|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decemberčki 2016
25.6.2016 10:08:50   
Kraljica Mama
Petra1980...
Pdp je odvisen od več dejavnikov...na nuhalni gleda po merah..pri ginekologu pa po prvem dnevu zadnje menstruacije, če si povedla točno user posted image
To,da se ti dogajajo črni scenariji je normalno,ker hormoni delajo svoje ampak ne pusti se jim in pozitivno naprej user posted image
Otroček si zasluži najboljše in dokler je na pregledih vse ok se ti ni treba nič bat user posted image

(odgovor članu Petra1980)
Neposredna povezava do sporočila: 376
27.6.2016 9:29:57   
Zabica000
Petra 1980...
Pri meni pa je ravno obratno. Ginekolog mi je na prvem pregledu ocenil pdp na 28.12., nuhalna pa na 23.12., tudi glede na ZM je rok 23.12., je pa res da M niso bile točne in sem jih imela nekje na 30-35 dni. Tudi jaz ne vem kaj drži, ampak bom pri 2. pregledu pri ginekologu to malo boj temeljito izprašala. Gre tudi pri meni za prvo nosečnost in sem tud jaz malo panična, ampak samo optimistično naprej pa bo. Drugače pa se mi bušček že pozna, glede moje nosečnosti pa veva samo midva pa moja vaditeljica na vodenih vadbah :). Včeraj sem bila na obisku pri starših in me je mama trepljala po trebuhu, da sem se zredila in naj raje mal shujšam... Kar na smeh mi je šlo, prav nič ne sumita... user posted image

(odgovor članu Kraljica Mama)
Neposredna povezava do sporočila: 377
27.6.2016 14:51:14   
Petra1980
Zabica000 in Kraljica Mama!!!!

Hvala obema, sploh tebi Kraljica Mama za pozitivne misli.
Jaz sem imela ZM lani maja, torej leto 2015. Bila sem na zelo močni terapiji za jetra ( vbrizgavala sem si injekcije, imela močna zdravila, da se je moj sistem porušil, lasje so odpadali, skoraj sem že pobrila, koža obupna itn....). Terapija je trajala skoraj 7 mesecev. In zaradi tega
nisem imela M. Tudi po terapiji je nisem imela, ampak so mi dejali da lahko vseeno zanosim, če nimam zaščite.
Torej pdp imam 23.12. po mnenju enega dr. in 27.12. po mnenju drugega. Mislim da bo tu vmes porod, 25.12.2016.
Zabica, dobra si da lahko še skrivaš. Mene so ''porajatali'' še preden sem sama zvedela pri G.
Torej bodite fajn. Lep ponedeljek vam želim.user posted image

user posted image

(odgovor članu Zabica000)
Neposredna povezava do sporočila: 378
29.6.2016 9:21:17   
lastovica
Petra1980Po taki težki izkušnji pa vrjamem, da si zelo zaskrbljena. ampak, poskušaj se čim bolj umirit, ker s tem dejansko škodiš samo sebi in otročku. Vem, da je težko, ker tudi sama imam vsake toliko časa kakšno skrb. Jaz si enostavno rečem, če mi je namenjeno, mi je, če ne pa ne - narest itak ne morem nič. user posted image

Jaz komaj čakam rezultate krvi naslednji teden - skrbi me namreč ali sem že prebolela toksoplazmo ali ne. Imam namreč spet enega malega mucka doma, plus še 4 odrasle, ki pa so večino časa zunaj. Sicer imam stika z mačkami in drugimi živalmi že od majhnega, pa tudi na vrtu se dosti potikam, tako da mislim da to sem prebolela, ampak dokler ni rezultatov.... sem pa včeraj jedla ribez direkt z grmovja, ga nisem nič prala, ker domačega pač nikoli ne perem...pa tudi na vrt grem običajno brez rokavic, ker si vedno rečem, grem samo mal pogledat, pol me pa tam en plevel zmoti, pa na drugem koncu, potem pa ves plevel z vrta ven potegnem...roke pa umazane user posted image Temu se pač reče ženska sitnost, ni kaj...user posted image

In kako ste ostale?

Sareta88 - nič nisi javila kako je bilo na NS? Je kaj narobe? Vem, da sva imeli na isti dan...

