RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (26.2.2017 7:22:45)

Jutro!

Mi smo po tavečjem prišli s kolinami na zeleno vejo. Danes samo še pospravimo, nekaj je še za spakirat v skrinjo, podimljeno je tudi že ... imamo srečo, da nam pomaga en mesar, ki ima take pripomočke, kot v industriji, gre ful hitro. So me pa grozno bolele noge ponoči ... sem zgleda bila res malo preveč na njih ... sami krči celo noč, tako da sem bolj malo spala.
Danes sem že v 40. tednu ... ma sploh ne morem verjet, da je nosečnost tako hitro prišla h koncu. V soboto imam že rok.
Me zanima, kako se ima sofie s svojo deklico ... zdaj je verjetno že iz bolnice.

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (26.2.2017 8:34:58)

Jaz sem tudi danes slabo spala. Sredi noci sem morala na stranisce, pa spet se mi masi nos. V bistvu sem dobro, samo obcutek otecenega nosu imam. Zgleda, da mi spet sluznica nagaja zaradi suhega zraka. Si skusam vlaziti cim bolj pogosto, pa ze zdaj sanjam o malo spanja pred kosilom.
Danes bo bolj na izi, kosilo pri tasci, pa pranje in zlaganje perila. Smo imeli pa vceraj pestro, ko sincek ni hotel jesti kosila. Je bilo slisati samo fuj in bljak, ne da bi kaj dal v usta. Sva se zmenila, da dokler ne poje kosila, ne dobi nic drugega. Tako je spustil se malico, za vecerjo pa je ze pojedel 2 zlici cmokov, tretja je bila pa ze bljak.😈 Vseeno je spal do petih, ko mu je moj dal skuto za jest, pa je potem se malo potegnil spanje. Upam, da ga tole kmalu mine.
Se pa meni tudi zdi, da je slo hitro mimo. Imam samo se 6 tdnov do roka, pa nekako cez 4 tedne se mi zdi, da bi lahko ze imela puncko (kot pri prvem). Si kar ne predstavljam, da je ze skoraj cas.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (26.2.2017 10:49:44)

RH, ja, znano mi je to ... jaz sem začela pač kuhat tisto, kar vem, da vsi jedo. Obvezno je vsak dan neko meso, zaradi moža (brez mesa baje ni kosila ...), ostalo pa po želji, kakor komu paše. Pri nas ni zdrave prehrane, v smislu vegi, pa neki kalčki, soja ... je pa res vse domače, kar pojemo, ali je z vrta ali iz hleva ...
Se pa včasih zgodi, da tudi česa znanega ne jedo, ali pa naenkrat tistega nimajo več radi (pri nas je to npr. mlečni gris) pol pa držijo kljunčke skupaj in kuhajo mulo, da ni dobro. Pač pustim, pa ko bodo lačni, si pač nekaj vzamejo ... se je včasih zgodilo, da smo bili na koncu ves dan na sendvičih in ribjih konzervah ... eh, jaz pravim, da otroci prostovoljno od lakote še niso umrli, vsaj taki mali ne.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (26.2.2017 14:28:23)

Živjo.

Pa sva z mojo punčko končno doma. Sem komaj čakala, da naju spustijo domov. Trenutno je izredno pridna. Edino z dojenjem je malo težav, saj je zaspanka. Tako da vmes dobi malo dodatka, da se bo zredila. Ob odpustu je imela namreč 2800g in 50cm. Res je drobižek.

Kar se poroda tiče se je vse začelo ponoči doma, ko sem kar naenkrat imela popadke na 5min. Sem torbo za v porodnišnico do konca spakirala kar med popadki. In do CR je bilo vse super. Sem se odločila za EA. V 4h bila čisto odprta, ampak žal se ni mogla spustit. Smo se kar nekaj časa trudili, da bi se rodila naravno, potem pa ji je preveč utrip padel. Kljub temu, da je majhna ni mogla ven zaradi moje medenice.

