|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
15.3.2017 9:20:12   
bucka*
Jutro!
Pia, super za pocitnice! In da sta s tvojim naredila plan, najbrz se malo bolje pocutis. Glede cimra sem mela tud jst enkrat pripombe, pa se danes niso pozabljene user posted image a od GH pa nic drugega noce? Smotan je, ce ti ne pustijo mesat, ne mores nobenega okusa skrit.

Pupa, rumena, ja, malo lazje je, ce gre otrok rad v vrtec, ampak drugace sem pa jaz bolj stroga kot moj in on bi ga pustil kar doma. (Merkala bi ga pa seveda jaz). Danes so ble ze mini pripombe da noce, ampak ko sva bla v avtu je blo ok, tudi potem v vrtcu.
Male pa se ne bom vpisovala v vrtec, ker se vracam v sluzbo za polovicko. Joj, pa sem se spet spomnila, da bom mogla sefom to povedat user posted image

Mali je zjutraj puncko zbudil, je bla sitna, zej pa spi ze od osmih, si bo vzela, kar ji pripada :-) se clo jst sm se malo ulegla nazaj, pa priznam da pase :-)

Super za vse, ki ste se pozdravili, ribica upam da vam znese s cepljenjem!
Malinca, kako ste vi?
Uzivajte, spet je soncek!

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 576
15.3.2017 9:26:30   
bucka*
Nastja, letos je se zadnje leto, kjer niti ni tako pomembno, kako je za otroke zrihtano. Saj ne bo niti hodil se, kaksno luzo za not ga namocit bos pa ze nasla user posted image
Vodic zal ne poznam, bli smo z malim na njivicah, pa je fajn, ker je tista pot ob morju dolga in fajn za vozickat, midva sva bla na losinju, tam tudi vem da je dolga pot ob morju, pa neki vecji hoteli imajo cel kup notranjih in zunanjih igrisc. Velik je tud sence, to meni ful pase. Za hitri izlet nama je pa Novigrad zakon :-)

Letos ne vem ce nam bo sploh zneslo kam it, gotovo pa ne bomo sli poleti, kvecjemu jeseni...

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 577
15.3.2017 9:49:23   
Ribica **
Mi gremo na Pag konec junija, samo še odločamo se, v kaki zasedbi (s psom ali brez, z babi in dedijem v ločen apartma). Sem že januarja pisala v ene apartmaje, kamor smo hoteli it, je čisto zraven plaže, pa so že zasedeni. Tako da me to še čaka.
Gremo pa že maja za en teden proti Splitu, imamo namestitev gratis, pa bomo izkoristili.

Drugega kot Paga, Krka in Primoštena pa ne poznam 😀 No, še malo Istre, ampak Istra mi ni za glavni dopust.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 578
15.3.2017 9:59:47   
Malinca07
Dobro jutro mamice, oz glede na to da se ze 4 ure pokonci ze skoraj dober dan :)
Mi smo zdravi, morem kar trkat. Vreme je odlicno za sprehode zunaj na soncku, tak da uzivama :) spanje cez noc je pri nas super, spi od 8h do 6h zjutraj (tu se nebi nic pritozevala, ce bi vsaj za kako urco spet podalsala:)), je pa 1x vmes okol 3h.
Gh se vedno ne gre prevec. Poje edino krompir, sam, ne smem ga z nicemer zmesat. Ampak pocasi boma prebrodle tud to :) je pa tud men patronazna rekla, da naj dodajam olje, najboljse repicnega, ker ima najbolj nevtralen okus.
Glede morja - mi gremo za 1.maj ali Rovinj ali Vrsar, oboje je super za vozickanje, saj je veliko sprehajalnih poti. Za poletni dopust se pa ne vem..bo treba malo precekirat destinacije :)
No, vidim da nisem edina..tud mene je obiskala teta..pa mala se 5 mescev ni stara. Sem upala, da bo prisla kasnej.
Sibam..mala se je navelicala bit na trebuscku in se jezi..iz trebuscka na hrbet pa se se ne obrne sama :)
Lep, soncen dan vam zelima :)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 579
15.3.2017 11:27:50   
pikica 4
dobr dan!

