|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
6.3.2017 11:38:57   
pikica 4
pozdravljene,

SONCE nas še bereš kako ste?

rumena eh ja jaz sem tudi skos sama, kakšen dan je res težak. saj bo zlaufal sp ampak je težko ker imata ravno dojenčk ain malega otroka. je že marec pa bo vsak dan bolje z virozami. o joj iz srca ti privoščim pralni stroj, ker je moja tašča pasja, verjetno imate vi super odnose.

se moram pobahatuser posted image , danes dobim po pošti nov pomivalni stroj, stari je pomival posodo kot, da bi mešalec mešal v kuhinji, sem malo več odštela, da bo ekstra tiho. pa sem ga že zjutraj začela sekirat, da ga bo še danes zamenjal, upam da ne bo stal kot pri vas rumena.

bučka ja v mani in nkd je slaba izbira, ampak bom šla pogledat sedaj je gotovo že vse znižano, imam jutri zjutaj izhod, pa bom obletala.

pri nas je sonce, sem gledala da bo konec tedna že 15 stopinj, končno se približujemo mojim stopinjam, ki so mi všeč.

tamala mi je že dvakrat zaspala, se vidi, da je bolj mir po hiši. ne spi mi če se po hiši ropota, na žalost. se super prenaša zvok.saj bo zmeraj manj spala pa bo lažje.

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 526
6.3.2017 19:26:57   
nastja1
pikica4 haha vem kk je to da imaš občutek da bolj raste plevel ko vse drugouser posted image oo mož ti očistil okna? ajoj jz mislim da tega nebom doživela v tem življenju, da bi jih moj meni. user posted image meni je kupil tisti karcher za okna, da mi bo mogoče malo lažje, kaj več pa nebom dosegla user posted image
hehe, potem sva s taščo na istem... vsakič ko se vidimo, mi govori da je mali sigurno lačen, da kdaj sm ga nazadnje nahranla... pa tast je prvo reku da bo dal denar za stolček za hranjenje, potem se je pa prmislu in reku da bo dal denar šele takrat ko bo Teo dovolj velik, da bo vedu da je deda dal denar. prej pa ne, da nebi slučajno mi porabili denar user posted image

bucka supr da imate velik vrt, lahko marsikaj pridelaš. mi imamo tudi kar velik rastlinjak. sm sej ne rečem, notr super vse raste, in ko sosedje nimajo več nič na vrtu, sem jaz še paradižnik pobirala user posted image ... je pa smotano, ko nisva še zrihtala namakalnega sistema, potem pa vsak drugi dan nosim kante vode pa zalivam. ko pa treba plevel pulit sredi največje vročine, je pa savna notr. user posted image

nas pa že 2 dni tako mantrajo dlesni, samo bi se praskal. ponoči se pa kar zbuja vsake 2 ure. komaj čakam da čim prej kak pokuka ven. user posted image

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 527
6.3.2017 21:01:17   
rumena1
Bučka v naši familiji je že 6 otrok, tako da ima mala redko katero stvar novo, vse rabljeno in sposojeno. Kakšno stvar kupim, veliko pa mi ni treba. Za ven js rada uporabljam plišaste pajace. Najbolj kamot in najhitreje, da ne mučim male z oblačenjem. Sem ga kupila letos v mani, pa ji je zdej št 68 že premali, zdej ma večjega od brata. Sem ga kupila v hoferju, ampak letos jih pa res nisem zasledila.

Pikica upam, da vaš pomivalni stroj že dela. Naš stroj je na vrsti jutri. Je treba en cel kup stvari uredit, ker je potrebno sušilec prestavit in elektriko napeljat, za pralni stroj pa še cevi za vodo uredit. Ne verjemem, da bo jutri urejenouser posted image . Ja s taščo in tastom pa imam res srečo. Sta prav super in se ne vtikata, rada se družita s sinom. Živimo v hiši, ki je tipično enodružniska: spodaj odprti prostori, vso stopnišče odprto, zgoraj pa sobe. Zgoraj imata še spalnico, midva spima v dnevno/spalni sobi. Si pa lahko misliš, kako se vse sliši, ko ni nobenih vratuser posted image . Dokler nisva imela otrok me ni motilo, zdej pa včasih glih zaspi, pa se začne spodaj ropotanje in še sesalec včasih. Nimaš kej. Drugače sta pa res ok. Ne morem nič slabega rečt. res ne. Kuhamo si ne na dva konca, tisti, ki pride prej domov skuha za vse, nič kaj ne kompliciramouser posted image . Sta se prav čudla, kako to, da sva stroj kupila, da je ja en stroj v hiši dovoljuser posted image . Ampak ja, je bil že čas. Upava, da si bosta letos spodaj uredila splanico, da prideva do splanice in svojega nadstropja. Ko bodo finance dopuščale, si pa seveda želim, da zapremo stopniščeuser posted image . Ampak tako je, ne moreva midva kar nekaj komandirat, kdaj pa kako bi imela. Navsezadnje je to njuna hiša. Vedno sem si želela, da bi bili na svojem, šele v zadnjem času se mi zdi, da ima veliko prednosti, da živimo skupaj. Zaradi otrok mislim. Se imajo tako radi, da je veselje. Ja, pa nič nama ne pametujeta glede vzgoje...