Sem imela pa spinalni blok, tako da sem jo takoj stisnila k sebi, potem pa je preživela nekaj časa z očkom.

Kar se okrevanja po CR tiče sem presenetljivo ok, upam da tako ostane.

Aja pa z Lj. porodnišnico sem izredno zadovoljna, vsi so bili super.

No, katera bo sedaj naslednja?[sm=smiley36.gif]

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (26.2.2017 15:44:57)

Super, SOfie, da sta že doma. Fino, da se tudi ti dobro počutiš po cr.

Glede dojenja se mi zdi, da vedno neki časa traja, da se vse uredi, kar zna bit dostikrat stresno, ko enkrat dojenje steče in če ni drugih posebnih zapletov je pa vse lažje...

Pri nas še čakamo, se fantičku nikamor ne mudi zgleda...

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (26.2.2017 20:55:41)

Sofie, važno, da je zdaj za teboj in da sta lepo doma. Saj v bolnici ni slabo, ampak doma je le doma. Hči pa tudi ni tako zelo majhna, bo že zrasla. :)

Enadvatri -> RE: Marčevke 2017 (27.2.2017 15:01:22)

Sofie, cestitke se enkrat... za sabo imas podobno zgodbo kot moja sestricna, lepo se cartajte in pocasi pridobivajte...
Za mano je danes ponovni ctg... mali je se kar na polno aktiven, ta teden moram se vsaj na en pregled, mi je pa zdravnik na koncu rekel, da naj se sama odlocim(hodim ze v porodnisnico)-sreda ali petek, kar zjutraj na tesce pa vsak slucaj, po potrebi pa itak prej;). Kar ne morem verjet, da je nosecnost pri koncu.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (27.2.2017 20:01:56)

Zdravo!

Kako ste? Pri nas smo v redu, jutri je pust in sinova že komaj čakata. Danes sem sčistila kopalnico in wc, preostali čas pa sem bila z nogami v zraku ... danes tudi kuhala nisem, itak je od vikenda toliko ostalo, pa toliko sem bila na nogah zadnje dni, da mi je prav pasalo nič kaj početi. [sm=smiley36.gif]

Malo me vsake toliko kakšen krč v trebuhu zagrabi, čepa pa še nisem zasledila, mogoče ga tokrat sploh ne bom opazila ... drugače pa imam trebuh že kar precej nizko. Se mi zdi, da ga med sedenjem prav čutim na stegnih, prej pa sem ga čisto pod prsi.

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (27.2.2017 20:55:58)

Sofie, lepo uzivaj s puncko doma. Jaz sem pri prvem komaj cakala, da sem sla domov. Ceprav je po merah puncka bolj drobna, bo to nadoknadila v nekaj tednih. Moj je bil ob odpustu 3000 g in 52 cm, pa je rabil 3 tedne, da je prisel na porodno tezo (+300g). Za CR si pa le vzami cas, da se vse lepo zaceli. Ni kar tako tak poseg, so kar rezi v globoke plasti in je prav, da si bolj na izi vzames vsr aktivnosti.
Diamantina, tebi tudi ne skodi pocitek.😆 Si kar prevec pridna. Itak je marec za vogalom.😉 Jaz se ze zdaj kdaj s stegni udarim v trebuh, sploh na telovadbi mi kaksni polozaji ne grejo vec. Imam pa ze ves cas bolj nizko, tako da verjetno ne bom opazila spuscanja.
Se mi je pa zacel spet nek nahod. Nos imam zabasan, ven spravim bolj malo in je kar nadlezno. Si malo cistim s fiziolosko in ze konaj cakam, da me minejo te tegobe. Upam, da ste ostale zdrave.

Dorotee -> RE: Marčevke 2017 (27.2.2017 21:28:26)

Sofie lepo slisat da sta ze doma in je vse uredu.
Jaz sem imela danes pregled,sem 36/6 otrok pa naj bi mel 3350g in 52cm...kaj ni to neki veliko?? Ok saj vem da te mere niso tocne ampak...ja se nebomo raje sekirali :) oh ja jaz upam da okoli 15ga marca nas kaj prime... imam ze vse nastimano,oprano... samo prekuhat moram se par igrač.
A dudo boste nesle seboj v porodnišnico? In prano crpalko tista ko jo ima?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (27.2.2017 21:57:43)

Živjo.

