RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (13.9.2016 14:26:27)

Super. Samo še spodaj zbriši svoj komentar[sm=smiley36.gif]

ADA29 -> RE: Marčevke 2017 (13.9.2016 16:40:26)

(PDP; nick; kraj; starost; št. [sm=nosecka.gif](nosečnosti); št. [sm=duda.gif](otrok, ki jih že imamo); spol [sm=duda.gif])

3.3.2017
Sofie; Lj.; 29; 2.[sm=nosecka.gif];0 [sm=duda.gif];[sm=rozacrtici.gif]
ADA29; 29; 1.[sm=nosecka.gif];0 [sm=duda.gif];[sm=rozacrtici.gif]/[sm=modricrtici.gif]

4.3.2017
Akajni; Lj.; 31; 1.[sm=nosecka.gif];0 [sm=duda.gif];[sm=rozacrtici.gif]/[sm=modricrtici.gif]

10.3.2017
Sparkles7; 28; 2.[sm=nosecka.gif];0 [sm=duda.gif];[sm=rozacrtici.gif]/[sm=modricrtici.gif]

11.3.2017
Luminnel; 25; 1.[sm=nosecka.gif];0 [sm=duda.gif];[sm=rozacrtici.gif]/[sm=modricrtici.gif]

19.3.2017
Bibabuba12; 27;1 [sm=duda.gif]; spol ?

20.3.2017
kaja.kaja; Mb.; 29; 2.[sm=nosecka.gif];1 [sm=duda.gif];[sm=rozacrtici.gif]

27.3.2017
S.A.; Kk.; 27; 1.[sm=nosecka.gif];0 [sm=duda.gif];[sm=rozacrtici.gif]/[sm=modricrtici.gif] ?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (13.9.2016 22:04:09)

No zdaj ko imamo seznamček je pa vse zamrlo[sm=smiley1.gif]

Jaz sem bila včeraj v BC, si ogledala voziček ter lupinico in Isofix. Tako da sedaj imam to zbrano, naročit moram pa v novembru. Je dobavni rok za voziček skoraj 3 mesece.

Drugače pa pri meni nič posebnega. Zdej se mi zjutri občasno mala bunkica naredi[sm=smiley1.gif] Ampak potem zgine.

Ste si že začele mazat trebuh? Jaz si ga bom kar z losjonom.

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (13.9.2016 22:52:02)

Jaz si trebuh mažem vsak dan z masažnimi oljem, ko poslušam srček preko AS, ampak proti strijam dvomim, da bo kaj pomagalo. Jaz vozička se nisem izbrala, mi jih je pa ene par vsec.
A katero mogoče srbijo prsi oz. bradavice? Ker mene fuul! Pa se to ne vem, kak modrc naj bi imela in ce bi ga doma sploh mogla imet?

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (14.9.2016 8:55:30)

Jaz sem si tudi naročila AS včeraj... drugače si pa že od začetka mažem trebuh z olji. Seveda ne bo preprečilo strij, če smo k temu nagnjene jih pa sigurno malenkost oblaži in je koža bolj elastična in ni izsušena.
Drugače se pa trenutno počutim čisto nenosečo... ko sem imela nuhalno sem bila še vsa vzhičena. Sedaj pa nimam nobenih znakov razen večjega trebuha in me je kar malo skrbelo. Zato pa sem si naročila AS, čeprav nisem imela namena. Seveda bo pa lepo poslušat srček. Aja edino spim zelo slabo... se mi zdi, da sem včasih zjutraj bolj zmatrana, kot pa zvečer ko grem spat.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (14.9.2016 8:59:27)

Jaz se že ves čas počutim nenosečo. In mi je ravno zato AS ful fajn. Pa men je to itak tolk lep zvok. Zdej se sliši tut kako se bejbi premika, dela prevale.

Meni tedni kar letijo. Sploh ne dojamem da bom čez 2 dni že v 17. tednu. Noro. Še malo pa bom na polovički.

ursap -> RE: Marčevke 2017 (14.9.2016 20:51:42)

Lahko prosim dodate še mene. Kraj je LJ, doma imam že 2 punci, to je 3. nosečnost, spola pa še ne vemo.

ursap -> RE: Marčevke 2017 (14.9.2016 20:52:08)

Lahko prosim dodate še mene. Kraj je LJ, doma imam že 2 punci, to je 3. nosečnost, spola pa še ne vemo.

ursap -> RE: Marčevke 2017 (14.9.2016 20:52:11)

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (14.9.2016 22:47:37)

Katera pa dodaja na fb? Bi se pridružila če še sprejemate?

