|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2016
3.6.2016 13:21:11   
tjasakp
no, da se še jaz malo javimuser posted image

mi smo ok, sicer sem zdaj bila dva dni na bolniški ker sem očitno fasala neko zastrupitev s hrano in to ravno na moj rojstni dan user posted image
ampak ni bilo hujšega user posted image

nestrpno čakam morfologijo, ki bo 22.6. in močno upam da se bo videl spol našega mičkinega. jaz namreč ne bi mogla zdržati do rojstva, sem preveč radovednauser posted image

KrasnaJasna, tudi midva sva v prvi nosečnosti spol skrivala pred ostalimiuser posted image no, ni bilo tako težko ker sem tako ali tako želela imeti vse nevtralne barve (sobico, voziček...), za vsak slučaj, nikoli ni 100% dokler ne pokuka na svet user posted image
edino oblekice, ki sem jih dobila od drugih sem oprala samo modre in jih sušila na skrivaj, roza sem tudi sprejemala, so pa romale direkt na podstrešje, za drugega user posted image

zdaj pa bova povedala kaj pričakujeva, upava da bo punčka, da bova imela par, in bom lahko unovčila oblekice ki čakajo še iz prve nosečnosti.. naj povem, da nihče v moji bližini v vmesnem času ni rodil punčke, da se ne bom zdela čudna da jih nisem dala naprejuser posted image

druge zdaj že kaj čutite brcanje? naš mali je zelo živahen, sem v 19 tednu, pa že od 14 čutim brcike, ki postajajo vedno močnejše in pogostejše, zdaj kar redno brca čez cel dan, čutim pa tudi že kolcanje občasno, ki je bolj nežno in enakomerno.
se mi zdi da bo ta precej bolj živahen od prvega, ki se je večinoma prebudil šele zvečeruser posted image

trebuh mi je spet precej zrasel v zadnjih par tednih tako da sem na videz že konkretni 6 mesecuser posted image o nenosečniških oblačilih pa ni več govora

no toliko še z moje strani
lep sočnen dan in vikend vsem!!

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 826
3.6.2016 13:33:24   
pikica 4
pozdravljene,

na pregledu je bilo vse v redu, le za spol bova morala še malo počakati se ni videlo. Bova pa tudi midva vprašala samo zase, za ostale pa naj bo presenečenje.

Naslednjič pa morfologija komaj čakam.

KrasnaJasna meni tudi otrdeva trebuh sem dobila tablete.

tjašakp super, da že čutiš brcike, jaz še čakam.

Zanima me koliko tekočine so vam g. priporočili, da popijete na dan.

Pozdravljene vse nove nosečke.

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 827
3.6.2016 13:49:46   
Malinca07
Jaz še tudi čakam, da prvič začutim otročka, sem pa v 18. tednu, tako da upam da bo kmalu :)
Glede tekočine mi ni bilo nič posebaj rečeno. Sama spijem priblizno liter in pol vode na dan in nekje 2 skodelici caja za nosečnice.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 828
3.6.2016 15:47:15   
pikica 4
Malinca07 sprašujem ker sem imela težave, pa so mi naročili 3 l na dan, ampak sem po taki količini vode vsa napihnjena. Kje pa si kupila čaj za nosečnice?

Neposredna povezava do sporočila: 829
3.6.2016 18:16:18   
..noname..
Meni je ginekologinja rekla, da bi mogla spit na dan 2-3- litre pijače, ampak jaz spijem max 1 liter na dan. Nikakor se ne morm prsilt več pit.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 830
3.6.2016 18:17:29   
Malinca07
O, to pa vrjamem, da so 3l kar mal veliko za spit skozi dan. Čaj sem pa kupila v Mullerju.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 831
4.6.2016 9:35:18   
vekybel
Pozdravljene user posted image

Dobrodošle vse nove in čestitke.
Upam da ne boste vse pobegnile na fb, jaz tudi vztrajam tukaj, ne vem zakaj ampak se mi ne da na fb šaltat. user posted image

Jaz sem sedaj v 18 tednu, muči me malo nizek pritisk zadnje dni. V spodnjem delu trebuha pa če močno čihnem ali naredim kako čudno potezo me prime krč, verjetno bom morala megnezij pit. Brcike čutim sicer bolj nežno, ker sem močnejše postave in kljub temu da je to moja druga nosečnost. Rada bi si nabavila angel sound, ker se mi zdi včasih kaj sploh sem še noseča in še 100 vprašanj poleg. user posted image Komaj čakam na morfologijo. Drugače pa imam sedaj v sredo 3.pregled.

