 dni trdo ležati, tako da sta je mož in mama rihtala otroka, ona je pa komaj komaj šla na wc. Bolela jo je glava nonstop, bolečine v vratu so bile neznosne. Druga je vzela ea, pa so ji prav tako falili in ko se to zgodi ne morejo nič popravljat. So ji pa dali nato spinalno, pa je bilo tisto uro ko je držala ok, pol pa spet popadki naprej. Po porodu ji nihče ni rekel, da mora ležat. Pravzaprav ji sestre na oddelku sploh niso verjele, da jo res tako boli glava in vrat in je morala prvi dan sama rihtat otroka, mož je lahko prišel samo v času obiskov (čeprav se mi zdi to čudno, ker pri meni je bil lahko mož cel dan zraven, pa sem bila po cr na intenzivni s tamalo). Šele ko je to dr. omenila je nagnal celo paniko in so ji dali posebno sobo, da je bil lahko mož ves čas z njo, je morala pa ostati 10 dni v porodnišnici. Jaz sem prvič sicer podpisala za ea, ampak itak je bil pol cr. lahko bi sicer vzela spinalno, ampak so me to vprašali sekundo prej preden me je sestra pičila v roko in v eni sekundi in cela v šoku pač nisem imela čistih misli, da bi se lahko normalno odločala. A mi zna katera povedat kaj je bistvena razlika med spinalno in epiduralno?
|
|
|
|