|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBERKE 2016
15.7.2016 10:57:35   
tjasakp
da se še jaz malo javim...

tudi pri nas so brce že konkretne, ravno včeraj sem snemala trebuh kako je poskakovaluser posted image jih pa čutita tako mož kot tudi tamali, ki večkrat položi roko na trebuh in vpraša kdaj bo dojenček brcaluser posted image
drugače sem super, razen bolečin v hrbtu, ki jih čutim v službi... zdaj ko sem prišla po dveh tednih dopusta nazaj sem takoj fasala 3 dneve do 17 ure in včeraj sem šla po malici domov ker nisem mogla več ne sedet ne statuser posted image
danes je malček boljše ampak ne vem kako bo šlo naprej...bolet pa je začelo že pred dopustom, tako da nisem preveč optimistična glede izboljšanja user posted image
v skrajnem primeru bom šla na bolniško za 4 ure. ali ima katera izkušnje s tem? vem da za 1 mesec da osebni zdravnik bolniško, potem pa mora ginekolog nek listek napisat osebnemu zdravniku, ki to posreduje na neko komisijo ki odobri podaljšanje. ali to velja tudi če je bolniška le za 4 ure? in ali ta komisija dela probleme?
če pa da osebni zdravnik za en mesec je pol dovolj če greš normalno delat za en dan pa potem spet 1 mesec ali kako?
pri prvem namreč nisem imela nobenih problemov in sem bila do konca normalno v službi...
ker je res mučno, sploh se ne morem skoncentrirat, stalno vstajam in se sprehajam, še posebej po malici.. sej bolečina ni močna, je pa nadležna in stalno prisotna...

no, dokler je samo to bomo preživeliuser posted image
sej je samo še dva meseca in pol pa je že porodniška (rok imam 3.11.).. kako leti ta čas...

a imate ve že kaj pripravljeno? jaz bi počasi začela vleč stvari iz podstrešja, prat, likat, zračit, pa me je včeraj mož hitro odpravil da je še prezgodajuser posted image
pri oktoberkah pa berem da imajo že kar pripravljeno, nekatere skoraj vse...?
tako da po eni strani bi se rada čimprej lotila, ker bo zelo zabavno, pa tudi nikoli ne veš kdaj te kaj preseneti in tudi lažje zdaj vse to pripravljat, trebuh ne bo postal nič manjši pa tudi energije ne bo vedno večuser posted image
po drugi strani pa bo vse to zavzelo ogromno prostora. no, sej konec koncev bo vsega vedno več, ne manj tako da na koncu boljše čim prej da se privadimo user posted image
ekola, tu sem pametno sproti razmislila, tako moram to zdaj argumentirat možuuser posted image

malo za šalo malo zaresuser posted image

pa lep dan!!

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 976
15.7.2016 19:04:32   
vekybel
Evo da se tudi jaz malo javim.

Prve nežne brcike sem začutila v 18 tednu.
Za dojenčka imam že oblekice oprane in zlikane, nogavičke, pleničke in ostale drobnarije kot so glavniček, flaške,....
Voziček (Tutek) bova naročila ko pridemo iz dopusta to je 5. avgusta. Posteljico in banjico dobim od sestrične in to bom šla iskat oktobra. Tako da imam pol spiska že pripravljenega. user posted image

Drugače pa naše dete noče razkriti kaj skriva med nogicami, zato upam na torkov pregled, da kej zvem.

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 977
15.7.2016 19:54:19   
KrasnaJasna
No, jaz sem danes imela spet pregled.. sem malo pomirjena, ker je maternični vrat še dovolj dolg (cca 3cm) in zaprt, tako da naj to otrdevanje trebuha vsaj zaenkrat ne bi predstavljalo kakšne resnejše grožnje. Sem pa dobila še buscopan in seveda predpisan počitek...
Tut izvidi za sladkorno so ok, tk da se komot sem ter tja mal posladkam user posted image user posted image

Jaz, razen 3 pajackov nimam še nič. Lupinico, banjico in gugalnik dobim na posodo, ostalo bova kupovala najbrž od konca avgusta naprej. Zdej je na vrsti "prenova" stanovanja.user posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 978
15.7.2016 21:22:11   
..noname..
Tudi mi smo imeli danes pregled - morfologija. Vse je ok. Mali je res živahen - ja fantek bo. Nimava pa še pripravljeno. Je vse še zapakirano. Septembra greva v akcijo.

