RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

madjanca -> RE: Marčevke 2017 (12.10.2016 21:32:18)

Mii ne oblecemo cist nic vec. Vse majcke so prekratke in pas preozek.. :)

Drugace pa pri nas laufajo zivcki na polno. Vceraj sem bila na infekcijski, saj sem bila v stiku s peto boleznijo. Znakov ni blo, krvni izvidi pa so se dalec. Ima katera izkusnje, kaj res traja en teden? Zivcki mi delajo na polno...

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (12.10.2016 23:10:34)

Mi je zanimivo brati,da nekateri G delajo veckrat UZ. Pri prvem sem imela samo 2x UZ, samoplacnisko pa se nuhalno in enkrat okrog 30. tedna kontrolo rasti (pri svojem G na njegovo zeljo).
Zdaj imam pregled konec meseca in v zacetku decembra morfologijo. Predvidevam, da bo ta mesec pregled bolj kratek, ker nic ne pise dodatno. Me pa daje radovednost glede spola, pa da zacneva razmisljati o imenih.
Ravno danes sem pomerila stare nosecniske hlace in ugotovila, da mi trebuh se poudarijo. [sm=smiley36.gif] Sicer vztrajam se v obicajnih oblacilih, ker je edino nosecnisko oblacilo (hlace) poletno (tanek jeans). Se ne veselim nakupov, ker sem ze te hlace kupila v prvo ful pozno, ker mi je bilo nemogoce najti udoben kroj. Vecinoma so mi lezle z riti dol ali pa so bile super duper skiny in jih nisem spravila cez kolena. Za zdaj razmislham o nakupu kaksne extra majice, ki bo dovolj dolga, da vse pokrije. Kje pa vi kupujete nosecniska oblacila? Jaz bom verjetno samo HM preverila.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (13.10.2016 7:07:34)

Jaz imam pa take fajn iz sezone 2008/09, ko sem vse nakupila in k sreči trikrat bila noseča v približno istih letnih časih [sm=smiley36.gif] Imam 4 hlače in eno krilo, zelo udoben kroj hlač, ni korenčkast model, kot se zdaj nosi. Nimam sicer nič proti takim modelom, ampak v nenosečnosti. Sem pa vse to kupila takrat v CA. Zgornje dele pa v običajnih trgovinah.

Razmišlja katera o pestunji? Tisti ruti, v kateri je dojenček? Jaz razmišljam za prve mesece, ker bom vseeno kar precej delala že kar po porodu, pa bi mi mogoče prišla prav. Kaj menite?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (13.10.2016 8:26:17)

Ja UZ so odvisni čisto od G. Moj pravi, da ga nič ne stane, če ko prideš na pregled naredi še UZ. Pa tako preveri, če otrok ustreza meram. Sej če ima UZ v ordinaciji mu vzame enako časa a posluša srček ali pa kar UZ naredi.

Glede oblačil bom šla jaz pogledat v H&M in C&A. Upam, da najdem kaj primernega.

Dve majčki sta mi nekam kratki postali...jaz pravim, da je to zato, ker sem ju dala v sušilca[sm=jezicek.gif]

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (13.10.2016 10:10:34)

Jaz imam na srečo še ogromno majčk, tunik od prej, ki so zelo elastične... tako, da nekaj časa ne rabim posebnih nakupov. Sem si pa kupila troje nosečniške hlače in pa nekaj pajkic predelala. [sm=smiley36.gif] Jaz si bom za na začetku kupila baby wrap...

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (13.10.2016 10:40:07)

Jaz tudi za začetek rabim samo ene hlače. Majčke so mi še vse prav. Bom kasneje kakšno lepo kupila.

Nosilko imam eno sposojeno in bom vidla ali bo ok. Za kasneje bo kar Boba prišla v poštev.

Ubistvu niti ne vem ali nošenje novorojenčkov v nosilkah priporočajo? Za ven bom itak imela voziček.

Enadvatri -> RE: Marčevke 2017 (13.10.2016 12:41:30)

Jst pa ze iscem kaksno bundo/plascek, kar bi mi blo vsec in bi po moznosti lahko nosila tudi kasneje. Sem bolj med zmrznjenimi, stara oblacila so pa bolj ali manj telirana in ne bodo prisla v postev ze cez kaksen mesec.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (13.10.2016 16:16:48)

Hm ... jaz bi rekla, da so pestunje kar ok, glede na to da malim dojenčkom zelo ustreza taki zvit in nagneten položaj ... ne vem, itak je to priročno samo za 3 mesece, potem so že pretežki.
Jaz mislim to bolj zato, ker bom delala že od 1. meseca naprej, pač privat služba ne počiva, zato sem mislila na kaj takega. Bomo videli.

