RE: Julijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (26.5.2016 12:30:49)

Joj tale RR ga pa že cel teden neki heca...

S 1.7. Meni so rekli,da naj čimkasneje oddam,da se mi upošteva še majska plača. Zdej pa ne vem [sm=zmeden.gif]

Evo take nalepke [sm=smiley1.gif] http://www.ebay.com/itm/Owls-Monkey-Cartoon-Tree-Height-Chart-Wall-Sticker-Vinyl-Decal-Kids-Room-Decor-/331562168784?hash=item4d32a531d0:g:u4AAAOSwZd1VXrTE
http://www.ebay.com/itm/Removable-Tree-Owl-Wall-Decals-Kids-Bedroom-Baby-Nursery-Stickers-Art-Room-Decor-/361436950099?hash=item5427522e53:g:7kwAAOSw7NNUKktt
http://www.ebay.com/itm/Lion-Tree-Giraffe-Owl-Removable-Vinyl-Wall-Stickers-Kids-Room-Home-Decor-Art-NIG-/141464380177?tfrom=131605894564&tpos=bottom&ttype=price&talgo=undefined

Lih dons sm šla še v h&m kupit bodi na preklop,da ji pošljem. Sm pa vzela oboje velikost 62, ker se mi zdi da 56 čist prehitr prerastejo. Čeprov so hlače tko narejene da so za dlje časa. Bo lepa pupka [sm=9nebesa.gif]

Js še nikoli nism tok zapravila v Hoferju kt dons...skor 100€ [sm=smiley3.gif] sm pa kupila 10 paketov to.to krpic, 3 pakete tetra plenic (res so fuuuul kvalitetne), 4 slinčke, 1 vatirane palčke (čeprov ne vem če jih bom že na začetku uporabljala), 3 pakete vatk (za lažje odstranjevanje kakca [sm=smiley36.gif])...in je že to prišlo 70€, pol pa še malo hrane in smo hitr pršl do 100€. Sm bla mal čez 8h že v Hoferju (Rudnik) in nobene gužve...še dobr,ker mel so ene 50 paketov to.to krpic,od tega sm jih js vzela 10 [sm=smiley36.gif]

Prejle sm na RR prebrala,da naj nosečke ne biuživale bezga. Js sm pa lih nardila domač bezgov sirup,k mi je tkoooo dober in ga zihr 0,5L spijem - ne vsak dan. Sm mislila, da so samo jagode bezga problem. Mogoče katera ve kaj več o tem?

Marčevka2010 -> RE: Julijke 2016 (26.5.2016 14:11:11)

Ja, šabesa in sirup naj se ne bi pilo v nosečnosti. Ker naj bi preveč odvajalo vodo iz telesa, kar pa ni dobro. Pa ziher je še kakšen vzrok. Malo pobrskaj po netu.

Amour -> RE: Julijke 2016 (26.5.2016 14:55:19)

Čmrlj, Pušenjak na svojem forumu pravi, da ne idi razloga, zakaj bezga ne bi uživale, dokler je v mejah normale.
Meni osebno se pol litra dnevno zdi čisto normalno :)
Sem ga tudi v začetni fazi nosečnosti veliko pila, ker mi je pasal ....

ribica43 -> RE: Julijke 2016 (27.5.2016 9:26:13)

Čmrlj12 se dobro, da si me spomnila na akcijo s Hoferja :). K sem videla tvoj post, sem še jaz odhitela po nakupih. Eni stvari pa nisem več dobila,ker sem bila prepozna:(

Sicer pa kako ste kaj ženskice? Jaz že počasi komaj čakam, da dam porod mimo in spoznam našo bebico. Se dober mesec in bo akcija :) uživajte, js grem sedaj na sprehod in pozdravit glasne ptičke:)

lucy24 -> RE: Julijke 2016 (29.5.2016 21:56:06)

Oj! Tudi jaz naredila zalogo to-to krpic iz Hoferja, imate že vse pripravljeno za novorojenčka in pa torbo za iz porodnišnice? Kdaj greste na morje ali ste že bile? Jaz moram še vse cunjice preprat in zlikat, komplet za iz porodnišnice še čakam k sem ga naročila, boste ve mele tudi kapico glede na to da bo julij verjetno vroč? Vas že kaj matra, men je včeraj tako trebuh zategovalo, da sm mislna da se bo že začel, hvala bogu se je umirilo, zgleda se telo počasi pripravlja. Tiste ki, pijete magnezij ali ste že prenehale?Kaj pa folno?Joj šedober mesec in pol pa bo , mi je šlo kar hitro, trebuh je pa že tudi lep. Bodite lepo! [sm=smiley1.gif]

jagooda -> RE: Julijke 2016 (29.5.2016 22:35:40)

