|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2016
16.5.2016 13:38:42   
tjasakp
Pozdravljeni vsi!

PujsaDeja, jaz sem tudi negativna na toksoplazmozo. tatrskega bifteka sicer ne pojem sdosti, pojem pa ogromno zelenjave in sadja iz domačega vrta pa pršuta domačega tudi. izgleda da večina ljudi tega ne preživi oz. pač vseeno ni tako pogosta ta bolezen.

zdaj se mi je apetit po prvih treh mesecih malo umiril, še vedno kar precej več pojem kot pred nosečnostjo, ampak vsaj nisem non-stop lačna :)

paše mi pa predvsem slano, sir bi jedla neprestano, pa kruh, pašta s šalšami... za razliko od prve nosečnosti, ko mi je pasalo samo sladko user posted image
tako da je res odvisno od nosečnosti do nosečnosti, kaj šele od ene nosečnice do druge user posted image

nekaj bi vas vprašala, vem da sem zgodnja ampak imam rada vse vnaprej splaniranouser posted image
kako nameravate porabiti letošnji dopust?? ker po novem se ga lahko celega prenese v naslednje leto in porabi do 31.12. Ne vem ali bi ga vsega porabila letos, pač šla toliko prej na porodniško, ali prenesla ostanek v drugo leto??
seveda bi pasalo iti čimprej na porodniško ampak se sprašujem če mi ne bi bolj prav prišel po koncu porodniške?? je pa tudi res, da bomo imele novemberčke, ki naj bi načeloma šli že v vrtec oktobra ampak pri tej zasedenosti se ti zlahka zgodi (oz. je celo bolj verjetno) da vrtca ne dobiš, vsaj na obali.
Pol pa si pečen z zasebnim varstvom, če nimaš non (kot mi rec, ki so še v službah)...po drugi strani pa itak imaš še cel dopust od naslednjega leta (2017) na razpolago in čez 2 meseca po koncu porodniške dobimo spet novega (2018)...user posted image

tako da res ne vem kaj bi naredila....
ostale ste že kaj razmišljale?

(odgovor članu Alizee)
Neposredna povezava do sporočila: 776
16.5.2016 17:03:19   
..noname..
Za mano je opravljen pregled na nuhalni, vse je OK user posted image

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 777
17.5.2016 7:47:34   
ŽABBY
noname....odlična novička!! :)

tjašakp...meni sicer poteče pogodba v začetku naslednjega leta, zato bom pač iskoristila dopust pred porodniško, ker ne vem kako bo.
Tudi v primeru, da mi pogodbo podaljšajo bom vseeno iskoristila prej...ker potem dobim itak že novega....

Meni zdej več ali manj pašejo sladke stvari, sadje, jogurti,...

(odgovor članu ..noname..)
Neposredna povezava do sporočila: 778
17.5.2016 8:27:51   
StelaIza
Hej,

včeraj imela nuhalno in vse ok, rezultati celo zelo dobri. Zdaj vem, zakaj je ta pregled res tako zelo poseben...ufff kakšne emocije in kakšna čustva so naju preplavila, ko sva otročka zagledala na ekranu. Je zelo aktiven in ves čas je bil v gibanju, G je rekla, da mu dogaja in da skače, kot bi bil na trampolinu user posted image ...pa srček sva prvič slišala user posted image men so solze samo ulile in še cel dan sem bila zelo čustvena in jokava...

domi domi...men se prehranjevalne navade niso čisto nič spremenile. Imela sem to srečo, da nisem imela nobenih slabosti in nič bruhanja. Sem in tja mi je zapasal kak šveps in gosti sok, ostalo vse enako kot pred nosečnostjo, le večji apetit sem imela na začetku. Sedaj pa se tudi to umirja.
Športam ne, ker tudi prej nisem. Veliko pa hodim na sprehode in v bližnji gozd, s psičko.

tjasakp...jaz bom letošnji dopust izkoristila večinoma poleti, nekaj pa si bom pustila, da bom šla kak dan prej v porodniško.

