|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
21.7.2016 8:47:50   
Suziiika
Sem si ga šla tud js za hec zmerit, pa mam 103cm, samo js mam še od prej nekaj viška user posted image sem pa zgleda res šla samo v trebuh gor, pa v prsi. Ker se mi res nikjer drugje ne pozna, oblačila vsa ista oblačim kot prej, majice se tako raztegnejo (ti topi), hlače pa res grejo vse gor normalno, drugač pa večina tako nosim obleke, tisto se pa tudi raztegne. Edino zgornji del kopalk sem si šla iskat, ker mi kr ven kipi vse pri starih kopalkah. user posted image Upam, da bo tak tud ostal no, neki še že morm dobit, samo če bo šlo vse v otroka, bo kr fajn. Tam, do ene 3kg bo kr dosti user posted image Prva je bla 2930, pa je blo glih dost.. no sicer dobre 14 dni prej, ampak me neb motl zdej tud en tolko. Je pa res, da sem bla v prejšni nosečnosti ful bol zatečena, tak, da je tista voda tud velik zram dodala. Sicer še mam zdej tud čas za to, samo mene je bol skrbelo, da bom zatekla že v štartu, kokr bo toplo. Pa se kr dobr držim. user posted image

dansas aja to je tisto kar so spremenili, da ne morš podaljšat zdej? Katastrofa..Pa tisto mi tud ni jasno, ko je treba že vpisat kr na prvi strani v vzdrževane člane za davčno olajšavo? A to samo hčero prvo al kako?

Ribica js jemljem magnezij+kalcij zaradi krčev v nogah ponoči in pa še posebej železo. Železa mi je že pri prejnšjem porodu oz CR ful manjkalo, sem dobla 6 flaš sirupa za domov.. Upam, da bo zdej kej boljše.
Sem šla včeraj prav staro odpustnico iskat, da sem vidla točno kako je bilo s carskim rezom, bi rada Pušenjaka vprašala kakšni so standardi za ponovni CR v mojem primeru. Sem začela malo v tej smeri razmišljat, pa sem ugotovila, da ko pridem iz morja, sem samo 4 tedne stran od slabih 37 tednov, istem času, kot sem rodila prvo. Sem se prav zavedla kak malo še mam. So me pa takrat našopali z vsemi, najprej, da so sprožili, od umetnih do bohvečesa, odpirala se nisem pa nič, mala je pa z temenci ven tiščala, pol se je pa zataknal vse skup. Je mela kr enčink podolgovato glavo kakšen mesec.
Tak, da če mam kake možnosti, da se mi vso tole matranje ponovi, bi mogoče rajši kr v štartu CR pa je mir. Po drugi strani bi pa tudi rada probala naravno. Sej še sama ne vem ka bi rada user posted image niti ne vem če sploh mam izbiro. Sem pa začela razmišljat o tem.user posted image ne manjka nam več veliko..
Me je pa zadnič ena prestrašla na enem obisku, no mal mi je dala mislit... je rekla, da njej je ginekolog do 8 mesca govoril, da bo mela punčko, da je mela že vse parajt pa oprano, pri 8 mescih pa ji reče, že vemo kaj bo ne? Pa pravi, ja punčka, pa on reče, ne fant bouser posted image Mene bi tak na rit vrglo, js mam ful zadev v roza user posted image

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 21.7.2016 8:51:09 >

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 751
22.7.2016 22:47:32   
Ribica **
Ja, jaz še vseeno upam, da kromosomskih izvidov niso zamešali in da me ne bo kap v porodni user posted image Ampak s kromosomi sem bolj ziher kot z ultrazvokom. user posted image

Moj sladkor je pod kontrolo, ni bilo grozno, samo dobro uro po tistem cukru mi je bilo pa slabo. Pomojem je telo še zdaj v šoku od toliko sladkorja, ker res pazim zadnje dni, da spet ne jem nič sladkega zaradi glivic, razen lubenice in kakega sladoleda, pa ne vsak dan. user posted image

Jaz ne vem, česa si bolj želim - normalno (ne naravno!) ali CR ... pri obeh načinih so plusi in minusi, CR je le velika operacija, ampak ima pa tudi svoje prednosti. user posted image Ampak je še dva meseca časa, dokler bo treba razmišljat o tem.