(odgovor članu Petra1980)
Neposredna povezava do sporočila: 379
29.6.2016 9:37:01   
Anibani
No pa se spet javljam po dolgem času. Vmes je bilo malo krvavega izcedka ki je na pregledu pokazal da je z malo pikico vse vredu. Kar se tiče slabosti sem ugotovila da ne zelo rada obišče ko pojem karkoli mlečnega tako da ta vrsta hrane zaennkrat odpade. Morfologijo imam 26.7 tako da upam da bo tudi takrat vse vredu. Glede imena pa imava že izbrano. Če bo punčka bo Julija če pa bo privekal en korenjak bo pa Gašper. Trebuh se mi pa kar lepo pozna vendar ne med spanjem še ne moti toliko. Moram pa že nositi nosečniske hlače če nočem da me tisci.
Vsem ki smo v skrbeh zaradi malih pikic pa samo pozitivne misli in podporo partnerja pa bo vse vredu.
Lep pozdrav

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 380
29.6.2016 9:37:12   
Sareta88

Sareta88 - nič nisi javila kako je bilo na NS? Je kaj narobe? Vem, da sva imeli na isti dan...

Hej!
Jaz sem bila pa sigurna, da sem se oglasila po NS. Res je, tudi jaz sem jo imela 21.6. in je bilo vse super. Verjetnost za DS je bila 1:3200 al tam nekje okrog. Videli smo roke, nogice, prstke, vse smo pregledali in še rekla je da nakazuje na punčko. Nam je tudi mahala in sem dobila kar 8 slikic, res lep spomin:) No sej za spol sem pa kar imela občutek, da bo punčka pa tudi moj je rekel, da si potihem želi, da bi bila prva punčka, ker je bolj za cartat. Veliki smo bili 6,63 cm in primerni za 13tednov. Po ZM naj bi bila tisti dan 12t5d, tako da je pustila PDP na 29.12.
Drugače pa še malo delam in sicer do torka 5.7., potem pa dopust do 25.8. Delam namreč v šolstvu, tako da bom kar precej prosta. Bom skoristila vsa dopust, da mi ne propade, ker grem s 1.12. na porodniško in da mi ne propade, ker je to v šolstvu malo drugače in lahko koristimo samo med počitnicami + doprinos bom koristila, ki ga imamo, tako da bo kar fajn.

Neposredna povezava do sporočila: 381
29.6.2016 9:45:12   
Sareta88
Anibani no samo da je bilo na koncu vse OK. Kdaj pa imaš PDP, da imaš že 26.7. morfologijo? Jaz ocenjujem, da jo bom imela tam nekje v avgustu, glede na to, da imam PDP proti koncu decembra.
No imena so pa prav simpatična. Midva za punčko že imava izbrano ime in če bodo napovedi iz nuhalne pravilne, nama ne bo treba skrbet še glede imena za fantka.
Glede trebuha pa je pri meni popolnoma enako, med spanjem me še ne moti, bi še kar spala na njem, ampak se bojim, da ne bi bilo kej narobe, glede oblačil pa obvezno nosečniška, je trebušček že kar lepo okrogel. Jutri štartam s 14.tednom pa sem mi zdi kar velik, glede na to da je to moja prva nosečnost.

(odgovor članu Sareta88)
Neposredna povezava do sporočila: 382
29.6.2016 10:23:06   
Kraljica Mama
Pozdravljene.
Lepo,da naši otročki tako rastejo user posted image
Mi pa smo v 16.tednu user posted image
Naslednji pregled je morfologija...ima katera ginekologinjo Sabino Ozimič?Bo katera rodila v Mariborski porodnišnici? Ste slišale za novost porod v vodi na Ptuju? user posted image

