RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Flamka -> RE: Marčevke 2017 (30.9.2016 10:34:45)

Evo pa se vam se jaz pridruzim. Sicer sem skupino iskala na fejsbuku sam vidim da je zelo aktivna tukaj, kar me zelo veseli.
Jaz imam rok 16.3.2017, in bo najin prvi otrok, tako da sem se vsa zelena.
Zdaj se trebusek pocasi veca tako, da je malo bolj ocitno,da se nisem samo zredila.[sm=smiley36.gif] slabost je le se ob lakoti.
V zacetku tedn sem pa tudi zacutila dete. Juhuhuhu :)

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (30.9.2016 12:12:05)

Dobrodošle... skupina na fb je pa skrita in bo najbolje, da pišeš eni od administratork. Naj mi tukaj katera pomaga... jaz sem že pozabila njihove nicke. [sm=smiley36.gif]
Danes sem imela ponovno pregled pri ginekologinji, vendar žal danes nismo delale uz. [sm=smiley19.gif] Tako, da bom morala počakati do morfologije, da vidim malo bebico (mi je pa določila datum 28.10). Jojj dolg bo tale mesec in upam, da končno vidimo spol. [sm=jezicek.gif]Smo pa poslušali srček, ki lepo enakomerno bije. [sm=smiley27.gif] Čeprav to poslušam tudi doma... je pa rekla, da lepo raste saj mi je pregledovala trebuh in pravi, da se lepo čuti izdolbina. Meni se pa zdi samo, da sem zelo napihnjena povsod. [sm=smiley36.gif]

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (30.9.2016 15:26:42)

končno malo miru v službi ... uh, je bil naporen ta mesec ...

Meni se že kar fejst pozna ... se vidi, da je to 3. nosečnost. Me je pa začela zdelovati hrbtenica, tako da že kar težko delam ... na srečo imam zelo obzirnega šefa [sm=smiley36.gif].

Brcike so tudi že, zelo lep občutek.

Pregled sem imela v ponedeljek in mi je delala UZ, pa sva pogledali tudi spol in kaže, da bomo po dveh fantkih dobili deklico [sm=smiley1.gif]. Vsi smo zelo veseli. [sm=smiley1.gif]

Jaz na FB definitivno ne bom, ker se mi zdi čisto premalo zasebnosti. Pa naj bo skrita skupina ... jaz teh žensk ne poznam in tudi one mene ne. Sem vesela, da nas bo kar nekaj ostalo tukaj.

Zdaj pa šibam narest za jest mojima falotoma.

Zooey -> RE: Marčevke 2017 (30.9.2016 19:59:53)

Ojla punce, se se jaz malo javim. Po dveh mesecih sem v tem tednu koncno nehala bruhat, tudi slabosti pocasi minevajo. Me je pa kar zdelalo, sem cisto brez kondicije, tako da se zdaj pocasi sestavljam skupaj. Upam na najboljse, najbolj pogresam telovadbo in miganje na splosno ter nek normalen apetit.
Trebuscek se mi se skoraj nic ne pozna, brez tezav oblecem se vse svoje hlace :) imam pa res PDP sele konec marca. Kaksni so kaj vasi trebuscki? Tiste bolj na zacetku marca sigurno ze opazite vecjo razliko?

Sofie, si slucajno se kje drugje nasla kaksne lepse nosecniske hlace za v sluzbo?

Dobrodosle tudi vse, ki ste na novo :)

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (30.9.2016 22:49:20)

Zooey nisem še uspela it pogledat. Jaz imam rok prve dni marca, ampak normalno oblečem še vsa stara oblačila. Danes sem noseča točno 18t. Bom pa šla pomoje v roku dveh tednov pogledat, ker jih bom najbrž potem že rabila. Edino glede jakne ne vem, upam da svojo uspem še zapet. Pa svoje športne jakne tut več dolgo ne bom mogla nosit. Samo brez pa tudi ne morem bit.