Jaz imam bunde na srečo od ene prijateljice, ki nosi št. večje in so mi še zdaj kar ohlapne, tako da sem večinoma v svojih, potem bom pa tiste nosila. Imamo srečo, da bomo naletele na razprodaje, ko bo trebuh velik.

Ta teden sem kupila nekaj za našo deklico ... take zokenčke, za lušte malo. [sm=smiley36.gif] Od začetka bo tako nosila od bratov, bo pač smrketa [sm=smiley36.gif].

Voziček smo privlekli s prodstrešja in smo že imeli prve dirke - tavečja sta se vozila v njem, je blo prav hecno za videt. [sm=jezicek.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (13.10.2016 16:22:23)

Pri meni se vidi, da je to prvi otrok. Imam že kar nekaj bodijev na preklop, pa dva zimska pajacka, roza oblekico itd.[sm=smiley36.gif] Po vsakem pregledu si nekaj privoščim[sm=jezicek.gif]

Voziček bova pa kmalu naročila, ker se ga čaka 10-12 tednov. Samo še morfologijo počakam, da mi še enkrat povejo, da je res vse ok.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (13.10.2016 19:15:56)

Joj, a tako dolge čakalne so za te vozeke? Jaz sem ga takrat naročila in ga dobila čez en teden ...

Enadvatri -> RE: Marčevke 2017 (13.10.2016 19:24:41)

Mi2 se morava najprej odlocit kateri vozicek bi sploh mela... bolj ko gledam manj mi je jasno.:) bomo ze...

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (13.10.2016 20:41:28)

Ja tudi midva bova naročila voziček po morfologiji... rajši sem prej pripravljena. [sm=smiley36.gif] Kot pa, da bi šla rodit in ga nebi imela. Potem bi bila vsa živčna.

bubbli -> RE: Marčevke 2017 (13.10.2016 20:47:53)

Ojoj, jaz pa vozickov se sploh nisem gledala. Verjetno zato, ker se mi zdi, da bo tezko izbrat primernega, to bo moj prvi otrok in nimam pojma kaksne lastnosti vozicka sploh rabim... Po vasih zapisih sodec pa vidim, da bom pocasi morala tudi o tem razmisljat :-)

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (13.10.2016 21:44:36)

Aja pa zanč je ena spraševala za spalno vrečo. Sem jih videla v C&A, imajo dolge rokave, najmanjša je dolžine 60cm.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (14.10.2016 6:38:42)

Ja, pa v leclerku so tudi te spalne vreče, ampak mislim da na naramnice, nisem pa čisto prepričana.

Glede vozička se pa ne sekirajte preveč - meni je bilo važno, da ga kar se da hitro lahko zložim iz avta in v njega. Pa dejansko prvi mesec ene 14 dni po porodu ga še ne boste potrebovale, ker še tako ne bo priporočljivo it z dojenčkom ven. Potem pa postopoma. Dejansko pride orng prav šele od 2. meseca dalje, po 12. oz. ko shodijo pa tako ne bodo več želeli bit v vozekih, mogoče v kakšnih marelah še, sicer ne. Mi smo ga dvakrat res ful hitro nehali uporabljati, pa bomo zdaj enako naredili. Potem pa dam vozek na odpad. [sm=jezicek.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (14.10.2016 8:43:00)

Ja H&M jih ima tudi, a brez rokavov.

bubbli, glede vozička pa izberi tisto kar tebi ustreza. Ne se ozirat na druge. Meni jih veliko govori zakaj bom dala toliko € za voziček, ampak jaz točno vem zakaj[sm=smiley36.gif] Vsak ima svoj stil življenja in posledično tudi ve kaj potrebuje. Jaz sem iz mesta tako da velikih koles ne rabim, ker bom mogla voziček tudi nosit mora biti lahek. Obvezno želim košaro, ker je to za novorojenčka najbolje. Pa tudi vem, da bo voziček v uporabi več kot eno leto, ker marele sploh ne bom kupovala. Mi gredo na živce, ker se ne vozijo lepo. Pa pri enem letu otrok ne zmore ravno 2h sprehoda, tako da nekje do 2 leta je voziček uporaben. Sploh na potovanjih. Jaz sem voziček pri tamalih, ki sem jih pazila ogromno uporabljala, sem bila dopoldne več al manj ves čas na sprehodu. Skratka odloči se koliko € si pripravljena dat, pa zapiši si kaj ti je pomembno. In boš našla takšnega, ki bo tebi ustrezal[sm=smiley36.gif]

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (14.10.2016 13:33:43)

Madjanca, Tudi jaz sem se okužila s peto boleznijo. Nisem imela nobenih znakov, test pa je pokazal svežo okužbo. Na izvide sem čakala 10 dni. Zdaj me spremljajo v ambulanti za rizično nosečnost, zaenkrat ni blo videt nobenih posledic. Naj bi bile bolj redke, sicer je pa tud sama okužba redka, saj naj bi bilo prekuženih 90 odstotkov odraslih.

