RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (5.10.2016 8:23:15)

Mleko mi pa še ne teče. Nisem vedela da začne že prej.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (5.10.2016 10:07:01)

Tvoja vrednost sladkorja je super, tako da nič bat.

Mogoče se pri meni to zdaj dogaja, ker sem že dvakrat dojila, čeprav se tudi pri prvem spomnim, da sem imela pred porodom malo mlečnega izcedka (mogoče par tednov kasneje). Tudi zdaj je tako, ni prav veliko tega (da bi teklo), se pa zvečer vidijo taki beli kosmički okrog luknjice na bradavičkah, kar pomeni, da čez dan nekaj malega ven pricurlja.

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (5.10.2016 20:41:07)

Bi se vam rada pridružila, če me vzamete. Spadam med aprilčice, kjer pa je tema zamrla, ker so šle vse na FB. Rok imam 10.4. (tako da je možnost, da bo tudi marčevski), je pa to moj drugi [sm=duda.gif].
Sem v 14. tednu in za vami kar zaostajam. Se še pobiram po začetnih slabostih in groznem počutju, ki ga v prvo ni bilo. Trenutno se pa spopadam še z vnetim grlom, da je bolj pestro.
Tole, da nekaterim teče iz prsi že med nosečnostjo, sem že slišala. Nekaterim se že med nosečnostjo povečajo prsi, jaz pa pašem med tiste ''srečnice'', ki nimajo najbolj funkcionalnih prsi. Moj prvi [sm=duda.gif] je bil len za sesanje, že ob porodu se je izmikal bradavici, samo mi takrat ni bilo nič čudno to. Mleka sem imela minimalno in sem se po 3 tednih nehala mučiti, ker nikoli nisem načrpala več kot 5 mL, pa še to je večina ostala v črpalki. Tokrat še ne vem, kako bom. Upam, da bo [sm=duda.gif] aktivnejši in da mu bo šlo na mojih mini bradavicah (po mnenju babice je bil problem v nesesalski (leni) naravi [sm=duda.gif] in premajhnih bradavicah). Če je imela katera podobne težave, se priporočam za kak nasvet, kako se temu izognit.

bubbli -> RE: Marčevke 2017 (5.10.2016 21:23:44)

RH82, res je, pri aprilcicah je res vse zamrlo.
Zato bi tudi jaz prosila, ce me vzamete med sebe. PDP imam 3.4., tako, da mozno da bo tudi marca.

Jaz imam pa tezave z vnetji, sicer nic groznega, ampak izcedek je, srbecica tudi. Med enim in drugim vnetjem (se mi je zdelo da ga ni vec) nisem mogla ometi niti SO. A bi ve v tem primeru sle h G? Ker vnetje res ni najhujse, je blo kdaj (pred N) ze huje...

Hvala za mnenja :-)

MalinaK -> RE: Marčevke 2017 (5.10.2016 22:25:53)

Zivjo.
Tudi jaz se pridruzijem marcevkam 2017. Imam ze triletnega malcka. Prosim za sprejem v fb skupino,
Ce ta obstaja. Podatki na zs.

Papa K

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (5.10.2016 22:35:45)

Seveda, vidve se kar pridružita. Tukaj nas je še nekaj, ki ne želimo na FB.

Glede vnetja bi pa jaz poklicala G in vprašala. Pomoje boš dobila svečke.

MalinaK -> RE: Marčevke 2017 (5.10.2016 22:37:59)

Sem iskalaa na fb, samo je ne najdem. Kolikor vem, te mora kdo dodat...

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 7:00:05)

Več nas je, bolje je [sm=bravo.gif]

Res se nosečnosti med seboj razlikujejo. Jaz sem imela pri vseh na začetku isti znak, rumen izcedek, potem pa so se kar malo razlikovale ... v prvi mi je bilo malo bolj slabo, v drugi skoraj nič, zdaj v tretji pa ta grozna kislina ... k sreči se je vse skupaj umirilo.