(odgovor članu KrasnaJasna)
Neposredna povezava do sporočila: 979
16.7.2016 11:44:11   
pikica 4
tjašakp
prvi mesec ti da osebni zdravnik, potem pa samo ginekologu rečeš za bolniško zaradi tvojih težav, ti da obvestilo katerega neseš osebni zdravnici ona pa posreduje naprej na komisijo, samo moraš paziti datum par dni preden ti poteče more splošni zdravnik že na komisijo poslati. Pri meni ni bilo težav na komisiji. Upam, da se ti je stanje že popravilo. Enak postopek je tudi za 4 ure. Ne vam pa koliko časa moraš delati če komisija ne odobri.

vekybel
kje pa bosta naročila, a sta ga videla v živo je v redu? Pri nas tudi ne pokaže spola, bom tudi gotovo obe barvi imela pripravljeni, ampak je lažje zaradi prostora v omari če bi vedla kaj imamo. Upam, da vam v torek pokaže.

KrasnaJasna
pri meni je enako, počivanje, ampak bom že, še malo, tako da se že veselim dolgih sprehodov novembra, no bomo videli kakšno bo vreme. Pri nas nas tudi čaka še manjša prenova, ampak mož kar odlaša, pravi, da bo do novembra urgentno vse narejeno tako, da se ne obremenjujem, mu zaupam. Na koliko tednov te pa g naroča pri takih težavah?

..noname..
čestitam, superuser posted image , pri nas tudi zapakirano, ampak počasi bo potrebno malo prebrati.

Sama imam že kar velik trebuh. Spim zaenkrat še dobro, a vas kaj muči nespečnost. Vreme mi je všeč, prijetno hladno. Mali miga na čez celi dan po malo.

Želim vam prijeten vikend.

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 980
17.7.2016 11:08:39   
vekybel
pikica4
glede vozička ga imajo v trgovini raztavljenega in je vredu za ta denar res. Sem pa razmišljala in verjetno bomo kupili rabljenega od Peg Perego Skate, če najdem da je res lepo ohranjen. So zelo ugodni in lepi vozički. Če ima katera izkušnje z tem vozičkom naj kej napiše. Ker za 150 do 200€ dobiš 3/1 pa še torbo in senčnik ponekod.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 981
17.7.2016 18:53:48   
KrasnaJasna
pikica4: prejšnjič sem imela pregled po 3 tednih, naslednjega pa imam šele čez 5 tednov, ker ima zelo gužvo. Sem pa s sestro oz. babico ki je pri G tako ali tako na vezi in jo obveščam o vsaki spremembi. Kako pogosto pa tebe naroča?

Jaz spim bolj tako-tako... enostavno nisem vajena spati drugače kot na trebuhu, kar pa že nekaj časa ne gre več... pa sicer sploh nimam še tako velikega trebuha, čeprav zredila sem se pa že za skoraj 8kg - je šlo vse v rit user posted image

Ne vem pa a sem se samo navadila al so res tile brcike postale malo manj izrazite. So še vedno čez cel dan po malem (pa ponoči sem se tut že zbudila, ko je migala na polno :) ), sam se mi zdi da niso tako močne.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 982
18.7.2016 8:26:10   
tjasakp
hvala za pojasnilo, pikica4 :)
danes po vikendu je zaenkrat ok, bom videla kako bo šlo čez teden, v petek imam pregled pa bom že približno vedela pri čem sem.. po eni strani bi mi kar pasalo prit malo prej domov iz službe, lahko bi šla plavat vsak dan pa še marsikaj bi postorila po hiši, zdaj ko imam vedno manj volje in energije to počet popoldan po 8-urnem delavnikuuser posted image
delo mi namreč ne škodi, kolikor sem uspela ugotoviti sedaj, sedenje je najbolj mučno, verjetno so mišice hrbta stalno v nekem togem položaju...
ima mogoče še katera take težave??
krasnajasna, mislim da sem enkrat brala na Pušenjakovem forumu, da enkrat v teh tednih ko smo zdaj cca. je največ plodovnice in zato postanejo brce lahko manj občutne. se pa potem spet pojavijo v polnem zamahu, dokler proti koncu nosečnosti ne postane pretesno in se mali ne more več toliko premikat in brcat
tasko da po moje kar brez skrbiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 983
18.7.2016 9:36:23   
Malinca07
Dobro jutro srečke user posted image

