Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 8:33:36
|
|
|
|
Damuš
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ashatan Saj ne vem, ali naj bom vesela ali v strahu pred možno naslednjo M, da bodo celi kosi ven leteli, ker je že tokrat bilo en kup koščkov zraven in še nisem krvomočnice pila. Jaz nisem nikoli imela kaj močnejših M, ko sem pila krvomočnico. Pa tudi lulam ne kaj bolj pogosto kot navadno.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 8:52:39
|
|
|
|
Allstar
|
IZVIRNO SPOROČILO: Damuš IZVIRNO SPOROČILO: Ashatan Saj ne vem, ali naj bom vesela ali v strahu pred možno naslednjo M, da bodo celi kosi ven leteli, ker je že tokrat bilo en kup koščkov zraven in še nisem krvomočnice pila. Jaz nisem nikoli imela kaj močnejših M, ko sem pila krvomočnico. Pa tudi lulam ne kaj bolj pogosto kot navadno. Damuš srečna ti. Meni se je ravno končala, še niiiikooooli nisem imela tako močne. Res sem bila na wcju vsakih 20 min, ker bi mi drugače čez prišlo. Kosi pa nenormalni - sem jih imela že prej tudi, ampak enega ali dva malo večja, zdaj so bili pa 5 dni in to gromozanski. Ta cikel jo še pijem, potem pa ne vem če bom še reskirala. Pa boleče je tudi bila, še malo bolj kot ponavadi. 2 dni sem vzela 4 protibolečinske tablete, en dan 5 in en dan 1. Noro. Upam, da je bilo naključje in d bo naslednja normalno potekala, ali pa še boljše, da je sploh ne bo .
< Sporočilo je popravil Allstar -- 10.3.2016 8:53:20 >
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 9:13:57
|
|
|
|
pikapoka pika
|
ashatan jaz imam isto zadnjih par mesecev krvavitev okrog 9. dne ciklusa, to je par dni po koncu M in 1 teden pred O. Krvavo je toliko da je na wc papirju, ta mesec oa je bilo več, tudi na hlačkah. ne jemljem KT. in nikoli do zdej nisem imela vmesnih krvavitev zato grem drug mesec na kontrolo. Sem ravno par postov nazaj spraševala če ima še katera to..
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 9:24:14
|
|
|
|
Ashatan
|
To je nekako vse pametno kar sem našla o tem....Ampak ne vem, če v najinem primeru gre za to, ker v vsakem odgovoru na to težavo piše, da gre za nekajdnevno krvavitev ali pa rahel izcedek......pri meni (oziroma zgleda pri nama obema) pa gre za čisto malo krvavitev, jaz sem včeraj na wc toliko da opazila malo rozastega ko sem se obrisala in to je vse kar je bilo. Prejšnje dva meseca pa je bilo po spolnem odnosu nekaj krvavega, ko sem se obrisala, ampak to je bili tudi vse, pol ure kasneje na wc ni več bilo duha ne sluha o kakšni krvavitvi in se več ni ponovila do M. Verjetni si tudi sama kaj o tem iskala, si kaj drugega našla? Če ne pa prosim povej kaj je G rekla, ko si bila na pregledu..... Tako piše: To je krvavitev ali izcedek, ki se nadaljuje po menstruaciji ali pa se pojavi nekaj dni po končani menstruaciji. Traja le nekaj dni.Vzroki zanjo so: nepravilno luščenje, nezadostna obnova maternične sluznice, lahko pa tudi vnetje (endometritis). V prvem primeru gre za disfunkcionalno motnjo in jo zdravimo hormonsko z estrogeni, v primeru vnetja pa za organsko motnjo, ki zahteva antibiotično zdravljenje.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 9:39:46
|
|
|
|
pikapoka pika
|
Tudi jaz se samo 1x ali 2x krvavo obrišem, ni tko da bi trajalo dalj časa. Sem našla eno razlago da sluznica zakrvavi zaradi hormonskih sprememb, ker se telo po M pripravlja na O in je to lahko tudi del tega tudi če je tok pred O. je pa možno da če maš kakšno vnetje nožnice da je to še bolj izrazito ker je sluznica bolj občutljiva za te spremembe. Pri meni je vnetje čist možno k mam tok izcedkov.. Drugače sem pa našla tudi v povezavi s slabimi PAP brisi. Moj je bil kako leto nazaj ok. Pregled mam drug mesec če vmes ne bo