Danes je bil tako dolgi dan, da sem čist fertik, mala kašlja na polno in kr naprej joče, sinko pa itak skos akcija. Evo sirena, šibam

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 528
7.3.2017 12:26:52   
pikica 4
nastja evo denar za stolček bo dobil pri 15, takrat bo vedel da ga je deda dal. itak moraš stol kupiti, ne glede na to kam das dobljeni denar. na koncu gre za stolček. eh, mi nimamo več stikou je bla tolk pasja, že do mojega da se jo je odkrižal. jaz ne smem biti taka na stara leta. user posted image ti je pa le kupil pripomoček za okna da je rešen. saj pri nas ni vsa okna pomil samo ta glavna ker moram patronažno poklicat, da se sveti. ene 4 je pomil. sej sem ga lepo prosila. pa rekla, da ne upam, je še kar mrzlo pri nas. rastlinjak sem ga jaz tudi prosila za paradajz, ker je kmalu konec z nemu če ni pod streho pa ga letos tudi gotovo ne bom še dobila. je pa to super, pa še za paprike, dobro uspevajo. vi imate tudi zobke. naša naj še počaka, je tko fletn spat ponoči.

rumena pomivalni stroj že dela včeraj ob 21 je že pomival, pa se ga res ne sliši, toliko kot prejšnjega. verjamem, da se težko loti, da priklopi vse to. saj bo sam taprave volje mora biti. pri nas je tudi vse odprto se mala večkrat zbudi kljub temu, da sva na vrhu stopnic še ena vrata nardila. slabo spi tako kot jaz, mene tudi vse zbudi. drugač epa berem imate pa vredu odnose, ste se kr fajn poklapal. je pa bit fajn na svoje, v svojem nadstropju, da zapreš vrata in to je to. imata srečo, ker imata super stare starše.

moja misija z bundico rešena, dobila fletno bolj že prehodno bundico pol znižano. za te dva meseca bo.

ribica tista tvoja jaknica mi ne gre iz glave je fletna.

pri nas je sončno in mrzlo piha.

dansas kako ste. sem gledala seznam, sta pridna je tudi buckast.

sem pa v c&a kupila pižamco 74 operem, dam v sušilnega, vzamem ven premajhna. pa je bla tako fletna. ravno zato večje kupujem ker mi gre skupaj v sušilcu.

bučka kako je z zobkom.

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 529
7.3.2017 14:12:12   
Pupa88
Zivijo vsem,

Evo da se se jaz javim, odkar je lepse vreme sem bolj malo na internetu user posted image

Midve zaeenkrat uvajava kosilo, sicer mi nikoli ne uspe se drzat nekega urnika, tako da enkrat je ob 12h, drug dan pa pol ob 14h. Grr, sej dokler je en obrok bo se slo, potem ko jih bo vec bom pa mogla ta urnik nekako ujet. Vedno ko si vse splaniram, ali zaspi ali pa je sitna tako da je uvajanje GH takrat breezveze. Kako je pri vas, jedo vedno ob isti uri?
Do zdej sva jedli korencek, krompir in brokoli. Jutri bova poskusili s kolerabo. Sem se pa zadnjic spomnila, da sem v dar dobila food feeder in sem ga preizkusila. Tako da poleg zlicke imava se to, tama ga ima rada ker si lahko zraven se dlesni drgne. Priporocam, ce katera razmislja o nakupu. Midve imava tega, jih je pa malo morje na trziscu. https://www.kidsmeusa.com/products/food-feeder-1

Zdej pa sibava na soncek, lep dan vsem

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 530
7.3.2017 15:36:30   
Ribica **
Pikica4, zato pa jaz nič od tamale ne dajem v sušilca, samo nogavičke in tetra plenice. Tudi naše stvari samo perilo, brisače in posteljnino in kar nam je preveliko in se lahko skrči. Tko sem dala ene moje kavbojke, ki so mi bile mal velike, pol sem jih pa komaj zapela 😁 Ampak zdaj ni bojazni, so mi vse na komot.
Sem se pa nate spomnila prej v C&A, sem videla tanko jaknico. Sicer pa nimajo čist nič v Supernovi, na internetu pa take lepe stvari. Imam še bon za 50% za porabit v c&aju do konca marca.

Pupa88, jaz sem ji zdaj en dan dala šele ob 16h kosilo, ker je spala dve uri. Kaj čem. 😄 Tako da danes je jedla pa že ob 12.30, da sem jo lahko pustila dediju, jaz sem pa mami oz. babi peljala v trgovino. Oče je pe vedno nevozen zaradi roke. Skratka, naša mala je kosilo običajno ob 14-15h. Do zdaj je jedla korenje, krompir in bučke, pa riževe kosmiče. Včeri sem dala še kolerabo zraven, pa se ni skuhala, tako da sem jo vrgla ven. Za brokoli pa različno piše, kdaj bi ga lahko uvedel, nekje šele po sedmem mesecu, tako da ji ga danes nisem skuhala. Poje pa 100-150 ml kašice na kosilo.