Predpisan imam počitek na boku, tak da če se le da dovolj počivaj, da je pretok skozi posteljico čim boljši in posledično je srček manj obremenjen, če že pride do slabokrvnosti ploda.

Upam pa, da bojo izvidi pokazali, da se nisi okužla.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (14.10.2016 16:39:47)

Sem mislila, da je peta bolezen otroška bolezen. Groza.

Držim pesti za obe, da bo vse ok.

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (14.10.2016 19:16:49)

Ja, sej je otroška, še vseeno se pa lahko odrasli okužijo, če je še nismo imeli.

Je pa res nesrečno naključje, če se okužiš ravno v nosečnosti [sm=smiley13.gif]

Ampak upajmo ja, da se vse dobro izteče.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (15.10.2016 7:39:37)

Ojoj, kako pa sta izvedeli, da sta se okužili s to boleznijo? Jaz zase ne vem, če sem jo imela, pa tudi, če sta jo imela otroka, ker za vsako vročino nismo hodili k pediatru. Delata drugače v vrtcu ali sta od svojih otrok dobili? Držim pesti, da okužba ni prišla do otročka.

Naša pupa pa mi danes ni dala spat, tako se je premetavala po trebuhu vso noč. Včasih pravijo, da imajo otroci podoben ritem tiste prve mesece, kot so ga imeli v trebuhu ... upam sicer, da to ne drži.

madjanca -> RE: Marčevke 2017 (15.10.2016 7:51:22)

Ja saj sem zvedela, da se izvide toliko caka zato, ker opazujejo spremembe v krvi par dni. Upam, da sem jo prebolela tudi jaz. Ampak nikjer ni podatka, ravno iz razloga ker niso vozili za vsako vrocino k zdravniku.

Jaz delam v trgovini in sem trenutno vsemu izpostavljena (imela posledicno ze virozo prejsnji teden). Za peto bolezen pa me je obvestila sestra, saj so zboleli moji necaki, katere skozi nosim po rokah. Sedaj ima zelo zelo slabo vest. Pa ji ne morem dopovedat,da itak ni mogla prej vedit. Ker kuzen si preden imas znake. Tako, da se zdaj otepam vseh otrok in tudi v sluzbo sem si nesla razkuzilo..

Me pa zanima ravno tole brcanje... 14 dni nazaj sem imela polno mehurckov in metuljckov, sedaj ko pa sem ze na polovici 22ga tedna pa sploh nic ne cutim. Samo neko tezo v trebuhu. Ampak brca pa me ne nihce. Kaj ne bi bi ze cas sedaj? [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (15.10.2016 10:15:41)

Hm...glede brcanja ne vem. Moja je začela pri polnih 18. tednih brcat. Zdej že konkretno brcne.

Nekje sem sicer brala da je vmes eno obdobje, ko nastaja več plodovnice in se otrok takrat slabše čuti. Ene pa itak začutijo brcanje kasneje, okol 23. tedna.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (15.10.2016 10:29:51)

Tudi jaz ne vem glede brcik ... spomnim se nekih daljših "mirnih" presledkov pri nobeni N, je bilo včasih, da po ves dan nisem čutila, potem pa spet zvečer ali pa ponoči na polno.
V tej N sem jih kar zgodaj začutila, v 17. tednu, pa do sedaj čutim že kar dobre brce. Pravijo, da lahko se zgodi, kot je že sofie rekla, da je kakšen teden bolj zatišje, pa potem zopet začnejo. Po mojem je res odvisno od količine plodovnice pa mogoče tudi od tega, če bi imela posteljico spredaj in se brcike ne čutijo toliko ...
Zdaj če so odkrili sum na 5. bolezen, so ti najbrž naredili kakšen UZ? Če ne, ga zahtevaj, da preverijo utripe in to, razloži, da si pač v skrbeh.

madjanca -> RE: Marčevke 2017 (15.10.2016 10:38:12)

Cakam izvide pete bolezni in najverjetneje bom mogla po tem na uz, ker bi mogla ze prejsnji teden it zaradi viroze, no pa so potem rekli,da ni potrebno. Imam pa cez 10 dni tako ali tako kontrolo.

Razmisljam, da bi mogoce sla vsaj na en samoplacniski uz, da bom bolj mirna...

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (15.10.2016 11:58:10)

Jaz bi pa poskusila najprej pri svojem G, povej da si zaskrbljena, da se ti zdi otrok v trebuhu zelo miren in da ne veš, pri čem si. Potem pa, če ne bo hotel nič, pa poskusi na samoplačniškem.

Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>