dansas user posted image bo držalo, res so naravna kontracepcija. pri meni noče slišati, da bi šel on pod nož, mu še en otrok fali user posted image , potem bo šel pa z veseljem, hecam se. mu je kar samoumevno, da bom jaz za to poskrbela, ker si ne želim več. krvavec je meni bližje pa me je preskočil, upam, da bo še nekaj časa tako.

ravno danes sem imela posvetovalnico in srečam znanko itak se zaklepetava, pa je mela oba mala otroka za sistematko, starejši je že hodil, mali pa je bil star 3 m, mislim, da se je tudi zalomilo, doma ima pa še enega. očka je bil kar malo znerviran, ona pa ne.

bučka super, da uživa v vrtcu. tam ima družbo mu ni nič hudega.

naše uvajanje gre super mala kar odpira usta, mislim, da refleksa nima več. sem pa v hofru narajmala en fajn korenček, ni grenk.

ribica hvala za inf glede olja, sem včeraj v šparu ga iskala pa ga nisem našla. a ni tako, da kar med hrano daš mal olja tudi med tele kašice. ja sej čim večkrat je treba probat.

Hej babyN2 še ena deklica, s katere regije si? ja tako je pri malih otrocih zmeraj nekaj, samo, da ste sedaj zdravi. pa za vse si sama.joj.

rumena user posted image bravo za možauser posted image , pa ne bo več treba prenašat. ja dej ne govor, teli programi perejo dalj, in so kao eko a dej no..., včasih se mudi. jest sm pa vzela par let nazaj tazga da spravm not več kg mi pa še dalj pere. ker nas je tolk. ni panike v enem tednu ga boš imela v mezinčku.

pia evo dve gorenjki več pri nas. potem imamo pa podobno jst sm mu zadnjič rekla, da sva samo še prijateljauser posted image , ampak sm bla zmatrana pa uide kakšna. ker mi ponoč uide, ker tamala gode in ga moti, jaz pa je sploh ne slišim.

MERE ZA SEZNAM 4,5 MESECA- 6850KG, 65 CM

me je pediater čisto presenetil, je rekel, da bo dojenje okrog 7 meseca samo še za crklanje, joj a že mi je šel hitro čas. s tamalo je vse vredu. ko oddam njeno blato za kri v blatu, lahko uvajam mleko in jajca, čez en mesec pa zopet blato pogledat pa če bo vredu lahko končno mleko in jajca. komaj čakam belo kavo.user posted image . za cepljenje se je pa itak jokala. sedaj pa imam že sireno, lepo bodite.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 580
15.3.2017 13:44:20   
babyN2
Hoj,osrednjeslovenska regija-Mengeš😀
malo smrkamo ampak bo,uzivamo na soncku.
Mala zelo rada je,le ce vidi kateroki zeleno kasico bo vse spljuvala ven. obozuje korencek z jabolkom in rizom,ko ji naredim mlecno polento s cimetom pa poje 200g kot nic!Prav dosti ne kompliciram s tem veckratnim okusanjem ker vecino hrane zelo dobro sprejme. komaj cakam naslednji torek ko imava posvetovalnico in upam da tudi cepljenje koncno da gre tavecji lahko v vrtec koncno nazaj.
Katera zivila ste ve ze kaj uvedle?

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 581
15.3.2017 17:09:55   
pikica 4
nastja mi bomo doma letos ne bom šla na morje. bom bolj zmatrana prišla nazaj, bomo tukaj okoli malo počoftali. tamale nimam niti namena dolgo namakati. bo še tako mala. mogoče letimo na slo obalo, pa še to mislim da ne. mi smo šli večkat na mali lošinj lopari, imajo apartmaje in kamp, luštno, je čist droben pesek, samo nas ni bilo nazaj že 4 leta, dolga vožnja je za tako kratek čas kot gremo mi.

babyn2 cimet pa polenta zveni okusno. sej cimet lahko ane? ne vem katere začimbe sploh lahko. jaz sem uvedla šele korenje, jutri gremo gotovo na bučke. ostale so več uvajale. a to misliš pnevmokok?

(odgovor članu babyN2)
Neposredna povezava do sporočila: 582
15.3.2017 17:24:26   
Ribica **
Midve sva dali čez do zdaj krompir, korenje, bučko, kolerabo, od začimb kumino, danes piščanca + repično olje. Za začimbe vem, da lahko kumino, origano, peteršilj, zelena, majaron, baziliko ... Več pa nisem uspela zapisat. Sem pa kupila še polento brez glutena danes v DM-u (1,49 € za 500g). Saj lahko, da kompliciram, čez 4 tedne tako dobi gluten, ampak piše na navadnih polentah "lahko vsebuje sledi glutena". Naslednja zelenjava bo cvetača, potem bom pa brokoli in špinačo dodala.

