diamantina -> RE: Marčevke 2017 (9.10.2016 12:36:20)
|
Hm ... v bistvu ne vidiš nič kaj od te sluzi in vse krvi, ker je vse nekak pod tabo oz. za trebuhom, kamor ne gledaš, niti ne moreš. Meni je edino ostal v spominu vonj novorojenčka, ki ti ga takoj položijo na prsni koš in "diši" po drobovini, tkivu, pravzaprav ni ogabno, ni pa tudi nek lep vonj ... ampak jaz sem obema sinovoma dala lupčka takoj, tako da ni zdaj nekaj tako zelo ogabnega. Ko si fertik (gre posteljica ven in te zašijejo), te tako ali tako preoblečejo in si čista, med tem tudi otroka popedenajo in ti ga prinesejo umitega, oblečenega in brez vonja. Jaz bi rekla, da je večji problem, če ima partner slab želodec, ker on pa lahko res vse vidi, čeprav pri šivanju običajno ni prisoten, ker je takrat pri otroku skupaj z babico. Potem čiščo pa seveda spremljaš, ker jo tudi moraš, in je pač malo več krvi, sploh tisti prvi, pa mogoče še drugi dan je kar precej, tako kot zelo močna menstruacija, ampak to ne traja tako zelo dolgo. Ko greš domov, je skoraj kot normalna M. Če imaš slab želodec, ti bo mogoče malo bolj fuj tudi prvo dojenčkovo blato, ki je tam kakšen dan ali dva čisto črno-zeleno in ima en tak poseben vonj, ki ni podoben vonju potem. Tudi urin zna pri prvem lulanju ali dveh bit taki rdečkasto-oranžen ... je malo posebno vse skupaj, ampak brez skrbi, vse to bo normalno in boš lepo sprejela, ker bo otrok tvoj in pri lastnem otroku čisto drugače gledaš na vse te stvari.
|
|
|
|