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 9:45:57
|
|
|
|
Ashatan
|
Vnetja so bila v mojem življenju kar pogosto in nisem nikoli imela nobenih krvavitev, tudi takrat ko so bili že AB potrebni za zdravljenje. Mislim da tudi sedaj nimam nobenega vnetja, ga pravzaprav že zeloooo dolgo nisem imela. PAP je pa tudi v redu, januarja sem bila na brisu. No ja, upam da ni nič hujšega to, glede na tole ne traja ampak gre za enkraten dogodek, baje tudi vse krvavitve pred O niso hude, bolj problematične so tiste med O in M.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 10:15:16
|
|
|
|
tuttifrutti
|
Pozdravljene! Menen lahko obarvate v rdečo, ker je danes prišla . Sploh ne morem opisati kako me je to prizadelo in še težave v službi, pa smo v depresivnem razpoloženju Držim pesti za ostale!!!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 10:27:32
|
|
|
|
Allstar
|
tuttifrutti žal mi je . Držimo pesti, da se nam naslednji mesec posreči. Kako dolgo pa že delata na tem? Je to 1. otrok?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 10:38:35
|
|
|
|
tuttifrutti
|
Hvala Allstar Na tem delava že krepko več kot eno leto - mislim, da je bil zdaj 15. ali 16. cikel - ne štejem več. Zadnje tri mesece sem bila na clomidu in dabrostonu, sedaj pa sploh ne vem ali naj se podam naprej v nove boje s tableti, ali pustim stvari malo pri miru in pustim naravi, da naredi svoje. Vsekakor bom pa poklicala ginekologinjo... bo pa to, ko bo, najin prvi otrok...
< Sporočilo je popravil tuttifrutti -- 10.3.2016 10:40:04 >
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 10:42:37
|
|
|
|
Ashatan
|
Zelo mi je žal tutifruti, razumem kaj daješ skozi, jaz sem prvega tudi dve leti delala in zdravila previsoki prolaktin.........grozno je bilo, pa vsi stranski učinki, vsaki mesec žalost......samo saj bo, jaz imam dva že šolarja. Tako da rezultat vsekakor bo Žal mi je tudi za vse ostale, ki vam ni uspelo in držim pesti dalje za vse.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 11:04:30
|
|
|
|
Tara90
|
tuttifrutti tudi meni je žal in popolnoma razumem kako se počutiš. Tudi mene vsak mesec znova nenormalno potre, ko pride In vsak mesec je težje Jaz sem pa obležala z virozo in to ravno pred O, ko bi mogla pridno . Imam 39 vročine in vse me boli in res nimam moči za nič Mislim, da lahko ta mesec kar odpišem. Drugače pa tudi jaz ta mesec pijem krvomočnico in ne lulam nič več kot običajno. Kar se pa tiče vmesnih krvavitev, imela sem že veliko vnetij, ampak krvi pa ni bilo nikoli, niti malo. Moje mnenje je, da te krvavitve niso ravno ok in da se je o tem dobro posvetovati z G.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 11:19:33
|
|
|
|
Allstar
|
Oooo tuttifrutti res držim pesti, da vama čimprej uspe. Ti neuspehi naredijo življenje zelo težavno, sploh ko mine že toliko časa in sploh če se gre za prvega otroka. Ne obupat, mogoče je pa ravno naslednji mesec srečni mesec in vama miklavž ali pa božiček prineseta otročka . Imam ravno čas in bom naredila malo bolj podroben seznam, da se še malo bolj spoznamo med sabo in bolj razumemo. Tiste, od katerih nimam podatkov, pa mi jih napišite in bom dopolnila . Pa kmalu nas lahko katera, ki te dni pričakuje razveseli z
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 11:22:37
|
|
|
|
Ashatan
|
To je pa res dobra ideja........kakšen podatke zraven na seznamu kateri krog je, za katero nosečnost bi šlo......jaz vas tudi slabo poznam, sem bolj nova.......in težko si zapomnim vse, želim vam pa resnično vsem veliko uspeha in da bi kar vse po vrsti bile