..noname.. super, čestitke user posted image , vesela tudi zate!!

Bodite lepo!

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 779
17.5.2016 15:31:04   
Srchy
Tjasakp, jaz se isto sprašujem kot ti... pojma nimam kako bom uredila s tem dopustom! :/

Je res problem pri nas na obali dobiti oktobra vrtec?

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 780
18.5.2016 7:26:02   
tjasakp
jutro vsem!

bravo za super rezultate nuhalneuser posted image samo tako naprej!

srchy, že nekaj let je problem, za prvega sem jaz prvo leto dobila v Ankaranu, in sicer v že opuščenem vrtcu, ki so ga po nekaj letih spet odprli in sprejeli 3!! skupine otrok, ampak še vedno niso dobili vsi. rec. moja prijateljica, ki ima 3 tedne starejšega otroka ni dobila. kasneje so ji ponujali Gračišče pa Rižano in podobno :S
zdaj ima ta ista prijateljica drugega otroka, rojenega decembra, sicer še ni dobila odločbe, ampak ji je bilo neuradno rečeno naj niti ne čaka da bo dobila vrtec, naj se kar zmeni privat. tako da mislim da za naše se ne bo kaj bistveno spremenilo user posted image

ne vem kako se po letih baby booma še vedno niso toliko organizirali da bi zagotovili prostor vsem v vrtcuuser posted image
naša soseda recimo ima isto starega otroka kot je moj, ki še ni v vrtcu, zato ker še vedno niso dobili točno tistega vrtca ki so hoteli. zdaj jeseni ga bodo končno dali v vrtec (pri 4!! letih), pač tja kjer so dobili prostor.

tako da se jaz kar nekako pripravljam da vrtca pač ne bo prvo leto, če pa slučajno bo, bo to lepo presenečenjeuser posted image

no in zaradi tega se jaz bolj nagibam k temu da bi si dopust, kolikor ga bo pač ostalo, prenesla. vsak dan bo prišel prav in vsak mesec ko bom jaz doma oz. pač mož, bomo prišparali 300-400 EURuser posted image

(odgovor članu Srchy)
Neposredna povezava do sporočila: 781
18.5.2016 11:25:00   
klea88
Da se ponovno malo javim. Bolj slaba sem glede pisanja :(

Slabosti me še vedno mučijo, tako da sem trenutno na -4,5 kg. Pa saj bom notri pridobila čez čas. Včeraj opravila z nuhalno, rezultati super, največja meritev je bila 1,56 user posted image . Ginekologinja je rekla, da zelo nerada napoveduje spol tako zgodaj, vendar bolj kaže na fanta, vendar se lahko še vse spremeni. Je povedala, da bova z mojo ginekologinjo na morfologiji točno videle kaj bomo imeli. Nama je pa prav vseeno glede spola, želiva si samo zdravega otroka. Zdaj je tudi moj dobil dovoljenje, da lahko pove tudi kolegom in je včeraj že trobil naokrog. Joj ti naši moški, ko eni otroci so user posted image . V službi sem povedala že prejšnji teden zaradi narave mojega dela in sedaj me čuvajo in zavijajo v vato. Imam resnično srečo s šefico.

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 782
18.5.2016 12:57:17   
ŽABBY
hmm...vrtec...
za september oziroma oktober 2017 je treba otroke že letos vpisat v vrtec ali kdaj so sploh vpisi v vrtec?
Vrtce se plačuje vse enako, ali ima vsak vrtec svojo ceno?

Kar se tega tiče res nimam pojma...vsak nasvet mi bo prišel prav.

Jaz sem danes v 16/1 tednu....imam skozi napet trebuh in me vse tišči, kot da me bo razneslo...ima še katera podobne težave?
včasih imam občutek kot da pritiska na dol, kot da hoče ven...a je to normalno za ta čas?ali bi se morala obrniti na gin?

