|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2016
10.6.2016 8:39:53   
PujsaDeja
Pozdravljene punce.

Čas tako hitro teče... Po dolgem času se tudi jaz javim. Verjetno se bom kot mnoge druge premaknila na fb, ker mi je malo bolj priročno.

Po ponedeljkovem pregledu, je naš korenjak super.. Jaz pa tudi. Končno so mimo slabosti. :) Pred nosečnostjo si nisem predstavljala kako zoprna je lahko vsakodnevna slabost. A zdaj je mimo. user posted image

Zredila se nisem še nič kaj.. Trebuh se pa je v spodnjem delu malo ošilil. Zaenkrat se še zbašem v vse svoje cunje.. In super, da bo poletje in bodo prav prišle vse ohlapne oblekce. ;)

Katjenka82, končno ena iz Maribora. Sem že pred časom spraševala, če je katera z našega konca. :D Najbrž se bova še v porodnišnici srečali. Jaz imam rok 26.11.
Tudi jaz sem si potihem želela punčko.. In na nuhalni smo imeli punčko, po ponedeljku imamo pa fantka. Sem bla kar malo razočarana za trenutek.. Tako da punce... Čim manj si želet ali eno ali drugo. Važno, da bodo zdravi in mi jih bomo imeli neizmerno radi.
Drugače pa se iz Mb vozim na Ptuj h ginekologu g. Lukmanu. Ne bi ga zamenjala za nič na svetu! Top ginekolog. Tudi nuhalno sem imela pri njemu. Pred tem sem imela pa v Mb gin. Završnik Mihič... Im nimam ravno preveč pozitivnih izkušenj z njo :/ Kam pa ti hodiš? Za šolo za starše si že kaj gledala? Boš mogoče hodila na jogo k Izidori? Jaz grem v ponedeljek prvič na vadbo in se že veselim kot mali otročiček.

Za vozičke in opremo pa smo rezervirali mesec september. :) Do takrat pa verjetno ne bomo nič kej kupovali.

Drage nosečke... Želim vam prekrasen dan in še lepši vikend. Uživajte na polno.

(odgovor članu Katjenka82)
Neposredna povezava do sporočila: 876
10.6.2016 11:02:12   
Katjenka82
Zdravo PujsaDeja.

Za šolo še nisem gledala nič, prav tako ne za nobeno telovadbo ali rekreacijo. Glede na to, da se doma na polno renovira, sem bolj nadzorni, si pa privoščim več sprehodov.

Moj ginekolog je Mavrič, ampak od nosečnosti dalje imam takšno "srečo", da me do zdaj še sploh ni pregledal, ker ga ali ni bilo, ali pa je moral kam in so ga zamenjali. In če sem prav razumela to sredo, ko sem imela pregled, ga tudi julija, ko imam morfologijo, ne bo. Po eni strani mi te stvari ne odgovarjajo, po drugi strani pa si mislim, da morda ni nič hudega, če me pogleda več različnih zdravnikov. Tako ali tako bom imela več UZ-jev, glede na to, da sem diabetik in je tudi diabetolog predlagal boljše in podrobnejše spremljanje razvoja deteta.

Kar se tiče PDP, je po ZM 24.11., po NS pa 25.11., zagotovo se bo pa še spremenilo user posted image

Glede želje za punčko - seveda je najbolj pomembno, da nosečnost poteka OK in da je dete zdravo, ampak tiste tihe male želje še vedno ostanejo. Bolj se mi nekako gre za to, da imamo v familiji same dečke (4 kom), tako da bi naša babika razbila to rutino user posted image

Kar se tiče trebuha, pri meni še ni nekih ekstra znakov, da se karkoli dogaja, ampak bolj zaradi tega, ker sem že v osnovi močnejše postave, tako da še bomo počakali verjetno kak teden ali dva, da bo kaj bolj vidnega user posted image

Sam začetek nosečnosti je pri meni potekal čisto ok, ni bilo niti dneva slabosti, bruhanja. En dan me je neznosno bolel križ, pa spanje ponoči me muči, ker mi je prevroče, zjutraj pa potem konkretno poležim do kakšnih 9 ali 10 user posted image Največja muka mi je utrujenost in da bolj kot ne nimam volje do ničesar.