Glede mleka se jaz ne bi sekirala - če lahko dojiš, super, da bi pa za vsako ceno, če ne gre, se mi pa zdi brezveze mučit sebe in dojenčka. Pač daš dodatek in je otrok sit, mama pa tudi spočita. Svet bo še zmeram stal. :)

Jaz bom edino poskusila brez dudice. V prvo smo jo imeli in ga je bilo potem kar težko odvaditi ... potem pa je to vlačil v vrtec in povsod, se mi zdi ful nečisto. Tadrugi je pa sploh ni imel in je blo super. Upam, da nam bo tokrat uspelo brez, ker tudi za zobe ni dobro, vidim zdaj razliko med sinovoma. Oba imata sicer brez lukenj, nima pa prvi lepo v vrsti, tamali ima pa kot bi odrezal spodaj. :)

ana88 -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 8:44:19)

No, jaz pa se dojim, tak da mleko teče v potokih. [sm=smiley36.gif] Sem pa tudi že pred prvo nosečnostjo imela take bunkice "zausenega" kolostruma na bradavicah.
Prvo sem jaz delno dojila, črpala in se dodajala AM, ker so me v P čist spsihirali kako nimam mleka. Je pa tako...črpanje ni noben pokazatelj, koliko imaš mleka. Ene ne nacrpajo niti kapljice pa imajo mleka za izvoz. Tako da pri drugi nisem niti poskušala črpati, niti kupovala AM, ampak samo pristavljala. Ker se mleko tvori po principu povpraševanje - ponudba. Sicer sem zeeeelo dolgo videla vse zvezde med dojenjem, ampak mi je pač to toliko pomenilo, da sem vztrajala. In kot že rečeno, se mala pri skoraj 15mes se vedno doji. Pač, da se, če imaš željo, potrebne informacije in podporo.
Dudo je tudi samo prva imela. Po moje jo je sprejela zato, ker je itak bila hranjenja tudi po flaski in je bila vajena tiste plastike v ustih. Tamala ni sans, da bi imela dudo, jo je ves čas ven pljuvala, ko sem jo ponudila na vsake kvatre.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 9:09:57)

Jaz mislim, da si itak vse želimo dojit. Jaz bom kupila samo eno flaško za rezervo, dude pa ne. Če bo treba se bom obrnila na svetovalko za dojenje. Se mi vseeno zdi dojenje najbolj enostavno. In upam, da mi do 11m oz. do vrtca uspe dojit. Potem bi pa prekinila.

Za dudo pa jaz nisem, seveda če bo res nuja jo bomo šli kupit. Ampak bi bila raje brez.

Moje dete je po vsakem hranjenju vedno bolj aktivno. Zdej se brce res že lepo čutijo, niso več nežne[sm=smiley36.gif]

Drugače me pa zanima koliko kaj ve pojeste. Povsod piše, da naj bi povečal vnos hrane v drugem tromesečju, samo meni ne uspeva. Jaz jem enako kot prej oz. mogoče imam celo kakšen obrok manj. Mi ne paše kar naprej nekaj jest. In tako lahko mine tudi 6-8h ko nekaj pojem.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 9:14:22)

Se čisto strinjam. OK, saj nekatere mogoče res nimajo, nič ne rečem, zato je na srečo dodatek, je pa tako, kot si napisala, ponudba - povpraševanje. Jaz nisem črpala mleka, niti nisem imela črpalke, tako da ne vem, koliko mleka je bilo, očitno pa dovolj, da nista nikoli potrebovala dodatka. Boli pa dojenje ... uh, mene je sploh pri taprvem, tadrugi je samo 2 leti od prvega, torej kakšno leto vmes nisem dojila in so zgleda bile bradavičke utrjene ... zdaj sem pa verjetno zopet na začetku. Bo že ... :)

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 9:21:11)

Jaz jem, ko mi kruli po želodcu [sm=smiley36.gif]. Po mojem telo samo pove, da rabi in če bi ti potrebovala, bi tudi jedla več. Jaz po pravici 6-8 ur ne bi zdržala, bi mi želodec kislina razžrla ... jem pa manjše obroke večkrat na dan. Kosilo jem normalno, drugače pa kakšne ribe iz konzerve (zelenjavne mi zelo sedejo, pa jih sicer sploh ne jem), pa pomaranče in sultatine so zdaj redno, poleg domačih jabolk, zalušta se mi tudi kaj sladkega, navadni jogurti so mi dobri, pa surovo korenje lahko kar naprej jem ... Mi pa ne sede hitra hrana, ala burek, kebab, hamburger ali pica ...
Se vidi da nosim deklico, pri fantih mi je vso nosečnost šlo samo meso po glavi.