(odgovor članu klea88)
Neposredna povezava do sporočila: 783
18.5.2016 13:18:07   
Marčevka2010
Da se malo vštulim, glede vrtca:
Otroka vpišeš v čakalno vrsto takoj, ko rodiš. Ker je potem pri sprejemu važno kdaj je bil v vrsti. Pravi vpis je pa potem marca drugo leto za sprejem septembra. Ali oktobra. Kadar je otrok star 11 ali 12 mesecev.
Pri plačilu se gleda dohodek, število članov v družini in na podlagi tega določi razred v katerega spadaš. Nekaj krije občina, ostalo starši. Ceno ima vsak vrtec svojo, ampak dvomim, da so neke grozne razlike.
Na CSD se tudi da prošnjo za znižano plačilo vrtca, kdaj ti povejo v vrtcu, ko otroka prijaviš. Če ne prosiš za to plačaš najvišji razred. So pa prve 3 leta-jasli dražje kot naslednja 3 leta. Plus nekje se plenice prinese svoje, nekje jih oni dajo in računajo.

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 784
18.5.2016 13:26:16   
tjasakp
ŽABBY, vpisi otrok so mislim da februarja za vse rojene v tistem letu, ki bodo šli v vrtec septembra oz. pač ko dopolnijo 11 mesecev. seveda če pridejo na vrsto :)
za ostale se čaka naslednje šolsko leto, mislim da jih je treba naslednjega februarja tudi spet vpisat na čakalni seznam, ma nisem prepričana...

cene vrtcev pa mislim da so enotne po občinah, ampak nisem prepričana. sicer v občini Koper sta samo dva vrtca, Vrtec Koper in Vrtec Semedela in mislim da imata oba enako ceno (polna je nekje med 400 in 500 eur za prvo starostno skupino, torej do treh let, nato se malo zniža).
Na različnih lokacijah (Koper, markovec, šalara...) so samo enote enega od teh dveh vrtcev.
Dejansko plačilo pa je odvisno od prihodkov in premoženja staršev. Mislim da je 5 razredov, v najvišjem razredu plačaš 88% cene programa (nihče ne plača 100%), v nižjem 77%, nato 66% in tako naprej (nekaj takega). tisti, ki prejemajo socialno pomoč imajo zastonj.
Koliko boš plačal pa odloči CSD z odločbo, potem ko vložiš vlogo za subvencijo vrtca in vse zahtevane podatke . to pa se vloži enkrat avgusta pred začetkom šolskega leta se mi zdi.

glede napetega trebuha in pritiska mislim da ni nič posebnega, mogoče pa vseeno pokličeš, da boš pomirjena. Mogoče ti bodo že po telefonu povedali kaj bi to lahko bilo

lep dan!

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 785
18.5.2016 13:30:39   
tjasakp
marčevka2010, nisem še slišala, da lahko otroka vpišeš v čakalno vrsto ko se rodi??
mogoče je pa to različno po občinah? iz katere občine pa si?

ker kolikor je meni znano, so vpisi februarja ali marca kot si povedala, pri dodelitvi se najprej gledajo točke (ne vem več točno kaj prinaša točke), potem pa pri tistih, ki imajo enako število točk, gledajo datum rojstva in prednost imajo seveda prej rojeni. tako da je načeloma vseeno kdaj se vpišeš v čakalno vrsto? ali se motim?

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 786
18.5.2016 13:35:58   
Marčevka2010
Pri nas v Logatcu je tako. Se je bolje pozanimat prej, da zaradi tega ne padeš ven. Pri nas se točkuje ali vsi živijo v isti občini, ali bo otrok septembra star 11 mesecev, potem pa še ene 2 ali 3 stvari, ampak se sedaj ne spomnim katere.
Naša je bila pred pred zadnja na seznamu, ko smo dobili podatek katera je v vrsti za v vrtec. In se je upoštevalo tudi vpis v čakalno vrsto. Če bi jo kasneje vpisali bi takrat padli ven.
Pri nas očetje vpišejo otroka v čakalno vrsto že takoj, drugi dan po rojstvu. Tudi moj je tako naredil. In letos bomo isto.
Vse to delajo v primeru, da je otrok več kot pa mest v vrtcu.