Lep dan vsem user posted image

(odgovor članu PujsaDeja)
Neposredna povezava do sporočila: 877
10.6.2016 13:41:13   
PujsaDeja
Hehehehe... Tudi jaz sem si iz istega razloga želela punčko.. Smo rekli, da bo vse pobčke komandirala. Ima sestra fantka, bratranec in se kolegice.. Tak da nam ne preostane drugega, kot da vztrajamo še malo, dokler ne bo komplet fuzbal ekipa. :P

In tudi meni se po merjenju NS pdp razlikuje.. Naš poba prehiteva skoraj za en teden. To je zaradi tega, ker sem zmeraj imela zgodaj ovulacijo (že 10.dan). Tako da po NS imamo 21.11., po izostanku menstruacije pa 26.11.

Mi se selimo v začetku julija, tako da bo najbrz tudi pestro.. Zaenkrat pa je še vse po starem.. Služba, kratki popoldnevi, prehitro minevajoči vikendi.. :)

Rodila boš v Mb ali si razmišljala o kakšni drugi porodnišnici oz. morda alternativi?

Ali je morda katera razmišljala o porodu doma?

(odgovor članu Katjenka82)
Neposredna povezava do sporočila: 878
10.6.2016 22:35:34   
bucka*
Živjo!
Da še jaz malo pokomentiram... :-)
govora je bilo o dudah... prezgodaj razmišljat o tem. Jaz sem jo kupila pri prvem za rezervo, bolj sem bila proti kot ne, potem pa je mali pri enem mesecu nenormalno pogosto želel na joško in ni pil, samo malo pocuzal, pa čez deset minut spet nergal... sem pojamrala sosedi, je predlagala dudo, ki je rešila zagato in mi ni bilo žal. Nikoli ni bil pretirano nor nanjo, je bila pa fina tolažba, sploh za spat. Imel je pa tudi ninico. Pri enem letu, oziroma malo kasneje, smo se od dude brez težav poslovili :) ninico imamo pa še vedno.

Blazine za dojenje... jst sem kupila od Theraline in je še danes ne zamenjam z nobeno drugo. Super nam služi še danes, ko na postelji gledamo tv in rabimo oporo za pod hrbet :) seveda je zadnje čase spet vedno bolj moja :)

vozički... mi imamo Quinny Speedy-ja, ne vem če sploh še prodajajo nove... nisem si ga takrat sama izbrala, ampak je bil vseeno kot ulit za vse naše potrebe. s tremi napihljivimi kolesi, oziroma pravimi gumami, je bil kot nalašč za vse terene in tudi po snegu ni blo nobenga problema gazit. smo ga klicali "terenc" :) ga je pa hitro zamenjala "marela", tko da mogoče ne preveč zapravljat in komplicirat okrog tega :)

morfologijo imam konec meseca, komaj čakam, rada bi potrdila spol, da potem vemo, kaj pričakovati :) upam na punčko, ampak tudi fantek me ne bo razočaral :)

uživajte nosečke, pa ne pozabite na forum ;-)

(odgovor članu PujsaDeja)
Neposredna povezava do sporočila: 879
11.6.2016 10:16:28   
KrasnaJasna
Tut jest sem si bolj želela punčko (ker imam izbranih več lepih imen), ko pa sm prvič vidla slikco ultrazvoka, se mi je pa čist zdelo da bo fantek :) Kaj je pa res, bomo pa čez 14 vidli na morfologiji..

Sm pa dobila AngelSound in sm čist raznežena vsakič ko poslušam srčkauser posted image
Pa kar ne morem verjet, da sm že skoraj na polovici!! 19.teden :D

Od vozičkov se meni full dopade od Inglesine, sam je drag pa tako preko neta je težko bit pametn.. bo treba na kakšno testno "vožnjo", ko bo čas za to.

PujsaDeja: jest sm zaenkrat odločena, da grem v porodnišnico (Lj ali Postojna).. o porodu doma niti nisem razmišljala. Je pa do takrat še kar nekaj časa in bogvedi kaj me še prešine :D

Punce, izkoristite suho vreme danes, ker potem bo spet sam dež :(

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 880
13.6.2016 8:28:28   
tjasakp
jutro user posted image

ali greste na 3D ultrazvok in kam? vem da je še malo zgodaj ampak baje se je treba kar vnaprej naročit ker je gužva..
jaz sem iz obale in sem gledala v Postojni stane 80 eur in sem šla za firbec gledat tudi v izolo in ostala presenečena ker sem mislila da ga tam ne delajo. po ceniku stane 50 eur ampak še nobenega nisem slišala da bi šel v izolo na 3d?
Poznate vi morda katero nosečko ki je šla in kako je bila zadovoljna?

jaz v prvi nosečnosti nisem šla na 3D zdaj pa bi, predvsem zato da gremo skupaj s tamalim, da si bo lažje predstavljal da je res dojenček v trebuhu in da je resničen user posted image

kako pa je v postojni če je katera že bila v prejšnji nosečnosti?