Jaz imam končno dovolj mleka, punčica se lepo doji. V četrtek jo bomo tehtali in upam da bo viden napredek.

Smo šli pa danes na prvi sprehod. Sicer kratek, ampak je pasalo it po enem tednu spet ven.

Jaz sem dudo vzela sabo in nam je prav prišla, ker na začetku ni bila pri meni. Sedaj jo dobi predvsem med previjanjem, saj se dere.

V petek je bil moj pdp, jutri bo pa stara že en teden. Sploh ne morem verjet.

Še malo pa boste tudi ostale držale v rokah svoje zakladke.

Aja kar se teže tiče je moj G kar ok napovedal. Je rekel, da če bo rojena na rok bo imela okoli 3200g, tako je pa imela 3000g.

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (27.2.2017 22:22:51)

Sofie super, je lepo slišat da se vse poklaplja in se počasi navajate :) Hjo verjamem da je kar težko verjeti. Jaz še vedno ne dojemam da lahko sedaj že katerikoli dan kar "dobim" dojenčka, sploh ne vem kam je šlo teh 9 mesecev :)
Sploh se mi ne zdi da sem bila noseča, res je bila lepa nosečnost. Sem rekla v šali, da če bi bilo vedno tako, sem lahko še parkrat noseča ;D Hec hec, pa počakajmo še porod najprej ane, hehe :D
Drugače sem imela danes po enem tednu ctg, nič kaj novega izvedela. Nimam še občutka, da se kaj dogaja. Zadnje dneve me občasno malo špika spodaj, pa danes sem ginekologu omenila, da imam malo več belega toka, in sem bolj preventivno dobila svečke proti glivicam.
Sta pa bila hecna na koncu, ko sta me s sestro vprašala, če se čez en teden še vidimo :D Sem rekla, da ja, da seveda :D Stanovanje je le treba uredit, oziroma vsaj kopalnico :P
Je pa sicer moj mali zadnje dneve zelo aktiven kar se brcanja tiče, sploh takole zvečer in pa v prvem delu noči.
A težo in velikost vam ocenijo, ko delajo ultrazvok? Meni tega niso povedali/ocenili že zeeelo dolgo...

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (28.2.2017 8:25:40)

RH- držim pesti, da se ti nahod konča. Res ni fajn v nosečnosti, ker ničesar ne smeš prav vzet.

Sofie, na sončku paše bit, čeprav je bolj omejitev zaradi nas mamic, kot zaradi otroka ... počasi se boste že navadili, zdaj je vse novo. :)

Sparkles - jaz dude ne bom jemala seboj. Je nobenkrat nisem in je tudi ne bom dala otroku, razen če bi videla, da sesa prst. Lažje je potem vseeno dudo stran vzet, ker prsta ne moreš.
Mojadva sta bila prvi dan itak ful zaspana, naslednje dni pa kakor sta kaj jokala, sem ju pristavila in je bil mir, tako da dude sploh nismo potrebovali.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (28.2.2017 8:29:05)

Aja, glede teže ... meni je zadnjič delal UZ in naj bi imela okrog 3100g. Dolžine mi pa ne pove, ker je ne more izmeriti. Mislim, da bo ob porodu okrog 3200, maksimalno 3300, pa tam od 49 do 51 dolžine.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (28.2.2017 10:08:18)

Dejansko, če je vse ok dude ne rabiš. Jaz mojo pristavim vsakič ko želi. Ona sicer ne joka, ampak pokaže da je lačna. In ko je sita lepo zaspi sama, brez mene, dude itd. Če zaspi med dojenjem jo samo odložim in spi naprej.