Kdaj boste začele kupovat vozičke?

Neposredna povezava do sporočila: 832
4.6.2016 11:13:00   
..noname..
Jaz sem kar obojega držim, ringaraje in FB user posted image
Tut js nimam občutka da sem noseča. Čutim itak še nič, trebušček se sicer povečuje, ampak to je edino. Me rešuje angel sound, da vsake toliko časa poslušam kako močno srček bijeuser posted image

Midva voziček že imava, tako da se s tem ne rabiva ubadat. Samo čakava na trenutek ko ga bova lahko uporabljala. Edino sestavit bo treba še ene par stvar - košek, posteljica,...

Drugače pa še kar čakam in čakam na drugi pregled...vlečeeejo se tile 4 tedni :)

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 833
4.6.2016 13:46:38   
bucka*
Zivjo!

Tudi jaz se veslim pregledov, v ponedeljek bi ga morala imeti, pa mi je sinko iz vrtca prinesel tak virus, da sem ležala cel teden. Midva sva vprašala kaj bo, pri prvem pa nisem hotla vedet do konca. Je blo zanimivo, ko so vsi ugibali in bli prepričani da jaz vem in nočem povedat.

Trebuh je velik, k sreči kilogrami ostajajo še isti (mam 6kg rezerve iz prve nosečnosti), tko da me ne skrbi več toliko, sem mislila da se bom spet zredila za še deset kg, pol bi pa oplela :) otročka občasno čutim, ponavadi zvečer, ko se umirim in mam čas sploh pomislit nanj. Imam angelsound in me ful pomirja, rada poslušam brcike in utrip srčka.

Kar se tiče otroških stvari, imamo vse nujno doma (voziček, košek, previjalna, banjica, nekaj cunjc, lupinico...), tko da kakšnega večjega šopinga ne bo, vsaj do zadnjih mesecev. Bolj se bomo zdaj osredotočali na dodatno sobo, ki jo nujno rabimo, bo pa kar projekt... upam da uspe :)

Lepo se imejte, uživajte v nosečnosti in pustite se razvajat :)

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 834
4.6.2016 15:59:23   
pikica 4
pozdravljene.

vekybel Ali boš imela že v sredo morfologijo. Sporoči po pregledu kako je bilo. Jaz bom voziček naročila po morfologiji, gledam pa jih predvsem preko spleta. Izbira je ogromna tako da ne vem... Ali si že katerega gledala?

Otroške stvari moram pa pregledati, ker sem posojala kolegicam in je gotovo malo preprano, upam, da mogoče dobim nazaj kakšno stvar na posodo. Posteljico sem tudi dala naprej, tako da imam večje stvari za kupiti.

Sem pa gledala, da so sedaj video varuške, ali ima mogoče katera tako varuško doma? So malo dražje ampak saj je za dlje.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 835
5.6.2016 10:49:16   
KrasnaJasna
Jaz tudi komaj čakam, da mi prijateljica posodi Angel sound.
Občasno sicer čutim ene metuljčke in premike, pa nisem čist zihr če je to-to, ker sem prvič tako daleč :D

Glede vse opreme pa naju čaka še konkretno nakupovanje :S (enkrat po morfologiji)
Lupinico mi bo sicer posodila prijateljica pa košek tut imava, voziček bova pa nov kupila. Predvsem pa bo potreben večji poseg v najini spalnici, ker trenutno v njej niti približno ni prostora za dojenčka.
Se pa že veselim vsega prenavljanja in barvanja sten :D

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 836
6.6.2016 8:19:14   
Srchy
Pozdravljene punce,

evo še jaz se oglašam. V četrtek smo imeli pregled in dobili datum za morfologijo, ki bo 20.6. in jo komaj čakam. Upam,da bomo videli spol. Sedaj je ginekologinja malo kukala, pa je dete tiščalo noge skupaj in nismo videli kaj skriva user posted image Se je pa na obrazku videlo kako pije vode (ker namreč pijejo plodovnico) - zanimiva izkušnja, lepo doživetje, kar stopili smo se zraven user posted image

