Amour
|
IZVIRNO SPOROČILO: Damuš Punce, dejte mi neki povedat. Glede na to, da vse načrtujemo nosečnost... Kako se obnašate od O do menstruacije, ko še ne veste, a bo al ne? Se izogibate težkim bremen, ne delate kakšnih vaj za trebuh itd.)? Mene je včeraj mož kregal, ker sem delala ene take telovadne vaje, ki so v nosečnosti odsvetovane - kao pazi se, dokler ne veš kako in kaj. Meni se pa to zdi rahlo pretirano, da se bom pa zdaj vsak mesec 14 dni pazila "za vsak slučaj". Jaz sem ves čas, ko sva delala na otročku, živela povsem normalno. Saj enkrat sem o tem že pisala. Hodila ven, spila pivo ali dve, kozarec vina ali dva, pojedla rare steak, jedla sushi, normalno migala kot prej, skratka, nisem spreminjala rutine. Nisem videla smisla, ker nisem hotela, da misel na zanositev in otročka postane totalen pritisk name in na naju kot par. Mislim, da vse, ki delamo na otročku, še hitreje zapademo v to obsesijo, če svoje življenje v večji meri podredimo pritisku zanositve. Moj dragi zdaj, ko sem noseča, totalno pazi name, ni pa noben od naju prej, preden sem zanosila, delal iz možnosti nobene drame :) Midva sva šla sicer ravno tisti vikend, ko je tole najino dete v pričakovanju, nastalo (nastalo je par dni prej), na Pivo&Burger fest, spila sem kako pivo več, kot bi bilo primerno za nosečko, pojedla kak slabše pečen burger, sedela na mrzlih tleh in se na splošno zabavala. Naslednji dan sva šla na pohod v en hrib po enih brezpotjih (kjer bi se komot zvrnila kot sem dolga in široka), prav nič pametno, ker sva ravno naredila test in se je pokazala zeeeeeeeeelo šibka črtica na First Signu, drugega pa nisva imela nič doma in sva pač dopuščala, da sem noseča. Ma, smo preživeli. Tisti zarodek, ki mu je namenjeno, preživi, tisti, ki mu ni, žal ne bo :( ... tako je bilo v kameni dobi, pa v srednjem veku, pa med vsemi vojnami in je tudi danes ...
|