Vesela za vse, ki že čutite otročka. Meni se občasno dozdeva da začutim nežen premik, samo pomoje si domišljam[sm=smiley36.gif]

diamantina čestitke za punčko. Jaz imam UZ čez slaba dva tedna in upam še enkrat potrdijo spol. Moj se je že čisto navadil na misel, da naj bi bila punčka.

Dobrodošle vse nove[sm=bravo.gif]

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (1.10.2016 6:54:10)

Zoey, joj tole z bruhanjem pa res ni fajn ... če že samo en dan človek bruha, je potem naslednji dan čisto zanič, da pa dva meseca takole ... samo da je zdaj mimo in da bo apetit prišel nazaj.
Jaz moram kar trkat, ker mi v vseh 3 nosečnostih ni bilo kaj dosti slabo ... edino me pa v vseh kislina muči, tudi zdaj. Fanta sta se rodila prava čupavca, upam, da bo tudi ta deklica bujnih laskov. [sm=smiley36.gif]
Kar se apetita tiče, imam jaz kar velikega, ampak nisem se kaj prida zredila, samo 1,5 kg. Na srečo ... sem se pa v trebuh in precej v prsi, tako da sem morala kupiti C košarico. [sm=smiley36.gif] Sem pa že kar kakšnih 14 dni v nosečniških hlačah ... mi je veliko bolj udobno. Imam pa še kar precej od prejšnjih nosečnosti ... edino ene kavbojke si bom šla kupit, ker sem jih "posodila" eni sošolki, ki mi jih ni vrnila. Jakne in plašče bom jaz imela kar te, ki jih imam zdaj, pač odklenjene ... saj bundo za tahudo zimo imam bolj ohlapno in mislim, da bo kar ok.

Šola za starše
- jaz ne bom tokrat hodila, sem dvakrat, zdaj pa mislim, da že kar obvladava z možem. [sm=jezicek.gif]

Spalna vrečka - hm ... jaz pa nimam nekih fajn izkušenj z njo. Taprvi dečko je bil nekaj časa v njej, pa smo potem opustili ... je blo lažje samo odejo potegnit proč in ga vzet k sebi ... ne vem, vsak po svojem, nam ni bila všeč. Se mi pa zdi, da se mali dojenčki ne odkrivajo tako zelo, bolj je to potem, ko se že dodobra znajo obračati. No, s 5. oz. 6. leti pa se znajo že tudi podzavestno med spanjem pokrit. Tako da vse mine. [sm=smiley36.gif]

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (1.10.2016 6:58:16)

Sofi, tudi jaz sem danes polnih 18. tednov. Tako da imava očitno enak PDP, 4. 3.?
Je pa marec najlepši čas, boste videle, ker je cela pomlad, vse poletje in vsa topla jesen pred nami, bomo lahko veliko zunaj, pa ne bo nam treba D3 kapljic toliko dajat ... bo kar fajn. Jaz imam prvega februarčka in je super letni čas to. Tadrugi je novemberček pa ni blo tak fajn, čeprav je dečko pravi sonček, mali škorpijonček. [sm=smiley36.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (1.10.2016 7:52:47)

Jaz imam 3.3. PDP. A to zdaj velja al na morfologiji še kaj spremenijo? Marec bo itak zakon. Samo naj ne dežuje, pa se bo dalo hitro vozičkat. Komaj čakam[sm=smiley1.gif]

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (1.10.2016 8:00:42)

Ne, PDP je tisti, ki ti ga je napisala ob prvem pregledu v materinsko. Potem je zarodek že tako velik in so že odstopanja v velikosti bolj očitna (pač eni so po genih manjši, drugi večji), da natančnega PDP-ja ni več mogoče določiti.