Centimetri - jaz nimam nič zaloge od prej, mi je pa smešno, ker tudi, ko se uležem, ostane trebuh zelo viden, ne "pade dol". Zdaj v tej vročini mi pa tudi jesti ne paše kaj preveč, se mi zdi, da skoraj malo premalo jem oz. premalo kake bolj konkretne hrane.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 752
24.7.2016 17:04:06   
nastja1
Živijo punce kako ste kaj? ta vikend je bilo malo bolj vroče, ampak dobro sej se da preživit user posted image

jaz bi vas pa vprašala, a še katero boli sramna kost pri hoji? brala sem da je to normalno, ampak je sila neprijetno in včasih kar fajn boleče. pregled imam šele 16. avgusta, pa bom pol vprašala mojo G. [sm=zmeden.gif

Uživajte user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 753
24.7.2016 17:27:18   
dansas
Se vidi, da so dopusti - smo samo še tri aktivne. Pa še me bolj slabo user posted image

Ja, Ribica, me smo lahko kar ziher, da nas nič ne bo presenetilo v porodni, kar se spola tiče - ko imamo pa kromosomsko potrdilo o spolu. Čeprav meni so od morfologije naprej tudi na vsakem UZ z gotovostjo zatrdili, da je poba, kar je mojega še posebej razveselilo - ker, če je pob, ma da se vidi user posted image

Ribica, super za izvide sladkorja. Suzika, kako pa kaj tvoj pritisk? Pod kontrolo?

porod - jaz se pa CR bojim kot hudič križa; sem vesela, da obstaja, ker če ne gre drugače, te lahko tako rešijo; ampak bi si ga želela le kot izhod v sili - navsezadnje to sploh ni enostavna operacija.

Je pa že nekaj časa obrnjen na glavo - stalno me pod rebra brca, kolcanje pa čutim v spodnjem delu trebuha... Včasih me pa toko boksne v mehur, da že mislim, da mi bo všlo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 754
24.7.2016 17:33:01   
dansas
nastja - mene sramna kost obvezno boli zjutraj, ko vstanem, potem pa niti ne več. Me pa boli kaj drugega čez dan - zgornji del stegen, mednožje in rit, če predolgo sedim - zaradi varic... Ah ti čari nosečnosti user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 755
24.7.2016 18:29:55   
Suziiika
Mene tale vrocina prav posteno zdeluje. Ponoci se bolj kot podnevi. Se mi zdi, da se sploh ne morm ohladit user posted image
Pa se noge so mi zacele mal zatekat, sma sla zadnjic samo do ptuja po starejso, ki je bla pri tasci na pocitnicah, pa so mi tak zatekle, da sem prisla nazaj domov z natikacami v rokah. user posted image
Drugace pa pritisk dansas mam zaenkrat pod kontrolo, hb, sem pa pisala na forum pušenjaku zaradi CR, pa pravi, da je se prekmalu o tem za govorit, po 37 tednu sele. Tako, da sem na cakanju.
Drugace pa ni blo meni nic hudo po CR, ne spomnem se, da bi mela kakrsnekoli tezave, naredli so mi ga ob 10 zvecer, cez noc sem bla na intenzivi, zjutraj ze na oddelku, vstala, sla pod tus, sploh nic panike. Tak, da js nimam slabih izkusenj, edino tisto mi je tecno, da si pol dlje v porodnisnici. user posted image Strah me je bolj tega, da bi se spet matrala od jutra do vecera, z tistimi umetnimi, prpeta na vse masine od a do z, da se še na bok nism mogla obrnat zaradi ctg-ja na trebuhu. Ce bi slo pa po hitrem postopku, se pa tud neb branla naravnega, da sprobam oboje user posted image
Js pa ta teden zacnem pakirati, nas se en teden loci od obale user posted image

