Dorotheia
|
linch, jaz sem tudi dobila svečke v porodni - rektalno. Pa res ni panike, to samo pomaga, da gre hitreje. Evo, mi smo danes prvič preizkusili nosilko (kot sem že omenila - sem si kupila Bobo Carrier 4g) in je super. Našega fanta sva pospremili v vrtec, je šel po skoraj enem tednu spet v vrtec. Zjutraj smo bili sami 3, ker je moj peljal svojega očeta na operacijo. Super smo se zrihtali, še sin ni nič kaj nagajal. Ob 8h je bil že lepo v vrtcu in obvezno dal lupčka svoji sestrici, ko smo se poslovili. Naša punca je tudi super, joka res malo (v primerjavi s sinom) in je vse tako mirno. Je pa mali lakom, če ni joške takoj, ko je lačna, je kar jokec. No, samo da rada je. Danes pride patronažna spet, me prav zanima, kako napreduje s težo. Malo me skrbi, ker počasi preskakuje en nočni obrok - že par dni (ob 3h - sicer jamra in se počasi zbuja, ko pa jo prislonim za dojenje, potegne parkrat in zaspi nazaj in ni šans jo zbudit - potem se hrani spet ob 5h). Upam, da vseeno lepo gre s težo gor. Bomo videli danes. Drugače pa ob tem trpijo moje joške. Na levi strani so se mi že naredili vozli in svinjsko boli...dokler ne fašem mastitisa, bo vse ok - hodim pod topel tuš in masiram, jo bolj pristavljam na to stran itd. Danes se mi zdi, da je malenkost bolje. Malo je nerodno, ker se dostikrat podoji samo na eni strani, druga stran pa čaka naslednjo rundo. V teh primerih je čez ca. 2 uri že lačna spet. Drugače, če lepo poje na obeh straneh pa zdrži ca. 3 ure. Popoldne oz. proti večeru se doji pogosteje. Pride kdaj kak čas v večeru, ko se po eni uri hoče spet dojiti. Pa me ne moti, jaz sem presrečna, da se dojiva. Super mi je. Mamice, kako ste s kilogrami po porodu? Jaz sem ca. dobro polovico dala dol oz. je šlo. Še ene dobre 5-6kg. Imam pa trenutno težavo, ker sem zelo zaprta in sploh ne vem, kaj naj naredim. Si kuham kompot iz suhih sliv, drugega ne upam. Magnezij bom še danes vzela, sploh nisem vedela, da lahko enkrat na dan vzamem šumečko. Se pa počutim tako kar ogromna no, vse cunje (hlače sploh) iz časa pred nosečnostjo so mi preozke, sploh nimam nič za obleči, razen trenerk. Upam, da grem kmalu kaj skupaj. Aja, a veste kaj mi je pa najbolj nori občutek - ko se lahko pretegnem cela, brez da bi me kje zagrabil kak krč. V nosečnosti ni šans, takoj sem dobila krče v nogi. Zdaj pa se pretegujem lahko kolikor mi paše.
|