|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
28.7.2016 12:05:53   
Ribica **
Tudi ultiva naj bi delno vplivala na otroka, da je bolj zaspan, ampak jaz tega ne vidim kot problem, ziher bolje, da je malo zaspan, kot v hudem stresu, če mama komaj preživi bolečino ali pa da jo je še strah zraven user posted image

Komaj čakam dan, ko bo mir z vnetji, ker je na čase prav nevzdržno, še sploh, ker pred nosečnostjo nisem imela praktično nikoli tovrstnih težav oz. nič takega, kar ne bi bilo v treh dneh dobro. Zdaj mi je G svetoval malo pavze z vsem možnim in potem eno kuro s canestenom. Pa pač zračit vse skupaj in počivat.

Pospravljalna mrzlica me je pa minila, je vse urejeno. No, edino likala bi lahko, to se mi pa malo ne da. Samo bi bilo fino, da naše stvari polikam v doglednem času, ker bo potem tako treba prat in likat za dojenčico, nikoli konca teh cunj, pa samo trije smo. Kako mora biti šele pri vas, dansas. user posted image Danes je na CTG čakala ena mamica s 5. otročkom.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 776
28.7.2016 14:45:33   
Suziiika
Mene tud načeloma to ne moti, mene npr. je bolj motlo to, da so me 14 dni filali z zdravili za pritisk, kot pa, da bi sprožli porod, tista zdravila tud niso tolko zdrava, da je to bolj pametno, kot pa sprožit, da sem jih že prav prosla vsak dan pri viziti, naj sprožijo, sej sm bla v 37. tednu.
Mi je pa čudno, da nekje majo skos na voljo, nekje pa niso prpravljeni to uvest. Sej plačnik jim je konec konec vsim javna uprava - anesteziologom plus zzzs, ki ga "vsi" plačujemo enakouser posted image Pa še ljudje bi mel službe. Kot, da smo 5 različnih držav v eni, vsak po svoje no. Men je to grozno no.
dansas moja noga je ubistvu okej zdej, oz že en čas.. se vidi razlika v barvi ja, npr ta opečena je takšna, kot, da sem jo že fajn posončla user posted image se pa vid razlika zvečer, ko se umivam, pa je noga utrujena, je čist rdeča bedra desna. Zjutraj sta pa načeloma enake barve no.. tak, da sem jo kr dobro odnesla. Pa na trebuhu mam tak flek bel ene 10cm..

Js sem pa zgleda glivice na noht na nogi doblauser posted image se veselim kak mi bo pri pedikerju včeraj lepo namazala nohte pred morjem, da se ne rabim matrat sama doma, pa pravi, da ne ve če nimam na levem palcu glivice, da ni 100%, sam se mi tak čudno noht dol lušči, pa da mi rajši neb mazalauser posted image kak sem bla jezna, sem 20 evrov tam pustila za pedikuro, pa še 18 v lekarni za ta lak za glivice .. za bruhat.

Mi pa dans še kopalnico belmo, oz 3/4 je že, eno steno čakama, da bo suha, ker je blo treba pokitat, pa pol še tisto zbelma, pa sma z beljenjem zaklučla. Je pa moj se ponudu, da bo spucu en del, tak, da sem mogla samo na školjki sedet pa komandirat kako pa kajuser posted image pa mi je čisto pasalo, če priznam, ker mi je vsak dan težje vse skup, tale tedn mi je pa sploh dal vetrauser posted image
Sploh ne vem kam je šel ta teden z vsem tem beljenjem, pa perem po dva stroja na dan, morm še vse spakirat, sej ne vem kdaj bom. Ampak sem vesela, da sma to naredla, po morju bom pa sam kinderpet skup spravla pa bo počas.

