mimi_ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ..noname.. IZVIRNO SPOROČILO: Damuš Punce, dejte mi neki povedat. Glede na to, da vse načrtujemo nosečnost... Kako se obnašate od O do menstruacije, ko še ne veste, a bo al ne? Se izogibate težkim bremen, ne delate kakšnih vaj za trebuh itd.)? Mene je včeraj mož kregal, ker sem delala ene take telovadne vaje, ki so v nosečnosti odsvetovane - kao pazi se, dokler ne veš kako in kaj. Meni se pa to zdi rahlo pretirano, da se bom pa zdaj vsak mesec 14 dni pazila "za vsak slučaj". Jaz živim normalno. Bojim se edino, ker delam z nevarnimi kemikalijami, da bi škodovala plodu. Samo mislim, da je brezveze, da se sekiram predno je kaj na tem. Bom potem to bolj pazila. Sicer je pa moj tak, da me on miri, da naj ne zganjam panike dokler ne vem če je kej al ni. Damuš glede telovadbe po moje se ni za sekirat. Jaz sem se zelo bala zdaj, ko sem zanosila in ker sem imela nonstop te krče, da mi škodi, ker dvigujem malega, ki ni tako lahek. Sem se bala, da je to pripomoglo tudi kaj k temu, da je prišlo do splava. in sem v bolnici to omenila ginekologu. Mi je rekel, gospa vi če ste pri moči, lahko tudi sod nafte dvignete, pa vam v tako zgodnji nosečnosti ne bo škodilo, ker ta plod je še tako majhen in na varnem v maternici kot ribica sredi oceana, ki ji nevihta ne more do živega. Problem z dvigovanjem se pojavi kasneje, ko je plod večji in težji in lahko pride do odstopa posteljice. To se je zgodilo lani moji sestrični in je rodila pet tednov prej. Hvala bogu je bilo z otrokom vse ok. noname ja kemikalije znajo bit problem, vendar kasneje, ko boš zanosila. Saj verjetno te bo že tvoj ginekolog poslal na bolniško, ko boš povedala na kakem del. mestu si. Moja znanka dela v laboratoriju tudi s strupenimi snovmi in ko je zanosila, je šla najprej na drugo del.mesto za nekaj časa, potem pa na bolniško.
|