upam,da ste preživele lep vikend user posted image
Tjasakp tudi sama imam službo, kjer 8 ur na dan sedim in imam iste probleme. Do malice še nekako zdržim, potem pa se samo presedam, vstajam in hodim okol zaradi bolečin v križu in trtici. Se pa trudim, da grem popoldan na krajši sprehod in da zvečer doma naredim vsaj nekaj vaj za hrbtenico (veliko vaj za hrbtenico v nosečnosti se najde na youtubu).
Brcike so pri meni še vedno kar intenzivne, čutim jih skozi cel dan, predvsem zjutraj in zvečer, ponoči pa me zaenkrat še niso prebudile. Ne vem ali jaz spim tako dobro ali je mala tako pridna in celo noč prespi user posted image
Glede nabavljanja stvari pa sma z mojim kar pohitela. Naročeno imama že sobico in voziček. Jajčko sma kupila rabljeno na bolhi, pripravljeno pa imama tudi zibelko, ki sma jo dobila od prijateljev. Cotice pa začnem nabirat skupaj, takoj ko prispe sobica, da jih bom lahko pospravila v omare..komaj čakam user posted image

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 984
18.7.2016 15:02:11   
ŽABBY
jaz tudi sem opazila da že par dni manj intenzivno čutim premike otroka,tudi sama sem zasledila na Pušenjakovem forumu to kar je zapisala tjasakp.

zaenx težav s hrbtom nimam... mi pa zadnjih nekaj dni grozno otrdeva trebuh...

je katera imela v prejšnji nosečnosti rjave fleke po obrazu? ... so potem zginili?

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 985
19.7.2016 12:34:01   
vekybel
Sem iz pregleda in seveda še vedno ne vem kaj nosim pod srcem. user posted image
Je rekel da naj pridem v petek ko bo v drugi ordinaciji kjer je boljši UZ, tako da upam še na ta petek.
Drugače vse ok in dobila vaginalno kremo ker imam močan izcedek z neprijetnim vonjem. To je to do petka. user posted image

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 986
19.7.2016 13:40:12   
KrasnaJasna
vekybel, tut mene teži močan izcedekuser posted image sicer brez posebnega vonja ali spremljajočih težav, je pa vseeno nadležno. Mi je na zadnjem pregledu rekla, da gre za glivično okužbo in sem dobila globule Gyno daktarin pa še probiotike jemljem...
Se mi zdi, da zdaj ko naj bi še posebej zdravo jedla, pojem zraven še pol lekarneuser posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 987
22.7.2016 10:45:07   
tjasakp
pozdravljene souser posted image

da se malo javim, danes sem imela pregled, sem dobila za laboratori, kri, vodo, toksoplazmozo, pa tudi napotnico za diabetološko, ker je prvi otrok bil težek 4700 ob rojstvu :)
no, sej za diabetološko so mi že takoj ob rojstvu prvega povedali da bom v drugi nosečnosti morala delat ta test z glukozo. moram bit tešča od 8 zvečer, zjutraj pridem tja, spijem neko sladko tekočino, in čez eno uro vzamejo kri pa vidijo kakšne so vrednosti. je rekla naj si rezerviram celo dopoldne, vzamem revije...
to je vse ok in prav, kaj pa hrana?!? kako bom zdržala cel dopoldan brez jest? če meni ko pade cuker moram obvezno nekaj pojest.. no, sej če bom padla skupaj bom vsaj v zdravstvenem, bodo vedeli kaj naredituser posted image

in od danes naprej sem na bolniški za 4 ure, zaradi bolečin v hrbtu, ki so posledica dolgotrajnega sedenja. imam namreč delo, ki sedim 8 ur v pisarni in sem ugotovila da je prav od tega, čez vikend je boljše, na dopustu je bilo super, zdaj nazaj v službi pa spet bolečine. tako da zdaj 2 meseca do porodniške bom imela nekaj časa zase, preden prideta tamali in mož domov, jeeee :)

no, toliko z moje strani, upam da uživate v lepem vremenu!