Aja no takole pa zgleda naš novo prebarvani"dnevni/bivalni/spalniuser posted image prostor.. Malo je razmetano, ker mam vse iz kopalnice tu, tako, da glejte samo barvo user posted image
user posted image

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 28.7.2016 14:46:55 >

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 777
28.7.2016 21:12:54   
Pia*
Suziiika kako lepo. Vem kako se počutiš, ker jaz sem prejšnji teden in še prejšnji imela po hiši pravi nered zaradi beljenja. Za malo sem pa še sama barvala v sobi steno. Prav izmučena sem bila. Dva dni sem rabila, da sem sploh vse počistila pa še danes kje najdem kaj kar je ostalo od barve in ni bilo dovolj dobro sčiščeno.
Pranje cunj. Vsaj nisem edina včasih se prav vprašam ali je to normalno, da imam skoraj vsak dan 1 stroj za oprati. To, da za malo cunj sploh še nisem prala. Jih imam namen prati konec avgusta začetek septembra.
Za likati imam tudi, kar lepo goro cunjuser posted image . Mene ta vročina tako ubije, da bi pa še likala bi me pa kapuser posted image .
Pri nas se je danes malo ulilo in ohladilo. Upam, da bo ponoči vzdržno, ker jaz že celi teden ne spim dobro ponoči.
Če mi ni vroče, pa nikakor ne najdem kateri bok bi mi bolj odgovarjal. Komaj čakam, da bom lahko spala na trebuhu ali hrbtu.
Če bi lahko bi si kar luknjo v jogi naredila za trebuh, da bi vsaj eno noč v kosu prespala.
Sicer jaz že sedaj jamram kaj šele bo, ko bi lahko spala pa mi mala ne bo dovolila.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 778
29.7.2016 8:44:42   
Ribica **
Jaz likam samo pod klimo user posted image Spim pa zdaj skoraj ves čas na hrbtu, mi najbolj paše, ker na trebuhu že lep čas ne gre več, na boku mi pa ni najbolj udobno. Sem in tja si s kačo pomagam za na boku spat, sicer imam pa noge na njej, da so dvignjene.
Pri nas peremo bolj za vikend, čez teden pred službo ni časa za obešanje perila, se vsakič težje skopljem iz postelje.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 779
29.7.2016 10:20:10   
k.m.
Živijo punceuser posted image zdaj pa vidim da en klep čas nisemimela časa za računalnik. user posted image Mamo še kr pestro po stanovanju. Moj dragi še kr ni zakluču del v spalnici. Se kr neki vleče. En dan smo meli obisk iz Poljske( od tašče sodelavec iz elektrarne) je z družino šel v ITA nadopust, pa se je pri nas ustavil, smo meli piknik. 2 dni sma bla u Mb en dan malo u shopingu, drug dan sma pa mogla it dvignit še preostanek naročila za sobico. tak da je še neki dela. Še more zbrusit omare pa police nardit pa prebarvat sobo. Pa vrate gor zmontirat. dodam slikico ko bo konec. Sej bo pa narejen full dobro. se je svak potrudil. user posted image . Sm mu glih rekla da bo otrok prej ko moja spalnica user posted image . pa sej če ma tako noro službo, pa gužva je zdej, pa pride čist zmozgan iz službe, sej se mu res ne more nič več lubituser posted image Vidim da nimam sam jaz tegob z vročino, nespečnostjo in bolečinami. user posted image Sm včasih prav izžeta ko nisem ne naspana pa nič. Je dan ko komi nardim kaj. Pa še najina pikica ma orng podvige po trebuhu. se ponoči zbudim zarad tega. Res pa je da mi full pritiska dol. Se stanje noče in noče popravit. Jst o porodu še kr ne razmišljam, bomo vidli če je še kr CR v igri. bom vidla kaj mi bojo rekli 12.8, ko mam pregled. Cuker si še jst kr kontroliram, enkrat tedensko morem tja poklicat, pa jim javit rezultate, pa so zaenkrat zadovoljni. Jst pa grem 15ga na CSD, grem papirje dvignit, bom vidla kaj bojo rekli, bom verjetno diplomirala poleg papirjev, sploh ker jih bom prvič izpolnjevala.
Ribica upam da se vnetje popravi, pa da ni česa hujšega.

Neposredna povezava do sporočila: 780
29.7.2016 10:54:11   
dansas
Spanje - v zadnjih časih je to postal kar velik podvig (spanje v kosu namreč user posted image ). Že tako hodim pozno spat, potem pa še zaspat ne morem. Ko pa zaspim, me pa moti vse mogoče: nemirne noge, velik trebuh, ki ga komaj prenašam iz enega na drug bok, brcajoč dojenček v meni, brcajoč malček ob meni, sparina, vročina, pes, ki mi pod oknom laja, mož, ki smrči,... V glavnem, super priprave na dojenčka user posted image