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 756
24.7.2016 21:19:40   
Ribica **
Jaz pravkar v mrzli vofi v tuškabini noge namakam, ker se bom skuhala drugače. Doma nam cel dan klima gori, orej sva bila pa zunaj s psom ob osmih, pa je še vedno grozno soparno, shladi se šele proti jutru, tako da za spat je fino, da je kolikor toliko svež zrak. Brez klime pa ne vem, kako bi zdržala. Sicer sem se očitno že kar privadila na to vročino, ker sem cel teden peš hodila iz službe po samem betonu, pa niti nisem šla vsak dan pod tuš, ni bilo potrebe, ko sem domov prišla. Res pa da grem zdaj malo bolj počasi in da včasih traja tudi pol ure, da pridem do doma, pa imam sicer deset minut, če hitro hodim.

Sramna kost me (še) nič ne boli, samo na desni strani pod rebri na trebuhu ali hrbtu, če predolgo sedim. Noge mi ob sedenju in vročini tako otekajo že dva meseca, tako da na tem področju nič novega. :)

Danes sen bila skoraj cel dan na nogah, dopoldne v trgovini, pred tem sem torto dokončala, po tem še mafine spekla in pripravila za kodilo, smo praznovali možev RD, prej sem pa pe šivala. Zdaj imam namen malo likat, še prej si moram pa nohte na nogah nekako namazat. Kljub majhnemu trebuhu je to vseeno precejšen podvig :))

Brce tudi jaz na srečo spet čutim v zgornjem delu trebuha, občasno se naseli na mehur, ampak po tistih dveh dneh prejpnji teden, ko je brcala samo v spodnjem delu trebuha, zdaj spet razgraja zgoraj. Do reber sicer še ne seže, je pa očitno vse ostalo tam natlačeno.

A potem sem jaz edina s pregledom že lez tri tedne? No, vsaj nekaj, če mi že UZ ne naredijo izven tistih dveh, ki ju plača zdravstvo.

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 757
25.7.2016 16:10:51   
Pia*
Meni tudi noge zatekajo.
Jaz imam ravno zaradi tega sedaj na 14dni pregled! Tako, da ga imam sedaj v četrtek.
Kar se tiče spola. Mene bi iskreno pošteno šokiralo, ko bi mi rekli v porodni, da je fant. Tudi nam govorijo, da je punčka in sva nekaj malega kupila v roza barvi.
Jaz sem pa končno vse pobarvala v sobici. Posteljo sem v red spravila, da jo imam že v spalnici. Potem sem se pa lotila še kuhinje in dnevne ter vse pobelila. Prejšni teden sem imela mami na počitnicah, da mi je prišla malo pomagati. Sem prav vesela, da je vse kolikor toliko urejeno.
Jaz imam 1teden v septembru še zadnje dva izpita na faxu. Me je pošteno strah, da bi mi kakšna voda odtekla ali pa kaj med izpitom. Bom le že v 37.tednu. Ampak bi rada pospravila pod streho stare grehe.
Jaz sem že dobila napotnico od ginekologinje za anastezista.
O porodu jaz ne upam veliko razmišljati, ker kot sem rekla me je strah. Upam, da mi bo EA kaj pomagala in da bo porod hitro minil.

Še eno vprašanje imam ima katera kakšne informacije ali mogoče ve kaj izponiti za denarno nadomestilo za nego otroka v avstriji? Namreč jaz vem, da mi pripada, ker sem brezposelna moj pa zaposlen v avstriji.

Neposredna povezava do sporočila: 758
25.7.2016 23:56:26   
Lucka_
Drage oktobrke, iskrene čestitke za nosečnost!

Prišla sem vas pozdravit in povabit na krasen festival, ki se bo odvijal to soboto po celi Sloveniji: Zaupam si - dojiva se.
Morda se vam zdi, da je do dojenja še daleč, ampak na festivalu bo tudi ogromno drugih tem - pride veliko zanimivih ljudi s srčnimi zgodbami. Veliko bo razne ponube (joga za nosečnice, gongi, zvočne kopeli, masaže) in tudi nagradnih iger (med nagradami so izdelki trgovine Popek, podjetja Racman). Skratka, spoznale boste lahko druge nosečke, poklepetale z njimi, se srečale z doulami, kaj povprašale babice, se pozanimale o porodu... Iskreno vas bom vesela - jaz pripravljam festival v Ljubljani, bodo pa prav vsi super in vredni obiska.