Enadvatri -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 9:21:38)

Dojenje... bomo videli kako bo-zelja in nacrt je, kaksna bo pa realnost bomo pa se videli.
Prehrana... jst zelo veliko delam in pogosto cez dan ne jem kuhane hrane, se pa potrudim, da jo vsaj 1x dnevno. Sicer pa imam pri sebi vedno kaksno sadje, ali solatko, orescke, zitarice... tako da se cez dan ne basem potem s cukrom, ker drugega ne bi imela, pa se pase mi ne vec tok sladko ze od zacetka nosecnosti.
Je pa tudi najino dete precej zivahno;)

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 9:23:36)

Pomoje je tudi v tem težava, da ti noben ne pove realno kako zgleda dojenje na začetku. Torej da boli, da ni ravno prijetna zadeva dokler se bradavice ne utrdijo. Ne vem, ampak meni je fajn da vem na kaj naj bom pripravljena. Mi je kasneje lažje, ker vem da je bilo pri ostalih podobno. Ne pa pripovedovanje nekih pravljic kako vsi novorojenčki samo spijo in kako je dojenje čisto na izi. Tako, da jaz bom vesela vaših nasvetov.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 9:25:58)

IZVIRNO SPOROČILO: diamantina

Jaz jem, ko mi kruli po želodcu [sm=smiley36.gif]. Po mojem telo samo pove, da rabi in če bi ti potrebovala, bi tudi jedla več. Jaz po pravici 6-8 ur ne bi zdržala, bi mi želodec kislina razžrla ... jem pa manjše obroke večkrat na dan. Kosilo jem normalno, drugače pa kakšne ribe iz konzerve (zelenjavne mi zelo sedejo, pa jih sicer sploh ne jem), pa pomaranče in sultatine so zdaj redno, poleg domačih jabolk, zalušta se mi tudi kaj sladkega, navadni jogurti so mi dobri, pa surovo korenje lahko kar naprej jem ... Mi pa ne sede hitra hrana, ala burek, kebab, hamburger ali pica ...
Se vidi da nosim deklico, pri fantih mi je vso nosečnost šlo samo meso po glavi.

Zanimivo. Meni so na NS napovedali punčko. In meso mi sploh ne paše. Ga zdej že ene dva tedna nisem jedla in ga sploh ne pogrešam[sm=smiley36.gif]

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 10:55:01)

Tole z dojenjem je kar groza. Moj se sploh ni hotel ukvarjati z bradavico. V porodnisnici ni bil nikoli priklopljen vec kot pol sekunde, pa samo se bolj je jokal. Doma jih pa sploh ni smel videt, ker se je jok takoj spremenil v kricanje. Jaz pravim, da ni bil sesalec, tudi duda ga je motila in sva mu po enem tednu nehala jo dajati. Patronazna je rekla, da mu duda lahko pomaga vzbuditi sesalni refleks, ampak ga pac ni imel. Pa dejstvo, da imam premajhne bradavice je problem pri teh lenusckih, ki se morajo kar namatrat, da jo dajo v usta in potem se sesajo.
Za drugega bom imela doma pripravljeno flasko in aptamil, pa bomo videli, ce ga/jo bo domace mleko bolj mikalo.

Se mi je pa zjutraj prvic zgodilo, da mi je otrdel trebuh. Samo na desni strani se mi je naredila izbolklina, trda na dotik. Je tudi moj cutil. Sem se na pol spala, ker se je ravno budilka zacela oglasati, tako bi tezko rekla, da je bilo od napora. Spomnilo me je pa na prvo N, ko sem ze cutila gibe proti koncu in se je mali vcasih premaknil izrazito na eno stran. Se je kateri to ze zgodilo tako zgodaj?