likanje - jaz sem zadevo zelo poenostavila - ne likam user posted image . No, ja, likam, ampak zelo poredko - samo tisto najnujnejše: zmečkane srajce in kikle, ki jih nosim ponavadi samo poleti. Nisem ena tistih, ki likajo od gat do posteljnine, do servet... Še mož si sam zlika stvari. Punce pa tudi nimajo nič takega, kar bi bilo potrebno likanja (po moje). Kar se pa pranja tiče, me pa prav fascinira kako malo stvari je za prat, ko smo vsi doma (ni dvojnih stvari: za v šolo/službo in za doma); pa še poletje je, ko imamo oblečene kvečjemu tiste dve cunjice. Je pa lahko prednost, če imaš več otrok - ta starejše pomagajo pri zlaganju, obešanju in pospravljanju cunj user posted image

K.m. - super za tvoj cuker, jaz sem pa še kar na inzulinu - sicer se mi je doza malo zmanjšala, ampak ga rabim, če ne bi bila lačna

(odgovor članu k.m.)
Neposredna povezava do sporočila: 781
30.7.2016 10:32:41   
Pia*
Berem, da nekatere spite na hrbtu. Meni je moja ginekologinja prepovedalauser posted image . Nisem vprašala zakaj ampak od takrat se trudim spati na bokih. Vam niso nič rekle?

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 782
30.7.2016 12:32:04   
Suziiika
Pia 3/4 nosecnic spi na hrbtu, js prvic slisim, da ne bi smela?user posted image V prejsnji nosecnosti na boku sploh nisem mogla spat, ker so mi roke mrtvele, tak, da sploh ni blo druge opcije. To mi je pa cisto mimo.

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 783
30.7.2016 12:44:05   
mava1975
Pušenjak piše o tem na svojem forumu...lahko se spi na hrbtu, razen če imaš določene težave, te tudi opisuje, sem že pozabila, potem tudi ne smeš na desnem boku, ker gre tam ena vena, sam samo če imaš težave...

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 784
30.7.2016 13:00:26   
Suziiika
Vse je odvisno seveda od zdravja nosecnice, logicno ce imas kaksne tezave se prilagodis, drugace se pa tak pol prevec komplicira. Najboljse je it po obcutku, pa kak ti pase, pa je to to.

(odgovor članu mava1975)
Neposredna povezava do sporočila: 785
30.7.2016 14:35:05   
Pia*
Jaz se počutim vredu. Nimam nobenih težav. Mogoče mi noge zatečejo, če predolgo stojim. Pregled sem imela v sredo in sedaj me je v 31.tednu naročila čez 1mesec ( sedaj sem pa 1x imela na 14dni).
Ko sem vprašala, če je kaj narobe mi je odgovorila neeee super je vse je vredu. Namreč pričakovala sem, da me bo sedaj naročala na 14dni. To, da ne smem spati na hrbtu mi je pa povedala mimo grede, ker sem jaz rekla da sedaj pa že težje spim. In ona " na hrbtu nosečnica ne sme spati tako, da si izmenjavajte boka". Prisežem, da sem bila šokirana, ker ne vem kaj ji je glede na to da sem pri koncu nosečnosti pa prej niti 1x tega ni povedala. Itak sem šla slabe volje iz ordinacije, ker se mi je zdelo, da mi je vzela še zadnjo lego na kateri kolikor toliko lahko spim.

Moja edina težava je koža, ki pa je katastrofalna. Ampak nekako mislim, da to pa RES nima nobene veze z spanjem.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 786
30.7.2016 15:36:28   
Suziiika
Eh Pia ne se ti sekirat zarad tega, če bi mela kake točne težave, da direktno zarad tistega ne bi smela,bi še razumela, drugače pa mislim, da je to čist mim. Lahko pa, da se motim, ampak js to v drugi nosečnosti prvič slišim. Če pa te res zanima, pa res mogoče vprašaj Pušenjaka na forumu, sej v roku enega dneva odgovori, da boš bolj mirna. Razmaki med pregledi smo pa ugotovile, da so tudi čisto od gin do ginekologa odvisni, tak, da je to tud vsak po svoje. Nimajo neke ustaljene smernice po kateri grejo. Js mam na 5 tednov pregled, v 27. tednu sem ga mela, naslednjega pa v 32. tednu, pa dvomim, da bo kej velik zmanjšala zdej vmes, ma skos tako, pa ne vem zakaj. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 787
30.7.2016 15:42:00   
Suziiika
http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=19&t=965118&p=965118#p965118

http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=19&t=975938&p=975938#p975938

evo nekaj na to temo - večinoma so isti odgovori, da če ti paše ležiš tako, ko ti pa ne bo, se boš pa sama avtomatstko obrnila.. tak, da nimaš kej komplicirat : če ga citiram :