Če ste v soboto v Sloveniji, vam vsekakor priporočam udeležbo - pa si lahko naredite tudi mini srečanje vaše skupine ;)

Lepo vas pozdravljam in vam želim lepo nosečnost, krasen porod po vaših željah in dolgo, mirno in netežavno dojenje :)

Urška

p.s.: tule so FB dogodki, poklikajte se na kraju, kamor greste, sproti namreč objavljamo sodelujoče ter program. Je pa možno, da se bo v ta teden zorganiziralo še v kakšnem kraju - to pa bo potem objavljeno na fb strani Ziza ter spletni strani www.dojiva.se

LJUBLJANA:
https://www.facebook.com/events/309703016042215/

MARIBOR:
https://www.facebook.com/events/1738966163059045/

CELJE:
https://www.facebook.com/events/506065039593134/

MURSKA SOBOTA:
https://www.facebook.com/events/1214439318595839/

KRŠKO:
https://www.facebook.com/events/161738090904297/

BOHINJ:
https://www.facebook.com/events/1756006584673804/

ŠKOFJA LOKA:
https://www.facebook.com/events/317681278571397/

KRANJ:
https://www.facebook.com/events/573693612839297/

TRŽIČ:
https://www.facebook.com/events/287125681641899/

KOPER:
https://www.facebook.com/events/202692846799765/

PTUJ:
https://www.facebook.com/events/1622813754695749/

IZOLA:
https://www.facebook.com/events/202692846799765/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 759
26.7.2016 0:21:33   
dansas
Meni pa na srečo noge nič ne otekajo, sem pa enkrat prebrala (upam, da sem si prav zapomnila), da ananas pomaga pri teh težavah.

Vročina me pa moti predvsem ponoči. Že tako se počutim kot en hrošček, ki je padel na hrbet in se ne more pobrati, ko se je treba med spanjem obrnit iz enega boka na drugega, potem pa še ta sparina... ne pomaga ravno k lažjemu spancu. Me pa mučijo tudi nemirne noge (ne vem kako naj se drugače izrazim). Ko se uležem, da bom spala, noge postanejo "nemirne" - kot da čutim vso kri, ki mi poganja po nogah in ne morem biti pri miru. Obvezno se moram iti sprehodit ali pa ohladit, da lahko zaspim. Ah, te tegobe nosečniške user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Pia*
Še eno vprašanje imam ima katera kakšne informacije ali mogoče ve kaj izponiti za denarno nadomestilo za nego otroka v avstriji? Namreč jaz vem, da mi pripada, ker sem brezposelna moj pa zaposlen v avstriji.
Jaz bom že četrtič vse te obrazce izpolnjevala pa še vedno čist točno ne vem kaj pa kako user posted image - to se tako na gosto spreminja, da je res težko sledit spremembam...

Tale festival me pa mika - škoda, da ni v NM...

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 760
26.7.2016 0:30:08   
Lucka_
v Krškem je verjetno najbližje. ali pa izlet v Ljubljano. Družina v ZOO, ti pa k nam v Tivoli ;)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 761
26.7.2016 10:14:39   
Pia*

IZVIRNO SPOROČILO: dansas

IZVIRNO SPOROČILO: Pia*
Jaz bom že četrtič vse te obrazce izpolnjevala pa še vedno čist točno ne vem kaj pa kako user posted image - to se tako na gosto spreminja, da je res težko sledit spremembam...

dansas jaz sem prav presrečna, da še obstaja ena oseba, ki bo papirje oddajala za Avstrijo. meni nihče ne zna nič povedati in sem dobesedno prepuščena sama sebi. Nemško komaj kaj razumem govorim angleško in špansko tako da zadnje pol leta se ukvarjam samo še s tem katere in kdaj oddati papirje.
Ali ti to počneš po rojstvu otroka, ko imaš že rojstni list?