Pri nas je skoz kaj, sva veliko zunaj z malo ali pa se igrava. Danes ima že 5m, groza. :) Sem pa šla z očijem po nečaka v vrtec prejle, sta face, tamali ima dve leti in glih začenja govorit, zdaj s ta drugo teto prepeva pesmice tamali. :)

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 531
7.3.2017 16:50:03   
Pia*
Pikica daj tvojega poslji se k meni. Jaz bi tudi morala sipe pomiti. Pa kaj ko res ni casa.
Pri hisi so nam danes zakljucili mansardo. Tako, da najna soba z garderobno omaro+kopalnico je fertik (beri stojijo zidovi), od pie sobica pa tudi. Imamo zgoraj se eno sobico, ce bomo se kdaj imeli kaksnega cmrla.

Je pa toliko enega dela. V nedeljo je bila mami pri meni sem skoraj cel dan cistila hiso za delavci.
Sem nekaj jamrala, da bi bila raje v bloku. Pa me je moj "potolazil", da naj pocakam sele naslednji teden, ko pridejo kopalnice delati in hodnike.

O tem koliko pa kaj stane pa raje ne bom pisala, ker ratam prav slabe volje!!

Mojega skoraj nic ne vidiva. Ponoci, ko se dojiva. Zjutri prej vstane in gre v sluzbo, po sluzbi je na hisi in pride, ko mi2 ze spiva!

Vceraj sva se pogovarjala je rekel, da na morje bova sli sami, da on bo dopust koristil za hiso. Sicer imamo vikend na morju (ne mi teta) tko, da bova vsaj mi2 malo na morju. Ze zaradi koze od pie se veselim. Bo sla pa moja mami zraven in teta.

Tako, da ja prve pocitnice od Pie zal ne bodo druzinske. Ce bo sreca bo prisel za en vikend.

Komaj cakam, da zakljucimo to hiso in prezivimo kaj casa skupaj!!

Gosta hrana je pri nas vse postarem.

Tasca in tast. Mi zivimo v mansardi pri tastu in tasci, enako odprt hodnik. Pa moram tasco skoraj prositi, da pride gor. Je tudi dan, ko se sploh ne vidiva. Imam pa tudi jaz problem s hrupom. Tasca je bolk tihe sorte, tast pa ne in mi pio velikokrat zbudi. Takrat sem res jezna! Pa ko se kaj takega kuha. Ajoj!!
Se pa dokaj razumemo. Mi2 s tasco se pa sploh. Nic se ne vtika v nas. Ima pa sama zelo slabo izkusnjo s svojo tasco ( ampakr res grozno). In se je zaklela, da nikoli nic slabega ne bo hotela tamladim.

Hvalezna sem ji, ker max poskrbi za naso gospodicno na 4 nogah. Celo spita skupaj. Dan pa itak prezivita zunaj.
Ravno danes ji je nek povinil odnesla sem jo slisala, ko jo je lepo prosila naj ji nazaja ga prinese hahahaha.

Mi je ze 2x rekla, da ko se bomo selili naj jo pustimo njej ali vsaj vozimo v varstvo. Tko da pia bo sla v vrtec, psicka pa k tasci v varstvo.

Zobki!! Ta hudic tudi nam ne da spati. Stalno rokice drgne ob dlesni. Ima ze prav boge.
Upam,da bo kmalu boljse.

Sedaj pa sibam, da ne bom kruha zazgala.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 532
8.3.2017 6:17:24   
bucka*
Dobro jutro!

Mi smo imeli včeraj pregled, se je premalo zredila, ampak mi zdravnica ni komplicirala, ker je v krivulji ok. Dohtarji pa njihove krivulje... Ni mi blo glih najbolj prijetno, ampak glede na to, da tamala res spi ponoči, potem gotovo ni lačna, to pravi tudi ona. Mogoče bova drug teden res kar začeli z GH, itak pričakujem da bo trajalo, preden bo obrok :)
Drugače je pa vse super s punčko, dobila je rota v usta, pa še dve pikici, sem cepila tudi za pnevmokoke (če bi sine kaj prinesel slučajno)
Malinca07, če se prav spomnim, ste imeli tudi vi posvetovalnico? Kako je šlo?

MERE ZA TABELICO: 4M: 5900g, 63 cm

Rumena, se strinjam za pajacka, sem ga imela, pa je premajhen. Pa sem se kar hitro navadila na dvodelno oblačenje, tko da ga zdej ne bom kupovala. Ker npr. za odhod v trgovino je kmalu prevroče, tko da potem z dekicami kompenziram. Mam vroče otroke, to imajo po meni... pomoje sem edina v dolini, ki skače okrog samo v pajkicah in trenerki...

Odnosi s starši... Mah, se mi sploh ne da komentirat, ker sem razočarana nad najinimi starši. Pogrešam malo razumevanja in posluha... Smo kul z obojimi, ampak živeti pa ne bi mogli z nobenimi. Žal. Sem pa vesela, da imava midva tako super odnos in da sva ustvarila svojo, ljubezni polno družinico in sem se, tako kot tvoja tašča Pia*, odločila, da sama ne bom taka do svojih otrok :)

Nastja, kar se tiče pripomočkov za čiščenje in kuhinjo, jih imam tudi jaz malo morje, da bom "lažje in hitreje delala". (beri: da ne bom skos norela kok mam dela in da morm vse sama).
Kadar sem extra utrujena in sitna, mi pa moj dragi "pomaga" tako, da sina odpelje h svojim staršem, da jst lahko v miru pospravim. Če to ni prijazno!!! user posted image

Pupa, sem gledala tisto čudo od food feederja, pa mi ne potegne. Ok, če bi ga dobila za darilo, bi ga najbrž ponucala, drugače se mi pa ne zdi nič posebnega.