"Spoštovani,

joj! kolikokrat sem že pisal na to temo "ležanaj na levem boku"!!! Saj vem, iskalnik ni tako lahko uporabljati in tudi nekaterih pojmov ni mogoče najti!
V bistvu so zadevo preveč napihnili, čeprav v bistvu drži. Seveda pa je učinek nepravilnega ležanja na srečo tak, da najprej postane slabo nosečnici in šele nato morda škodi tudi plodu. Nezavedno torej z ležanjem na hrbtu ne morete škodovati plodu. Dokler vam ni nič hudega ob ležanju na hrbtu plodu s tem ne morete škoditi, ko bo dovolj težak, da bo morda prišlo do pretisnjenja žile dovodnice kvi iz spodnjih delov telesa v srce (podnja votla vena) pa vam bo postalo slabo in se boste nagonsko brez vsakršnega dodatnega opozorila kar sami prestavili v položaj, ki je primeren za vas in za plod
."

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 30.7.2016 15:46:00 >

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 788
30.7.2016 19:21:52   
Ribica **
Pia*, meni še kaj pomembnejšega ne povedo, tako da se s spanjem pa res nihče ne ubada. user posted image Kljub vsem težavam so me nazadnje pregledali aprila in pred enim mesecem G na morju, tokrat sem spet dobila diagnozo brez pregleda, očitno je to ta "nadstandard", da vedo za kaj gre brez da te pogledajo. Sicer sem pa jaz zdaj naročena na 3 tedne, bom videla, kako bo naslednjič. Do zdaj sem imela na 4t 2x, potem 5t in zdaj 3t.

Mene na boku (skušam biti čim več na levem, čeprav občasno paše tudi na desnem) boli hrbet občasno, tako da mi takrat oz. ob bolečem hrbtu najbolj ustreza spanje na hrbtu. Pa tudi tamala normalno brca, če tako ležim oz. jo takrat še najbolj čutim. Mi je pa zanimivo, da je bilo zdaj že parkrat tako, da ko se je pes ulegel zraven mene, npr. naslonjena s hrbtom ob mojem trebuhu, je tamala začela v tisto smer brcat. Me zanima, če se mi samo dozdeva to ali se imata res že zdaj radi user posted image

Tale današnja vročina je spet nekaj krasnega, smo bili v Iškem Vintgarju, da smo malo namakali noge, tamal se je ulegel v vodo, ker plavat se tako ne da, pes pa ni imel izbire, ampak se itak zelo rada kopa. Kam dlje oz. proti Gorenjski tako ni bilo možno danes zaradi visokih obiskov. Potem sem pa skoraj dve uri spala po kosilu, v hipu me je zmanjkalo.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 30.7.2016 19:23:49 >

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 789
30.7.2016 21:00:34   
dansas
Spanje na levem boku je boljše za otročka zaradi pretoka ven (kot ste že napisale), ampak je navsezadnje samo priporočilo. Po moje živ krst ne more celo noč samo na enem boku prespat. Jaz v tej nosečnosti res večinoma spim na levem boku, ampak mi tako tudi najbolj paše. V prejšnji nosečnosti mi je pa izjemno ustrezalo na hrbtu spat - in tudi sem user posted image . Prvo nosečnost pa nisem vedela za to priporočilo in sem spala brez vedenja, da je boljše spati na levem boku pa sem vseeno rodila zdravo dete user posted image . Včasih se ob takih priložnostih vprašam le kako so naše (pra)babice preživele vse tiste (ponavadi) mnoge nosečnosti brez enega obiska ginekologa. Po moje bi jim bilo res smešno, če bi vedele zaradi kakih stvari se njihove (pra)vnukinje obremenjujemo user posted image

Da delim še z vami mojo nedavno izkušnjo z zdravniškim "nadstandardom": dva dni nazaj sem šla k (svojemu) zobarju na bolečinsko uro, ker se mi je plomba odkrušila in me je zob rahlo skelel (ker imam kar visok bolečinski prag, vem da je huje kot bolečina kaže). In kaj mi zobozdravnica reče, ko pridem končno na vrsto? Da mi zdaj plombe ne more popravit, ker nima časa in da naročit me tudi ne more, ker ima vse zasedeno user posted image Sem jo vprašala, kaj naj potem naredim in mi je odgovorila, da naj pridem k njej samoplačniško ali naj grem pa k kateremu drugemu zobarju, če me bo hotel vzeti user posted image . Kam smo prišli??? Zdaj se mi je pa zadeva vnela in imam eno veliko bunko na dlesni. V pon. grem še enkrat k njen pa naj nekaj sčara...