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 762
26.7.2016 11:45:06   
Ribica **
Jaz se danes nikakor nisem mogla udobno naštimat za spat, na trebuhu tudi napol ob kovtru in kači ne morem spat več, na boku mi je bilo neudobno, na hrbtu se pa ne spomnim, kaj me je že motilo. Še zaradi psa in mojega vnetja (spet) sem vstajala, tako da je za mano precej neprespana noč. Jaz imam zadnje dni spet precej krčev v nogah ponoči, pa tudi trebuh mi otrdeva čez dan, a ne več kot 3-5-krat dnevno. Res pa da nisem pridna z magnezijem, ker mi šumeče tablete niso preveč dobre.

Pia, kdaj pa imaš posvet z anesteziologom? A lahko vprašaš, če vbod EA boli, tako kot pač ostale lokalne, ki pečejo, ko ti jih "vbrizgajo". Pa če je res omejitev pri kilogramih, da se lahko zrediš samo določeno št. kg, da ti dajo epiduralno. Saj jaz imam na sumu, da mi to prijatelj nalaga, ampak bi raje enega neodvisnega anesteziologa vprašala. No, saj mene posvet še čaka, ker bo ali ultiva ali pa EA, ne vem pa kdaj se to običajno opravi v LJ P in če potrebuješ napotnico, moram sestro vprašat.

Tako presenečenje v porodni sta pa naša prijatelja doživela, so čakali deklico, prišel je pa fantek. Ampak so samo na NS rekli, da bo punčka, potem se pa na morfologiji ni videlo ali nekaj takega. Sta rekla, da naslednjič gresta na 3D UZ in ne gresta prej ven, dokler ne bosta ziher user posted image To je bil tudi moj plan, pa so potem tako kromosomi razrešili to dilemo. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 763
26.7.2016 12:34:57   
dansas
Joj Pia, mislim, da sva se narobe razumeli user posted image . Jaz oddajam obrazce v Slo, pa še za tukaj nimam čisto razčiščeno, kakšne probleme bi šele imela, če bi jih mogla oddajat v Avstriji. Kaj pa če bi možu rekla, naj v svoji službi povpraša, kako je o obrazci v Avstriji - imajo tam verjetno več izkušenj.

otrdevanje trebuha - redno pijem donat proti krčem in prevelikemu otrdevanju trebuha; mi pa včasih tako otrdi, da se moram kar ustavit in predihat...

Ribica - o, tole z vnetji mora biti pa prav tečno in nadležno. Upam, da vsaj hitro izgine, ko se že enkrat začne.

Neposredna povezava do sporočila: 764
26.7.2016 13:25:40   
Suziiika
Js sm se pa dans kr nahitr odlocla, da bi belila, ker ma moj dopust, pa mi je ze zal user posted image z razlogom ne maram beljenja, ceprav mam zadevo poslihtano, me je ati dost naucu, ker je malar. Samo rihtat mala stanovanja kot je nase je katastrofauser posted image Ker ze tako nimamo kam kej dati, niti se nimam kam usedit ( trenutno pocivam na skoljki), zdej je pa ena katastrofa, dokler ne bo konc. Se tako ne vem, ce ne bo treba it k nasim spat. Vprasanje ce boma do vecera, ker morma cakat, da se susi, pa rob okrog in okrog bom z domflokom, zaradi tamickene, da se ne poznajo takoj prstni odtisi vsepvsod. Pa predno se bo barva posusila,da potem dama to cez, pa da bo se to suho, da lahko pospravma pa gremo spat. Tezka bouser posted image
Wah prav ne maram res tega, tak,da punce bodte hvalezne ce mate dosti prostora, mene tole ubija, kadar je treba kej naredit takle.
Ribica js pijem magnezij v obliki tablete, mi tud sumece ne disijo najbolj, mi je lazje dol tableto pojest pa je.
Sem se pa za jutri narocila pri pedikerju, ker se mi hocejo palci na nogah vnet (se mi je dogajalo v prejsnji nosecnosti, da se mi je obnohtnica naredla na palcu, pa baje to tud spada zraven v nosecniske tegobeuser posted image ) in mi zgleda zdej spet ne bo uslo, me prav boli palec, ko stopim. user posted image
O spanju pa js tud nimam kej pametnega za povedat, tecno je men tudi. Ah komi cakam nedeljo res, da se mal oddahnem na morju. Sam tole beljenje prezivimuser posted image
Uzivajte na hladnem, pa cimvec pocivatuser posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 765
26.7.2016 13:51:30   
Ribica **
Suziika, ojej, si sploh nočem predstavljat. Majhna stanovanja urejat je hudič, jaz sem en teden se samo z balkonom in ustvarjalnimi pripomočki ubadala, pa isto je bilo treba belit. Dve steni, ki sta umazani (širina en meter), sem pa rekla možu, da bi kar sama, če imamo kaj barve, pa je rekel če bi pralno v kuhinji, ampak da to morajo pa pridet pobelit, pa sem si hitro premislila, da imam raje umazano. Ne da se mi spet imet packarije.

