Ribica **
|
Najprej - vse najboljše Ela, Neža in Ema! Sem se spomnila na vas, bučka, ko smo se zadnjič mimo peljali v Tamar za praznike. Sem še možu rekla da sem tja krilce poslala in da ima E. čez tri dni še zadnja od naših malčkov prvi RD. Za dekoracijo pa nobene panike, če ne bi želela delit, ne bi dajala na net. Malinca, tudi spanje pri nas je obup, danes se je dojila samo ob 2h in okrog 3h sem ji dala vodo, je celo zadostovala. Eno noč prej sem jo od 22h do 1:30 dojila 4x, ko ji nisem več hotela dat joške, je pa histerično tulila, brcala, obup. Pa v stolpnici smo, sredi noči se seveda ful sliši na vse konce. Pa res je glasna. Tako da nemirno spanje je zagotovo posledica vrtca in odhoda v službo, podoživljajo, kar se čez dan dogaja in niso mirni. Mene potem zraven še pes zeza, tako da kakšno noč tudi 5-10x vstanem iz postelje. Zadnje dni se še mala zbuja skupaj z najinimi alarmi, kak dan jo je pa treba budit. Vrtec - prejšnji teden, ko so bili združeni, je šla v četrtek v vrtec, ker nisem vedela, da njenih vzg. obeh ni in je bila katastrofa. So me klicali ob 11h, da naj pridemo ponjo po kosilu, da je že zaspala in skoz joka. Kako ne bo, če je bila pa doma en teden spet in potem prišla v neznano sobo, k neznanim otrokom in vzg. Sem bila prav slabe volje, kar na jok mi je šlo na poti v službo, pa še tam nisem funkcionirala in vsi komentarji sodelavk, da tako pač to je itd. in da naj ne jemljem stvari osebno. Kako naj ne jemljem stvari za mojega otroka osebno?! No, ta teden imamo rekord, vseh pet dni je bila v vrtcu, juhuhu! Ker po tednih je statistika prvega meseca taka: 3-0-2-1-5. Zaspi pa sama brez težav in spi po dve uri, dve uri in pol v vrtcu. Jé tudi manj oz. od začetka skoraj nič, nadoknadi pa to doma, cele popoldneve samo jé, zvečer ima pa tak trebušček napihnjen, da komaj pleničko zapnem. Zjutraj, ko jo oddava, joka, čez dan pa ne, je ok. Pupa88, E tudi nekaj jokca pred vhodom v vrtec, danes je delalal ne-ne za k vzg., ampak ni izbire. Je pa spet luštno obdobje, tisto uvajalno z vrtcem od začetka s toliko boleznimi je bilo obup - ena sama trma, jok, stok, groza. Zdaj se spet sama zaigra, skoz hodi z lesenim vozičkom po stanovanju, brez opore še ne stoji in ne hodi. Hoče pa hodit tudi, ko jo odložim na tla in se ne usede, ampak koraka. Sam ni to ta pravi položaj za hojo. Menda enkrat letos bo shodila, no. Čevljev ima vsekakor dovolj v ta namen. Danes sem še skibucke kupila, itak sem zamudila ta poceni v Hoferju, sem kupila od Elefantna v Deichmanu. Če bo res kaj snega kmalu. Nastja, moja govori zloge, od besed pa ja, tam, tja, tata, mama, na-na (=jedla, pila, duda), taaa, pa pujska še vedno oponaša za vse živali (hrka). Pa neko nerazumljivo čebljanje. Si pa ne predstavljam, da se je sestra že na polovici nosečnosti zredila za 15 kg pri taki višini. Jaz sem se 11 v celi nosečnosti, pa sem komaj prenašala vso dodatno težo na koncu, pa sem tudi štartala tam nekje (no, s kakim kg več). To je ta mlajša, ne? Kaj bo pa ona imela? Ko pa o tvojem pišeš in kak red "zahteva", pa nič ne prispeva v ta namen, me pa kar malo srbi za ušesi. :) Igra se pa rada z lesenimi kuhalnicami, da kaj meša, v banji pije vodo iz lončka, danes sem ji še duplo kocke kupila v Baby centru, je ena škatla kock 27 €, so znižane 40 %. Jih je bila ful vesela. Sicer pa podira stolpe, telefonira s starimi mobiteli, lesen vlakec ima, z dojenčki se igra. Za Dedka mraza dobi Ikeino kuhinjo od babice, dedka in tet, jaz ji bom pa posodo za not kupila. Psu še vedno teži ves čas, pleza v njen boks, danes zjutraj je lizala lonček od jogurta, ki ga je pes prej polizal. Hrano ji daje z mize (kruh, piškote) in take. Ma skoz je kaj. Še vedno se ful rada skriva, lista trač revije in letake, ki jih dobimo v nabiralnik. Tako stran po stran, ji pustim, kar naj razvija fino motoriko. Aja, pa indijanca zna zdaj oponašat od nedelje. Rumena - tole uspavanje male in da še jaz zraven zaspim je obup. Zadnji teden mi kar gre, že e teden nisem z njo zaspala. Potem eno uro rabim, da k sebi pridem. Hodi pa zdaj E. spat šele ob 20h ali kasneje, ne zaspi prej, škoda. Spi pa samo enkrat na dan, med 12. in 14. uro, od 1-2 uri. Če spi manj in da zaspi še popoldne, je zvečer ne spravim spat. Snežinke - kar naj pridejo. Upam, da sem vse pokomentirala, zdaj grem pa nekaj za službo dokončat, mi čez dan ni uspelo. Je kar pestro zdaj, kot vedno novembra in decembra. Ampak - evo, bi skoraj pozabila - drug teden grem službeno za dva dni na Obalo, mala bo prvič čez noč brez mene. Mož je že malce nervozen, se mi zdi, glede na nočne histerične izpade, kjer je niti pogledat ne sme in sem samo jaz dobra. Ampak enkrat bova mogli to popkovino prerezat in dojenje ukinit. Jaz se veselim kot da grem na dopust, čeprav imam izobraževanje, ampak se veselim hotela, spanja brez prekinitev ponoči in če bo sreča še bazena.
|