Dorotheia
|
Čestitam me83 Pri nas pa danes patronažna na obisku (še zadnjič menda - če želim jo lahko pokličem za obisk ob uvajanju GH, samo mislim, da ne bom rabila pomoči, jo že pri sinu nisem). Naša princeska je prilezla do 4kg. Sem prav vesela, me je malo skrbelo, ker ima zadnje dni ful kratke podoje - 15min je luksuz, komaj jo pripravim do 10min, da aktivno sesa. Pa je rekla patronažna, da lahko je prišla že do te faze, da hitreje spije vse mleko in da naj me ne skrbi, ker se lepo redi. Se ji menda tudi lepo vidi na ličkih in stegenčkih. Drugače jo je danes zjutraj malo mučila kislina, malo je polila, nekaj se je kregala in ni ravno veliko pojedla. Danes sem jo prvič doživela, da se je pritoževala dopoldan, pa še to ker jo je matralo. Drugače jo samo odložim ali v gugalnik (da je malo bolj pokonci - če sva ravno pojedli) ali v košek in se sploh ne pritožuje. Je načeloma kar pridna. Smo pa vsi 4 malo prehlajeni, tudi naša dojenčica, tako da je malo slabše razpoložena tudi zato verjetno. Kuham govejo juhico, da se vsi okrepčamo malo. Nič čudnega glede na to vreme. Grozno je. Jaz res upam, da jutri malo sončka dočakamo. Sem se pa danes tehtala - sem na +3kg iz pred nosečnosti, tako da mislim, da bom s kilami kmalu na svoji stari teži. Kasneje pa bom delala na učvrtstitvi - plan imam tam spomladi, prej najbrž ne bo časa. Mogoče doma malo. Bom videla. Drugače pa smo vredu, danes se mi je tamala zjutraj ob 5h tako drla, ker se je tako lačna zbudila, jaz pa sem jo pametnjakovič šla prej še previjat (je bila zelo polulana). Je bil ati čisto živčen. Pa še sin je prišel k nama v posteljo ponoči, se pa k sreči ni zbudil. Čez 2 tedna imamo mi že prvo posvetovalnico, komaj čakam. Upam, da bo vse ok. Ne vem edino kaj na z očkom naredim, ker se ji baše konstantno in nabira pri strani. To so ti solzevodi ane. Ji sicer redno čistim s fiziološko in mojim mlekom, samo se ji nabira. Sploh ko kaj joka. Kaj še lahko naredim? Nekje sem brala, da bi ji masiral notranjo stran očk, da se ta solzevod sprosti, samo ne upam. Kaj menite ostale?
|