bucka*
|
No tako, da se tudi jaz javim, preden zacnem z nujnimi opravili. Danes imam akcijo na vrtu, mali je pri mojih starsih, mala pa upam da bo pridna v vozicku :-) Mi smo sli vceraj kljub vsemu (zdravju, vremenu) v arboretum. Ker obljubljamo izlet ze od kar imamo avto (pa seveda smo sprobali zadnje sedeze, ker nas je bilo 6), pa ker je bil moj najbrz zadnjic 3 dni frej pred sezono. Dez je padal vso pot do Kamnika, potem se je pa razjasnilo in ko smo odhajali, je postajalo soparno. Tko da smo ujeli najbolj optimalne pogoje. Sm bla pa razocarana nad tulipani, se za vikend so jih tako promovirali, zdaj pa cista zalost. :-( v bistvu, me je se najbolj presenetilo igrisce, ki je res kul, pa tiste stvati za plezat, sm si dala duska, ceprav so neka igrala samo za otroke.... pa ni blo nikjer nobenga, tko da sva z malim plezala. Obozuje tobogane, pa so bli vsi mokri, ugotovila sem, da tast skoraj ze ne more vec hodit, tko da sta s tasco vecino obiska presedela na klopci in nas opazovala. Razgleda tako nista imela, ker so roze fuc. No, potem smo sli pa gledat dinozavre in seveda se jih vecina samo premika, potem pa pridemo do ta groznega, se postavimo zraven, odpre gobec in naredi wraaaaaaa!, sinko pa zakrici in stece jokajoc cez cel travnik. Se ga ni dalo prepricat da bi prisel blizu se kaksnemu dinozavru, se nazaj sva sla komej, ker so rastavljeni v krogu. Mala je bla pa pridna, tako med vozjo, kot v mareli, v casu kosila je pojedla svoj zajtrk in ji je blo dovolj. Malo sem bla razocarana, vsa ta voznja, pa se vstopnina, za sprehod, ki bi ga lahko naredili tud tu gor v koncni fazi. Razgled na gore vsaj ne uvene :-) Pikica, tale tvoj pediater je sel men prav na zivce, ko sem s tavecjim k njemu hodila z virozami. Sm prsla domov vsa razkurjena in razlagala mojemu, da mi pripoveduje pravljice o virusih, namesto bi mi odgovarjal na vprasanja. Sej nism zaostala, boh pomagej! Je pa res, mene je hranjenja naucila tasca pri prvem, v bistvu sem mu zlicko polozila na jezik in pustila, da sam "pocuza" z nje. Pri puncki sem se tega tako lotila cisto avtomatsko, je pa tudi dlje trajalo, da se je naucila :-) ce imas koga, ki hodi v ikeo, dobis za 20€ njihov stolcek, samo plastika in nogice, super za pucat :-) Nam pride prav, ker je hitro zlozi (prostorska stiska), nisem pa se E noter dala. Vecerjo sva jedli enkrat, je pojedla kolikor sem nastimala, vec pa nisem hotla dat. Sem stisnila svoje mleko in dodala rizeve kosmice. Samo nas je itak prehlad zdelal, tko da ni blo nic od prespanih noci, dojili smo se pa tud skoz, za tolazbo... Zdej je zdravje boljse, smrklja je vedno manj, mene je pa kot za nekajkrat resil Immunogran. Je drag ko ******, ampak pomaga! Pia, upam da si tudi ti ze bolje!y Pri nas je trenutno najslabsi moj, ma oteklo grlo in vneto oko, jst sm se ze zmazala, mala ima pa tudi manj smrklja... Kengurujcki vem da niso priporocljivi, ampak za 5-10x jo nekam nest, kamor ne moremo z vozickom, se mi zdi neumno kupovat drago, pa potem spet naprej prodajat. Raje dobim na bolhi in potem podarim naprej, je najlazje. Malo sem sitna te dni, nase stanovanje je vedno manjse, namesto vedno vecje :-( plan je bil, da bomo naredili sobico, pa ni casa, ni denarja, no bolj je cas problem, tko da se samo sara notr nabira, otroci pa rastejo. Tezim mojemu, da bo puncka mogla iz koska, ker nima vec prostora, pa nic. Plan je bil, da bo sel fantek v veliko posteljo, ona pa v njegovo posteljico, pa glede na to, da smo se tako dalec od sobe, sem mogla prinest (se dobro da mam nekaj kolegic, k si izmenjujemo te baby stvari), posteljico za E, da bo revica vsaj lahko normalno spala. Je pa to seveda v nasi sobi vzelo se tisti meter prostora, ki smo ga imeli :-( pa gledam po kuhinji, je cisto neprimerna za plazecega in kasneje dvigajocega se otrocka, sm kr zivcna. Pa se ne morem sama lotit sobe, je prevelik zalogaj. Pa en kup krame, ki jo sploh nimava kam dat, samo reorganizirava po stengah sem in tja.. katastrofa :-) Danes grem na vrt, tak je plan, upam da mi uspe vse prekopat in nekaj posejat, ostalo pa potem drug teden. Mi smo malo poznejsi, ampak tu gor je bil se fejst mraz, se ne splaca hiteti, ker potem ne uspe... ena je sprasevala glede kurjenja... ja, mi definitvno se moramo, letosnja sezona je ubijalska! Mamo pa kombinirano pec (olje, drva) in lani smo po selitvi peci nastimali prenosni termostat (meri in uravnava temperaturo v tistem prostoru kjer zelis), tako da se svercamo na olje in se pec ponoci potem priziga samo po potrebi. Ampak sva se z mojim ravno vceraj pogovarjala, da bomo nehali in zaceli z elektricnimi. Eden je v sobi, eden pa v kopalnici in je ravno prav za ta prehodna obdobja. No tko, ura je ze tok, da bi blo lahko ze kej narejeno, jst pa po forumu bluzim, tipicno. Lepo soboto vam zelim, ribica tebi pa uspesno dokoncevanje tort! :-)
|