Pia*, vem, kaj prestajaš, mi nismo živeli skupaj, ko je bil fantek dojenček, trudili smo se s tem našim bogim stanovanjem, pa ni šlo nič nikamor. On je živel doma, ker je imel službo, jst sm bla pa 43km proč in hodila k njemu ko je bil frej (tam nisem mogla/hotla živet, ker je majhno stanovanje v bloku, on je pa nočne delal, kar pomeni, da je bila tista njegova soba "premalo" za njega in naju)
No, kar hočem rečt je to, da smo bli tudi mi takrat prikrajšani za te skupne prve trenutke in on je zamudil večino prelomnic in "prvič momentov". Mi je blo ful hudo takrat. Mi je včasih še vedno hudo, ko se spomnim, čeprav smo zdej skupej. (kar pač smo).

Ti pa polagam na srce, da ne hitiš v hišo, dokler ne bo končana. Jst sm takrat forsirala, da se čimprej preselimo, da bomo skupaj in posledično je vse ostalo nedokončano. Z majhnim otrokom "pod nogami" in s službami je nemogoče kaj dokončat. Potem pridejo še bolezni... ok, sej lahko daš otroka za dva dni v varstvo npr., sam kaj pa lahko narediš v dveh dneh? Bolj malo :) Tko da je njegova odločitev o porabi dopusta zelo pametna, čeprav "trpi" družinsko življenje. Pa tudi za to bo še čas!

Ahhh zobki... Pia, kako dolgo že vaš raste? Nisem imela v spominu, da tako dolgo traja. Eden je že "prebil", drugi mu sledi v par dnevnem zamiku. Vi se še s taprvim mučite? Jo še tako matra? Naša ima tudi že čisto požvečene roke, božica :-/

Dansas, kako naš "Number One jedec"? :)

Dost je blo zaenkrat, preveč pišem :) lep sončen dan vam želim!!!

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 533
8.3.2017 8:38:59   
Malinca07
Bucka* ja, tud midve sma imeli posvetovalnico vceraj. Popila za rota in dobila pikico. Cisto nic ni jokala! Sem pa upala, da bo tako kot prvic po cepljenju spala 4 ure, pa je bila ciat druga zgodba - mala polna energije, sma se igrale in igrale in igrale :) mamca ze 10x omagala, mala pa hiperaktivna :)
Mere za tabelo: 6.550g in 65 cm. Pri nas ni straha, grami kar veselo rastejo :)

GH pri nas se ni zalaufala..korencek sem ji ponudla 3x, vedno isti odziv. Probali sma tudi ze bucko, okus ji ni bil prevec vsec, jo je pa vsaj pojedla. Ze nagruntala kaj mora s hrano, ki jo dobi v usta :) Danes se ne vem ali bo cvetaca ali brokoli..potem pa zacnem mesat s krompirjem in upam, da ji bo bol vsec :)
Ribica** tvoja ze ma torej en obrok goste hrane? Dansas vi ste pa verjetno ze vse obroke zamenjali, glede na to kak pridno je :)

Tasce in tasti..poznate pregovor: tasca mora ziveti tako dalec, da ne more prit na obisk s copati in tako blizu, da ji ni treba prespati :))
Jaz imam sicer super odnos z njim in tudi moj z mojimi starsi. Zivimo pa loceno in si niti ne predstavljam, da bi bili pod isto streho.

Kak nas pa soncek razvaja zadnje dni..upam, da cimvec uzivate zunaj na svezem zraku :) moja 3 ure spi zunaj v vozicku, tak da lahka v miru kako kavico spijem s kolegicami :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 534
8.3.2017 8:38:59   
Ribica **
Bucka*, tvoja E ima enake mere kot moja E pri 4m. No, 40g razlike, kar ni nič. Meni moja zgleda čisto ok. Koliko se je pa zredila?

Meni domači tudi pravijo, da jo premalo oblačim, ker nima žab pod trenitko, ker ima samo en bodi pod tankim puloverčkom ipd. Ampak ima čez še bundo, spodaj je pa tako v zimski vreči od vozička in še v tem zakuha. Nosim s sabo jopice in dekce za vsak slučaj, pa ji moram prej bundo odpet kot pa kaj gor dat.
Za ponoči jo pa zdaj samo v pižamco oblačim, brez bodija in pokrijem do pasu s kovtrom, pa še to ima premočen hrbet, če jo slučajno previsoko pokrijem. V spalnici imamo 21-22 stopinj, manj ne gre, ker bo drugje premrzlo potem. Kaj imate ve čez jogije? Sumim na nepremočljivo podlogo, da zaradi nje tolk švica.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 535
8.3.2017 8:46:27   
dansas
Se že dolgo nisem javila,bomo vidli če mi bo zdaj mali šefe dovolil javljanje user posted image .
Smo imeli spet posla z rojstnimi dnevi. V soboto so starejše punce imele žurko. Imajo par tednov narazen rd in potem kar telovadnico v oš najamemo in organiziramo skupno zabavo. Lahko povabijo kolikor hočejo prijateljčkov in potem norijo tri ure. Na koncu so kot ožete cunje user posted image . Tako,da je šel naš fant na svojo prvo zabavo. Se mu je dogajalo. Je bilo zelo zanimivo vse te otroke opazovat,potem je pa še malo zaspal,dokler ga mala banda ni zbudila. Skratka fešta uspela,torte so bile pa kar kupljene,ker se bom še napekla ta teden. Včeraj,ko je bil tapravi rd,sem napekla mafine,pa smo v 11 mafinov svečke napičili pa je bilo... Čez vikend me paše prava torta čaka. Mi bo prišel prav recept od Ribice.