Ribica, kdo je ta "tamal". Sem že mislila, da sem bila stalno v zmoti in imaš že enega malčka doma, tako da sem šla prav seznam poiskat, kjer sem dobila potrdilo, da si prvorodka. Potem sem si mislila, da imaš mogoče mladička kužka. Zdaj sem pa bolj mnenja, da imaš nečaka/bratranca na obisku ali pa ima tvoj mož že enega otroka... Daj zadosti mojemu firbcu in razloži kdo je to user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 790
30.7.2016 21:25:49   
Ribica **
user posted image Zadnja opcija, mož ima od prej enega pubertetnika (12 let), ki živi z nama. In po dveh nečakih sem toliko bolj vesela, da bo zdaj punčka, ker tile fantje so za znoret včasih

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 30.7.2016 21:26:22 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 791
30.7.2016 23:06:32   
dansas
Se pravi, da imaš že najstnika doma... Kako pa kaj on gleda na to, da bo postal starejši brat?
Mimogrede, tudi punce znajo bit včasih za znoret user posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 792
31.7.2016 11:00:53   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: dansas

Se pravi, da imaš že najstnika doma... Kako pa kaj on gleda na to, da bo postal starejši brat?
Mimogrede, tudi punce znajo bit včasih za znoret user posted image ...

O, verjamem, ampak še vseeno mislim, da so fantje hujši in me nihče ne prepriča v nasprotno. user posted image Jaz imam še dve sestri in smo se imeli čisto fino, pa je vsaka imela svoje finte seveda, ampak ni bilo pa pretepov, neštetih poškodb in takih stvari, čisto drug film. To pa zdaj ob kakih rojstnih dnevih ali kosilih včasih rezultira v cel kaos in kričanje in divjanje. user posted image
Kaj pa vem, nič kaj dosti ne komentira, jaz ga pa tudi ne sprašujem. Ima že da polbratca, tako da je vedel, da bo slej ko prej tudi pri nama dobil konkurenco. Mislim, otrok je bil vedno v planu, samo kdaj mu nisva razlagala.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 793
4.8.2016 23:28:26   
dansas
Hja, punce... Sigurno ni toliko fizičnega obračunavanja kot če bi imeli 3 fante pri hiši, ampak je pa zato več kričanja, cviljenja, histeričnega dretja in včasih se odvije pravi "chicken fight" user posted image . Pa ko se kregajo, je vse bolj na "ženskem" nivoju - se pravi razne žaljivke, zbadljivke in ostale nesramnosti... Z jezikom znajo dobro opletat, kar je včasih še bolj živce parajoče, kot dva pretepajoča fanta narazen vlečt user posted image . Ja, takle pač mamo. Kaj šele bo, bo bo še tamala tako velika, da bo začela jezikat nazaj.

Se mi zdi, da se mi je zadnji teden tebuh močno povečal in tudi zgaga mi je začela nagajati user posted image . To je že tista faza nosečnosti, ko ti je žal, ker veš, da bo kmalu konec brcik, trebuščka, nasploh občutka 2 v 1, po drugi strani pa že komaj čakaš, da se spet lahko brez problemov prikloniš in zavežeš čevlje in da izginejo vse tegobe povezane z nosečnostjo.

Moje priprave prostora in potrebščin za bejbija so se končno spet malo premaknile. Ampak kaj ko mi gre tako počasi; sem si zamislila, da bom do zdaj imela samo še par malenkosti za sfiniširat, pa imam še večino dela pred sabo user posted image .

Sem se pa tudi lotila obrazcev... V službi sem jih prosila, da mi izpolnejo tisti del od delodajalca, pa na netu sem si sprintala ene tri obrazce - nekaj bo že prav prišlo. Sem se pa čisto izgubila v mnozici vseh dodatkov, tako da bom raje na CSD podrobneje povprašala. Midva morava urediti tudi očetovstvo, ker nisva poročena - tako, da še ena birokracija več...