Neposredna povezava do sporočila: 988
22.7.2016 10:58:02   
KrasnaJasna
Jaz sem prejšnji teden delala tale test in mi je vzelo vsega 2 uri.
Zjutraj sem prišla na tešče (naš laboratorij prične delat točno ob 7h), so mi vzeli kri in dali za spit tisto nagravžno sladko brozgo. Točno po 1 uri so mi kri vzeli drugič, in uro kasneje še tretjič. To je bilo to. Vmes pa nič pit al pa jest... pri miru čakat... Priporočam, da si vzameš kakšno knjigo sabo ;)

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 989
22.7.2016 11:19:27   
tjasakp
mene čaka čez dva tedna...
si imela v redu izvide? ali ne izveš takoj?

Neposredna povezava do sporočila: 990
22.7.2016 12:03:01   
KrasnaJasna
Sem imela isti dan ob 13h pregled in so bli že izvidi. Vse ok.user posted image

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 991
22.7.2016 17:28:41   
..noname..
Wau kok ste se nečavekale ta čas ko mene ni blo.

Sploh ne sledim vsemu, doma je toliko dela da sploh nimam čas vse to prebirat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 992
22.7.2016 18:32:59   
vekybel
No danes sem imela spet UZ da bi videli kaj skriva med nogicami in seveda se ni hotel pokazati. Ta naš otrok nas res heca. Drugače mi je naredil morfologijo spet in vse štima. Maternični vrat je dolg in zaprt. Je pa nase dete težko 700g, wuaw skoraj 1kg. Smo že tako daleč in naš čas bo hitro prišel boste videle.

Neposredna povezava do sporočila: 993
25.7.2016 12:38:15   
SARA87
Pozdravljene user posted image
Joj, tako mi je žal, da nisem že prej vedela za to skupino … user posted image Tako da sem vam pridružujem šele zdaj … user posted image

No, tudi jaz sem ena izmed NOVEMBERK ;) in to je moja prva nosečnost. Sem pa iz okolice Kopra ;)
ZM: 28.1.
PDP: 6.11.
Starost: 28

A je kakšna skupina za nas tudi na FB? user posted image Kako pridem do nje?

Drugače nosečnost je še do dobrega tedna nazaj potekala brez problemov….dokler mi niso odkrili nosečniške sladkorne… user posted image
A je še kakšna taka "nesrečka"? Zaenkrat imam samo dieto in gibanje 2x na dan po vsaj pol ure….. 3.8. imam ponovno pregled pri diabetologu in upam, da ostane tako....

Zanima me…..s čim si mažete trebušček? Jaz si ga že od začetka z oljem Eucerin….ampak strije so kljub temu tu…. Ima katera še kaj boljšega? user posted image Nimam nič proti strijam, ampak če se da še kako pomagati….dobrodošlo user posted image

Pozdravček vsem user posted image user posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 994
25.7.2016 14:00:12   
learok
pikica4...ja v petek sem imela morfologijo in sem je šel z mano ta mali....tako da so potrdili da bo punčka...on si valda želel bratca ampak....tudi tako mu je vredu samo da je dojenček....sta že določila ime...malo sta se dajala...ampak z našim posredovanjem je že dogovorjeno... :-)
Brcike so že prisotne.....brca sto na uro .-)
Edino kar je tokrat malo slabo prenašam vročino in težko spim......
Drugače pa sem že dosti stvari dobila nazaj...pa še od drugih....samo čas si vzet in pregledat... :-)

Neposredna povezava do sporočila: 995
25.7.2016 23:59:45   
Lucka_
Drage novembrke, iskrene čestitke za nosečnost!

Prišla sem vas pozdravit in povabit na krasen festival, ki se bo odvijal to soboto po celi Sloveniji: Zaupam si - dojiva se.
Morda se vam zdi, da je do dojenja še daleč, ampak na festivalu bo tudi ogromno drugih tem - pride veliko zanimivih ljudi s srčnimi zgodbami. Veliko bo razne ponube (joga za nosečnice, gongi, zvočne kopeli, masaže) in tudi nagradnih iger (med nagradami so izdelki trgovine Popek, podjetja Racman). Skratka, spoznale boste lahko druge nosečke, poklepetale z njimi, se srečale z doulami, kaj povprašale babice, se pozanimale o porodu... Iskreno vas bom vesela - jaz pripravljam festival v Ljubljani, bodo pa prav vsi super in vredni obiska.