Če je tebi Ribica 5 mesecev hitro minilo,kaj lahko šele jaz rečem, ko ne vem kdaj je švignilo teh 11 let od kar sem prvič rodila. Saj gre hitro čas, ko so dojenčki. Samo ko pa grejo v šolo,gre pa s tako brzino... Še malo pa bo tukaj srednja šola,pa fax, potem bom pa že babi in vnučke cartala,če bojo kaj po meni user posted image . Kr leti ta čas.

Ga moram pa hitro pohvalit glede spanja,da se prej ne obrne in ne bom imela kaj hvalituser posted image . Sem včeraj mislila,da sem jack pot zadela,ko se je zbudil samo 2x (ob 1ih in 5ih),pa me je danes še bolj presenetil,ker se je prvič zbudil šele ob 4ih! Potem pa še ob 6ih in 7ih dokončno. Mama mia,lahko skoraj rečem,da sem naspana user posted image

Drugače je pa polno ene mini sprememb pri našemu malemu velikanu. Smo mu naštimali stolček (stoke varianta) in sedaj z nami za mizo sedi. Prej je sedel pri meni v naročju. Ima tudi že športni voziček,se zdaj rajši vozi kot v ležečem položaju.

Nastja,tvoj tast pa je od sile.... da ne bi vi porabili user posted image sem se prav nasmejala,čeprav je tragikomično. Pa saj niste gorenjci,madona! (To zdaj malo gorenje zbadam user posted image )

Sem mislila,da bom še kaj napisala,pa je prevelika lakota. Sine bi zajtrk jedel. Bo spet polenta,jabolko in banana. Nisem nič inovativna.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 536
8.3.2017 9:03:22   
Ribica **
Smo tri skoraj hkrati pisame :)
Malinca ja in ne, vedno jo potem še podojim čez, včasih je to tri požirke, včasih noče, včasih pa še ful poje. Včeraj recimo, ko je imela samo korenje in riževe kosmiče, ji zgleda ni bilo dovolj, sem hitela s kuhanjem, ker ji nisem upala dat brokolija, ki sem ga vzela s sabo k staršem. Pride patronažna v petek in bo povedala kaj in kako. Sem malo pozabila na to, me je ona klicala.

Ah ja, odnosi s starši.. S svojimi se seveda normalno razumem, priključena familija je pa nekaj drugega. S taščo smo sicer zakopali bojno sekiro, kar je mala na svetu, sicer sem se pa čisto na začetku nosečnosti zelo na hard skregala z njo in nismo imeli stikov do pozne nosečnosti. No, mož je imel, jaz pa ne, ker je šlo čez vse meje. Pestra zgodovina v vseh teh letih najine veze + bivša žena itd, ni da bi govoril. Ampak ker lahko kdo od njih bere, se bom vzdržala komentarjev. :) ne bi pa ne z enimi, ne z drugimi živela, svoj mir je vreden veliko veliko več kot kak dodaten kvadratni meter življenjskega prostora. No, so pa tako oboji v bloku, tako da ni bojazni življenja v sožitju. :P

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 537
8.3.2017 9:38:09   
pikica 4
user posted image user posted image

pupa saj ti bo vedno manj spala in boš brez problema urnik lovila. tale food feeder sem pa moral atrikrat pogledat slikce, da sem dojela da je kakor dudka z luknjicami, a pa pride ven kaj hrane? a se ga težko sčisti?

ribica vse imaš na dosegu roke, pri nas je malo izbire prva večja izbira je v kranju pa ni veliko, v lj v supernovi je pa res ogromno, ampak to je zame zaenkrat še nedosegljivo. roka od oceta še ni dobra? kaj ga moti? kar sem brala brokoli pa cvetača napenjata mogoče zato šele po 7 mesecu. vse najboljše z petodvanajstino.

pia dolčas ji bo ko boste odšli, je gotovo že v pokoju? boste daleč narazen?

ribica jaz sem jo tudi že po hrbtu začutila, da je mokra, gotovo je podloga.

dansas user posted image ja ja. joj pridna si še rojstne dneve si organizirala. končno si boš malo odpočila upam da se trend nadaljuje.

sedaj pa moram malo zbudit že predolgo spi pa ven na sonce.

vse ste tako pridne, jaz pa še vedno zaradi ležanja med nosečnostjo k sebi hodim, sem že skoraj dobra. sem čisto mišice in kondicijo zgubila. sedaj povečujem sprehode vsak dan grem dalj.