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (1.10.2016 11:36:47)

Tudi jaz bom ostala samo na forumu in sem vesela, da se debata razvija :)

Hjooj grejo hitro tedni! Kmalu bomo že na polovici! Sama sem včeraj začela 18. teden... Trebušček se mi (v jutranjem stanju, ali stanju, ko ga povlečem notr) pozna mogoče že čisto malo. Ampak pri meni je problem da sem že skoraj cel čas fuul napihnjena in recimo najmanj tam od kosila naprej imam trebuh kot v 5. mesecu :D Pa pijem Donat, praktično ne jem belega kruha itd... pa vseeno :/ Sem pa danes zjutraj prvič, ko sem ležala na hrbtu, opazila izboklino izključno na desni strani trebuha :) .... sem prvič imela občutek da je v meni dejansko eno mini bitje, ki bo vedno bolj raslo in se premikalo :)

So se mi pa v prejšnjem tednu prvič začele bolečine ponoči, in sicer okoli zadnjice in bokov, ko se sredi noči obrnem in zamenjam položaj, me tako boli vse da me kar predrami :/ Ima še katera že takšne izkušnje? Sem brala da je to normalno, ampak ponavadi se pojavi kasneje... No ja, smo si res zelo različne z različnimi izkušnjami. Magnezij sicer pijem vsak dan, mogoče dobim premalo kalcija?

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (1.10.2016 11:43:09)

Aja, a katera že uporablja to materinsko blazino za spanje? Razmišljam če bi mi mogoče to pomagalo...

Pa dobrodošle vse nove na forumu :) Zdej smo ravno v obdobju ko naj bi vse te začetniške težave že (počasi) izginile in imamo več energije itd, tko da mormo uživat zdele ;)

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (1.10.2016 12:17:32)

Jaz imam tako plišasto igračko, v bistvu tako lunico, ki je kar velika in jo uporabljam med spanjem, da se malo podložim. Jaz imam bolečine levo od trtice, kjer se že kolk začne, ampak sem bila kot otrok poškodovana, tako da imam že "znane" težave med nosečnostjo.

Naša frajla pa kar telovadi noter ... se mi zdi, da se obrača na vse strani, včasih se mi zdi, da ima glavo dol, včasih čutim, da mi z njo v želodec pritiska ... kaj pa vem, upam, da bo do poroda tako, kot mora ležat ... z glavo dol. Prvi sin se mi je v 38. tednu obrnil na rit ... katastrofa, ampak si je tik pred porodom premislil in se obrnil nazaj na glavo. Tamali pa je bil od morfologije na glavi, tudi rodila sem skoraj v avtu ...

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (2.10.2016 8:52:00)

Jaz pa čutim samo nežne brce. Pa še to bolj zvečer, ko se umirim.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (2.10.2016 9:38:17)

Uh, brez skrbi sofie, brcike bodo vsak dan močnejše, na koncu jih boš prav sita, ker te bo npr. v trgovini iznenada tako pritisnilo na wc, ker bo otrok z glavo pritiskal na mehur ... ali pa ko lahko kar naenkrat bruhaš, ker ti tišči v želodec, ali pa ko te tišči pod rebra in komaj še dihaš ...

Jaz se sicer teh zadnjih mesecev ne veselim najbolj, ker sem imela pri obeh povišan pritisk, ne sicer toliko, da bi šlo za kaj bolezenskega, ampak imam sicer zelo nizkega, tam 100/60 in mi je bilo 140/95 kar precej več. Malo me je tudi strah tega OGTT, ki me (verjetno vse nas) čaka po morfologiji ... tista tekočina res ni bohvekaj dobra, pa tudi čakanje v lab. tri ure in pikanje vsako uro ni fajn.

Koliko ste imele namerjen sladkor zdaj prvič? Jaz sem imel 4,4.

Ribica ** -> RE: Marčevke 2017 (2.10.2016 9:49:27)

Za OGTT si vzemite pol stisnjene limone s seboj in zlijte to v tisto cukrasto vodo. V LJ to vsem po telefonu že naročijo, pa potem niti ni tako grozno za spit. Še sploh, ker moraš biti tešč in vsaj jaz sem bila že lačna, edino količinsko mi je bil problem toliko naenkrat spit (4 dcl, se mi zdi).