Ne, vnetja žal niso kratkotrajna, kak teden imam mir, potem se pa spet en teden najmanj paca in vleče. Samo z nekimi zdravili non-stop se mi pa tudi ne zdi pametno. Najbolj pa tako ali tako sladkarije pogrešam. user posted image

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 766
26.7.2016 15:08:00   
Suziiika
Ribica ravno zaradi tega js ne maram tega user posted image vsa ta packarija, pa samo iz enga kupa na drugega vso packarijo user posted image Tak je, ko si v garsonjeri veš, verjemi, bi js tud mela rajši umazano, samo če zdej ne bom, predn dojenček pride, pol sploh ne bom. Fino pa je, da je malo prefrišano. Sicer pravijo, da se mamo pa zato bolj radi, ker smo skos v enem prostoru vsi user posted image mogoče pa je kej na tem, ker se mamo res user posted image .. Sej mogoče bo kej bolše v kratkem, sma dala vlogo za neprofitno notr, malo večje, ker bomo 4je, nam pripada, pač neka normalna cena za najemnino, ne tako visoke kot so pri tržnih stanovanjih - dokler kredita za stanovanje ne odplačama, ni šans, da bi gledala kakšno tržno stanovanje.. Bi bla v minusu še z najemnino ful visoko.. Dve leti še tale kredit sfurama, pa tole stanovanje v najem pa bo. Sma pa rada zase, da nama nihče po glavi ne skače, pa hodim napol naga sem pa tja če mi paše, oz mi paše zelo user posted image pri nobenih od naju pa niti nimajo tolko prostora, da bi mela kej več kot mama sedaj. Pri mojih majo sicer mansardo čist frej, samo bi blo od štarta za delat, pa spet ta kredit, ne gre dokler se tega ne rešima. Na koncu dneva se vse vrti okrog denarja zgleda user posted image
Počasi bo no, res samo, da se mamo radi pa je..
Zdej smo skočl k našim pojest, pa hitr nazaj, da spravmo to en normaln cajt na svoje mesto nazaj. Sem pa že čist ubita, mi trebuh tak dol vleče, da že napol sključena hodim.user posted image

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 26.7.2016 15:13:25 >

Neposredna povezava do sporočila: 767
26.7.2016 19:08:51   
Pia*

IZVIRNO SPOROČILO: Ribica **

Pia, kdaj pa imaš posvet z anesteziologom? A lahko vprašaš, če vbod EA boli, tako kot pač ostale lokalne, ki pečejo, ko ti jih "vbrizgajo". Pa če je res omejitev pri kilogramih, da se lahko zrediš samo določeno št. kg, da ti dajo epiduralno. Saj jaz imam na sumu, da mi to prijatelj nalaga, ampak bi raje enega neodvisnega anesteziologa vprašala. No, saj mene posvet še čaka, ker bo ali ultiva ali pa EA, ne vem pa kdaj se to običajno opravi v LJ P in če potrebuješ napotnico, moram sestro vprašat.