Jaz se cakam da moj ustima spalnico da bom lahko pocasi k njemu odnesla stvari za otrocicka glede nato,da se ne ziviva skupaj.
Torbe se nimam pristimane imam jo namen pristimati v roku 14 dni. Gledee nato da imam predviden rok cez 5 tednov. Oprano je tudi ze skoraj vse.
Morja pa letos nazalost pri nama nebo :/ mi kar manjka glede nato,da lani bila cel mesec dol.
Kapico bom pristimala kako bo bomo pa videli.
Mene kr ze lazni popadki dajejo ze lep cas .
Magnezij pa se kar pijem 2-3 na dan ce ne imam obupne krce po nogah.
Folno pa tudi se kar jemlem.

Kaj pa ostale kej?

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (30.5.2016 12:26:20)

Pa je še en vikend mimo in smo smo še en teden bližje našim [sm=duda.gif]!

V soboto sem dopoldan še delala, nedelja mi je pa tik-tak minila. In ravno petek in sobota, ko sem bila na terenu, je bilo za znoret vroče. Vročino pa zares težko že prenašam. Sem prav vesela, ker na morju napovedujejo samo okoli 25 stopinj. Lani nisem bila noseča in smo bili med vročinskim valom na morju in mi je bilo za umret.

Čmrlj, po mojem ti majske plače ne bodo upoštevali, ker je zadnja upoštevana plača, plača iz predpreteklega meseca. Pa še dobiš plačo verjetno okoli 5. junija, tako da potem nikakor ne more pasti v tista dva meseca prej, ki ju zahtevajo. Žal. Je tudi meni žal, ker se mi zadnji plači ne bosta upoštevali!

Lepe sovice! Mi smo jih v Bauhasu nabavili, pa sta dvakrat po dve na veji, štiri so bile pa same, pa smo jih potem po svoje prilepili sem in tja. Res super zadeva! In ko se jih naveličah, jih odlepiš, nabaviš nov motiv in voila, nova sobica je tu [sm=bravo.gif].

Naša je bila tri tedne prej rojena in so ji bile cunjice 56 čisto prevelike, smo morali iti prav številko 50 nabavit. Če se pa otročki ob roku rodijo, pa verjetno res hitro 56-ko prerastejo. Čeprav ima H & M full velike številke, naši je bil body 68 še prav, ko je bila že več kot eno leto stara. Ampak naša je res drobižek. Zara ima pa majhne stvari, naši še najbolj njena oblačila ustrezajo.

Meni je uspelo v Hoferja it šele v nedeljo, in so ostale itak samo še palčke za ušesa [sm=smiley36.gif]. Pa videla sem tiste tetra pleničke s srčki, so res lepe, ampak jaz sem že tiste, spet sovice [sm=smiley36.gif], iz Baby centra dobila. Dobro, da mi je mami to.to krpice vzela. Slinčki iz blaga so zame uporabni samo takrat, ko se otroček slini, kasneje, ko začne jesti, so full boljši takšni plastični slinčki z zavihkom, ne vem, kako se jim reče:

http://1nadan.si/ponudba/Ljubljana/8057/minus-67-odst-za-2-otroska-slincka-po-izbiri-placajte-le-8-50-za-navihana-slincka-za-vasega-malcka?isPreview=False

Jih samo splakneš pa še vse se vanje ujame, tudi če dete full veliko tekočine polije.

Bezgovega sirupa pa jaz ne maram. Menda je pa super bezgov sladoled, to bom pa enkrat poskusila naroditi. Medtem, ko bom čakala, da dete pride na svet [sm=smiley1.gif]. Sem pa zdajle prvič na RR prebrala, da naj bi bila šebesa diuretik.

Ribica, se ti tudi hitro utrudiš ali lahko delaš še dolge sprehode?

