diamantina -> RE: Marčevke 2017vl (22.3.2017 10:57:43)
|
Ojla! Sofie, nič ne se sekiraj preveč, bo že zrasla. Če normalno je, potem bo tudi teža šla gor. Naš tadrugi je tudi sprva počasi nabiral, v prvem mesecu komaj 600g (taprvi 1100g), potem pa je vse nadoknadil. 2. mesec je imel pa kar 1,5kg več. Mislim, da je prvi mesec zelo odvisno od tega, kako so se počutili v maternici, kakšen je bil porod, če so bili kaj zlatenični ... jaz te male štručke čisto razumem, saj je tudi za njih porod naporen in kdo ve, kako se takrat človek zares počuti. Sem si pa tudi jaz danes morala načrpati. Ponoči mi je mleko iz leve dojke tako teklo, da tamala ni mogla niti zgrabit, jo je kar zalivalo, in potem jok do neba, jeza, še iz desne ni hotla pol jest in smo se drli 3 ure skupaj. Zjutraj sem šla v bc po novo črpalko, ker je stara na prafaktorjih, in sem načrpala kar 90 ml ... sem ji potem kar po flaški dala in začuda je popila v šusu čisto vse, potem pa koma v spanec. [sm=smiley36.gif] Če bo na tej dojki kriza, bom kar črpala, dokler se stanje ne umiri, z desne pa lepo je ... je tudi bradavica malo bolje oblikovana. Nisem si mislila, da imam že toliko in da bo toliko sploh lahko pojedla. RH, jaz jo kar seboj vzamem. K sreči je vrtec na vasi in je parkirišč na pretek. Itak ponavadi spi v jajčki, tako da tistih 1o minut imava namesto sprehoda. Če je pa ravno zaspala, sem pa tudi kar tako, brez nje, skočila pa se do sedaj še ni zbudila. Tavečji sin ima pa organiziran prevoz s kombijem, tistih dvakrat, ko ima pa še malo v popoldne, pa isto, kot pri tasrednjem. Prvi teden sem pa organizirala stare starše, ker moža ni bilo. Z veseljem so pomagali. Ti, če imaš koga, da bi ti pomagal, kar prosi, ni treba, da smo super mame in da vse zmoremo same ... jaz kar uživam, ko mi kdo pomaga in nimam prav nobene slabe vesti. Pri taprvem sem pa ne vem, kaj in komu hotela dokazati, da pomoči ne rabim ... ko zdaj pomislim, ne vem, kaj me je takrat pičilo. Edino, če res nikogar nimaš ... če ti mož ne more pomagat, je edina varianta, da tavelik ostane nekaj časa doma in ti ga ne bo treba od začetka nikamor vozit ... Meni to sicer ne bi ustrezalo, ker brez otrok dopoldne veliko postorim. Tole z lulanjem ponoči pa res utegne biti, kot je bucika napisala. Otrok že morda čuti spremembo in ga muči. Kaj pa če bi ga zvečer dala na kahlico, da se polula in mu ob tem razložila, na lep način, brez kreganja, da se ponoči ne lula po postelji, če ga tišči lulat, pa lahko mirno pokliče in ga boš peljala lulat oz. mu menjala pleničko, če ga moti mokra. Tko čisto prijazno, da zdaj se je dvakrat polulal, ok, v bodoče pa se naj potrudi, da se ne bo zgodilo, ker (mu našteješ nekaj razlogov) ...
|
|
|
|