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 787
18.5.2016 13:41:40   
tjasakp
aha, mislim da pri nas v Kopru ni tako. Po moje bi vedela že ko sem vpisovala prvega v vrtec, veš da take stvari se mamice z vozički pogovarjajo že od 4 meseca dalje user posted image

lista pa je takrat izgledala tako, da so bili vsi otroci na listi, zraven pa je bil podatek koliko mest je prostih v vsakem vrtcu, v obliki tabele.
sicer to nikoli ni dokončno dokler ne dobiš odločbe oz. dokler ne podpišeš pogodbe ker otroka lahko prijaviš v 5 vrtcev oz. pač enot, tako da so pol kombinacije tudi pri teh, ki delajo liste :) ampak običajno so že pri prvih željah izpolnjena vsa prosta meat, tako da ali dobiš prvega, ki si ga napisal ali pač nobenegauser posted image

se bom pa seveda pozanimala, da preverim kako je s temuser posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 788
18.5.2016 13:47:47   
Marčevka2010
Lahko, da je praksa med občinami različna. Boš videla kaj bodo rekli. Držim pa pesti, da dobite vrtec. Je še vedno ceneje kot privat.

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 789
18.5.2016 13:51:18   
tjasakp
hvala, jaz tudi za vas user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 790
19.5.2016 8:21:52   
StelaIza
Punce zdravo, katera še dodaja nove člane v skupino novemberk? Pisala sem trolik, vendar ni nič odgovorila nazaj, verjetno je v gužvi...

Pozdravček.

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 791
19.5.2016 8:50:06   
vekybel
Jutro!

Sem vesela ko berem dobre rezultate nuhalne. Jaz se cakam izvid od krvi.

Kar se tiče vrteca, je v Kopru kot je rekla tjasakp, otroka lahko vpišeš februarja tekočega leta ko naj bi šel otrok v vrtec in nič prej. Tjasakp ti pokliči in vprašaj za vsak primer. Samo kličeš na upravo v vrtec, občina nima nič z tem, edino če se je kaj spremenilo. Sem pa slišala da se dela tako, da vpisujejo takoj ko se otrok rodi.
Mi bomo verjetno pustili malčka prvo leto doma, ker so se moji starši ponudili za varstvo. To sem si želela, ker sem tudi prvega imela prvo leto doma in zdej bomo tudi, če bo vse vredu.

Za dopust bi vam svetovala, da letošnjega izkoristite letos, ker ta naša država skozi menjuje zakone in za ziher, da ne ostanete brez. Tako je bilo pri meni v prvi nosečnosti, sem bila prikrajšana za 14 dni dopusta.

Mene pa zanima nekaj v zvezi z vozički. Kakšen voziček svetujete? Moja prijateljica dela v babycentru in pravi, da se največ prodajajo pegperego in še baby..... se ne spomnim imena do konca. Sem vprašala za babyboom pa pravi, da jih dosti prihaja po rezervne dele. A ima katera izkušnje??

(odgovor članu StelaIza)
Neposredna povezava do sporočila: 792
19.5.2016 10:22:38   
tjasakp
no, da rešimo te vrtce v kopru enkrat za vselej user posted image
sem najprej klicala v vrtec koper pa se nihče ni oglasil, zato sem šla na spletno stran občine koper in poiskala pravilnik o sprejemu otrok v vrtec, ki velja enotno za vse vrtce v občini koper
torej, vlogo za sprejem lahko vložiš kadarkoli, enkrat na leto, februarja pa se objavi javni poziv in takrat morajo vložiti vlogo še vsi tisti, ki je še niso, in želijo vpisati otroka v vrtec z naslednjim šolskim letom, torej od septembra istega leta dalje