(odgovor članu Sareta88)
Neposredna povezava do sporočila: 383
29.6.2016 11:43:32   
Zabike
kraljica mama pred kratkim si pisala za dr. Pelkic in nuhalno. Jaz sem bila pri njej zdaj tretjic. Mi je vedno bila super, ti je napovedala spol? :) tudi rodila sem v Mariborski porodnisnici in sem bila zelo vesela. Vprasale so me za moje zelje glede poroda, pustile da se razvija po svoji poti, nisem zelela predetja mehurja, ker so potem mocnejsi popadki in sem se skoraj brez bolecin odpirala do 9cm, z cisto mirnim predihavanjem popadkov, kot da bi bili zacetni. Pri 9 cm so mi potem predrle in sem v 10 min po tem rodila. Presredek cel, brez sivanja, otrokeca so mi takoj dale, da sva se pocartala. Vglavnem prekrasne so babice. Same pohvale za babico Marto, Eriko in Barbaro.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 384
29.6.2016 12:49:36   
lastovica
Sareta88 potem imava zelo podoben rezultat. Pri meni je takrat kazalo 12t3dni (čeprav po mojih izračunih je bilo pa 12t4dni) - samo oni vrjetno računajo glede na velikost. Sem pa tudi jaz imela podobno verjetnost za DS 1:3375. No, DHT je rekel, da mi ni treba delat. Je pa glede na meritve sedaj moj PDP 30.12.2016. No, rekel je, da na PDP rodi itak le 5 % žensk. Bi pa želela, da se že letos rodi in ne drugo leto. Naj bo kar letošnjo model. user posted image

Jaz bom šla pa najverjetneje rodit kar v LJ (imam do PO sicer enako razdaljo), ker so tam res itak vsi strokovnjaki, če bi prišlo do kakšnih zapletov. Meni osebno ni tako pomembna porodna izkušnja, važno da se rodi zdravo. No, nekaterim pa je, se pa tudi bistveno bolj pripravljajo na celoten proces (no, mogoče bom do takrat spremenila svoje mišljenje, trenutno je pa tako user posted image ). Tako ali tako bomo v novoletnem vzdušju, tako da upam, da bodo sestre kar se da prijazne. Mi je pa razumljivo, da so tudi kakšne bolj ostre, saj njim je rojevanje dejansko nekaj vsakdanjega, nam je pa to res enkratna izkušnja.

< Sporočilo je popravil lastovica -- 29.6.2016 12:50:28 >

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 385
29.6.2016 13:21:50   
Zabike
lastovica mislim, da ne bos nasla osebe, ki ji je bolj pomembna porodna izkusnja kot zdrav otrocicek :)). Je pa sigurno pomembno, da se znas ob teh bolecinah obvladovat in predvsem sodelovat, saj dosti krat ravno to privede do zapletov tako pri otrokecu kot pri mamici.

Neposredna povezava do sporočila: 386
29.6.2016 14:03:40   
lastovica
No to imaš popolnoma prav, samo recimo sem pa že na kakšnih forumih brala, da nekatere dajo pa res tudi ogromno na samo porodno izkušnjo in jim je to res velikega pomena. Zato pa potem tudi izbirajo P glede na slišano in prebrano. Ali pa se raje odločijo za porod doma (bolj tujina, to je res), ker tam imajo lahko res "vse" pod kontrolo, ni hitenja, ni umetnih popadkov, vse naravno (dokler ni naravno prehudo in si na koncu premislijo user posted image )....hm...malo preveč gledam tudi oddaje o tem....zadnje čase se mi zdi, da jih je kar dosti po tujih tv postajah user posted image ....

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 387
29.6.2016 15:05:14   
Kraljica Mama
Zabike...ja, prvič,da sem bila na nuhalni in se mi zdi vredu ta Dr.Pelkič.Rada pomaga in je na voljo. Meni je prvo rekla,da bi naj bila punčka pol pa fantek bolj.Tebi je tudi napovedla?
Kako je z epiduralno danes v Mariborski porodnišnici? Ima katera izkušnje?
user posted image

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 388
29.6.2016 16:05:45   
Anibani
Jaz sem že v 17 tednu zato imam tudi nuhalno tako hitro. Drugače imam rok 5.12 in mislim da bo kar miklavž prinesel večno darilo. Glede poroda pa premisljujem da bi rodila v postojni čeprav imam ljubljansko porodnišnico v bližini.

Neposredna povezava do sporočila: 389
29.6.2016 16:06:55   
Anibani
Pardon monografijo. Narobe sem napisala.

