Dorotheia
|
Zdravo punce! Evo naša pupa ima danes točno 3 tedne. Mi smo super. Nekaj jamra zadnje dni, ful ne prenese bit lačna in takrat je kar hitro jok. Drugače je pridna, jo dam recimo v košek budno in začuda sploh ne joka (razen, če ima še kak kupček na zalogi - jo dvignem, podere kupček in je potem ok). Se mi pa zdi, da je zadnje dni ful budna. Kar nonstop gleda. Ponoči spi no. Se zbudi samo za hranjenje. Drugače lula in kaka veliko - skoraj vsak dan ji pride vsaj 1x kakec čez bodi. Se mi pa zdi, da imam danes spet bolj malo mleka, ona bi pa jedla več - se mi zdi, da malo povečuje količino potrebnega mleka. Mi imamo prvo posvetovalnico 4.10. So se ji pa danes po trebuščku oz. trupu in na notranji strani stegen naredile take rdeče drobne pikice - ve katera, kaj bi to bilo? Drugače je vse normalno - normalno razpoložena, vročine ni, je normalno,...imam na sumu, da se mogoče že koža čisti, ker se mi dozdeva, da se ji tudi na obrazku malo mozoljčki hočejo delat. Da bi bila kaka reakcija na mojo hrano dvomim, ker jaz ful pazim, kaj jem - jaz sem trenutno povečini še kravje mleko izločila iz hrane, ker se mi zdi, da jo je kar malo matralo in bom probala malo brez - tako da sem si nabavila riževo, ovseno, mandljevo mleko in si vse delam na temu. Drugače pa nasploh res pazim pri hrani. Danes sem delala za vse korenčkovo-cvetačno juho..je bila kar super. Dojiva se ca. 2-3ure (pogosteje na 2), kak večer kdaj tudi še vedno na 1, ponoči pa prvo rundo zdrži lepo - recimo "zadnje" večerno dojenje sva včeraj imeli ob 22h, potem je spala do 3h in sva se takrat spet dojili. Potem pa spet ob 6h. Jaz sem s sinom danes šla na hitro v trgovino, ker je nujno rabil nove, toplejše superge in sva se tudi fino imela. Drugače je naš sinko še vedno zelo nežen do sestrice in pravi, da jo ima rad in da je njegova. Pri določenih zadevah, pa je kar malo zadržan - ponoči, ko se je kdaj prišel pocrtati k nama v posteljo, zdaj kar ne upa in čaka pred vrati najine spalnice. Ne vem, kaj je fora. Mu vedno rečem, da naj pride naprej. In da naj ne čaka pred vrati. Par noči nazaj sem šla na wc, ko sem tamalo podojila po 3 uri in najdem sina, ki je ležal na tleh pred najino spalnico. Sem se tako ustrašila, da mi ni bilo nič jasno. Pa prav spal je. Sva ga takoj zbudila in ga nesla k nama v posteljo, pa ko sem ga vprašala, da zakaj ni prišel naprej, si kar nekaj zmišljuje. Joj, ko gre zvečer spat, pridem vsak večer se k njemu v posteljo stisnit, mu povem, da ga imam najrajši na svetu in da je on moj prvi dojenček in da ga bom vedno imela rada in da ne sme to nikoli pozabit - vedno mu ob tem zdaj še rečem, da ne sme spati na tleh pred najino spalnico, ampak mora priti k nama. Pa res ne vem, kaj je bila fora, ker niti nisva imela zaprtih vrat, samo priprta. Groza. Se pa res veseli, ko se pridem vsak večer stisnit k njemu v posteljo, je to za naju cel dogodek. Se malo pogovarjava, objemava, crtava,... fino nama je. Kako ste ostale kaj s čiščo? Jaz jo še kar imam. Vmes je bila že čisto svetlo rjava, zadnje dni imam pa spet (sicer malo) take svetlo rdeče izcedke (zdaj gre spet malo bolj na rjavo), Groza. Upam, da ni kaj narobe, samo pri meni se kar pozna, kdaj sem preveč aktivna in premalo počivam. Pa zdi se mi, da dojenje tudi vpliva. Pri sinu sem pila še čaj plahtnice in se mi zdi, da je ful pomagalo, da sem bila hitreje konec. Zdaj ne upam piti nič takega, da ne bi tamale zvijalo. Uuu s kilogrami ste pa ene super. Jaz sem še dobre 5kg v plusu. Samo me niti ne skrbi, vem, da bo šlo hitro dol. Nič šibam nekaj na hitro pojest, pod tuš in potem bo spet budnica. Tamala mi danes kar gleda, ful malo spi. Kot ena sova je.
|