Dodajate ve že kaj vode za piti? Danes je prišla s sprehoda precej žejna, sem ji komaj zdajala kašico (krompir, koleraba, kumina, piščanec), sem ji dala tri žličke mojega mleka, sem kar na roke stiskala 😀 če bi jo podojila, ne vem če bi potem pojedla. Je pa pes navdušen, da lahko poliže ostanke. :))

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 583
15.3.2017 17:56:40   
pikica 4
Ribica a mi poves kako kolerabo naredis. Jaz je ne kuham jo tudi doma niso.

Neposredna povezava do sporočila: 584
15.3.2017 20:12:14   
babyN2
Cimet je dober za prebavo,se tudi mnj napenja odkar ji ga malo dodajam,v polento ji vmesam se malo mleka da dejansko nadomestiva obrok in poplakne z vodo. midve sva jedli ze ogromno,korenje,kolerabo,krompir,riz,jabolka(s cimetom ma vse rada😀),banano,bucke,cvetaco,avokado,purana,porcek,polento,marelicno kasico(sicer kupljeno ker sva sli od doma pa je bilo nekaj treba),mango..razen brokoli,spinaco in neolujeno bucko spljuva ker je pac zeleno haha.vceraj sem ji dala plazma keks in je usta odprla kot da prvic v zivljenju je jn celega preslinila in scuzala😂
Moja mami ji je vceraj dala malo sladke stepene smetane pa je super prenesla:)
Ji pa tudi jaz vmesam repicno olje,ali pa malo masla.Od zacimb ima najraje cimet pa kumino,tut baziliko sem ji ze dodala k puranu in rizu..

Cepljenje osnovno in pnevmokok,sploh se cepljena ni bila ker je bilo skos nekaj..

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 585
15.3.2017 22:02:40   
dansas
Uf, tabelca ... Nikakor ne pridem do računalnika ,da bi vnesla spremembe, iz telefona urejat tabelo pa se ne grem zafrkavat. Če utegne katera, naj jo kar azurira , ce ne bom pa jaz, ko bom prišla do računalnika.

Ja, lepo vreme je zdaj vsepovsod. Kar diši po pomladi. Je tako lepo it na sprehod. Sem komaj cakala, da bova vozickala. Mu zelo paše voziček. Praviloma notri hitro zaspi.

Drugace pa ima ze obdobje 'mama me lahko edina potolazi'. Je kar tečno, ker se na trenutke dere do onemoglosti,tudi če ga ima mož v narocju. Bog ne daj ga odložit! Histericen jok user posted image

Pikica,postopek sterilizacije je pri možakarjih veliko preprostejši kot pri ženskah. Tako, , da je na koncu to pretehtalo, kdo gre pod nož.

BabyN2, a pri vas ste pa že kar z mlekom začeli? Jaz bom z mlečnimi izdelki še malo počakala,z mlekom pa sploh. Po tistih smernicah, katerih se jaz (načeloma) držim, je ktavjr mleko dovoljeno šele po enem letu.
Kar se pa tiče mešanja živil, ima pa naša patronažna čisto drugo učenje, in sicer naj ne bi dajala samo kašice iz npr krompirja ali pa korenja, ampak mi je rekla, da naj zivila tudi že na začetku mešam.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 586
15.3.2017 23:37:43   
Ribica **
Pikica4, tudi jaz je drugam kot v govejo juho v ekonom lonec ne dajem. user posted image Pa ni napačna, čeprav je moj oče danes komentiral, da je za prašiče, hehe. Jaz jo olupim in narežem na tanke rezine kot krompir, ker se dolgo kuha. Kolerabo na tanko, krompir ne čisto na tanko, a še vedno precej, ker je nek čuden in se dolgo kuha. Ponavadi je v 10 min kuhan, tale pa noče se hitro skuhat. Skratka, kolerabo + krompir in malo kumine v prahu kuham 20 min, ko zavre, potem pa zmiksam. Pa ni slabo, če bi bilo soljeno vsaj malo, bi tudi jaz brez težav pojedla.

