lastovica
|
Najprej vsem vesel božič...upam, da ste ga lepo preživele. Čeprav nekega božičnega vzdušja ravno ni. No, pri nas smo dojenje opustili, ker smo ugotovil, da pač mala noče sesat in smo tako prešaltali na flaško. Sedaj na obrok poje 50-60 mL. Smo sedaj kupili še ročno črplako, tako da je zadeva kar hitra. Sicer mi proti večeru ne uspe načrpati dovolj mleka, tako da takrat dodava še malo aptamila. No, včerajšnji zadnji obrok ob polnoči je bil izključno aptamil, da me je dragi pustil spat. Je namreč kar on prevzel hranjenje po flaški....pa tudi večinoma jo on previja, jaz samo zraven kaj asistiram.... Se pa kar namatra, da poje cel obrok, prvih 20 mL gre hitro, potem pa je potrebno kar vztrajat. Ugotovila pa sem, da je tega ogromno, da mati ima mleko, otrok pa noče sesati. Vendar če se pravočasno ne ugotovi, da otrok premalo poje, se ga tudi zelo hitro izgubi. Še dobro, da mi je patronažna pustila tehtnico in tako vsako jutro preverim, koliko je pridobila. Sedaj mi je vsaj ni potrebno tehtati še za vsak obrok, ker se pač ne doji... Je bilo pa kar težko sprejeti to nedojenje, samo ko sem dejansko slišala, koliko mamicam se je to zgodilo, sem se pa kar pomirila. Sedaj pač ati več sodeluje pri hranjenju... Bo pa potrebno dodajati malo čaja ali vode, ker tako ne prejme tekočine za ožejat, ker je vse skupaj zmešano... U glavnem, za drugega otroka bom že vedela kako in kaj, in bom lahko že v porodnišnici pravilno ukrepala in poskrbela, da bo otrok že takoj dobil primerno količino hrane, ker do sedaj sploh nisem vedla, koliko mora sploh pojesti na obrok, tam pa tudi niso nič rekli, prav tako ne v šoli za starše. Sem se kar razpisala o mojem reševanju težav.... PS: kot sem že omenila, uporabljam pralne plenice in sem SUPER zadovoljna z njimi...
< Sporočilo je popravil lastovica -- 25.12.2016 18:57:28 >
|