Sem v 19.tednu in brcik še nisem začutila. Se tolažim, da je za prvo nosečnost normalno, da jih začutiš pri približno 20.tednu - ampak res komaj čakam, ker - kot ste že povedale - na trenutke niti ne veš,da si noseč in pol imaš 100 vprašanj user posted image

Zredila sem se že poštenih 8 kg (preveč). Zdravnica ni nič rekla. Trebuh imam precej velik... Malo me je strah, ker baje se začne ta pravo "rejenje" komaj sedaj, jaz pa se že na limitu. Mislite, da se lahko ustavim ali mi ne gine še 10kg? Me že malo skrbi... Zanimivo pa je, da se sploh ne počutim debelo ;)

Če koga kaj potolaži jaz nimam doma ničesar za dojenčka, nekaj prijateljev čaka s škatlami doma, da mi prinesejo oblekice, voziček, košek, previjalno moram vse kupiti - ampak bom počakala morfologijo in pol počasi akcija.

Ve ste že bile na šoli za starše? Kdaj je priporočljivo it? Če bi šla že sedaj, se bojim, da bi pozabila do novembra ;)

Kar se tiče pitja vode, jaz spijem 2 l na dan, hodim 40 min na dan in za nameček pokadim 3 cigarete na dan user posted image

Aja, pa za prebavo si pomagam s sirupom Portalakom - mi ga je dala ginekologinja na recept (da boste vedle tudi druge, da se ga lahko dobi na recept - če imate težave s prebavo in hemoroidi)

Tudi jaz se še nisem odločila preklopiti na fb, sem se kar navezala na ta "staromodni" forum user posted image

(odgovor članu KrasnaJasna)
Neposredna povezava do sporočila: 837
6.6.2016 8:48:54   
ŽABBY
pozdravljene..

mi tudi imamo doma že voziček 3 v 1 in posteljico + nekaj oblekic od prijateljev....

kupiti moramo še previjalno podlogo, banjico, varuško in ostale malenkosti, ki bodo počakale še vsaj do septembra....

jaz tudi čutim že otročička...ze cca 1 teden...vsaj se mi zdi-kot da me nekdo nežno žgačka s palčko po trebuhu...jaz ne čutim nobenih mehurčkov, zato ne vem če je to to...

Nameravate vašim otrokom dati dudice ali boste poskusile brez? ima katera izkušnje brez dudice?

lp

< Sporočilo je popravil ŽABBY -- 6.6.2016 8:53:52 >

(odgovor članu Srchy)
Neposredna povezava do sporočila: 838
6.6.2016 9:00:09   
Malinca07
Dobro jutro

tudi pri nas se nimamo nic pripravljeno ali nabavljeno za dojenčka. Vidim, da svse predvsem čakamo na morfologijo in potem akcija :)
Srchy tudi jaz se ne cutim nobenih brcik, začnem pa jutri z 19.tednom. Se tolažim s tem, da sem prvorodka in da kasneje začutimo..sem pa že kar malo nestrpna :) ampak vse ob svojem času :)
Jaz bom poskusila brez dude. Imam prijateljico, ki ima 2 meseca staro punčko in jim zaenkrat uspeva odlično brez. Pa še kasneje ni problemov z odvajanjem od nje.

Kaj pa morje, greste kaj na dopust pa se aktualna tema - se bojite kaj zike?user posted image

Lep začetek tedna vsem user posted image user posted image

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 839
6.6.2016 9:48:13   
KrasnaJasna
uff poletni dopust.... komaj čakam bolj toplo vreme in predvsem malo sonca!
Midva planirava zaenkrat le par dni na slovenski obali prihodnji mesec. Potem pa kakšen podaljšan vikend do konca poletja.

Srchy: pri nas čez poletje ni šole za starše, tako da naju to čaka v septembru. Tako ali tako pa to priporočajo po 30. tednu.
Glede zike... jaz se za na sprehode špricam z nekim naravnim sprejem proti klopom in komarjem, pa upam da deluje :D

Neposredna povezava do sporočila: 840
6.6.2016 10:25:52   
pikica 4
pozdravljene,

Srchy sama sem se v prvi nosečnosti zredila za 19 kg, jedla sem kar mi je pasalo, rada jem, ampak sem po porodu v 2. letih vse pridobljene kg izgubila, res pa s težavo telovadba in prilagojen jedilnik, ker sem preveč kalorij vnesla kot sem jih porabila. sedaj v skoraj 17 tednu pa sem se zredila samo 1 kg, pa enako jem tisto kar mi paša le količinsko manj, ampak imam še čas da nadoknadim user posted image
Za šolo za starše sem pa gledala, da je poleti ni povsod, tako, da se bom sama gotovo prijavila za septembra.
Fb profila nimam in bom jaz tudi tukaj ostala.