Neposredna povezava do sporočila: 794
5.8.2016 8:16:22   
Pia*
Obrazci za porodnisko so itak znanstvena fantastika. Jaz jih moram se za avstrijo. Pa lahko rečem, da se naši nesposobneži na csd skrijejo proti avstricem. Tam imaš en obrazec za vse.(porodniška in otroški). Pri nas pa izpolnjuješ kot največji kreten!! Avstric ti do potankosti vse točno pove kaj želi, naši nimajo pojma čeprav moraš papirje poslati tudi njim ne samo v Avstrijo.

Mi2 sva očetovstvo ravno v ponedeljek uredila. Tako, da ena stvar manj. Moram pa tukaj csd pohvalit, da so hitro uredili vse skupaj user posted image

Punce kako se kaj počutite? Počasi se bližamo našemu koncu. Včeraj je prišla k meni patronažna(je skoraj soseda), da sva šli skozi spiske kaj potrebujem in kaj ne. V materinski sem dobila cele a4 formate in mi jih je posteno oklestila.

Ali mi lahko tiste, ki ste že rodile malo opišete kako izgleda, ko se čep odlušči. Zadnjič mi je ena rekla, da obstajajo lažni popadki. Super! Jaz še za prave ne vem ali jih bom prepoznala kako naj za lažne? Ni mi pa da bi vsak dan se primajala v P in na koncu nič od nič, ker so bili pač lažni popadki.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 795
5.8.2016 9:07:01   
Ribica **
user posted image Jaz se še nisem ukvarjala s CSDjem in papirji, se bom konec meseca, ker bi rada čim kasneje oddala, da se mi šteje še julijska plača. Očetovstvo je pa že urejeno, sva poročena. :)

Počutje je sicer ok, trenutno že pet dni uživam v stanju brez vnetja in je cel čudež. Edino spanje me matra, zvečer me noge nervirajo, ker če jih preveč pretegujem, me krči dajejo (nisem pridna z magnezijem), potem mi pes teži in prostor odžira, vroče mi je ipd. Ostalo pa gre, edino zdaj smo se v službi selili, pa sem jaz samo pobrisala par stvari in smeti pobirala, ko smo pohištvo sestavljali, pa da se nisem sklanjala čez trebuh, sem vsakič počepnila, tako da imam zdaj že dva dni grozen muskelfiber in me stegna bolijo :)) pa ni bilo kaj dosti počepov, se mi zdi.

Čep je sluzast, zadnjič pri G so mi rekli, da ima svežo kri zraven, take nitke so lahko. Pač, kepa sluzi. Ampak ko se odlušči čep, greš lahko rodit čez dve uri ali pa čez en teden. Vem, ker sem mogla prvič vse poguglat ko je bila sestra noseča, ker je bila čisto prestrašena :)) njej se je čep odluščil ob sedmih zvečer en dan po roku, ob dveh zjutraj ji je pa voda odtekla. Kar se popadkov tiče tudi jaz ne vem, menda pa ločiš ene in druge. Predvsem naj bi bili pravi bolj redni oz v nekem zaporedju.

Jaz sem že oddelala dva različna laboratorija danes, eenga rednega pred pregledom v ponedeljek, pa še enega za ščitnico (spet tešča) zaradi srca, sem končno dobila izvide. Nikol konca teh zdravnikov, se mi zdi. Ampak sem pa doma danes, tako da je dan takoj lepši :)

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 796
5.8.2016 13:40:30   
dansas
Ribica, jaz sem tudi želela,da se mi upošteva julijska plača pa so mi razložili,da po predpisih zadnjih dveh plač me morejo oz. ne smejo upoštevati. Mogoče bo pri tebi drugače, ko imaš rok za mano.