vloge obravnava komisija, ki enako upošteva vse vloge, ki so prispele od zadnjega javnega poziva . vlogo torej lahko vložiš kadarkoli po rojstvu otroka, nimaš pa zato nobene prednosti.
komisija na podlagi podatkov dodeli ustrezne točke, če ima več otrok enako točk, je prej na čakalni listi otrok, ki je starejši, kar se mi zdi logično. no in potem pač glede na želje in prosta mesta vrtec dobijo otroci po vrstnem redu z čakalne liste do zapolnitve. ostali ostanejo na čakalni listi za drugo leto. obstaja sicer možnost, da dobiš vrtec tudi sredi leta, vendar če ravno v ''tvojem'' vrtcu se nekdo izpiše in si ti prvi na čakalnem seznemu.

sicer moraš na anslednjem razpisu ponovno vložit vlogo. drugo leto navadno dobiš ker si pač med starejšimi. pa tudi vsi vrtci nimajo jaslične skupine, teh je najmanj se mi zdi.

no tako. nič ni treba hitet takoj po rojstvu, javni poziv pa se objavi v vseh medijih tako da težko zamudiš user posted image

vekybel, glede vozičkov - mi imamo še od prvega otroka CAM ne vem več kako se kliče, sem pa bila zelo zadovoljna z njim, ima zadnje napihljive gume in gre po vseh terenih. sem pa šele kasneje opazila nekaj, na kar ob nakupu sploh nisem pomislila. moj otrok je bil že ob rojstvu zelo velik, voziček pa ima zelo veliko in globoko košaro. ob sprehajanjih sem postopoma opažala, da imajo nekateri vozički zelo majhne košare, kamor moj otrok skoraj ob rojstvu ne bi stal notri. najkasneje pri 2,3 mesecih bi ga morala dati ven, v športni del. Enako je veljalo za športni del, zelo velik in prostoren tako da je komot do prvega leta se vozil notri.
nekateri vozički, predvsem tisti, ki imajo športni del v trdi obliki, zunanji obod je običajno kot jajce, rec. pregrešno drag STOKKE, za mojega tamalega sploh ne bi prišel v poštev ker bi bil notri precej natlačen user posted image

tako da mogoče za premislit tudi v tej smeri. jaz sem slučajno izbrala res prostornega, drugače ne vem kaj bi narediliuser posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 793
19.5.2016 10:34:28   
tjasakp
sem našla našega, CAM TRIO DINAMICO 2012
nem vem sicer če se ga še vedno dobi, je že 4 leta star model user posted image
sem pa bila res vsak dan na sprehodu z njim, poleti vsak dan na plaži, nič ga nismo šparali in je še vedno kot nov. no malo je umazan športni del ker je bež barve in ko začnejo otroci sami jest v vozičku je to juhuhu user posted image
je pa bil tamali not kot rečeno do enega leta cca., potem se je začel močno upirat in smo ga pospravili za naslednjega...
komaj čakam, da ga spet povlečemo iz podstrešja user posted image

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 794
20.5.2016 9:31:11   
t_anja
Pozdravljene!

Ker ste imele ravno temo dopusta me nekaj zanima. Zaradi krvavitve in hematoma sem bila na bolniški. Sedaj imam le vsake tolko rjavi izcedek. Hematoma se 14 dni nazaj na pregledu ni videlo. Jutri stopim v 17. tednom. Imam pa problem, ker imam še ves letošnji dopust in 10 dni starega. Kaj naredit? Na morje ne planiramo it, ker je strah, da ne bo kaj narobe. Mogoče bi šli kakšen dan zaradi punc. Škoda mi je dopust pustit. V naslednjo leto ga lahko prenesem 10 dni, če se ne motim.

