ana88
|
Mi imamo jajčko oz. prvi sedež še od prve hčerke, ki je stara 3,5 leta, tako da niti ni tako star. Zdaj je še tamala v njem, potem ga bo pa dojenček nasledil. Imamo pa Cybex Aton 2 (0-13kg) + isofix. Za tavečjo imamo pa Britax max way II (9-25kg), ki je prav tako obrnjen v obratni smeri vožnje in se tavečja še vedno komot v njem vozi. Noge pokrči, gleda pa skozi stransko IN zadnje okno. Tako da dejansko vidi še več. Sicer je primeren do cca 6 let, ampak jo bomo pri 4 letih pač prestavili v večji sedež, ker bo tamala šla v njenega. Je pa 4 leta ravno tista meja, ko bi se naj kosti že zarasle in je v primeru trka manj poškodb kot sicer, če je otrok še mlajši. Bo pa naslednje leto (oz. en čas bo še prehodno obdobje) prišel v veljavo zakon, da se mora otroke vozit v kontra smeri do vsaj 18mes. Nekaj, kar je v skandinavskih državah že samoumevno, ampak mi smo pač 100 let za leseno žlico, kaj češ. Drugače pa ja, vsi sedeži, ki so od 0kg naprej, so obrnjeni v kontra smer vožnje, in tudi nekateri, ki so od 9kg naprej (kot npr. naš Britax). Je pa isofix neprimerno varnejši, ker je pritrjen na samo karoserijo avta. Kar se pa tiče pripenjanja sedeža z isofixom IN avtomobilskim pasom, je pa treba pogledat navodila proizvajalca. Naš Cybex ima npr. izrecno napisano, da se pripenja z isofixom ALI avtomobilskim pasom in če pripneš z obema, se varnost dejansko zmanjša. Tako da je treba bit kar previden, da ne narediš več škode, kot koristi. Previjalno mizo imamo mi kar eno pisalno mizo in previjalno podlogo gor, cotke imata pa vsaka v svoji omari. Zdaj bomo pač še eno omaro dokupili, pa bo. Spita punci v veliki postelji in tudi dojenček bo, tako da kinderpeta ne bomo kupovali. Bo pa najbrž potrebna kakšna rošada, da se ne bomo gužvali. Smo pa drugače za prvo hčerko vse nakupili - tudi previjalno mizo in kinderpet, pa smo potem prodali. Kinderpet zato, ker je spala pri nama, previjalno mizo pa zato, ker je pasala v komplet.
|