(odgovor članu KrasnaJasna)
Neposredna povezava do sporočila: 881
13.6.2016 12:06:03   
pikica 4
minime84
Mislim, da lahko koristiš dopust za tiste 4 ure dela. Glede trebuščka se mi pa zjutraj pozna malo, bolj se bliža večer bolj sem napihnjena.

tjasakp
imam enake probleme s hrano, samo da meni diši hrana le na žlico. Meso mi ne paše. Pa ravno se je pričela sezona piknikov, no vsaj pri nas je trenutno sončno. Nisem šla na plačljiv ultrazvok 3D, ampak mi je g. pri rednem pregledu naprintal obrazek malega v 3D, Neverjetno cel obrazek se vidi. Če pa se odločiš bo gotovo nepozabno.

PujsaDeja
o porodu doma ne razmišljam bom šla v porodnišnico. Ali se sama zanimaš za porod doma?

(odgovor članu .pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 882
13.6.2016 22:01:42   
Malinca07
Dober vecer user posted image ,
upam, da ste prezivele lep vikend, ponedeljka je pa ze tudi skoraj konec in je naslednji vikedn vedno blizje user posted image
Se mogoce ze katera maza s kaksnimi kremami, olji proti strijam? Trebuscek vedno bolj raste in se mi zdi, da bi bilo dobro, da bi se pocasi zacela mazat, da ne bo prevelkih posledic user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 883
14.6.2016 7:31:30   
minime84
Hej, jst sem se vceraj prvic namazala. Kar z olivnim oljem, takoj po tusiranju. Sem ga iporabljala ze v prvi N, nimam nobene strije. Upam, da se koza v dveh letih ni spremenila in da bo tudi ta nosecnost minila brez strij.
Danes sem dopolnila 18 tednov, samo se 22 user posted image .
Lep dan vam zelim.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 884
14.6.2016 11:06:13   
pikica 4
jaz imam strije že od prejšnje nosečnosti. To nosečnost me te strije zelo srbijo, se mažem že približno 1 mesec,. V dm sem kupila olje.

minime84
jaz sem tudi danes dopolnila 18 tednov. Meni gre ta nosečnost tako hitro. Ali se ti trebušček že precej pozna, da vem primerjat. user posted image

(odgovor članu minime84)
Neposredna povezava do sporočila: 885
14.6.2016 12:45:59   
ŽABBY
jaz nisem še nič razmišljala o tem če bi šla na 3D.....
kdaj pa je najprimernejši čas za to?

prvič pa slišim, da ga opravljajo tudi v Izoli..... oz niti ne poznam nobene da bi sploh kdaj omenila...

jaz se tudi pridno mažem z mandljevim oljem, na trebuhu zaenx ni sledi o strijah.... na stegnih so pa že od prej... :(

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 886
15.6.2016 9:53:34   
Malinca07
Hvala za nasvet, bom probala kar z olivnim oljem user posted image
Glede 3D uz tudi jaz nisem razmisljala da bi sla, pri vsakem pregledu pri g. mi za kratek cas preklopi sliko na 3D, tak da ze tam lepo vidim malo princesko, imam pa tudi ze 2 sliki 3D, eno celega telesa ko je bila se manjsa in eno slikico obrazeka user posted image
Kako ste drugace? Vas tale dez in slabo vreme kaj jezita? Jaz kar pogresam vrocino in soncne poletne dneve..

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 887
15.6.2016 12:49:11   
pikica 4
hej,
meni je vreme pisano na kožo, slabo prenašam vročino. Vem pa da pravo poletje šele pride. Vsako leto se prične drugače.

Mene pa zanima, če je katera prejšnjega otroka rodila s pomočjo ultive? Koliko odvzame bolečine?