Sicer sem pa jaz sitna, kar se tiče prezgodnjega dajanja "prepovedane" hrane, tako da gremo kar lepo po reglcih in za zdaj ni nobenih težav. Edino matra me, da bi ji še sadje uvedla, ker so mi tele sadne kašice sila zanimive, za na hitro kdaj med sprehodom. user posted image Ampak moram prej še tri zelenjave, pa še kako meso.

Aha, še to - a imate steklen ribežen in če ja, kje se to čudo kupi? V Intersparu in Müllerju nimajo. Čeprav ne vem, če to res rabim. Sem le prvič mama svojemu otročku. user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 15.3.2017 23:38:56 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 587
16.3.2017 7:01:29   
babyN2
mleko v kasice dajam adaptirano,od kravjih izdelkov je poskusila smetano. Niso vsi kravji izdelki dovoljeni od 1 leta naprej,kolikor se spomnim se od tavecjega je patronazna rekla da jogurt in skuto lahko ze med 6-8mesecem :)
pa tudi ce poskusi 1-2zlici nebo konec sveta. Nisem pa ne pri sinu niti zdaj delala po reglcih ker je vsak otrok drugacen in tudi nemore vsem enak sistem odgovarjat.Vsaka mama pa sve za svojega otroka kaj in kako mu odgovarja.Ce bi videla da mali kaj ne pase bi gotovo pocakala,tako pa ne kompliciram prav dosti:)
Kasice ma pa vecinoma vedno mesane,prvic ko je probala neko zelenjavo je bila posamezno,naslednji dan pa ze v kombinaciji.Napisala sem le katera zivila ze je:)

Neposredna povezava do sporočila: 588
16.3.2017 8:57:45   
pikica 4
dobro jutro.

baby zanimivo, da ne mara zelenih stvari. aja še niste bili cepljeni. jaz sem komaj čakala ta cepljenja, da je na varnem, da je zaščitena. skuta pa ne vem kaj še je pa red enem letom imam napisano.

dansas vem, da je postopek lažji ampak on še ni pripravljen. bo ruleto igraluser posted image . ja meni je rekel dohtar in patronažna mleko pri enem letu naj bi se uvajalo. jaz se tudi držim smernic. nič po svoje.

ribica moram probat tole kolerabo sploh ne vem kakšnega okusa je mogoče mi bo pa všeč. za sadje so mi svetovali da na koncu ker je zelo dobro, da je že navajena vseh okusov zelenjave. in ni problema potem da zelenjave ne bi hotela več jest. hvala za recept. tale ribežn sem kupila leta nazaj v merkurju. nanga sem drgnila surovo jabolko, hruško,.. vse kar je trdega. lepo pride ven. ni pa tako drag da ga ne bi kupila za tisti mesec. lepo pride ven. jaz ga imam še vedno. pa ga za drugega kot za kašice nisem uporabljala. približno vem kam sem ga pospravila. ker pa imaš prvega otroka ti bo pa še pri drugem in tretjem prav prišeluser posted image

mala mi je včeraj prespala dan po cepljenju, al pa se pozna gh, poje mi že 60 ml, in to drugi dan. kar odpera usta. sem premalo včeraj naredila. danes pa grem na bučko. upam,da misija uspe.

pri nas je sončno.

(odgovor članu babyN2)
Neposredna povezava do sporočila: 589
16.3.2017 10:11:15   
babyN2
pikica4: ja nismo sploh do cepljenja prisli,prvic je bil starejsi bolan,drugic ko smo imeli datum sva bili pa na infekcijski,zato pa komaj cakam da nam znese upam da prihodnji torek:)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 590
16.3.2017 13:06:51   
dansas
Meni so ti ribežni bolj potrata časa kot pa denarja. Se mi zdi toliko bolj ennostavno dat vse skupaj v eno posodo in spasirat.

baby, se mi zdi, da si moj komentar preveč za hudo vzela. Brez potrebe. Tukaj samo delimo mnenja, brez obsojanj user posted image

Mlečne izdelke jaz komaj čakam, da uvajamo. Verjetno tudi zato, ker so meni ful dobri in se mi zdi, da hrana z njimi pridobi eno kremavost, svežino... Ni je čez kremasto juhico s kislo smetano ali pa sadno kašico s skuto, njami... Se jih pa malo bojim, ker ima moj probleme z laktozo. Zaenkrat še nobena od punc ne kaže kake intolerance na mlečne izdelke. Na srečo, si ne predstavljam njihovega jedilnika brez jogurta.