Čep - Ni nujno,da ga boste sploh videle. Jaz po treh porodih še vedno ne vem kako zgleda. Lahko,da se mi je odluščil med neskončnim sedenjem na WCju - namreč ko pritiska otrok navzdol, te zelo požene. Pia, lažni popadki so pa tisti, ki jih imaš že zdaj, med nosečnostjo, ko ti trebuh naenkrat otrdi. Pravi popadki so običajno močnejši in ponavljajoči in kar veš, da se je začelo. Ti lažni preplahi so bolj filmska reč. Se mi zdi,da v resničnem življenju ni veliko tega. Kvečjemu te pošljejo domov, ker se vse skupaj prepočasi dogaja. No jaz sem se temu izognila tako, da sem v porodnišnico prišla že 7 cm odprta user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 797
5.8.2016 17:10:14   
Suziiika
Js pa uzivam na morju, priznam, da mi je ze kr hudo, ker v nedeljo ze nazajuser posted image tak hitro mi se nikoli ni slo mimo vse skupaj. Se pa pocutim, kot da nisem noseca tu dol user posted image ok trebuh mam pa vse, samo matra me pa popolnoma nic neuser posted image
Pridemo domov, pa bojo res samo se priprave, pranje se bo zacelo, pa kinderpet postavit itd.. V torek nesem tud js izpolnjene papirje na csd, so mi iz firme ze poslali tisto izpolnjeno, za ocetovstvo boma pa kr zraven uredila, pa smo s temi papirji parajt, pol pa samo se cakamo. Mam se ginekologa v torek, me prav zanima kaj bo kej povedla.
En lep slan pozdrav pa cim manj tezav user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 798
5.8.2016 22:02:43   
Ribica **
Saj ne vem, kako točno je zdaj s to porodniško in kdaj je treba oddat papirje. Vem, da najprej 60 dni pred PDP, ne vem pa kdaj lahko najkasneje? Ker če oddam po 7. septembru, potem bo predprejšnja plača ravno julijska. Itak pa še nimam PDP-ja sploh vpisanega v materinski, tako da še ne morem nič urejat.
Sicer pa odštevam - še en mesec in 4 dni službe. user posted image

Danes sem dopoldne šla na Rožnik s sestro, pa psom, seveda, je bilo za crknit vroče in v hrib je tudi kar naporno sopihat user posted image Smo bile vse tri čisto utrujene, ko smo nazaj domov prišle, sem potem popoldne kaki dve uri spala, že med kosilom z možem sem skoraj v sede zaspala, pes se je pa zadnjo uro tiščal k meni, sva bili zlepljeni s hrbti, ker mi res ni bilo nič vroče, a ne. user posted image Zdaj se je pa fino shladilo, moram prezračit pred spanjem, ker ponoči bo treba okna zapret, če bodo nevihte, ker se pes boji grmenja in vetra.

Suziiika, fino, da uživaš na morju! Midva sva zdaj odločena, da greva takoj septembra za en podaljšan vikend nekam na našo obalo ali v Istro, ravno toliko, da bo. Sicer se pa meni sploh še ne zdi, da smo na koncu, sem še čisto okretna, samo sklanjanje mi je odvečno. Danes sem šla še posteljico pogledat in podloge za na previjalno, pa preverit, če se da kupit samo čep od banjice (se da), ker je splesnel na sestrini banjici, sicer je pa še čisto ok in ne bom nove kupovala. Še vedno pa neuspešno iščem kompletek za iz porodnišnice, fantovskih stvari imajo 3x več kot punčkastih, kar se mi zdi prav neverjetno, ker se mi je prej vedno zdelo, da je ravno obratno. Mislim, nič posebnega še nisem našla, v neke plišaste kompletke pa je tudi nočem oblačit. Bom šla še en krog po kaki drugi trgovini, imam tako še čas. user posted image Danes je sicer točno 30 tednov, se pa zadnji teden fino pozna, da je tamala zrastla, ker so brce oz. premiki čisto drugačni kot prej, precej bolj boleči. user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 799
6.8.2016 13:17:38   
dansas
Suzika - ja, na morju hitreje mine; izkoristi še ta dva dni user posted image

Ribica - mislim, da se ne štejeta zadnji dve plači pred nastopom porodniške. Kako je pa možno, da še nimaš določenega PDPja?! Tole s tvojim psom je pa kar hecno. Saj je kot en otrok user posted image .

kompletek za iz porodnišnice - jaz ne mislim nič ekstra lepega pripravit (kupovat pa itak ne mislim nič- imam toliko vsega, kot da bom trojčke rodila :). V bistvu tega, da morajo bit pošterkani za pot iz porodnišnice do doma nisem nikoli štekala. Razen, če bi ga doma čakal sprejem cele žlahte, pa so ponavadi toliko pametni, da vejo, da morajo malo počakati, da se mlada družinica vsaj malo klimatizira...

Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?