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (28.2.2017 10:29:27)

Pazite to kakšen odličen tajming... Oba avta imava pokvarjena :P Včeraj sva z enim ostala na cesti na poti s pregleda in šopinga, in je moral potem bodoči dedek naju pridt iskat in reševat. No, on je trenutno v službi, avta smo spravili na popravilo, tako da sem danes zjutraj dobila navodilo da mi do 4ih ne sme voda odtečt :D

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (1.3.2017 8:35:56)

Sparkles, upam, da vama je uspelo zrihtat avte oz.da nisi ostala brez kaksnega pomembnega prevoza. Zdaj ko je marec se lahko pricakuje kaj vec aktivnosti.
Mene nasa puncka se vedno fino brca, ocitno ji ne zmanjkuje se prostora. Imam popoldne pregled in me zanima, ce bo kaj ocene velikosti. Sicer pa po pregledu sibam se na CSD, da odkljukam se eno obveznost.
Meni pri prvem G ni ocenjeval teze. Na samoplacniskem UZ konec 7.meseca je ocenil tezo na 2kg in to je bilo to. Itak je samo meril velikost trebuha. Sicer pa dude nisem imela v porodnisnici, niti je doma ni sprejel. Ni bil sesalcek. Tokrat mislim vse enako narediti, potem bom pa vidla, kako bo s puncko. Se vedno lahko moj skoci v trgovino in prinese dudo.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (1.3.2017 12:17:30)

Ojla!

Sparkles, uh smola tole z avtom. Ja, nikdar se ne ve. Moj mož je tako komot, da bova ziher še tankat morala pred porodom. Nič ga ne skrbi ... zadnjič se mi je celo za ves dan nekam odpeljal, telefon pustil doma ... super, ni kaj. Itak je prepričan, da ima še ohoho časa. [sm=smiley29.gif]
Upam, da uspeta čim prej in čim cenej porihtat.

RH - še malo, pa boš tudi ti na porodniškem dopustu ...

Jaz sem si že rekla, da bom klicala rešilca, če ne bo nikogar doma ... saj kaj pa mi drugega potem preostane. Imava sicer dva avtomobila, ampak s popadki vozit pa tudi ne bo šlo, ajde, če bi bila kje bližje, ne pa 33km stran od P.

3 dni še imam do roka, pa mala danes tako nabija, kot da ji nič kaj prostora ne manjka. Pa naj bo, mene čisto nič ne moti. Je pa hecno to, ko nikoli ne veš, kaj bo čez par ur.

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (1.3.2017 12:36:35)

Evo ga, naš marec je tukaj ;) Tukaj na forumu smo ga kar vse počakale, razen Sofie :) Tako da srečno vsem in čimlepšo izkušnjo!

Hvala za skrb... En avto je usposobljen ja, drugi pa bo verjetno danes zvečer, tako da smo porihtali. Je kar pestro ja. Dalo bi se tudi ceneje, ponavadi skombiniramo s kakimi rabljenimi deli ali pa kakšnim poznanim mehanikom, ampak tokrat pa ni blo časa za to :D Hehe Diamantina sem se kar nasmejala, ko si napisala tole s tankanjem, pa da se ti je za cel dan odpeljal brez telefona. Po drugi strani pa niti ni tako smešno :) Moj tudi šele zadnje čase počasi dojema, da sedaj pa bo verjetno kmalu šlo zares in bova dobila dojenčka. Je pa kar težko to dojemati, tudi meni :)
... Ja sej, če nimaš prevoza, pač rešilec in je to to. Jaz imam tudi kar daleč do porodnišnice, 43 km, okrog ene ure, tako da se bom verjetno kar hitro odpravila od doma :P
Moj je tudi še zelo aktiven, se premika še na vse strani, tako da bomo videli kako dolgo bo še vztrajal :)

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (1.3.2017 12:48:10)

