tjasakp
|
jutro! ste pa bile pridne včeraj srchy jaz sem se tudi zredila že kakšnih 6-7 kilogramov...ampak po moje se ne smemo sekirat, važno da ne jemo preveč nezdravih stvari pa bo vse ok. v prvi nosečnosti sem se zredila čez 20 kg pa sem 1 teden po porodu imela le še 5 kg viška tako da ni nujno da gre vse v maščobo, očitno tudi dojenček rabi svojo zalogo ŽABBY jaz sem pri prvem vztrajala da moj otrok pa ne bo imel dude! sem brala da je to samo potuha staršem, da mu tako zapiramo usta, da je potem težko se odvadit itd.. no, že po dveh ali treh tednih smo mu jo neuspešno poskušali vtakniti ampak jo je vztrajno pljuval ven in nikoli je ni hotel imeti, niti flaške če smo že pri tem... jaz pa sem se mučila na 100 in en način potolažiti tega otroka ki ni bil niti lačen niti žejen, niti polulan, samo pač malček bolj naporen in sem se odločila da drugemu jo bom pa dala takoj v porodnišnici in če kakšni sestri ne bo prav (ker namreč zelo rade komentirajo če da kakšna mamica že v porodnišnici dudo v usta) naj se slika!! vekybel šola za starše je na obali v ZD Koper, v bolnico greš samo na ogled porodnišnice, kdor želi pač, in na predavanje za epiduralno, spet če želiš. Mislim pa da je tudi v Kp v juliju in avgustu ni. jaz sem tako nameravala iti septembra. Mislim da bo v septembrskem roku kar gužva je pa razpored opbjavljen na njihovi spletni strani (od ZD koper, nazadnje ko sem pogledala je bilo za junij, mogoče zdaj že kaj več piše. med novicami) s spanjem hvalabogu nimam težav ker že tako ali tako spim na boku, tako da ni problem. materinsko blazino sem dobila sedaj za rojstni dan, za spat je še ne uporabljam, pride pa zelo prav na kavču meni je najbolj všeč tista malo daljša, mislim da je 160 cm, in malo bolj ''ohlapna'' ker si jo lahko podložiš od kolen pa do glave. sem jo imela tudi v prvi nosečnosti in na koncu, ko je trebuh zelo velik, pride prav. prodajajo namreč tudi tiste bolj trde oziroma ki bolj držijo polkrožno obliko, ampak tiste so namenjene po moje bolj dojenju pa da odložiš otroka gor, ne pa spanju ker niso toliko prilagodljive. si pa samo mislim ker nisem nobene sprobala na morje gremo pa mi že konec junija za en teden, upam da se bo segrelo dovolj, jaz imam namreč rada da ima morje vsaj 23 stopinj drugače pa smo itak z obale pa hodimo celo poletje popoldan, še posebej odkar imamo tamalega. za ziko se ne toliko sekiram, pač malo več se bom špricala pa bo. in možnost okužbe oziroma resnih zapletov tudi če se okužiš je precej majhna... glede brcik pa z veseljem sporočam, da je včeraj tudi možek začutil brcike, sicer komaj komaj ampak so bile. kako je bil vesel!! no, pa sem se razpisala lep dan vsem!!
|