Meni je moja ginekologinja rekla, da rabim napotnico in šele potem me je vprašala v kateri porodnišnici bom rodila.
Bom jutri vprašala vse in ti povem.
Je pa tako, da moja soseda brez da je noseča tehta blizu 100kg in ko je v prvo rodila punčko je rekla nikoli več naravnega poroda. Potem je prišla čez kakšno leto EA. Če jo je ona dobila in rekla, da je bilo od prvič kot noč in dan in da bi z EA lahko rodila vsak dan potem mislim da kilaža tukaj nič ne velja.
Meni vem, da so govorili, da če imaš tatu nad ritjo, da ne moreš dobiti EA. No moja ginekologinja se je smejala. Nazadnje mi je celo ena babca iz MS Porodnišnice rekla, da je njo včasih sram, da je ženska, glede na to kaj lahko prebere na forumu.user posted image

da ona vsem svetuje naj raje sexsajo kot pa berejo forumeuser posted image

Vprašaj ginekologinjo meni so rekli, da predno ne dopolnim 31.tedna naj sploh ne kličem za EA. Tko, da jaz sem ravno v 31.tednu in sem v ponedeljek klicala. Mi je pa rekla, da dobim pošto domov in da opravijo neke preiskave.
Ko sem rekla kakšna je možnost, da ne bom dobila EA. Mi je rekla, da kar se njih tiče majhna (ponavadi so razlogi zdravstvene narave) ali pa da porodnica pride tako pozno v P, da nima smisla dati EA!

Kaj več ti pa sporočim jutri!

Neposredna povezava do sporočila: 768
27.7.2016 14:49:03   
Ribica **
Pia*, se veselim info. Sem vmes že ugotovila, da to vse seveda ni res, pa tudi sama bom vprašala, ko bom šla na posvet. Nisem se pa še poglabljala v to, ker vem da je tudi materinska šola šele po 32. tednu v Lj, pa bom takrat še za EA se pozanimala oz. za ultivo, če hočeš to imet, moraš tako prej it na posvet.

Suziika, upam, da si si danes že kaj odpočila.

Tale sopara danes je prav naporna, pa že tako imam slab dan, ker spet ponoči nisem spala, trebuh mi danes nekaj otrdeva, nisem čisto mirna. Grem jutri kar do G, sem danes klicala, so rekli naj sicer pokličem, če bo slabše, da imajo za jutri ali nasl. teden še nekaj prostih terminov, ampak se bom kar fizično tja odpravila, da nekdo pogleda, kaj se res dogaja. Če bo treba prit kasneje, imam pa tako službo blizu. No saj, v lekarni so ziher veseli mojih težav in zneskov, ki jih tam puščam. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 769
27.7.2016 15:54:21   
Suziiika
Ribica kaj te pa muci tak fejst? Javi ka bos rihtala pri gin.
Js sem dans mal bolse, vceri pa noro ej. Ko sem se sla umiz ob pol 9 zvecer, sem se od bolecine, ko sem si podplate umivala, smejala ko bedak. Ce me bi kdo gledu, bi tak mislu, da sem mal prtisjenauser posted image prav zgalo me je po nogah, se danes mam zatecene, prav na tesno mi ze grejo eni natikaci gor.
Grem zdle k pedikerju kmalu, tak da bom se mal masaze dobla, ze res komaj cakamuser posted image
Sparcno je pa za znoret, js se lepim cela, se mi zdi, da bi se lahko vsako uro tusiralauser posted image
Tak luft je na čase, da mi še za jest ni, kosila mamo taka light že 3 dni, bolj kot ne kr tole zelenjavo porabljam, ki jo od naših al pa stare mame nosim, tak, da smo na bučkah pa cvetačnih juhah , pa solatah z kumaramuser posted image pa še tisto mi dol teče, ko jemo.. noro tole vremeuser posted image
Sem pa klicala v službo, pa se zmenla, da jim lahko kr po pošti pošljem te obrazce za plačo, pa mi jih bojo pol tudi kr po pošti poslali, da ne rabim v mesto v ta beton se šetat, tak, da mal še, pa bom mela še to papirologijo pod streho. user posted image

< Sporočilo je popravil Suziiika -- 27.7.2016 16:03:43 >

Neposredna povezava do sporočila: 770
27.7.2016 16:48:06   
Pia*
Evo informacije za EA.