Bibabuba12 -> RE: Marčevke 2017 (15.9.2016 7:33:30)

Js dodajam na fb, tako da meni prosim poslji ali link do svojega profila ali pa svoj email. [sm=smiley36.gif]

S.A. -> RE: Marčevke 2017 (15.9.2016 10:24:02)

Jaz sem že tako nagnjena k strijam, jih imam ze od prevelike teže v preteklosti in tudi ne samo okoli pasu, ampak se sploh ne obremenjujem s tem. Trebuh oz. celo telo si mažem z maslom za telo in to kar na mokro kožo. Slišala sem tudi, da je surovo olivno olje odlično, sestri pa sem za mazanje kupila bio oil, bogat z E pa pravi da je top. Kupila sem ga sicer u angliji, ko sem še delala gor, pri nas pa ne vem če je na voljo, nisem niti raziskovala.
Voziček sem dobila že na samem začetku in čedalje več stvari dobivam, kupila pa nisem še nič. Čakam, da bo vse to kar dobim na enem kupu, da vidim potem kaj mi manjka, nato pa lahko 'izkoristim' še ostale, ki so željni nekaj kupiti in povem kaj dejansko rabim, da ne kupujejo isto ali nekaj samo toliko, da pač je.
Tisti krči od prej ko se je maternica pripravljala so prenehali tako, da dejansko nimam nobenega občutka kaj se dogaja in čakam kdaj bom začutila prve metuljčke. In razen dejstva, da bo treba vložiti v nosečniška oblačila se sploh ne čutim da bi bila noseča.
Vceraj me je popasel neki prehlad in sem kihala kot zmaj. Si upate kaj vzet za prehlade? Ali je to individualna stvar ki jo treba preveriti pri G?

Sladkiš -> RE: Marčevke 2017 (15.9.2016 13:54:27)

Pozdravljene,

Da se spret končno malo javim. Sem neučakano čakala NS, da vidim če je vse ok. Sem ena izmed tistih, ki nimam nobenih posebnih nosečniških težav (razen utrujenosti) in potem kr malo dvomiš v nosečnost :D. NS je OK, naj bi blo vse v redu. Rezultat 1:2600. Za mojo starost kr ok. Res je blo lepo gledat po UZ. Drugače pa brez posebnosti. Čas mi mine zelo hitro. Namreč doma imam že enega 2,5l škrata, ki poskrbi, da mi ni nikoli dolgčas. V prejšnji nosečnosti sem dosti več spremljala forume po internetu in razne članke.
Glede cunjic in vozička, pa imam že vse na rezervaciji :). No, voziček imamo že od prej. Kupla sva pa baby design lupo. Morem rečt, da za tisti denar je voziček super. Pregonila sem ga po makadamu še in še in nima nobenih falerjev. Tudi košara je kr velika, tako da tamala je bla not mislm da do 7m.

Se vam pridružujem pa še na fb ;)

Lp,

Ribica ** -> RE: Marčevke 2017 (15.9.2016 15:13:26)

S.A. za prehlad lahko vzameš navaden lekadol (plus c ne) in granobil od zdravil za grlo, ostale odsvetujejo.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (15.9.2016 21:12:59)

Jaz bom opremo za dojenčka naročila po morfologiji, da mi še enkrat potrdijo spol. Oblačila bom pa dokupila pomoje šele v januarju. Bo pa treba it kaj v Ikeo pogledat. Mi je posteljica s predali zelo všeč.

Danes me že cel dan neki špika, malo pozabljam na magnezij.

kaja.kaja -> RE: Marčevke 2017 (16.9.2016 13:05:00)

Zakaj pa ne plus c?

Trebuscek jaz mazem s kremo, ki jo je zvaril moj ati:) karitejevo maslo, kakavovo maslo, jojobino olje, olivno,...in mi je super druper, pa se disi krasno :) v prvi nosecnosti pa sem uporabljala eucerinovo olje za trebuscek in nimam nobene strije, na sreco.
Bila sem tudi ze na nuhalni, izvid z dht fenomenalen..1:18.500 :) tako da brez strahu naprej.

Sparkles7 -> RE: Marčevke 2017 (17.9.2016 12:01:27)

Glede Lekadola plus c se tudi jaz spomnim, da sem enkrat brala da se ga ne priporoča, se pa ne spomnim zakaj ne :/... Sama vzamem občasno kakšen lekadol, če me zel oboli glava in imam kakšne obveznosti in ne morem čakati oz. prespati da mine... Sicer pa sem začela jemat probiotike Bio-kult, če mi bodo v temle jesenskem času pomagali preprečiti kakšen prehlad, tudi glede na to, da sem ravno začela delati na šoli...