Neposredna povezava do sporočila: 888
16.6.2016 11:49:58   
ŽABBY
jaz pa komaj čakam sonček in 30 stopinj.....do zdaj nikoli nisem imela težav z vročimi poletnimi dnevi...bomo videli letos s trebuhom kako bo...

ima še katera podobno težavo? Zjutraj ko se zbudim, preden vstanem iz postelje imam občutek kot da so noge težke 100 kg in utrujene kot da bi stala vso noč na nogah...potem ko vstanem in hodim vse mine. Ima katera izkušnje s tem?

kaj je to ultiva?

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 889
18.6.2016 14:10:50   
..noname..
Evo, pa sem vas spet prišla malo pogledat.
Mene ubija tale vročina. Sploh še ni vroče, jaz pa že norim od vročine. Obliva me in grozna seeem user posted image
Ne vem kako bom zdržala tole poletje. Že tako ali tako imam probleme z vročino in alergijo na njo. Ampak bomo že. V senčki in počivanje pa bo user posted image

Ultivo je imela moja sestra, deluje kot nekakšna droga, zato je časovno in mersko določeno koliko in kolikokrat lahko doziraš. Nima občutka, da bi ji nekaj fuuul spremenilo ali zmanjšalo bolečin, je pa res da niti ne ve kako je če jih nebi imela user posted image
Drugače pa tudi jaz razmišljam o ultivi, EA pri meni odpade. Raje se bom malo pomučilauser posted image

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 890
21.6.2016 7:48:42   
ŽABBY
tuki je vse potihnilo...

je bila katera že na morfologiji, da poroča kako je šlo?

pozna kdo v P Izola, eno rdečelaso-mlajšo babico? Baje pravijo da je pridna, kakšne izkušnje?

Lep dan vsem

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 891
21.6.2016 8:26:39   
Inod
Tudi mi smo še tukaj :).
Noname sva na istem; tudi sama umiram od vročine. Prav gorim, ne pomaga niti tuš, tako da nevem kako bomo preživeli čez poletje...Tudi brez klime v avtu :S. Se zadnjič peljema z mojim na morje (seveda sem najmanj 20x rekla uh kako je vroče), mu veselo govorim naj že končno prižge klimo v avtu, me gleda postrani saj je prižgana...jaz samo začudeno a res, no pol pa jo daj na manj...me gleda še bolj začudeno in mi reče draga saj je na minimum user posted image
Isto zadnjič v stanovanju. Katastrofa. Tudi ponoči spat je že pretoplo...tako da bo pestro.
Jaz še nimam niti datuma za morfologijo, imam še v ponedeljek en pregled v 19 tednu, potem pa vrjetno čez kaka 2-3 tedne predvidevam naslednji pregled. Drugače še nismo ničesar nakupili na našega user posted image , sicer stvari malo spremljam preko neta, ampak je ful preveč vsega in se enostavno zgubiš. Bi bilo enostavnejše še bi bile 3 možnosti in to je to user posted image
Želim vam da čim lepše izkoristite "prihajajoči" vročinski val user posted image

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 892
21.6.2016 8:55:17   
Malinca07
Pozdravljene user posted image

Tudi jaz sem se tu user posted image je pa res malo zatisja zadnje case. Ste vse na FB pobegnile? Jaz se nisem imela morfologije, sem pravkar zacela z 21. tednom, na morfologijo pa sem narocena sele v 23.tednu, tako da bo treba se malo pocakati user posted image
Sem pa 4 dni nazaj prvic zacutla brcike svoje srcice..neprecenljivo! Sedaj jih cutim vsak vecer, ko se ulezem in umirim user posted image
Glede vrocine...jaz jo dobro prenasam in se ze veselim, prihajajocih soncnih, toplih poletnih dni user posted image

(odgovor članu Inod)
Neposredna povezava do sporočila: 893
21.6.2016 9:14:39   
KrasnaJasna
Živjo,

jaz imam v petek morfologijo, ko bom ravno začela 21. teden.
Upam, da bo vse ok in da se bo tut videlo, kdo (punčka al fantek) dela prevale v mojem trebuhu user posted image
Čutim pa tut jaz predvsem zvečer, ko se umirim.

Neposredna povezava do sporočila: 894
21.6.2016 11:31:31   
ŽABBY
jaz sem zdej ravno 20/6...trebuh pa se mi zdi da je pravi za čez 1 mesec...kar naenx je zrasu.

na uz sem naročena ta teden, tako, da sklepam da bo to morfologija-ni pa G nič omenila. Je že katera dobila napotnico za laboratorij-za preiskavo za nosečniški diabetes?