(odgovor članu Anibani)
Neposredna povezava do sporočila: 390
29.6.2016 17:43:34   
Rdeca
Pozdravljene. V katerem tednu pa ste naročene na morfologijo? Datum imam šele v avgustu, ko bom že v 23. tednu. Se bom kar načakala glede na to, da sem imela do sedaj kar pogoste preglede. Brc še vedno ne čutim, kljub temu da se na ultrazvoku vidijo same akrobacije. Me pa precej moti vročina oz še bolj sopara. Lepo bodite

(odgovor članu Anibani)
Neposredna povezava do sporočila: 391
29.6.2016 20:16:37   
Zabike
lastovica meni osebno porod doma ne bi prisel na pamet, ker kaj se zgodi, ko je treba takoj izvest carski rez, vakum, da pride do kakrsnekoli komplikacije. Ogromno mi tudi pomeni, da ima porodnisnica pediatrijo in je otrokec v primeru tezav takoj oskrbljen in jaz kot mamica ob njem. Sem pa vseeno vesela, da so babice srcne in razumejo, da ceprav je to za njih miljontic je za tebe mogoce prvic in rabis kdaj spodbudo, podporo, motivacijo... Je pa zelo pomembno, da ves - Ko postane nevzdrzno, pomeni da je konec ❤️

kraljica mama meni je pri obeh fantkih takoj rekla, da je fantek :), sedaj pa je na zacetku bila brez komentarja, potem pa je prav z nasmeskom povedala, da to pa bo najbrz puncka :). Samo pri puncki ne more s taksno gotovostjo potrdit kot pri fantkih :). Joooj zdaj pa se res ze zacnejo radosti :) ❤️❤️❤️

(odgovor članu Rdeca)
Neposredna povezava do sporočila: 392
29.6.2016 21:14:30   
Zabica000
No da se tudi jaz oglasim. Nipt testi so pokazali na zelo nizka tveganja, tako da so rezultati dobri in plodek naj bi bil dobro zasidran. Izvedela sva tudi, da pricakujeva fantka in tocno to sva oba potihem upala, da bo prvi fantek. Sva presrecna. Takoj naslednji dan sem sla v baby centra po modre supergice in narocit torto, ker za vikend greva k starsem razglasit, da bodo dobili prvega vnucka. Ime imava tudi ze zbrano. Sva nekaj let nazaj tako bolj za foro zbirala imena in nama je se vedno to ime vsec, ki sva ga takrat zbrala. Sem gledala tudi pomen imena, ki me je cist navdusil, tako da to je odloceno.
Prej je ena pisala glede toksoplazmoze. Jaz sem celo zivljenje zivela z mackami, ki so bile zunanje, tudi z zemljo sem vedno brez rokavic delala in me je kar sok, ko sem izvedela, da je se nisem prebolela. Zdaj vse ful perem, ker je vedno kaksna sosedova macka na vrtu starsev, dolocenih reci z vrta pa ne jem vec, ker se mi jih ne da tako podrobno umivati...
Imam pa eno vprasanje, ali vse jemljete Elevit? Jaz jemljem se vedno samo folno, Elevit sem kupila, vendar me velikost tablet cist odbija (jih ne morem pozreti...).

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 393
29.6.2016 21:22:18   
Anonimen
Pozdravljene. Se javljam po dolgem času. Bilo je veliko dela z ta starejšo nagajivko :)
Ce se ne motim je ena spraševala o epiduralni v MB. Jo delajo, vendar samo v dopoldanskem času. Tam do 15 ure. Jaz sem ravno zaradi epiduralne v prvo šla rodit v MS, tam je na voljo cel dan.
Lp

(odgovor članu Zabica000)
  Neposredna povezava do sporočila: 394
30.6.2016 8:04:12   
lastovica
Midva nisva nič vprašala ns NS, če se kaj vidi, ker sva se odločila, da ne želiva izvedt. Si pa jaz želim deklico, moj je pa bolj za fantka. Je pa rekel, da bi po eni strani vseeno raje deklico, ker jih je lažje vzgajat.user posted image No, naj se kar pusti presenetit....