Pri mene so se tudi ta teden občasno pojavili kakšni krči, tako da se probam sedaj vsak dan spomniti na magnezij. Ampak meni so vse te tablete ful presladke :/ Pozna katera kakšno fajn varjanto brez sladkorja?

Pa zanima me, če ima katera izkušnje z vozički znamke Bebetto? Glede na opis zgledajo kvalitetni, cena je ugodna, ampak najdem zelo malo mnenj iz prve roke... Anyone?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (17.9.2016 17:22:17)

IZVIRNO SPOROČILO: ursap

Kdaj pa imaš PDP?

petricka -> RE: Marčevke 2017 (19.9.2016 9:53:52)

Da vas malo tudi sama pozdravim.
Kako kaj nosečke?
Nekako sem imela ''pri sebi zračunan'' PDP , naj bi bil 16.3., pa baje da ga imam 6.3.2017. Ne vem kako in kaj, ampak pri prvih dveh je bilo isto. PDP 1.1. 2005 rodila sem pa 20.1.2005, pri drugem nekaj podobnega. Sedaj ne rečem nič, bomo videli kaj se bo zgodilo, ko bo čas. Je imela katera podobne izkušnje?
Kljub želji po deklici, bo najverjetneje še tretji [sm=modricrtici.gif]. Očitno moj ni sposoben [sm=smiley36.gif] Ma glavno da je dete zdravo. NS je bila tudi o.k.
Otročka že čutim in je prav neverjeten občutek (sem že malo pozabila kako je). Slabosti so za mano, edino wc je še vedno aktualen.Še ne pridem ven, morem že nazaj.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (19.9.2016 11:44:47)

Hojla.

Jaz sem super. Jaz imam PDP 3.3., pa ubistvu glede na to, da so me spremljal z UZ vem, da sem zanosila kasneje [sm=smiley1.gif] Ampak ok, če pravijo, da dete ustreza tem meram pa naj bo tako. Me zanima ali mi bodo po morfologiji kaj prestavili PDP.

Drugače pa se je tudi meni dozdevalo, da čutim, če dam roko na trebuh rahle premike. Ampak nisem 100%. Sploh glede na to, da sem šele v 17. tednu. Bom pomoje čez ene 3 tedne 100% vedla.

Mi je pa AS sedaj vedno težje uporabljat, ker mala tako miga, da jo kar lovim[sm=smiley36.gif] Lumpa je[sm=smiley36.gif]

Lp

petricka -> RE: Marčevke 2017 (19.9.2016 12:15:09)

Kar se tiče premikanja, jaz ga z roko še ne čutim. Ko se umirim-uležem- pa je hecen občutek,težko mi je opisat... kot da bi se otrok podrsal ob trebušno steno.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (19.9.2016 12:25:26)

IZVIRNO SPOROČILO: petricka

Kar se tiče premikanja, jaz ga z roko še ne čutim. Ko se umirim-uležem- pa je hecen občutek,težko mi je opisat... kot da bi se otrok podrsal ob trebušno steno.

Bolj sedaj malo bolj pozorna na to[sm=smiley1.gif]

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (19.9.2016 20:56:33)

Jaz imam PDP 4.3., pa še tudi nič ne čutim oz. ne vem, če kaj čutim, ker ne vem, kåkö to izgleda:)

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (20.9.2016 18:51:28)

Čez ene tri tedne bomo vse zvedle kako to zgleda.

Meni se pa zdi da mi je čez noč malo trebušček zrastel. Mi hlače niso več tolk ohlapne. Malo me skrbi kje bom našla kaj lepega za oblečt, ko bo čas za to. Rabim kar nekaj kosov za poslovne sestanke, potovanja.

Kje ste ve kaj kupovale nosečniška oblačila?

Zooey -> RE: Marčevke 2017 (22.9.2016 11:00:11)

Jaz sem si ene malo lepse hlace za sluzbene sestanke in poti kupila v trgovini Bambini, zraven bom nosila svoje blazerje. Na hitro sem videla, da imajo tudi na Nextu nekaj, ampak si preko neta ne upam narociti. Drugace bom pa za v sluzbo poskusala cim dlje kombinirati kar svoje oblekice in krila.

Kako ste kaj drugace? Je kateri se vedno slabo in bruha? Meni se vedno ni minilo, sem kar zalostna, ker ze tako dolgo ne morem nic pametnega jest in se rekreirat[sm=smiley13.gif]

Uzivajte v lepem vremenu[sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>