bucka*
|
živjo! sem že ene trikrat probala, pa me je vedno vrglo ven... za pop***** :) čestitke vsem za mini svečke! dansas, mislim da so taki nerodni pripetljaji del odraščanja :) jst sm tudi svojega 10 let mlajšega bratca prevrnila z vozičkom, ker sem se po makadamu igrala in voziček "spuščala". je kar poletel ven, ko se je voziček prevrnil. k sreči je bla neka gospa v bližini in mi ga pomagala pomirit, starša pa še danes ne vesta, da se je to zgodilo... mi smo bli danes v vozičku po dolgem času, pa še dobro da sem jo spečo nesla ven, ker je bla od roba do roba košare v glavnem, čas bo za športni del, bi rekla midve sva kar pridne ratale z GH, poje krepko čez 100ml, mislim da greva počasi na 150, ker mi zadnje čase vedno zmanjka. tudi zajtrk sem ji že dvakrat delala dodatno še. s polento sem jaz zakuhala zmedo, ker je enkrat ribica omenila da lahko vsebuje gluten in sem se odločila počakat. čeprav sem ji danes dala, polento, jabuček, pa še malo kašice riževe in je zmlatila ko tavelika :) meso ji dam 3x tedensko približno, odvisno kaj za nas kuham, če imam na razpolago da odrežem košček mesa, drugače pa pač ne. tehtam ne, ker se moram bolj na njen okus ozirat, kot na gramaturo. je izbirčna ful. kokr ji nekej ne paše, sem kuhala zaman... tudi jaz samo kuham, kar vse skupaj, začimb ne uporabljam, tudi čebule, česna... se še izogibam. pediatrinja mi je zadnjič govorila za ribe, da jih ne smem pečt, zato ji tudi mesa ne. nimam nič slabe vesti zaradi neizvirnosti ali neokusnosti, saj bodo kmalu jedli kot mi. se mi ne mudi. malinca, kako so vaše noči? je bil zobek? jaz sem se odločila, da bom počasi pa le začela z večerjo, bom najprej dala kar moje mleko in riževe kosmiče, da ne bo obtežilo želodčka. Si pomislila, da bi ji mogoče samo malo "zgostila" mleko zvečer? glede noči na postelji si ne očitaj, ko bo v redu, bo že spala v svoji posteljici spet. pri nas se tudi crkljamo skupaj, kadar je kaj takega, pa ni bil noben problem nazaj navadit... glede vrečk in lončkov... lažje je za fante seveda :) midva s sinkom sva dobila takrat lonček in navodilo, da morava na dan pregleda zjutraj ulovit (se pravi, pri 6m sva dobila lonček, ki sva ga polnega prinesla pri 9m) ni blo nobene omejitve kot pri vas ribica, da bi moral lonček bit v pol ure v ZD. Sem pa prejšnjič slučajno "ujela" na uho, ko je bla na pregledu ena punčka v čakalnici, so čakali z vrečko. reva je kar zaspala... je rekla sestra, naj gredo domov (so bli blizu doma) in naj ji vrečko vzamejo čez eno uro dol, ker ne bo več dobra. ji je pa sestra za sabo dala lonček in je rekla, da naj z lončkom čakajo ko bodo vrečko dol vzeli, ker pol bo pa že mogla lulat :) mi praznike preživljamo bolj tko-tko, kot vsake... moj dela v turizmu in je ravno takrat najbolj utrujen (jaz tudi, kadar pač delam), tko da pri nas ni tega tipičnega vzdušja med nobenimi prazniki. smo bolj "družinski" običajne delovne dni. jaz praznike ponavadi izkoristim za obiske pri sorodnikih (ki so večinoma doma), mal peljem otroke pokazat, ati si pa odpočije :) tko, grem. neke papirje moram uredit, potem pa spat :) nočko punce, naj bo mirna! imamo pa tri dni že vročino, včeraj zvečer in danes popoldne sem namerila 40 stopinj, je dobila kar 120g svečke. Jutri grem v dežurno, če bo še vročina. Nisem zganjala panike, ker je blo drugače počutje ok, apetit ima tudi, dojila se je pridno, malo ima še driskice zraven, tako da sumim na zobek. sicer pravijo da naj ne bi bla tko velika vročina pri zobkih, ampak mene ne bo nihče prepričal, se spomnim scenarija od prvega, je blo čist isto. Samo da sem takrat sred noči tako paniko zagnala, kot da najmanj umira ni fajn, taka vročina te ne pusti ravnodušnega, si roko skoraj opečeš, ko jo daš na otrokovo čelo... ampak ji je svečka zbila, tko da recimo da nisem paničarila :) preveč :)
|