Neposredna povezava do sporočila: 538
8.3.2017 9:39:12   
pikica 4
user posted image sonce je user posted image

tako bi moralo biti zgoraj

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 539
8.3.2017 20:52:59   
dansas
Pa smo res naenkrat zjutraj pisale. Malinca in Ribica ste celo na isto sekundo objavile user posted image

U, Ribica, saj tvoja E kar lepo poje. 150 g se mi sliši kar veliko. Koliko pa S poje količinsko pa ne bi vedela. Me prav zanima. Mu bom en obrok zmerila. V glavnem, poje karkoli in kolikor mu dam. Za zajtrk in večerjo dobi sadje s polento ali riževimi kosmiči, za kosilo pa krompir ali riž z zelenjavo in mesom. Zelo hitro sem uvedla vse tri obroke, ker je bil sicer prav siten (očitno od lakote).

Pia, a potem že razmišljaš o možnosti, da bi imela še enega otroka? he, he. Saj se mi je zdelo, da se boš premislila.

Pupa, ne obremenjuj se, da mora biti obrok ob točni uri. Važno, da je en zjutraj, en zvečer in en sredi dneva ...Se ji bo sčasoma že stabiliziral urnik, zdaj pa je čisto normalno, da je še bolj v zraku.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 540
8.3.2017 21:10:19   
Ribica **
Saj jaz tudi ne bi vedela, pa ji pasiram v posodi od paličnega, drugače itak ne spasira, pa sem zdaj en dan pogledala. Sem pa ugotovila, da poje max 100 ml, ne 150. Danes je pustila ene tri žličke 125 ml korenčkove kašice od Müllerja, sva šli z babi po regrat, pa se nisem imela časa ukvarjat še s kuhanjem, še zase in za moža sem na hitro skuhala makarone šele ob 16:30. No, kupljena ji ni šla tako v slast kot domača, pa še bolj je tekoča, sva vse nasvinjali. Še dobro, da pri babi user posted image

Sicer je pa spet to čudovito obdobje, ko ne veš, kako bi jih oblekel, danes ji je bilo pomojem vroče v bundici, ker je skoz sitnarila v vozičku, sem vmes rekla, da nisva midve za te kmete, sva bolj za mesto user posted image Jaz sem se namreč zelo pripravno oblekla in obula, v roza hlače svetle in v supergice, tam pa makadamska cesta, čez katero teče potok, tako da sem še voziček nosila. Ampak ni kaj, bodo mišice, če mi ne bo roka do takrat odpadla. Grem jutri k zdravniku, danes zjutraj sem imela kito na podlahti precej izbočeno kot pa na drug roki in še zaradi tega nisem spala ponoči. A jih ve že v jaknice oblačite? Ker E je bila danes oblečena v bodi s kratkimi, bodi z dolgimi, bundica, tanka kapica, žabice in čez tanke pajkice (če ima trenirko, nima spodaj več žab, samo nogavičke), pa odkrito sem imela, zimsko vrečo sem pa tudi zgornji del odpela. Je bilo pa 14 stopinj, občasno je edino pihalo.

Malo sem zdajle 15 minut nosila, da je končno omagala, ker je spala v vozičku do 19h, danes je čez dan spala trikrat po pol ure, nazadnje do 16h in ne bi zdržala do večera. Likanje bo spet čakalo na boljše čase, bi pa rada nekaj zašila, za eno darilo, pa tudi ne vem, kako bo.

Spet nisem dala dol z jogija tiste podloge, samo zdaj s to roko ne morem sama, mož je pa na rekreaciji.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 8.3.2017 21:12:03 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 541
8.3.2017 22:12:23   
bucka*
Hej hej! Pridne ste bile danes :-)
Ribica, zredila se je samo 200g v tocno enem mesecu. Ampak ker ima dovolj za svojo velikost in starost ni komplicirala. Zanimalo jo je samo, ce mogoce ne spi, kaj vec joka, vec poliva... in ko sem rekla da je taka kot ponavadi in da se mi zdi vse ok, je rekla da ni panike. Tudi z GH mi ni tezila, je rekla naj probam in ce ne bo hotla pustim, pa cez en teden spet.

Mi smo imeli danes tako nepricakovano lep dan... zjutraj sem bla slabe volje, ker je moj odpeljal vozicek (je bil v avtu), pa ko sm stopila ven, sem videla da ful piha in da je mraz :-( pa sem mulcke vseeno napokala v avto, mali je sel s skirco, frajerka je bla pa kr v mareli ze... ni mi blo glih najbolj po godu, ampak je ravno tko slo... smo sli na neka igrala v zavetju, tam je bla ena puncka z mamico in sta se z malim zaigrala za eno debelo uro, jst sm pa tudi malo pocvekala... puncka je bla pa tudi pridna :-)
Ko smo prisli domov, je mali spal, sem ga samo prelozila, puncka pa tudi... pojedla in zaspala :-) tko da sm uspela celo normalno uro in v miru skuhat kosilo...

Zdej grem pa spat, zadnja dva dni se zbujam ob 3h, 4h ponoci :-/ ironija, otroci pa spijo :-)

Lahko nocko :-)

Neposredna povezava do sporočila: 542
9.3.2017 14:24:37   
Pia*
Mi2 sva pa danes dobili drugo pikico. Pia se je smejala (zacuda)!! Sem se ze sprasevala ali jo je res cepil.
Podatki za tabelo.
Pri 5mesecih 5585g in 63cm. Zopet odsteli 200g!!! Banda! Jaz se vedno pocutim, kot da me je nekdo oropal.
Danes sem jim rekla da od kod jim vse kar ima na sebi da vaga 200g. Taka so pravila povsod!! No to smo ze predebatirale, da takih pravil razno pri nas ni nikjer drugje.
Ne vem ce ji ne bom naslednjic dala gor planico od cele noci. Debele nogavice, 3bodije in volnen sal ter kapo. Pa naj vaga in odbija 200g.