22.3.2010 - na svet se je odločila pokukat najina Ana

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 795
23.5.2016 7:40:21   
roana
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 30 31 [32]
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 30 31 [32]

pozdravljene nosečke

Se ena nova novemberka...niti ne čisto nova,vas že nekaj časa berem...sem v 13 tednu in po zm imam datum na kocu 30.novembra:))

Za naju bo to drugi otrok,imava že 4 leta staro deklico.Prejšnji teden sem imela nuhalno in vse bp ravno tako hormoski test.
user posted image user posted image
POčutim se ok,je pa zame vse kot da je prvič in da pojma nimam,in vse je drugače.Slabosti nimam imam pa boleč trebušček in vse okoli,no zdaj se to umirja.Z malo sva dopoldan doma..namreč okreva po škrlatinki(kar me je na smrt prestrašilo) popoldan bo mož poskbel zanjo jz pa odhitim v službo.
Imejte lep začetek tedna.

(odgovor članu t_anja)
Neposredna povezava do sporočila: 796
23.5.2016 8:47:02   
tjasakp
dobro jutro punce!
dobrodošla roanauser posted image

nekakšno zatišje je spet, ste vse aktivne na FB?

pri nas vse ok, zdaj je to lepo obdobje, ko skoraj ne veš da si noseč, sicer moj trebušček je že precej viden, za kakšen mesec ali še več prehiteva, tako da sem že očitno noseča, čeprav sem ''šele'' v 17 tednu user posted image
za vikend smo uživali v sončku, tamali se je celo kopal v bazenu user posted image upam da je zdaj to to, da se ne misli več kej dosti kisatuser posted image

jutri imam tretji redni pregled in bom dobila že tudi datum za morfologijo, huraaauser posted image
enkrat konec junija, upam da še pred dopustom, letos bomo zgodnji, gremo že 25.6. na dopust user posted image

gremo pa blizu, na Krk, nikoli ne veš kdaj boš mogu šibat nazaj... tudi v prvi nosečnosti smo šli na Krk na dopust in tam je naš mali tudi dobil svoje ime, tako da bi bilo fuuul lepo, če bi imeli morfologijo prej, izvedeli seveda za spol in se ponovno na dopustu v istem kraju odločili za imeuser posted image

no, bomo videli kako bo šlo z datumi

lep dan vsem!!

(odgovor članu roana)
Neposredna povezava do sporočila: 797
23.5.2016 12:41:18   
ŽABBY
helloooo user posted image dobrodošla roana user posted image

ja meni tudi se že doooosti pozna trebušček...tolko da nimam več kaj oblečt... :/

jaz pa imam ta teden 2. redni pregled...sem ravnokar ugotavljala da med 1 in 2 pregledom bo minilo lih 2 meseca...

mi dopust smo planirali v juliju, mogoče si še premislimo in zbežimo prej...samo če gremo prej se bo potem poletje tako vleeeeklo v službi...

lep dan želim

(odgovor članu tjasakp)
Neposredna povezava do sporočila: 798
23.5.2016 12:58:12   
ŽABBY
aja...

kdaj ve mislite hodit v šolo za starše? tistih 28 dni pred predvidenim datumom poroda...ali že prej?

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 799
23.5.2016 14:21:16   
Dandi
Pozdravljene
Moram priznati, da so mi prav se vsa oblacila in zaenkrat se nimam tezav, da bi me kaj tiscalo. Edino po nov modrcek pa sem morala skociti.
Do 3.pregleda me loci se natanko 1 teden in 3 dnevi.. Nestrpbo ze odstevam in upam, da mi bo vsaj namignila glede spola. In tokrat ji nameravam reci za sliko od uz, saj imam le eno, ko sem bila v 7 tednu, na vsakem pregledu mi jo oblubijo, ko pa pridem iz ordinacije je pa ni nikjer..
Pri nas imamo solo za starse loceno na 6 delov. Na prvem delu sem ze bila, saj je slo za zgodnjo nosecnost pac kaj priporocajo glede hrane, telovadbe..
Naslednjih 5 sklopov pa je od 28 do 35 tedna nosecnosti..

Imejte se lepo, in upam da, do novembra ne bo tako hitro teklo kot je sedaj.. Proti koncu se bodo zacele priprave in mislim da bo prava norisnica. 😄😄😄

(odgovor članu ŽABBY)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?