1. Teža ni ovira, da ne bi dobila EA
2. Bolečina vboda. Nekatere ne čutijo nič nekatere zapeče (odvisno od porodnice) je pa podobno kot da bi se šel cepit. skratka ona mi je rekla, da ko ženske sprašuje ali jih boli v 99% dobi odgovor da NE.
3. Začne delovati okoli 20minut in bistveno blaži bolečine. Nekatere čutijo celo samo pritisk spodaj, bolečine pa skoraj nič. Tudi zaspijo ji vmes, včeraj se je ena z možem pogovarjala kako bo imela postavitev prostorov v novi hišiuser posted image -predvidevam, da njo ni nič bolelouser posted image . Da je tudi doživela, da so se v porodni do solz nasmejali.
4. Priporoča jo vsaki, ker pravi da so ženske bistveno bolj mirne, če vedno da imajo možnosti za EA
5. Da jih 40% celo reče med popadki, da one ne bodo vzele EA, ker so mislile, da je porod veliko hujša izkušnja kot pa je za njih bila.

Negativne so pa: (napisala bom tiste s katerimi se je ona srečevala)
- glavobol
- da imaš po porodu omrtvičene noge (lahko samo eno ali obe)
- da je kdaj kakšna tudi potožila, da jo boli tam kjer je bil vbod za EA. ( v večini se to zgodi, ko ti nastavljajo EA in se začneš premikati zaradi popadka)

Jaz sem izpostavila predvsem tudi, da so ljudje govorili, da si lahko hrom.

ona ne pozna primera.

Dobiš a4 papir,ki ga moraš podpisati. Lahko ga slikam in prilepim, da boste videle kaj piše (sama ga tudi še nisem podrobno prebrala)

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 771
27.7.2016 17:12:40   
Suziiika
Ko se ravno pogovarjate o lajšanju bolečin, kako pa je s tem v drugih porodnišnicah, v Celjski vem, da epiduralno in intravenozno (ultiva) izvajajo samo v dopoldanskem času? To je osebno meni malo kruto, glede na to, da se ti psihično pripraviš, da boš pa rodil z lajšanjem bolečin, potem te pa zadeva preseneti enkrat pop ali ponoči, ko ni anestiziologauser posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 772
27.7.2016 21:29:47   
Pia*
Suziiika jaz imam informacije za Mursko Soboto, ki pa je dosegljiva 24/7. Enako je v Kranju in na Jesenicah. Kako je pa drugje pa ne vem. Mene je tudi zanimalo za Ptuj pa so rekli, da tam EA sploh nimajo imajo pa ultivo (ampak to ni informacija iz Ptujske porodnišnice ampak je ena punca v materinski šoli rekla)

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 773
27.7.2016 21:59:38   
Ribica **
V LJ je oboje na voljo 24/7 zdaj že en čas, prej je bilo pa tudi samo čez dan, v času dežurstev pa ne. Razen, če imajo kak nujni primer (npr. CR) ali kaj takega, se lahko zgodi, da je ne dobiš pravočasno, ne vem koliko anesteziologov je naenkrat v službi.

Suziika, z vnetjem imam težave. Kljub svečkam je šlo precej na slabše.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 774
28.7.2016 10:44:17   
dansas
V času moje prve nosečnosti - se pravi 10 let nazaj (uf, kje je že to), so nam rekli, da je edini pogoj za EA, da ti jo dajo, da si manj kot 4 cm odprta. Pa da so potem otročki malo zadeti...

Ribica, držim pesti, da se ti to z vnetji uredi, ker to, da se ti stalno ponavlja, mora biti grozno. Kaj pa če bi probala s kakšno homeopatijo mogoče...

Suzika, kako pa tvoja opeklina? Je že čist zaceljeno? Če pa še ni, bo pa morje pozdravilo do konca.

Od kar sem doma, imam take strašne plane s pospravljanjem. Sej mi gre, samo bolj počasi. Včeraj se je pa celo malo bolj premaknilo user posted image . Saj se včasih tako težko spravim kaj stan zmetat, ampak je prav osvobujajoče. Za danes sem si zadala še dve police v stanovanju in še omaro s čevlji bo pospravljena, v najboljšem primeru.

Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?