Žabby jaz sem uporabljala dudico, tudi ni bilo nobenega problema ko sem jo vzela.

Malinca07 letos na morje ne gremo, bomo šli v terme. Vi grete na morje? Za ziko me ne skrbi , ker je še ni pri nas, ko pa bo se bomo pa gotovo vse zaščitile. Upam, da ne pride to sezono.

(odgovor članu KrasnaJasna)
Neposredna povezava do sporočila: 841
6.6.2016 11:02:53   
Malinca07
Midva boma sla v šolo za starše septembra. Avgusta je pri nas ni, junij in julij pa se mi zdi skoraj še malo prezgodaj.
Na morje grema pa letos kar na Hrvaško za en teden..pa upajmo, da se ti komarji niso odločili za isto destinacijo kot midva user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 842
6.6.2016 12:13:06   
pikica 4
Malinca user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 843
6.6.2016 13:47:22   
vekybel
pikica4
v sredo imam redni tretji pregled in mislim da ne bo še morfologija. Bom pa javila ja kaj in kako je bilo. Vozičke gledam že nekaj časa tako nove kot na bolhi rabljene. Baby boom so mi všeč, imam ena dva nagledana na bolhi in zdej čakam vsaj to morfologijo da dam skozi pa potem v akcijo.
Kar se tiče oblekic imam skoraj vse, posteljica me čaka od sestrične, tako da nekaj že imamo.
Dudo bom kupila, ampak ko zvem spol, ker so samo v roza ali plavi barvi. Otroka je lažje potolažit z dudico. Za odvajanje nismo imeli težav v prvo.
Na dopust mi gremo v terme Čatež in v Bosno. Tako da mislim da ne bo nekega rizika za Ziko. Drugače pa smo na morju doma in imamo plažo vsak dan če želimo.
Šolo za starše pa sploh ne vem kdaj moramo it, bom vprašala ginekologa. Tjaša ti morda veš kdaj v bolnici Izola organizirajo??

Kaj spite še na trebuhu?

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 844
6.6.2016 14:16:34   
Malinca07
Jaz že dobre 3 tedne ne morem več spat na trebuhu in se kar s težavo privajm na spanje na boku. Počasi ze gledam blazine za nosečnice..jo katera ze prakticira, priporočate katero posebno?

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 845
6.6.2016 15:23:28   
..noname..
Uf čvekice, velik ste napisale. Sploh ne bom znala vse napisat.
Jaz včasih še ležim na trebuhu, odvisno kako mi paše. Drugače pa na boku ali napol na hrbtu. Včeraj sem prvič spala z materinsko blazino, ampak mi je malo nerodna, jo imam kar za hrbtom, da bi podpira hrbtenico user posted image

Trenutno sem v 16. tednu in nestrpno čakam prve brcike, čeprav jih bom lahko še čakala en mesec. V ponedeljek imam drugi pregled (na žalost brez UZ) ampak se ga vseeno zelo veselim. Trenutno sem s kilogrami vrjetno na istem kot pri prvem pregledu, ker sem umes izgubila 1kg, ampak sem vrjetno do sedaj to dobila nazaj. Sej bi se doma tehtala, ampak je tehtnica zaspala user posted image

Kar se tiče dude, bom probala čimmanj, predvsem samo za spanje. Ker vem kako to zgleda ko je otrok preveč navezan na dudo in ga nikakor ne morejo odvadit. Problem je predvsem v tem ker je otrok szar že 2 leti in ima dudo čis prevečkrat.

Neposredna povezava do sporočila: 846
7.6.2016 8:10:07   
ŽABBY
Mi2 tudi planirava za en teden na HR-samo ne veva še kam...nebi hotela it predaleč...
komarji pa na obali tudi že veselo pikajo, tako, da bo treba po hitrem postopku zrihtat kak sprej...

jaz spim pol na trebuhu pol na boku, ne vem razložit :P
mene tudi zanima če ima katera izkušnje z blazinami in katere priporočate?

