tjasakp
|
no, da rešimo te vrtce v kopru enkrat za vselej sem najprej klicala v vrtec koper pa se nihče ni oglasil, zato sem šla na spletno stran občine koper in poiskala pravilnik o sprejemu otrok v vrtec, ki velja enotno za vse vrtce v občini koper torej, vlogo za sprejem lahko vložiš kadarkoli, enkrat na leto, februarja pa se objavi javni poziv in takrat morajo vložiti vlogo še vsi tisti, ki je še niso, in želijo vpisati otroka v vrtec z naslednjim šolskim letom, torej od septembra istega leta dalje vloge obravnava komisija, ki enako upošteva vse vloge, ki so prispele od zadnjega javnega poziva . vlogo torej lahko vložiš kadarkoli po rojstvu otroka, nimaš pa zato nobene prednosti. komisija na podlagi podatkov dodeli ustrezne točke, če ima več otrok enako točk, je prej na čakalni listi otrok, ki je starejši, kar se mi zdi logično. no in potem pač glede na želje in prosta mesta vrtec dobijo otroci po vrstnem redu z čakalne liste do zapolnitve. ostali ostanejo na čakalni listi za drugo leto. obstaja sicer možnost, da dobiš vrtec tudi sredi leta, vendar če ravno v ''tvojem'' vrtcu se nekdo izpiše in si ti prvi na čakalnem seznemu. sicer moraš na anslednjem razpisu ponovno vložit vlogo. drugo leto navadno dobiš ker si pač med starejšimi. pa tudi vsi vrtci nimajo jaslične skupine, teh je najmanj se mi zdi. no tako. nič ni treba hitet takoj po rojstvu, javni poziv pa se objavi v vseh medijih tako da težko zamudiš vekybel, glede vozičkov - mi imamo še od prvega otroka CAM ne vem več kako se kliče, sem pa bila zelo zadovoljna z njim, ima zadnje napihljive gume in gre po vseh terenih. sem pa šele kasneje opazila nekaj, na kar ob nakupu sploh nisem pomislila. moj otrok je bil že ob rojstvu zelo velik, voziček pa ima zelo veliko in globoko košaro. ob sprehajanjih sem postopoma opažala, da imajo nekateri vozički zelo majhne košare, kamor moj otrok skoraj ob rojstvu ne bi stal notri. najkasneje pri 2,3 mesecih bi ga morala dati ven, v športni del. Enako je veljalo za športni del, zelo velik in prostoren tako da je komot do prvega leta se vozil notri. nekateri vozički, predvsem tisti, ki imajo športni del v trdi obliki, zunanji obod je običajno kot jajce, rec. pregrešno drag STOKKE, za mojega tamalega sploh ne bi prišel v poštev ker bi bil notri precej natlačen tako da mogoče za premislit tudi v tej smeri. jaz sem slučajno izbrala res prostornega, drugače ne vem kaj bi naredili
|