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 11:30:27)

Zgleda punčke rabijo več sladkorja [sm=smiley36.gif] Našadva fanta sta drugače taka polna dečkota, pe ne debela, imata bolj športno postavo, ker so samo mišice in nič spehca, zaenkrat. Ampak meso je pri nas vsak dan na jedilniku, če ga ni, se jim (vključno z možem) to sploh ne zdi kosilo. [sm=smiley36.gif]

To z bradavicami mi je zelo znano ... jaz sem imela preden sem prvič rodila, levo bradavičko malo bolj vdrto, kot desno. K sreči je naš prvi korenjak rad jedel in močno sesal, tako da mi jo je ven potegnil in od takrat jo imam izbočeno. Drugi otrok ni imel potem težav pri tem. [sm=smiley36.gif] Sem pa oba takoj po porodu pristavila, pravzraprav sta bila skoz z menoj oz. pri zizi, edino stehtali so ju in oblekli.

ana88 -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 13:03:41)

Jaz pa sem prve tedne/mesece samo jedla in jedla. Moj je rekel, da me se ni videl toliko jesti, pa je to že moja 3. nosečnost. Saj sem se tudi zredila za 6kg, prvič in drugič pa v tem času mogoče za kakšno kilo, dve. Se mi je pa apetit ustavil, ko so se nehale slabosti, tako da zdaj pojem približno toliko, kot pred nosečnostjo, kar pa je malo.
Tisto zatrdlino, (jaz pravim, da se bebi naguzi) [sm=smiley36.gif] sem pa tudi do zdaj enkrat čutila, Mislim da prejšnji teden, ko sem bila v 18. tednu.
Kje pa kaj cutite premike? Moj [sm=duda.gif] je ves čas na levi strani in precej nizko se mi zdi.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 13:31:31)

Jaz sem tudi par dni nazaj začutila to zatrdlino pri mehurju[sm=zmeden.gif]. Po mojem je to bila glavica, ker se mi je zdelo tako okroglo.

RH82 -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 14:37:32)

Meni je nenavadno, ker sem imela pred 1 tednim NS in je bil bejbi se znotraj medenice, danes pa je bila zatrdlina nad medenico. Pa tudi 14. teden se mi zdi precej zgodaj za gibe. Pvega sem zacutila sele okrog 22. tedna ravno pred morfologijo.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 17:04:51)

Jaz bom poizkušala dojiti, če se bo le dalo. Ampak se pa nagibam k temu, da bi ga delno hranila tudi po steklenički (če bo možnost, da si izčrpam mleko). Kajti mi je že veliko prijateljic omenilo, da jim je včasih prav prišlo, da so jih lahko nahranile po steklenički in niso vedno zahtevali joške. :) Po eni strani bi pa tudi očka rada vključila v hranjenje, tako kot se me povežemo takrat z dojenčki se tudi oni.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 20:42:59)

Meni črpanje, shranjevanje, pogrevanje, mazanj stekleničke in umivanje črpalke, stekleničke in vsega ne zveni tako simpl kot samo nastaviti joško, ki je niti prat ni treba po vsakem dojenju. [sm=smiley36.gif]

Da atek ne bi bil udeležen hranjenja, pa ne skrbite, še velikokrat bo sendvič pripravil, pa hrenovke skuhal [sm=smiley36.gif].

Boste videle, sploh tiste, ki ste prvič, kako otroci hitro rastejo, to dojenje poteka itak samo dobrih 5 mesecev, potem lahko že en obrok zamenja gosta hrana, pri 6 mesecih sta lahko že dva obroka, do enega leta boste dojile samo še mogoče zjutraj oz. zvečer, pa ponoči, če bo otrok potreboval, vmes ga bo lahko nahranil kdorkoli.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 22:13:52)

Mene brca predvsem desno spodaj. Včasih tudi kje višje. Skratka menja položaje.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (6.10.2016 22:57:52)

Jaz imam zatrdlino skoraj ves čas na desni strani. Trebuh sploh ni enakomeren[sm=smiley36.gif]

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (7.10.2016 8:15:24)

Jaz samo upam, da se bo naša deklica do konca N spravila v pravi položaj. Zdaj ima zgleda še preveč prostora, ker tudi jaz gibe čutim povsod, včeraj sem "zatrdlino" občutila levo, tako da je imela glavo očitno tam.

Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>