maja2014
|
Pozdravljene Pa smo tudi mi nazaj iz krajšega oddiha. Smo jo mahnili na kmečki turizem, da smo bili dovolj blizu toplic, tako da sva lahko fanta peljala čofotat v toplice Fino je bilo; drugo leto bo pa še ne član več. Kraj rojstva-jaz bom rodila v Postojni. Smo sicer iz Obale, vendar po prvem porodu v Izoli ne grem tja nikoli več; sin je komaj preživel, jaz pa tudi. Boleča in neprijetna izkušnja. V Postojni so pa super. Epiduralna; prvič sem rodila brez. Drugič pa z in je super. Porod je potekal hitreje, lažje, na koncu pa takoalitako znižajo epiduralno, da se čuti, kdaj je treba potiskat. Pritiskanje navzdol; ja; tudi mene fajn pritiska; včasih se moram kar ustavit, ko me zašpika med hojo v nožnici... Jaz sem imela danes pregled. Smo vstopili v 30. teden; naš fantina je težek 1.570 g, se je pa danes tudi zelo lepo lulček videl, tako da ni možno, da bi nas pa le v tretje punčka presenetila Mi je G naredila tudi vaginalni UZ, ker me tako špika in pritiska navzdol, ampak je vse v redu; maternični vrat se sicer pripravlja, ampak je še vse BP. Je pa tamali že kakšne 3 mesece z glavico obrnjen navzdol. Je pa lenuhcec Prva dva sta bila zelo živahna, sploh drugi; tale je pa tako miren in tako nežno brca... Midva bova začela pripravljati drugi mesec. Imava vse še od tamlajšega; torej morava prinesti gor previjalno, pa škatle, na kterih piše oblačilca 50/56, da jih operem Edino posteljo bova nabavila. Najin dveletnik spi v posteljici v najini spalnici. Ta mesec bova kupila posteljo zanj, da se malo prej navadi, dojenček pa bo šel v njegovo. Vročina... Jaz jo že tako ne prenašam....res; lažje prenašam mraz, kot tole...za znoret. Pa mi veliko ljudi reče, kako je fajn, ker živimo ob morju. Ker? Skoz je gužva, plaže so, kar so; mi ne maramo gneče in nam ni do tega, da bi se gužvali na oni vročini; morje ni več, kar je bilo, ko sem bila jaz majhna (govorim glede tega, kako je umazano)...pa nori tempo je tu dol pri nas....vse je skozi nervozno, nihče več ne pozna lepih besed...ko smo bili sedaj na dopustu, smo se imeli tako fajn...popolnoma drugačni ljudje, način življenja, mentaliteta... Jaz delam od doma, tako da med službo tudi kuham Danes ima starejši sin na obisku prijatelja, tako da bom otrokom pico naredila, jaz bom pa gratinirano pašto z brokolijem in bučkami. Že kar nekaj let je minilo od uvajanja kahlice; malo sem že izven Pa takrat so starejšega sina v vrtcu odvadile, jaz sem potem nadaljevala doma. Sedaj, pri našem dveletniku, pa postopoma uvajam, seveda brez siljenja; ko bo pripravljen, pač bo. Kako ste ve vaše odvadile? Grem kaj delat in se javim proti večeru. Lepo se hladite in uživajte
< Sporočilo je popravil maja2014 -- 13.7.2017 13:50:16 >
|