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 11:32:51
|
|
|
|
Allstar
|
2.3. Allstar 5. krog, 0 otrok 3.3. Tejči H 1. krog, 1 otrok 5.3. Taroma 7.3. Pikica 4 9. krog, 2 otroka 8.3. ela23 Sandyy 9.3. Katriss tuttifrutti 15. krog, 0 otrok 10.3. Pelkaa 13.3. Daise 17.3. mava1975 22.3. ..noname.. 3. krog, 0 otrok 27.3. pikapoka pika 2. krog, 2 otroka Tara 90 11. krog, 0 otrok 31.3. Ashatan 1. krog, 2 oz. 4 otroci Enkrat v marcu N23OK mojamiska 1 otrok
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 11:37:19
|
|
|
|
Ashatan
|
Pokapoka pika, sem svojo G pravkar klicala in vprašala kaj bi ta krvavitev vsakič okoli 9. dneva bila, samo takšna kratka, po odnosu recimo vidna ali pa na wc ob brisanju in konec. Pravi da je to lahko ovulacijska in imam hitre O, sem rekla da to verjetno ne, ker merim BT in se dvigne šele 19 dan (od 29 ciklusa) in imam že od nekdaj bolj pozne O (se to ugotovi tudi po velikosti ploda vsakič, se za en teden mi PDP premakne). Je rekla da potem verjetno res ni ovulacijska ampak morda še kaj malega poznega od M, da ni nič panike za delati ob tem. V mojem primeru sem tudi KT jemala do Novega leta in se še en čas ciklus uravnava. Predlaga pa tudi sama, v tem primeru takšnih krvavitev, meriti BT, da se vidi če je morda hitra ovulacija in ne šele teden dni kasneje in vsako krvavitev zabeležiti in opazovati izcedek in naj po treh meritvah pridem do nje en dan, da malo pogledava.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 11:37:22
|
|
|
|
Allstar
|
Ashatan jaz pa mešam in potem grem za nazaj brat, mi j pa lažje, da je vse na kupu Tako, seznamček narejen, če je kakšna napaka, povejte da popravim, kjer pa manjka pa sporočite da dopišem Pa če bi rade še kakšne podatke imele (katera nosečnost, katera se zdravi, katera dela na tem (še) naravno, ali karkoli drugega), da veste na katero se za kakšno vprašanje obrnit, pa tudi javite
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 11:42:04
|
|
|
|
Allstar
|
Ashatan za takšna beleženja in spremljanja podrobnosti ciklusa je aplikacija My period oz My calendar (roza z rozico) idealna . Za skrbet pa po mojem to res ni, kolker sem brala Pušenjaka je za skrbet če so malenkost daljše oz bolj opazne krvavitve. Od KT se pa tudi cikel čisto spremeni in je normalno da so še kakšne krvavitve med ciklom ali pa da ni resnih M nekaj časa. Ko sem jaz nehala jesti KT, nisem dobila M 7 mesecev.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 11:47:02
|
|
|
|
Ashatan
|
Kako pa to zgleda pri meni, za nekoga novega, 2 otroka oz. 4 otroci . Bila bi mi vsekakor 3. nosečnost. Lahko pa o vzgoji predavam vmes 2. krog sem, ne prvi. Zdravim se pa nič kaj posebnega, pred prvim sem imela s prolaktinom težave in ga zdravila z Bromergonom in čakala dve leti, pol drugič sem pa kar zanosila od samo enkrat..... Tako da nimam pojma na čem sem jaz tokrat, ali sem super plodna ali pa sploh nisem in sem imela neko srečo .
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 11:51:20
|
|
|
|
Ashatan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Allstar Ashatan za takšna beleženja in spremljanja podrobnosti ciklusa je aplikacija My period oz My calendar (roza z rozico) idealna . Za skrbet pa po mojem to res ni, kolker sem brala Pušenjaka je za skrbet če so malenkost daljše oz bolj opazne krvavitve. Od KT se pa tudi cikel čisto spremeni in je normalno da so še kakšne krvavitve med ciklom ali pa da ni resnih M nekaj časa. Ko sem jaz nehala jesti KT, nisem dobila M 7 mesecev. Torej sem lahko samores hvaležna, da imam takoj po prenehanju s KT tako ovulacijo kot M na 29 dni že od samega začetka....