Drugače pa sem končno začela prati cunje, čeprav je še vedno malo prašno in tako po hiši, ampak upam da bo ok. Sedaj smo pri stropih in stenah, brušenje in beljenje, potem še laminat, potem pa počasi zaključna dela. Naslednji teden bo verjetno celo kopalnica usposobljena za uporabo, tako da naj mali še naprej potrpežljivo sodeluje z nami :) :P

Enadvatri -> RE: Marčevke 2017 (1.3.2017 19:00:46)

Samo sporocam, da so se pri nas stvari hitro zasukale... v pon sele 1 cm odprta, vceraj zjutraj se mi je odluscil cep, zvecer ob malo pred deseto mi je v nekaj korakih zacela odtekat voda, potem pa so se zaceli se popadki, ki so bili ponoci okoli pol dveh ze na cca 5 min... v porodnisnici so me zadrzali, odprta sem bila 2-3 cm.. do jutra sem v sobi sama predihavala popadke, potem smo pa zaceli v porodni, prej se klistir itd... odpirala sem se precej hitro, popadki, ki so sicer bili vse mocnejsi, so ves cas ostajali na 5 min, zato sem dobila se malo umetnih in ob 12ih je prisel mali sarmer 3kg in 51cm...

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (1.3.2017 21:19:44)

Uuuu, endvatri, iskrene čestitke!! [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]

Pa se je začelo! bravo punce!

Jaz pa še kar ne bi nikamor šla, čeprav me že vsi sprašujejo, se meni ne zdi, da bi že morala kam it. [sm=jezicek.gif]

Sparkles, zdaj ko je malo sončka al pa vsaj brez dežja, daš cunje malo ven na veter, da se prepihajo, pa bo. Mislim pa, da kljub vsemu ne bi smelo bit kaj narobe, če bo malo praheca zraven.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (1.3.2017 21:54:06)

Enadvatri čestitke[sm=bravo.gif]

Pa se je začelo. Katera bo naslednja?[sm=jezicek.gif]

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (1.3.2017 22:29:31)

Oo lepo, čestitke Enadvatri! :)

Diamantina, čakam da bo lepo vreme oziroma brez vlage ja. Danes zjutraj sem se namreč zbudila v snežni metež, pri nam je zjutraj bilo kar ene 5 cm snega in zimske razmere ;D Ja, saj zdaj je ok, ko je bolj prah... Prej, ko je bil bolj cement, in je še mene vse srbelo, sem se pa res sekirala...

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (1.3.2017 22:34:43)

Cestitke Enadvatri! Uzivajta.😊
Naso puncko je danes G na pregledu ocenila na 2600 g in me je kar malo stisnilo. Je tudi rekla, da je velika za to starost, sploh ker do sedaj ni nic prehitevala povprecja. Ce jo primerjam s sinckom, ki se je rodil pri 38.tednig in je imel 3200 g, se mi zdi, da bo v 4 tednih zlahka presegla tezo 3200 g. A katera ve, koliko se malcki se poredijo v zadnjem mesecu? Ce se prav spomnem, naj bi zdaj pridobivala mascobno zalogo. Sploh glede na velikost se mi zdi kar malo nerealno, da bo puncka zdrzala notri do aprila. Kaj pa vem, se pustim presenetit. 😊
Sicer je pa vse ok. Trebuh je ustrezno velik, plodovnice je dovolj, urin tudi ok. Kontrolo in ctg imam cez 3 tedne, ko bom 37.tednov. Dobila sem se napotnico za prevoz in porodnisnico. Sicer rabim 20 min, ce ni gnece, tako da upam, da se bo lepo izslo, da me bo moj peljal. Je pa res z resilcem resen problem parkiranja v blizini zaloske.😆 Maternicni vrat mi pa ni gledala. Mi je pa fino, ker mi je na UZ pokazala, kje ima ritko in noge, tako da zdaj vem, s katerim delom sili ven. 😆 Je se vedno precej aktivna.
Sem pa danes se ekspresno hitro uredila papirje na csd. Me je kar presenetilo, da ni bilo gnece. Verjetno se pozna, da so pocitnice.

Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>