Zabica000 - tole me nisi pa nič potolažila user posted image No, potem pa mogoče le ni vse tako okuženo okoli nas, kot mislimo, da je. No, jaz še vedno kar vse jem, bom pa v torek izvedla rezultate. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 395
30.6.2016 10:17:26   
Kraljica Mama
Aha. Jaz bi imela epiduralno,ker je v prvi nosečnosti nisem imela,sem želela čimbolj naraven porod, ampak zdaj bi se pa odločila zanjo. No bomo videli kak pa kaj.še imam čas user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 396
30.6.2016 10:28:20   
Sareta88
Jaz bom rodila v Postojni, ker mi je tudi najbližje pa G imam tam. O epiduralni pa še nisem razmišljala. Verjetno bom šla na predavanje, da dobim potrdilo, bomo pa videli sproti, če bo potrebna.
Punce kako ste pa kej s pridobivanjem kilogramov?

Neposredna povezava do sporočila: 397
30.6.2016 11:03:03   
lastovica
Za enkrat mi manjka še 1 kg do prednosečniške teže, sem pa največ izgubila 4 kg, torej sem se sedaj cca 3 kg že zredila. user posted image Sicer jem enako kot prej, malo več sadja, pa trudim se več pit. Tako, da upam, da se ne bom na splošno preveč poredila. Sem pa ugotovila, da trebušček tako raste, da zjutraj sicer še normalno spravim stare kavbojke gor, potem po malci morm pa že gumb odpet. user posted image Sem ravno staršem danes naročila, da mi kupita še ene kratke hlače z elastičnim pasom, ker sta šla ravno v Lj. Ene že imam, tako da sta vzela samo še drugo barvo.

Pa ve kaj telovadite? Ste šle kaj na skupinsko telovadbo? Jaz kar sama doma zvečer mal delam vaje za roke in noge, da se ne bom preveč polenila... pa baje celulit v nosečnosti rad useka zarad nabiranja vode

(odgovor članu Sareta88)
Neposredna povezava do sporočila: 398
30.6.2016 11:11:12   
Sareta88
Ma jaz sem šla danes zjutraj na tehtnico in je pokazala skorej 3 kg več, sem pa ravno štartala 14.teden. Se mi zdi, da sem zadnje dni res veliko jedla, tako da no, mogoče bo čez par dni pokazalo manj, se mi zdi da kar niha. Jem pa precej zelenjave, solate in take zadeve, ker je itak toplo in najbolj paše. Je pa res da me je na trenutke začelo tudi sladko vleč pa se trudim da ne pretiravam, ampak ne uspe vedno :)

Jaz sem pa ravno začela s pilatesom za nosečnice, ampak delam individualno z vaditeljico. Drugače pa sprehodi s psičko pa za vikende greva kej z mojim v hribe pa zdej bo še plavanje, morje imamo na srečo blizu.

Neposredna povezava do sporočila: 399
30.6.2016 12:53:01   
Pelkaa
Evo, da se jaz malo oglasim...
Toksoplazmoze tudi jaz nisem prebolela, kljub temu, da smo kot otroci rili po peskovnikih, ki so jih mačke uporabljale za stranišče user posted image . Tako da sem bila tudi jaz izjemno presenečena nad izvidom... Tako da zdej lepo pazim, vse 100x operem, Wc od našga muca čisti partner, drugih mačk pa ne tikam.

Naslednji teden imam pregled in bom malo preverila kako je s temi vnetji. Zaenkrat se mi je umirilo, vendar imam občutek, da se mi bo stvar ponavaljala do konca nosečnosti. Drugače pa sem v redu, vsake toliko imam sicer nizek pritisk in se mi rahlo vrti, in krče imam v trebuhu, ko se vse razteza...
Ta vročina me pa izredno utruja. Se mi zdi, da sploh ne morem normalno funkcionirat. Sedaj smo pri starših postavili montažni bazen, tako da se lahko malo ohladim in spočijem mišice user posted image .

Kar se pa teže tiče pa moram potrkat, da se še dobro držim. Od prednosečniške teže sem izgubila 6 kg in sem nadoknadila zgolj 0,5-1kg, drugače ostajam na precej nizkem štartu...(mi pa diši veliko sladkega in se ne držim ravno proč user posted image )

(odgovor članu Sareta88)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?