Danes je ugotovila, da nisva imeli vaganja pri 4mesecih. Ne vem ce ji ne bi roze in cestitko poslala. A ze takrat sem ji umenila, da bo pia stara ze 5mesecev, ko je naslednji pregled. Pa jo ni motilo!

Pediatrinja naju ni nic kregala. Vredu napredujeva,poudarek na spodnji mejiuser posted image
Sem se pa nehala sekirat. Pia je zivahen otrok, plenicke so polulane, licka in kolobarcke na nogicah pa tudi ima.

Danes mi je rekla naj jo veckrat dam na trebuscek, da ima malo zalezano glavico na desni strani. Ampak moja noce niti malo kravce pasti. Se dere ko sraka in je se isto sekundo na hrbtu.

Hendling sva tudi obdelali. Zal nama ta hendling ne uspe vedno. Ve vase vedno primete tocno tako kot so vam kazali?

To je pa v grobem vse.

U saj res kako kakajo vasi sedaj,ko so na GH. Meni je pia zacela take majhne kompaktne goste poticke delat (rumenkaste barve).
A je to tako tudi pri vas?

Ni vec tistega kasastega drekca po celi plenici.

Dansas nisem se prepricana, da sem jaz sposobna iti cez se en taki porod!
Ce mi ne bi bilo treba roditi bi ze 3imela domauser posted image

Bucka jaz se trudim, da nic ne psihiram s hiso. Ampak vcasih sem tako vsega sita!! Sedaj grem na pocitnice na gorenjsko pa bom mal glavo si spucala.

Je pa res da druzinskega zivljenja pa nimamo. Ah ja!!

Vcerej sem prisla na hiso pa mi je en delavec (sicer prijatelj od mojega).
Celo hiso pomedel in pospravil stvari na svoje mesto. Danes, ko sem nesla tja kavo in pijaco nisem morala verjeti. Jaz sem pa ze mami angazirala za varstvo v soboto, da bi lahko pocistila hiso.

Sedaj pa sibam sesati, ker pia spi v vozicku. Gospodicna na 4nogah je pa varuska. Vcasih pride pome ze ce pia samo zajamra. V kolikor ne grem isto sekundo ven se pa tako dere name.
Tasca pa sem tudi slisala da je ogasnila radio in poslusa kdaj bo sirena.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 543
9.3.2017 14:48:28   
dansas
U, Pia, imaš pa pridne pomočnice. Še posebaj mi je pasja varuška všeč user posted image . Naš pes in otrok se pa (še) nič kaj ne povohata. Danes smo šli na tak lep sprehod: midva (celo!) z vozičkom in pasja dama. Sem jima kazala en drugega pa nista nič reagirala.

Pia, dostikrat se tako zgodi, da so naslednji porodi lažji. Prvi so namenjeni, da naredijo pot... Boš videla, bo drugič dosti lažje.

Zdaj, ko je na GH, naš kaka take trde klobase in to pred obrokom, med obrokom in po možnosti še po obroku user posted image . Ma non stop je posran. Ko je bil samo na mleku je pa kakal 1x na 10/20 dni. Kdo bi to razumel user posted image user posted image

Ribica, jaz pametna buča, tudi pasiram v merilni posodi... pa mi ni kliknilo, da bi kar v posodi pogledala koliko je količinsko kašice user posted image user posted image user posted image Bom zdaj za kosilo.

Spet ta strašna lakota user posted image

< Sporočilo je popravil dansas -- 9.3.2017 14:51:33 >

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 544
9.3.2017 14:55:36   
dansas

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm
3. mesec: 6900 g, 66 cm, 41 cm
4. mesec: 7170 g, 66 cm
5. mesec: 8070 g, 68 cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
1. mesec: 3390 g, 54 cm
2. mesec: 4290 g, 57cm
3. mesec: 4790 g
5. mesec: 5585 g, 63 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm
2. mesec: 4820 g, 57 cm
3. mesec: 5450 g, 60,5 cm
4. mesec: 5940 g, 63 cm

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm
2. mesec: 6100 g, 60 cm
3. mesec: 7200 g, 64,5 cm
4½ meseca: 8200g in 66 cm

Pupa88 : DEKLICA ()
ob rojstvu: 2710 g, 48 cm
1. mesec: 3490 g, 51 cm
2. mesec: 4390 g, 58 cm
3. mesec: 4930 g, 61 cm
4. mesec: 5860 g, 63 cm

28.10.
pikica4 : NEŽA (37+4)
ob rojstvu: 2990 g, 49 cm
2. mesec: 5300 g, 58 cm
3½ meseci: 6250 g, 62 cm

30.10.
Malinca07 : ELA (38+2)
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm
3. mesec: 5930 g, 61 cm

4.11.
bucka* : EMA (38+4)
ob rojstvu: 3090 g, 52 cm, 35,5 cm
2. mesec: 4950 g, 59 cm, 37 cm
3. mesec: 5700 g, 60 cm, 39 cm
4. mesec: 5900 g, 63 cm

