mimi_ka
|
Evo, punce, da se malo javim po dolgem času danes sem imela kontrolo pri svojem ginekologu, ki pa ga ni bilo in ga je nadomeščal drug gin. No potrdil je, da je šlo za spontani splav. Po pregledu z uz je ugotovil, da se ni še vse ščistilo, vendar ker še vedno krvavim, je rekel, da bi počakali do naslednjega torka, če se bo samo ščistilo do konca, sicer bom mogla na čiščenje. Vprašal me je, če je bila krvavitev zelo močna, ker je videl v poročilu iz bolnice preden je prišlo do splava, da je bila sluznica res močno zadebeljena. Verjetno je h temu pripomogla tudi krvomočnica, samo tega mu nisem omenjala. Dal me je tudi na krvni test za hcg, ker v primeru, da binbil še vedno povišan, bi pomenilo, da je nekaj tkiva še vedno noter. Skratka naslednji teden imam kontrolo pri svojem ginek. s katerim naj bi se potem bolj temeljito pogovorila glede tega splava in mi bo naredil tudi bolj podroben pregled, seveda če ne bo več krvavitve. Mi je pa rekel, da čeprav ve, da je za vsako žensko, ki to doživi, hudo in tragično, vendar da je z medicinskega vidika tako, da se do tri splavi v rodni dobi ženske tretirajo kot nekaj naravnega, sploh če je pred tem vsaj enkrat že rodila. Držite pesti, da se bo do drugega torka vse ščistilo in grem potem lahko naprej in končno pustim to za sabo, kot sicer grenko izkušnjo, vendar pa izkušnjo, ki je del življenja in človeške narave. Punce za vas pa navijam, da bo ta seznamček malo bolj zelen, kot se je začel in da bi bilo tudi potem, ko zagledate pluske, vse kot mora biti.
|