Nina33
|
Oj! Najprej glede obiskov - ko/če jih imate dost, jim pokažite vrata, dobesedno. Pred leti sem morala to svojima staršema narest, moj bi isto naredil s svojimi. Z ostalimi delam še manj v "rokavicah". Vsi smo odrasli in če jim samim ne potegne, jim je treba jasno in glasno povedat, če želijo zamerit... naj kar, njihova stvar. Dojenje - Mari bo konec tedna stara že en mesec, pa nimava kakega strogega ritma - včasih visi ure in ure na meni (dobesedno, vmes poliva, se pokaka, jo previjem, spet išče (.)(.)... in tako v krogih), včasih (na srečo ponoči) potegne s spanjem par ur v kosu, čez dan večinoma spi (če/ko) po kako debelo uro v kosu, več sigurno ne, in ko se zbudi, mora nujno jest. In ne zaspi drugače skor kot med dojenjem... In en podoj traja vsaj 20 minut, vsaj. Ko mi je patronažna rekla, da naj jo na tri ure kar zbudim za nahranit, mi je šlo resno na smeh - tistih redkih prilik, ko se mala tri ure ne doji, si pa res ne dam "vzet" no . Tincy83, ne vem, kolk ti bo to "nakladanje" sploh pomagalo, a vseeno ga še malo dodam: sama sem pri drugem sinu (sta razlike slabi dve leti in pol) med dojenjem starejšega vedno k sebi povabila, se je stisnil na frej strani in sva skupaj brala knjige in tako (starejši še ni hodil v vrtec, zdaj zaradi tega in posledično virusov delamo vse drugače ) In s črpalko si sama nisem nič kaj pomagala, najbolj je (resda je bilo to pri prvem) pomagalo, da sem odmislila vse druge in delala po svoje - sin je bil v naročju, se je dojil po želji (za bradavice so une blazinice res zakon), ponoči je spal z mano/nama... in je šlo, moje počutje se je popravilo, ostalo niti ne, a se mi ni več zdelo tako grozno... Samo ne obupat, super mame ste/smo! P.S. Lastovica, če si se ti razpisala, kaj sem se poj šele jaz Res nekak ne znam na kratko (in medtem se je miška 2x podojila, vmes je polila - tako pr nas pač kupčke podiramo, po riganju je treba čez čas vseeno vsaj nekaj ven vržt, sem jo previla in preoblekla, zdej pa malo pije, malo "žveči", malo stoka in malo drema v naročju )
< Sporočilo je popravil Nina33 -- 3.1.2017 12:26:52 >