Neposredna povezava do sporočila: 847
7.6.2016 8:31:53   
tjasakp
jutro! ste pa bile pridne včeraj user posted image

srchy jaz sem se tudi zredila že kakšnih 6-7 kilogramov...ampak po moje se ne smemo sekirat, važno da ne jemo preveč nezdravih stvari pa bo vse ok. v prvi nosečnosti sem se zredila čez 20 kg pa sem 1 teden po porodu imela le še 5 kg viškauser posted image
tako da ni nujno da gre vse v maščobo, očitno tudi dojenček rabi svojo zalogouser posted image

ŽABBY jaz sem pri prvem vztrajala da moj otrok pa ne bo imel dude! sem brala da je to samo potuha staršem, da mu tako zapiramo usta, da je potem težko se odvadit itd.. no, že po dveh ali treh tednih smo mu jo neuspešno poskušali vtakniti ampak jo je vztrajno pljuval venuser posted image
in nikoli je ni hotel imeti, niti flaške če smo že pri tem... jaz pa sem se mučila na 100 in en način potolažiti tega otroka ki ni bil niti lačen niti žejen, niti polulan, samo pač malček bolj naporen user posted image
in sem se odločila da drugemu jo bom pa dala takoj v porodnišnici in če kakšni sestri ne bo prav (ker namreč zelo rade komentirajo če da kakšna mamica že v porodnišnici dudo v usta) naj se slika!!

vekybel šola za starše je na obali v ZD Koper, v bolnico greš samo na ogled porodnišnice, kdor želi pač, in na predavanje za epiduralno, spet če želiš. Mislim pa da je tudi v Kp v juliju in avgustu ni. jaz sem tako nameravala iti septembra. Mislim da bo v septembrskem roku kar gužva user posted image
je pa razpored opbjavljen na njihovi spletni strani (od ZD koper, nazadnje ko sem pogledala je bilo za junij, mogoče zdaj že kaj več piše. med novicami)

s spanjem hvalabogu nimam težav ker že tako ali tako spim na boku, tako da ni problem. materinsko blazino sem dobila sedaj za rojstni dan, za spat je še ne uporabljam, pride pa zelo prav na kavčuuser posted image
meni je najbolj všeč tista malo daljša, mislim da je 160 cm, in malo bolj ''ohlapna'' ker si jo lahko podložiš od kolen pa do glave. sem jo imela tudi v prvi nosečnosti in na koncu, ko je trebuh zelo velik, pride prav.
prodajajo namreč tudi tiste bolj trde oziroma ki bolj držijo polkrožno obliko, ampak tiste so namenjene po moje bolj dojenju pa da odložiš otroka gor, ne pa spanju ker niso toliko prilagodljive. si pa samo mislim ker nisem nobene sprobalauser posted image

na morje gremo pa mi že konec junija za en teden, upam da se bo segrelo dovolj, jaz imam namreč rada da ima morje vsaj 23 stopinjuser posted image drugače pa smo itak z obale pa hodimo celo poletje popoldan, še posebej odkar imamo tamalega.
za ziko se ne toliko sekiram, pač malo več se bom špricala pa bo. in možnost okužbe oziroma resnih zapletov tudi če se okužiš je precej majhna...

glede brcik pa z veseljem sporočam, da je včeraj tudi možek začutil brcike, sicer komaj komaj ampak so bile. kako je bil vesel!! user posted image

no, pa sem se razpisalauser posted image

lep dan vsem!!

Neposredna povezava do sporočila: 848
7.6.2016 8:42:40   
ŽABBY
v zd koper šola za starše poteka vedno samo zjutraj (po mojih info)...tako, da če delaš ne moreš it prej kot takrat ko si na porodniškem...
ali je po novem tudi popoldne?

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 849
7.6.2016 8:50:08   
tjasakp
ne, še vedno je zjutraj ampak jaz bom vseeno hodila ko bom še v službi, se bo štelo kot zdravniški izhod, ki ga imamo opravičenega 3 ure.
vsaj tako računam no, upam da se ne motimuser posted image
bom morala vprašati ampak je še malo zgodaj

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?