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 545
9.3.2017 15:16:03   
jagodka7
Lan (37+0)-24.9.2016. Ob rojstvu : 3675g ,1 mesec: 4340g,2 mesec: 5640g ,3 mesec: 6920, 4 mesec: 8450g , 5 mesec: 9110g

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 546
9.3.2017 15:17:01   
jagodka7
Aja velik pa je 69

(odgovor članu jagodka7)
Neposredna povezava do sporočila: 547
9.3.2017 20:06:52   
nastja1
grr. že 2x sm hotela kaj napisat, in me vmes vedno nekaj zmotilo in tik preden bi objavila... seja potekla in vse zbrisalo user posted image

pikica4 joj teško je s takimi taščami, joj tudi jaz nesmem biti taka user posted image ja sej rastlinjak je kr ok, ko konec sezone nimajo sosedje več nič na vrtu, jaz še pobiram paradižnike user posted image , ampak mi še nismo uspeli zrihtat namakalni sistem, zato je treba vsaki drugi dan zalivat. in je kar naporno s kantami vode hodit gor in dol... sploh lani ko sem bila noseča, sm po pol kante nosila da ni bilo pretežko. sm kar naredila kilometrov

bucka... no vsej odpelje sinčka.. jaz sem ga zadnjič kar prosila da naj si vzeme med vikendom vsej 1 uro časa, pa gre sam z vozičkom na sprehod, da bi si vmiru pobrisala po tleh pa zavese oprala.. komaj smo se zmenili. :/

malinca haha ta pregovor za taščo ti je dober user posted image kako napredujete z GH?

dansas o pridna. potem ste imeli pestro user posted image o samo naj ostane spanje tako kot imate. držim pesti. mi smo na slabšem. se kar vsake 2 ure zbuja user posted image ja takega tasta imam... včasih koliko imam še malo živcev, še oni poberejo user posted image

pia moj teo pa tvoja pia sta skor 3 kg razlike v istem obdobju user posted image ajoj sm kako pa to pri vas vagajo? user posted image

jagodka7 pozdravljena. o no pa moj Teo več ni največji v skupini. imamo še enega težjega user posted image user posted image

(odgovor članu jagodka7)
Neposredna povezava do sporočila: 548
9.3.2017 22:12:10   
rumena1
zdravo punce

Toliko vseh tem je bilo, da ne vem kje začeti. Bom kar pri naših prigodah. najprej o eni vaški. Imamo pred hišo mlako in ribe sevedauser posted image . Se je v mlako naselilo kar 5 žab. Pridejo vsako leto ampka zdej so pa čist divje. Majo že cel kup mresta. Sva videla s sinkotom v pon celo dve kako se parita. Zanimivouser posted image Cel žur na vasiuser posted image

Sem si včeraj za 8 marec pri voščila spanje na soncu pred hišo. Mala je spala v vozičku, js brihtna buča pa sem našla ležanik, deko in sem eno zadremala. Kot bi bila na počtnuser posted image icah. je imela naša včeraj krizo, sem se ustrašla, že skor k zdravniku letela. Skos je jokala, spala pa jest ni hotla. 6 ur ni jedla!!To je za naju ko je na 2 uri zelo veliko. Jo je nekaj na polno zvijalo, sem mislila naprej, da so ušesi, ampak to se da hitro preverit. Verjetno sem pojedla nekoliko preveč mlečnih izdelkov. pri sonu smo ravno v takem času našli kri v blatu, sledilo je testriranje in pa seveda dieta brez mleka. Sem že ves čas pozorna pri mali kakšno blato ima, in jem zelo malo mlečnih stvari. Ne vem a sem kej preveč mlečnega pojedla ali pa je kri posledica virusa, ki jo je doletel. Še vedno grdo kašlja in je malo topla. Me je res skrbelo včeraj. Duser posted image anes pa se je zbudila vesela in nasmejana da je veselje. Sama srečauser posted image

Pia, verjamem, da ti je težko, ko si toliko sama. Mogoče razmislita, kako se vama mudi s hišo. Pri nas se stvari lotevamo bolj počasi, ker drugače nismo ok, če smo premalo skupaj. Velikrat kakšna stvar počaka, da gremo rajši kam. Težko je, ker bi človek vse rad, otroci pa tako hitro rastejo. Ojoj sirena. se javim kasneje

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 549
9.3.2017 22:35:08   
rumena1
Evo me, princesa je že imela prvi obrok in se je že preselila v veliko postejo. Do jutra me bo še ene 4-5x zbudila.

Pikica perem še pri tašči. Sušilni stroj smo danes prestavili, sta s tastom elektriko uredila, stroj pa če bo sreča jutri dobi epilog. Vsaj sredi kopalnice ni več. Nastja nad izjavo tvojega tasta, pa človek res ne ve kaj bi reku. Bože miliuser posted image .

Danes je bil tako topel dan. najprej sva šli na sprehod, potem pa je še spala pred hišo, js pa knjigo bralauser posted image . Jutri pa bom mojemu pomagala malo, pa po hiši kaj postorit. Sinko gre ob petkih po kosilu in sem si izborila, da gremo na en mini izlet, ker smo v soboto spet sami. Upam, da nam rata.

Sem pozabila, kaj vse ste napisale, tako da bo tole zaenkrat vse. Grem spat, da vsaj malo oči zaprem, preden se mlada dama zopet prebudi in zahteva svojeuser posted image
Lahko noč mamice

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?