tjasakp
|
Pozdravljene so KrasnaJasna, držim pesti da bo vse v redu!!! SARA87, moj ginekolog je Vitezica, v ZD Koper. na nuhalni je Lovšin postavil rok 26.10, torej 1 teden prej. ampak mi moj ginekolog ni nič spreminjal, menda je neko ''pravilo'', da če odstopa UZ do 1 tedna se PDP ne spreminja. Je bilo pa isto razhajanje točno enega tedna pri prvem otroku in se je rodil nekje vmes :) Tudi jaz bom rodila v Izoli ja. prvič sem bila čisto zadovoljna, poleg tega pa si ne predstavljam s popadki se vozit do Postojne test za sladkorno sem uspešno prestala, vrednosti so bile precej pod mejami tako da jeeee močno pa upam da bo ta drugi otroček manjši od prvega, ker če ni bilo odvisno od sladkorne, pomeni da pač delava velike otroke glede šole za starše bom šla najverjetneje oktobra, ko bom na porodniški. sicer mi niti ni nujno, sem bila že za prvega, tako da načeloma naj bi te stvari poznala. nič pa ne škodi obnovit teorijo glede bolniške pa ti za prvi mesec da osebna zdravnica, za nadaljevanje pa mora ginekolog napisati izvid oz. razlog za bolniško, ki ga neseš osebni zdravnici in ona pošlje na komisijo. Moja zdravnica pravi da za nosečke nihče ne dela problemov okoli bolniške. tako da če imaš v kratkem pregled reči ginekologu naj ti kar napiše ta list ki ga pol neseš zdravnici, sicer pa se naroči pri osebnem zdravniku, povej za težave in te da na bolniško. potem pa pop pregledu neseš še ta izvid, če bo ravno šlo čez 1 mesec in bo potrebno it na komisijo. drugače sem kar v redu, zdaj odkar delam po 4 ure je tudi z bolečinami v hrbtu precej bolje. edino kar me matra je spet utrujenost in to zadnji teden recimo, odkar sem vstopila v tretje tromesečje... bolj počasi moram hodit, več kot pol ure skupaj ne morem nečesa počet brez da bi se morala malo spočit... eeehh, čimprej vse pripravit, ker očitno ne bo šlo nič na bolje za vikend sva bila z možem pridna, pripravila oziroma naredila nekaj prostora za opremo novega člana. za prvih 6 mesecev bo dovolj, potem bomo razmišljali naprej. zaenkrat namreč ni v planu nobenih novih omar, predalnikov ali česa podobnega nabavljat, le zmetat stran kar ne potrebujemo, preuredit, boljše pospravit ipd. tako da sva bila uspešna. zdaj lahko začnem nosit iz podstrešja vso opremo, prat, likat, zračit, ipd. edino z oblekicami bom počakala do naslednjega UZ, ko bo preverba rasti, kar je v bistvu ponovna morfologija. da mi še enkrat potrdi spol. ker nekako me še vedno ni zapustil občutek da bo punčka, čeprav je na morfologiji rekel da bo fantek bo pa to čez 2 tedna, tako da ne bo potrebno predolgo čakat lep dan vsem!!
|