Tudi pri meni otročiček veselo melje, največ ga čutim čisto nizko spodaj, največ pa zvečer ko ležim pred tv nekje med 9 in 10h...

noname hvala, da si me poučila o ultivi :)

< Sporočilo je popravil ŽABBY -- 21.6.2016 11:32:39 >

(odgovor članu KrasnaJasna)
Neposredna povezava do sporočila: 895
21.6.2016 16:21:24   
pikica 4
oj,

morfologijo imam prihodnji teden, komaj čakam, da ga zopet vidim in morda izvem spol, po tihem si želim deklico. Trebuh se mi vidi še za kakšen mesec zraven zaradi napihnjenosti, ne izgine.
Brcike čutim predvsem zjutraj in zvečer ko sem umirjena pa še mogoče kaj čez dan vse so v spodnjem delu trebuha.
Nakupovala še nisem malo čakam, da izvem spol, če bo pokazal.user posted image
..noname.. hvala za razlago. Meni je EA odvzela vso bolečino sploh nisem vedela da rojevam. Ultiva je bolj preprosta jo dobiš v kanalček, ki je v roki, mislim vsaj. Samo ne vem koliko bolečine odvzame. Bom morala zadnji mesec na tistem predavanju prašati. Zakaj EA pri tebi odpade, imaš mogoče slabe izkušnje?

Ali je mogoče katera že gledala za poslikane tetra plenice, kje so ugodne?

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 896
21.6.2016 17:05:39   
..noname..
Wau, kok lepo k vidim da imate že kar morfologijo. Zakon. Jaz pa še dobre 3 tedne in jo imam. Sej bo hitro minilo. Res se že veselim. Takrat pa mislim, da bom že čutila pikico v trebuščku (no ni več pikica, je že kr otroček)

Nimam slabih izkušenj, tudi moje kolegice, ki so jo imele so zadovoljne, ampak jaz imam strah pred injekcijami. Tako da je to glavni razlog. Morda si kdaj premislim, ampak vrjetno ne. Me je že sedaj stran testa za sladkor, k bo treba 3x al 4x kri dat. Res ne vem kako bom to prenesla. Predvsem 2x v isto mesto. Awči, ne hvala user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 897
22.6.2016 10:10:59   
pikica 4
Pri EA se vse dogaja zadaj za hrbtom in jaz nisem videla igle, samo vstavljanje pa tudi ni nič bolelo. Jaz imam pozitivne izkušnje je pa prisoten strah pred, kaj pa če....

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 898
22.6.2016 11:37:06   
vekybel
pikica4
kaj nam poveš malo več o EA. Kaj se to plača in kje se prijaviš za predavanje?
Si dolgo rojevala z EA ali gre hitreje?

Jaz sem začela porod z umetnimi, ker nisem imela svojih a bila sem čez rok. Tako da sem 3 ure čutila popadke in ker se je zakompliciralo sem morala na CR. Vem kakšne so bolečine in zato si želim EA ali CR. Baje če ženska prvič rodi na CR lahko zahteva tudi drugič, to je po zakonu tako. Tako je rekla ginekologinja moji prijateljici.

Nobena se še ni oglasila z izvidi morfologije user posted image , mislim da vas je kar nekaj. Jaz imam v ponedeljek, komaj čakam.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 899
22.6.2016 17:42:06   
pikica 4
vekybel
Pred EA sem tudi jaz imela umetne popadke, noro, pri 5 cm pa dajo EA in meni je kmalu po vstavitvi prijela 100 %. Od EA do poroda je minilo 2h. Meni je blo super. Tudi iztis ne boli čuti se samo pritisk. V naših koncih je brezplačna treba pa se je udeležiti predavanja v tisti porodnišnici v kateri želiš roditi. Jaz jo bom verjetno zopet vzela, ker me je strah porodne bolečine. Šele na pol sem pa že razmišljam o tem. Carski rez je zahtevna operacija in se dalj okreva. Jaz bi poslušala g. in naredila tako kot bi mi svetoval. Ne vem kako je pri drugem porodu, če lahko zahtevaš, vem pa laično, da ponavadi delajo CR, če obstaja nevarnost, da se rana zopet odpre. V ponedeljek jo vprašaj kako je s tem. Pa poročaj kako je bilo na morfologiji.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?