Sicer so se pa res časi spremenili, kaj so pa včasih sploh vedeli, kaj je to gluten, verjetno je moja cela generacija zrastla na kravjem mleku, redko kdo da je bil dojen, začeli so praviloma s sadjem, ... Moja 90 letna babi je delala na otroškem oddelku in se ne more načudit kako kompliciram s postopnim uvajanjem. Po njeno bi mogel že vse jesti. Ker baje da, ko je bila ona majhna, je tak čas jedla že vse po spisku (oz. kar je bilo v tistih časih pač na voljo:), tudi kislo zelje in žgance. In se nisem mogla načudit kako je kot majhen dojenček pojedla kislo zelje. Če ne že zaradi okusa , pa zaradi strukture. Pa je rekla, da ji je njena babi vse lepo zgrizla in prežvečila, ven pljunila in potem njo nahranila... Hm, pa dober tek user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 591
16.3.2017 20:59:08   
bucka*
user posted image user posted image user posted image
O dansas, hvala ti za tole :-)
Sem cist utrujena, puncka ima svoje tecne dneve, sploh ne vem kaj ji je. Se GH sem izpustila, pa ocitno ni bil krompircek kriv...
V glavnem, nasmejala sem se do solz. Res je, so bli drugi casi takrat. Moja stara mama je prisla iz bolnice z zadnjo hcerko, pa so bli doma trije lacni otroci, ker jim ata ni dal za jesti. Je sla na polje, nabrala zelenjavo, skuhala juho in spekla strudelj. Je rekla da so jedli ko nori. Ona pa ravno po porodu :-/

Smernic se tudi jaz drzim, zaradi alergij in tudi zato, ker verjamem da ni preprosto za majhen zelodcek sprejeti toliko novega. Vcasih res niso toliko komplicirali, ampak so pa imeli bolj naravno in zdravo hrano na razpolago. Danes je vse prepojeno s kemijo...
Se pa vsaka mama po svoje odloca. Soseda se je hvalila kako ona nic ne komplicira in kako mu vse daje, pri enem letu in pol so mogl pa na bioresonanco, ker je mel rdece fleke okrog ust, karkoli je pojedel... alergicen na celga vraga. Zdej je pa ok, je izzvenelo.
Joj morm it. Sirena je neusmiljena!

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 592
16.3.2017 21:21:52   
Ribica **
Dansas hvala, sem brala tvoj post ravno ob kosilu, ki sem ga na hitro zmetala vase.😝

Midve oz bolj jaz, no, sva bili danes pridni, sem šla od doma peš do Tivolija in na Rožnik in domov k mojim, dve uri sem hodila z malo v bobi in s podivjanim psom, ki bi jo najraje kar za prvo drevo privezala in tam pustila. No, saj ne bi res, ampak sem jo komaj krotila, skoz je vlekla. Meni pa vroče, pa pihalo je, pa nahrbtnik, pa vse. Moram pogledat, koliko km sem prehodila.
Je pa mala prve pol ure bila budna, potem je eno spala in zadnje pol ure gledala okrog. Ravno v Mostecu se je zbudila. Bom še kdaj ponovila, samo brez psa in s predhodno skuhanim kosilom za malo.

Malo mi je zoprno tole kuhanje, ker ji nočem pogrevat mesa in krompirja, ker je meni to zanič. Ampak najbrž bi vseeno lahko že dopoldne skuhala, ko se več sama zamoti, da ji potem ob 14-15h samo pogrejem?

Ne morem vstat iz kavča, počasi me začenjajo rame in hrbet bolet od nošenja. Ni kar tako 6,5 kg + nahrbrnik nosit tako dolge in v hrib. :) Je pa mala ihta sama zaspala prej, ni hotela, da jo nosim. Tudi prav. :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 593
17.3.2017 8:18:49   
dansas

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

24.9.
jagodka7
: LAN (37+0)
od rojstvu : 3675 g
1. mesec: 4340 g
2. mesec: 5640 g
3. mesec: 6920 g
4. mesec: 8450 g
5. mesec: 9110 g, 69 cm