Če ste v soboto v Sloveniji, vam vsekakor priporočam udeležbo - pa si lahko naredite tudi mini srečanje vaše skupine ;)

Lepo vas pozdravljam in vam želim lepo nosečnost, krasen porod po vaših željah in dolgo, mirno in netežavno dojenje :)

Urška

p.s.: tule so FB dogodki, poklikajte se na kraju, kamor greste, sproti namreč objavljamo sodelujoče ter program. Je pa možno, da se bo v ta teden zorganiziralo še v kakšnem kraju - to pa bo potem objavljeno na fb strani Ziza ter spletni strani www.dojiva.se

LJUBLJANA:
https://www.facebook.com/events/309703016042215/

MARIBOR:
https://www.facebook.com/events/1738966163059045/

CELJE:
https://www.facebook.com/events/506065039593134/

MURSKA SOBOTA:
https://www.facebook.com/events/1214439318595839/

KRŠKO:
https://www.facebook.com/events/161738090904297/

BOHINJ:
https://www.facebook.com/events/1756006584673804/

ŠKOFJA LOKA:
https://www.facebook.com/events/317681278571397/

KRANJ:
https://www.facebook.com/events/573693612839297/

TRŽIČ:
https://www.facebook.com/events/287125681641899/

KOPER:
https://www.facebook.com/events/202692846799765/

PTUJ:
https://www.facebook.com/events/1622813754695749/

IZOLA:
https://www.facebook.com/events/202692846799765/

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 996
26.7.2016 8:36:24   
..noname..
SARA87 lahko se javiš pri meni na ZS za fb skupino.

Hvala za povabilo, bi prišla z veseljem, a bom ravno takrat ko bo dogodek na dopustu.user posted image

(odgovor članu Lucka_)
Neposredna povezava do sporočila: 997
26.7.2016 9:42:59   
tjasakp
SARA87 jaz sem tudi iz kp, rok pa imam 3.11., tako da se mogoče še v porodnišnici srečava :) boš rodila v Izoli?

jaz grem na tale test za sladkorno naslednji teden, upam na najboljše, pričakujem najslabšeuser posted image

glede strij pa naj ne bi imeli dosti vpliva, je odvisno od dednosti, elastičnosti kože. lahko se čisto nič ne mažeš pa jih nimaš, če pa si nagnjena k temu, nobena krema ne pomaga. no, mogoče minimalno...
jaz sem zelo slaba z mazanjem, se namažem občasno, ko se spomnem, in zaenkrat jih nimam, niti v prvi nosečnosti jih nisem dobila. hvala mamauser posted image

sicer pa sem opazila, da so mi spet začele otekati rokeuser posted image poročni prstan sem mogla že dat dol.. v prvi nosečnosti je bilo na koncu kar hudo, sem imela zelo otečene roke, prste kot čevapčiče, pa srbele so me, zadnji mesec tudi že čisto rdeče...
zaenkrat je komaj začelo, ni še hudega. noge pa so bile v prvi nosečnosti ok, tudi zdaj je tako, mogoče včasih popoldan malo zatečejo ampak nič takega.
kaj pa ve? zatekate že kaj?

Neposredna povezava do sporočila: 998
26.7.2016 10:28:58   
..noname..
Šele drug teden imaš test za sladkor pa imaš že v začetku novembra rok? Uf, zanimivo. Jaz imam rok konec novembra pa imam tudi drug teden test za sladkor.
Kar se pa tiče otekanja, nimam nobenih težav - zaenkrat user posted image

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 999
26.7.2016 10:35:15   
tjasakp
ma ja, sej tudi meni se je zdelo zanimivo, zakaj mi je dal tako pozno, sem bila na kontroli v petek, 25t/3d, pa mi je dal napotnico in rekel naj grem čez dva tedna. torej bom že v 28-tem tednun.
pol sem pa malo brala in piše da naj bi se delal ta test nekje med 24 in 28 tedni in glede na to, da se ta sladkorna lahko pojavi tudi kasneje, se mi zdi kar v redu da grem bolj pozno...
še posebej mogoče zato ker imam vse izvide v redu, krvi in urina glede sladkorja, edini dejavnik za tveganje je ta, da je bil prvi otrok ob rojstvu 4760g težek ... pa sem imela tudi v prvi nosečnosti vse izvide v redu, zaradi česar me na ta test niti ni dal.

no, bomo vidli kaj se bo pokazalo :)

Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?