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (2.10.2016 11:30:33)

Ne vem, zakaj jim podatek, da imaš do 5 na tešče ne zadostuje. Pa namesto te tekočine bi si že lahko umislili kakšne glukozne bonbone. Pri nas v zdr-ju ne dovolijo limone ... sem že dvakrat skušala tako čez prit, pa sem do sedaj še zmeraj pila to ogabo ... [sm=smiley11.gif]

Ribica ** -> RE: Marčevke 2017 (2.10.2016 11:46:21)

Ja svašta .. a se nič stran ne obrnejo, da bi lahko not zlila? [sm=smiley36.gif] Jaz sem imela na tešče 3,8 oz. nekaj takega, pa sem vseeno mogla it in imela na testu prvo merjenje 3,7, kar je na spodnji meji. Menda v leonišču vse pošljejo, samo da so mene šele pri 27t, ostale oktobrke so pa to dale skoz en pregled prej.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (2.10.2016 12:08:39)

Ja, pri nas tudi vse dajo na ta pregled. Groza ... ma saj bo.

ana88 -> RE: Marčevke 2017 (2.10.2016 15:16:33)

Moja G pa ne pošilja na ta cukr test kar tako. Jaz se nisem bila, čeprav ima moj oče sladkorno, ki jo uravnava s prehrano. Glede na izkušnje, ki jih berem, sem prav vesela, da ne dela panike po nepotrebnem.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (3.10.2016 7:04:39)

ana, bodi srečna ... pregled je zelo smotan ... ampak preživi se.

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (3.10.2016 7:50:55)

Jaz sem imela že v 8t na tešče 4.9, kar se mi zdi absurdno, ker nikoli nisem imela težav se sladkorjem, oziroma se imela full nizkega.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (3.10.2016 9:05:35)

Danes pa imam po dolgem času prosti dan ... paše ful. V bistvu ga imava s šefom oba, ampak vseeno neke papirološke obveznosti ... za tavečja moram kupit neke stvari za jesen, škornje pa to, vse sta uničila od pomladi ... se pozna, da smo na deželi in sta res ogromno zunaj, tudi v blatu ...

Akajni, v nosečnosti se bojda vrednosti spremenijo ... jaz sem bila na službenem pregledu v maju, pa sem imela hemoglobin 142, sladkor pa 3,7, avgusta pri prvem merjenju v nosečnosti pa hemoglobin 134 in sladkor 4,4 ... se spremeni, nimaš kaj. Hudič je to, ko mi sladko ful paše ... ampak se trudim spečt sladice doma, da sladkor malo prilagodim, sem in tja pa se moram s kakšnim kosom čokolade pregrešit. Apetit se mi je čisto spremenil ...

Po nosečnosti bom spet na mireni, se mi zdi, da se ful kri izboljša, ker ni vsakomesečnih krvavitev, tudi pms-ja ni, kar je super. Neko zaščito bom itak morala imet vsaj še 15 let ...

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (3.10.2016 18:02:10)

Jaz pa sploh ne vem koliko sem imela sladkorja prejšnjič. Me pa danes dete že cel dan brca[sm=smiley36.gif]

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (5.10.2016 6:46:30)

Iii, sofie, najlepši občutek, kajne? [sm=smiley1.gif] Za sladkor bi ti moralo pisati v materinski knjižici, meni je napisala not.

A že kateri kaj mleko teče iz prsi? Meni se zgleda že nabira ... sem imela obakrat krizo v porodnišnici, ker sem dobila po porodu tako veliko mleka, da mi je kar teklo. Kakor hitro je zajokal dojenček (pa ne nujno moj), se mi je sprožil refleks ... Bom se pa tudi tokrat potrudila dojiti do konca oz. do 1. leta. Oba sina sem dojila do 13. meseca, ko sta se sama odstavila. Flaške nikoli nismo imeli, tudi za pit sem dajala po žlički ali kar iz kozarca.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (5.10.2016 8:22:16)

Ja....ful je lepo. Zdej že čez cel dan lepo čutim gibe. Sploh ko pojem kaj sladkega...bo po meni[sm=smiley36.gif] Hm...za sladkor sem pa našla neko vrednost 3,3. Najbrž je ok.

Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>