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 12:10:29
|
|
|
|
Allstar
|
Sem hotela napisati nosečnosti, ampak dejansko še nobena od nas, ki smo tu ni noseča , zato sem šla na to, koliko otrok že imamo. Ti spremenim na 2, se ve da čakaš na tretjo , velja? Kako dolgo pa si jedla KT? Jaz sem jih 8 let brez prestanka. Poleg tega da bisem imela M, se mi je tudi koža čistila več kot pol leta . Grozna sem bila, jih ne jem več kdaj .
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 12:13:01
|
|
|
|
Allstar
|
2.3. Allstar 5. krog, 0 otrok 3.3. Tejči H 1. krog, 1 otrok 5.3. Taroma 7.3. Pikica 4 9. krog, 2 otroka 8.3. ela23 Sandyy 9.3. Katriss tuttifrutti 15. krog, 0 otrok 10.3. Pelkaa 13.3. Daise 17.3. mava1975 22.3. ..noname.. 3. krog, 0 otrok 27.3. pikapoka pika 2. krog, 2 otroka Tara 90 11. krog, 0 otrok 31.3. Ashatan 2. krog, 2 otroka Enkrat v marcu N23OK mojamiska 1 otrok
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 12:23:29
|
|
|
|
Katriss
|
Tudi moja M je prisla... za na seznam pa: 0 otrok in mislim da 8 krog...ne vem tocno, od zacetka sem mislila da ze prvi mesec uspelo, pa nisem ravno stela... zdej me je pa vse bolj strah, da nekaj ne stima...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 12:49:00
|
|
|
|
Ashatan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Allstar Sem hotela napisati nosečnosti, ampak dejansko še nobena od nas, ki smo tu ni noseča , zato sem šla na to, koliko otrok že imamo. Ti spremenim na 2, se ve da čakaš na tretjo , velja? Kako dolgo pa si jedla KT? Jaz sem jih 8 let brez prestanka. Poleg tega da bisem imela M, se mi je tudi koža čistila več kot pol leta . Grozna sem bila, jih ne jem več kdaj . V redu tako, konec koncev gre tukaj za nosečnosti KT sem pred prvo nosečnostjo jemala uf, enih 10 let najbrž, ampak se je tudi ciklus takoj uredil na nekje 32 dni. Po porodu jih nisem več jemala, ker kao ne morem zanositi brez zdravil, kaj bi potem karkoli jemala......in seveda zanosila . Tako da po drugem porodu sem jih spet začela jemati in ji sedaj jemala dobrih 5 let. Fajn so bile za kožo in poraščenost, ko sem jih nehala jemati pa kaj si nor, mozolji, boleči, podkožni........mastni lasje že naslednji dan tako, da za skozi vrata ven nisem bila in hude bolečine ves ciklus........Tako je bilo prvo ciklus, drugi je bil pravzaprav v redu, tudi kože se je malo umirila, sedaj tretji ciklus bo pa zgleda spet boleč, včeraj ko sem tisto malo krvi imela me je začelo vse doli boleti in zgleda se bo tole sedaj nadaljevalo Sedaj, če bo uspelo z bom imela CR in sterilizacijo, če ne uspe pa pač samo sterilizacija. Kt več ne mislim jemati, samo sranje in strup, mirene mi pa ni mogla vstaviti. Kondomi so pa za najstnike
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 12:49:33
|
|
|
|
Ashatan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katriss Tudi moja M je prisla... za na seznam pa: 0 otrok in mislim da 8 krog...ne vem tocno, od zacetka sem mislila da ze prvi mesec uspelo, pa nisem ravno stela... zdej me je pa vse bolj strah, da nekaj ne stima... Žal mi je, da ni uspelo
|
|
|
|
RE: II pričakujemo MARCA 2016 10.3.2016 13:03:13
|
|
|
|
Pelkaa
|
Pri nas je 0 otrok in gremo zdaj v 4. krog. Zadnje 2 meseca pa se meni dogaja, da na isti dan dobim M in obvestilo neizbranemu kandidatu za službo. Tako da dva udarca v enem dnevu in sem še par dni kasneje živčna razvalina. Joooj da bi se že kaj premaknilo naprej , ker se že sedaj bojim kako bo spet naslednji mesec ...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?