diamantina
|
Ojla!!! Lepo da ste se malo oglasile :). Mi smo od 5. avgusta na morju, zdaj sva prišla z možem in tamalo domov, ker je treba malo pokosit okrog hiše, pa še v firmi je kup stvari za narest. Nekaj so sicer delavci naredili, ampak šef je le šef. Sinova sta ostala na morju s starimi starši, tko da jima dolgčas ne bo. Če bo vse ok, bosta ves mesec na morju, mi pa gremo nazaj v torek, pa smo tam do 1. sept. V teh dneh jima še porihtam vse za šolo, da smo potem čisto brez skrbi. GH - naša je že veliko stvari poskusila od mesa, zelenjave precej - korenje, bučko, cvetačo, rdečo peso, krompir, peteršilj, kolerabo, stročni fižol, zelje ... od sadja grozdje, jabolka, banane, ananas, hruško, lubenico, breskev, nektarino ... od mesa ribo, perutnino, govedino, govejo juho, kurjo juho, po malem je tudi že kruh, od mleka pa je probala že navadni jogurt in maslo, pila je že kapljico pomarančnega soka, polizala je že čips, smoki in malo čokolade in še vedno živi, je nasmejana, lepo napreduje, normalno kaka in lula in ima lepo kožo, niti enega mozolja. Glede tega, da ji kdo tišči kaj v usta ... ne vem, to se pri mojih otrocih ni dogajalo ... oz. če jih je kdo kdaj dal, je bila to normalna hrana, primerna starosti. Nisem nikoli postavljala omejitev ... itak so moji otroci bili več ali manj poleg mene ali starih staršev, potem pa v vrtcu ... Stari starši so vzgojili in gor spravili tudi nas in ne vem zakaj ne bi znali ravnati z vnuki ... včasih so še boljši. Drugi pa itak niso toliko z njimi ... trenutno je itak ful popularno to, da smo mame najbolj pametne, imamo kup dragih pripomočkov, imamo pa najslabše vzgojene otroke s kupom alergij.:))) Spanje - pri nas gre ajat okrog pol devetih in se zbudi tam dvakrat na noč ... to je pri dojenih pogostejše, bo minilo. Uspavati mi je ni toliko treba, ker jo dam spat takat, ko je zaspana in kar hitro zaspi. Ponavadi malo poguncam posteljo in je gotova. Gibanje - naša se plazi naprej in nazaj, kotaljenje pa ji ni več zanimivo, obrača se, ampak zdaj je s puzanjem hitrejša. Sedi že tudi zadnji čas samostojno in pri hranjenju je že v stolčku. Če jo povlečem, se postavi na noge in koraka na mestu, kot vojakec. :)) Tko, šibam na delo, tamala spi, grem kuhat, potem pa na vrt ... mi je sicer tašča nekaj pomagala, ampak kaj ko raste ta plevel kot bi ga gnojili. papa!! :)
|