25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm
3. mesec: 6900 g, 66 cm, 41 cm
4. mesec: 7170 g, 66 cm
5. mesec: 8070 g, 68 cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
1. mesec: 3390 g, 54 cm
2. mesec: 4290 g, 57cm
3. mesec: 4790 g
5. mesec: 5585 g, 63 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm
2. mesec: 4820 g, 57 cm
3. mesec: 5450 g, 60,5 cm
4. mesec: 5940 g, 63 cm

10.10.
babyN2: ARIANA (38+3)
ob rojstvu: 3220 g, 51 cm

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm
2. mesec: 6100 g, 60 cm
3. mesec: 7200 g, 64,5 cm
4½ meseca: 8200g in 66 cm

Pupa88 : DEKLICA ()
ob rojstvu: 2710 g, 48 cm
1. mesec: 3490 g, 51 cm
2. mesec: 4390 g, 58 cm
3. mesec: 4930 g, 61 cm
4. mesec: 5860 g, 63 cm

28.10.
pikica4 : NEŽA (37+4)
ob rojstvu: 2990 g, 49 cm
2. mesec: 5300 g, 58 cm
3½ meseci: 6250 g, 62 cm
4½ meseca: 6850 g, 65 cm

30.10.
Malinca07 : ELA (38+2)
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm
3. mesec: 5930 g, 61 cm
4. mesec: 6550g, 65 cm

4.11.
bucka* : EMA (38+4)
ob rojstvu: 3090 g, 52 cm, 35,5 cm
2. mesec: 4950 g, 59 cm, 37 cm
3. mesec: 5700 g, 60 cm, 39 cm
4. mesec: 5900 g, 63 cm

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 594
17.3.2017 8:25:36   
dansas
Evo, mi je le ratalo tabelco poštimat. Upam, da sem polovila vse podatke. Če sem kaj spustila, me le pocukajte za rokav.
Pikica, vidim, da je bila tvoja pravi drobižek, ko se je rodila, zdaj je pa že med močnejšimi. Ko jih imaš takole na rokah po cel dan res deluje kot da par ton s sabo prenašaš, ampak to seveda ni res, zato sem si dovolila in tvojo punčko iz 6850 kg spremenila na nekaj lažjih 6850 g user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil dansas -- 17.3.2017 8:26:41 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 595
17.3.2017 9:20:03   
bucka*
no, da se malo bolj v miru javim (upam vsaj).
naša punčka je noro sitna zadnje dni (popoldne), pa tudi blato ima kar pogosto zelenkasto in glede na to, da prejšnji mesec nisva dovolj pridobili, me že skoraj skrbi user posted image dva dni nisem dala krompirčka, če bi blo to od GH, pa je isto tečna. Rokice žveči in jokca, pa samo v naročju tiho user posted image danes torej nadaljujem (krompirček in bučka), v upanju da se pomiri... drugače se bova šli pa kr pokazat, vsaj za kilažo, da vidim če je ok...

nismo vsi te sreče kot pikica, ki ji kilogrami letijo na kup user posted image he he, sploh nisem opazila, da si se zmotila :)

hvala ribica, za seznam začimb. verjamem da te utrudijo tako dolgi pohodi, midve bova šle tud danes po bratca v vrtec pomoje. morm si malo glavo odklopit... moj je bil frej te dni, pa mam občutek, da morm še za enga otroka zraven skrbet :)
no, je pa fino, ko smo vsi skupaj,pa stopala mi je zmasiral :) naj mu bo :)

kako je s tvojo roko ribica? misliš da je to od šivanja?

no, danes je spet super dan, topli se, tko da juhu!
uživajte!

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 596
17.3.2017 9:29:14   
bucka*
aja, ribica, mislim da ne bi smel bit problem, če pogreješ kašico, samo jst bi jo delala brez krompirja. ne vem, za nas sem nehala komplicirat, tudi krompir (sploh kuhan) upamo pogret, pa ni nobenmu nič, ampak za dojenčka ga pa ne bi.

glede noža pa... jst bi šla pod nož, pa sem še premlada, moj pa niti slučajno. itak pa imava zadnje čase take čudne debate okrog tretjega otroka, da sploh ne vem kaj nej si mislim. nisva nikol prišla tok daleč, drugi je bil samoumeven, tretji pa (vsaj meni) ne.
Tko da upam, da se ne bova kasneje še prepirala okrog tega... za zdaj je ostala siva cona :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 597
17.3.2017 14:05:41   
pikica 4
živjo,

dansas user posted image user posted image pa res, pa še z velikimi sem napisala kguser posted image . sedaj se gotovo več ne bom zmotila. ja je bila lahka sem vesela, da ji gre dobro. me pa zanima po koliko časa si uvedla večerni obrok, a se pri obrokih gh se vedno podojita?

ribica glede krompirja ne vem, jaz si sedaj naredim preden grem na sprehod pa potem poje ko pridem nazaj, hm gotovo bom skuhala pa na 1 pustila da se ne ohladi tale krompir. krompir pogrevam le v čorbah za nas tastare. pa sploh ne vem tako sem naučena aje kaj narobe če se ga pogreva.

bučka hm ja teško je vedeti kaj je otroku. zeleno blato mi je pediater na jesenicah rekel da je od zraka, na netu pa sem prebrala, da je to od črvičenja po trebuhu ne vem. si kaj poklicala pediatra se gresta pokazat? glede otrok uživaj v sedanjih dveh, mogoče te naslednji presenetiuser posted image . pri pediatru ko sem bila imajo kar veliko po tri otroke.

sva bili na sprehodu moram vsak dan glavo prat so vsi kmetje navozili gnojevko sedaj pa ni dežja da bi jo spral v zemljo.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 598
17.3.2017 14:08:02   
pikica 4
skor pozabila dansas super si spedenala tabelcouser posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 599
17.3.2017 19:25:34   
Ribica **
Bucka* ne, že na koncu nosečnosti so me ful bolele roke, mi je mravljinčilo cele roke od komolcev navzdol, blazinic na prstih sploh čutila nisem lep čas. Pač vedela sem, da prijemam stvari, ampak nisem pa čutila; to se je vleklo še skoraj cel mesec po porodu. Iz P sem take neumnosti pisala po telefonu, da je joj. Ker so bili prsti kot zakrneli. Tako da je že G mi rekel, da bom v roku 10 let mogla operirat karpalni kanal; najpogosteje je to od računalnika, jaz pa že 10 let+ veselo tipkam vsak dan oz. ga veliko uporabljam. Imata pa tudi mami in sestra težave, nekaj so omenjali tudi bolj drobne roke in da je vse natlačeno. Čez 3-4 mesece bom prišla na vrsto za plastika, pa bomo videli. Zdaj je slabše od dvigovanja in nošenja male, kako noč je skoraj dvignit ne morem, tako da takrat ni niti h od handlinga (no saj tudi čez dan ravno ni user posted image ).

Sem se danes še z mami pogovarjala, je tudi rekla, da naj dopoldne skuham, pa da greva ven in je takoj kuhano. Ker danes je bil tako užaljen jok, ker je bila lačna, pa sem imela v 15 min vse kuhano, dojenje pa ji ni všeč, ker očitno že ve, da bo kosilo. user posted image Pa bom krompir kuhala takrat, ko ne bova pohajkovali zunaj; danes sem ji tako dala poletno še od prejšnjega dne, je bila skuhana samo zanjo. Pa več vode sem dodala, da je bila kašica bolj redka in je tudi lažje jedla, vodo je pa po žlički malo ven pljuvala, malo popila. Tole hranjenje je pravi masaker, včeraj je bruhnila, ker se ji je košček zataknil očitno, danes je ven pljuvala, ko je psa gledala. user posted image Tako da je bila komplet za preoblečt.

Me pravkar mož zaslišuje medtem ko besno tipkam, kaj že zmorejo naši otroci in če se še kdo rad tako kopa kot naša, mislim, daj mi mir user posted image Sem rekla, da so vsi tam tam in da ne vem, če se radi kopajo. Torej, a se radi kopajo? user posted image Midva sva ukinila kopanje na stojalu, ker je poplava, ker take zganja v banjci. Še eno vprašanje - kako pa kaj sedijo, ga še zanima?

Sem pa včeraj prehodila 8 km, danes pa komaj vstala zjutraj iz postelje, tako me je trebuh bolel.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 17.3.2017 19:26:58 >

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Na zimski sprehod obvezno brez dude!
Sprehodi na svežem zraku so pomembni za izgradnjo otrokovega imunskega sistema in nizke temperature niso razlog, da tiči...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?