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (30.5.2016 12:36:13)

Lucy, meni je včeraj uspelo torbo za v porodnišnico potegnit na plan, zdaj jo moram samo še napolnit [sm=smiley1.gif]. Moram iti pa še Bepanthen kremo nabavit (Bepanthen plus ali navaden, zdaj pa ne vem točno) pa dudico. Naši najbolj ustreza znamke Mam, pa še to bom vzela Night verzijo, ker ponoči fluoroscentno sveti in nimaš problemov z iskanjem. Je pa naša prva punca pol leta zavračala dudiko, in posledično kričala npr. sredi trgovine [sm=smiley36.gif], jaz pa ji nisem imela česa dat, da bi jo pomirila. Tako da bomo to drugo kar poskusili navadit, da bo sprejela tudi dudiko. In ker ni marala dude, tudi pitja po flaški ni sprejela, in je bila meni živa katastrofa, ker prvega pol leta, ko še ne jejo tudi goste hrane, nisem mogla nikamor sama za dlje kot eno uro. Sem si lahko mleko načrpala, ampak gospodična ga iz flaške ni sprejela.

Kapico ti kar vzemi s sabo, potem boš pa že videla, kako toplo bo. Mi smo ji kapico proti koncu avgusta dali gor, pa se spomnim, da je bilo kar precej vroče. Zdaj ima naša kapo samo, če je manj kot 5 stopinj ali če res grozno piha veter, in, sicer raje trkam, z ušeski nimamo nikakršnih problemov.

Jaz Donat še kar pijem, ker me tudi precej krči po nogah sicer sredi noči dajejo. Folno bom pa jedla vse do konca. Pa Omega 3 maščobe tudi.

ribica43 -> RE: Julijke 2016 (30.5.2016 12:52:47)

Do prejšnjega tedna sem še normalno hodila na sprehode. V soboto in nedeljo sem bila grozno utrujena, sva šla po nakupih. Pa sem bila na koncu že tako utrujena, da bi se kar zjokala :). Danes pa nisem šla nič ven, ker dežuje. Pa še slabo sem spala. Jah, najbrž se bodo sedaj počasi lotile vse sorte tegobe.[sm=smiley13.gif]

Jaz imam torbo že pripravljeno. Samo še copati mi manjkajo in to je to :). Za bebeja pa še nimam kompletka za iz porodnišnice. Kje ste ga ve kupile? Mal sem zbirčna, nič mi ni všeč.... [sm=smiley13.gif]

Js donata ne pijem več, samo še femibion. S krči pa tudi nimam problemov in upam, da tako ostane do konca.

Bebiju pa najbrž že zmanjkuje prostora, ker ni več tako super aktiven. Je pa trebuh vsake toliko časa drugačne oblike, ko se upira z ene strani na drugo.[sm=smiley36.gif]

lucy24 -> RE: Julijke 2016 (31.5.2016 12:28:10)

Jaz sem kompletek naročila preko ene k jih šiva na FB, ker tud nč pametnega nism vidla v trgovini kar bi mi v oči padlo,ta teden pripravi torbo za v porodnišnico,pa cotke upam da tudi preperem in zlikam, ja kar hitro bo tu julij. Če katera ne ve imate v torkih v pikapolonici dan trebuščkov in je 10% popust, pa še darilce paketek dobite za nosečke .Lenča ja te night dude so res fajn jo takoj najdš,a to za rito hladilno boš mela bepathen vrjetno roza. A za bradavice mazat imate kaj pripravljeno, če bodo slučajn spokale?

majska pikica -> RE: Julijke 2016 (1.6.2016 0:38:15)

da se še jaz malo javim sicer redno berem ampak za pisanje mi večkrat zmanjka časa.
Lenča da ti malo javim so mi v ambulanti za rizično nosečnot podali diagnozo rahla preeklampsija in ssedaj imam vsak teden redne kontrole v tej ambulanti. Pupo so stehtali prejšni teden 2680g in sem malo poguglala in je to zelo prevelika teža za bebiko.
Zanima me ali kateri otekajo noge in to tako močno da niti kroksov ki so kupljeni dve številki večji ne dobi na nogo to se meni dogaja zadnje 3 dni in to tako močno da me ob prstih prav peče od raztegnjene kože.
drugače imamo pa za bebiko že vse prištimano.
lepo bodite in še malo pa bomo cartale svoje male zaklade

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (1.6.2016 8:09:38)

Majska pikica, je pa tvoja punčka zares pretežka. Jaz sem bila v ponedeljek pri G in sem v 31. tednov pa naj bi imela 1.600 gramov. Čeprav naša ta prva pa ni bila nič pretežka, pa sem imela to preeklampsijo. Je imela, ko se je rodila v 37. tednu samo 2.815 gramov. Kateri teden si pa ti sedaj?

Noge so mi otekale prav zaradi te preeklampsije. Pa ne samo noge, tudi v obraz sem bila vsa natečena. To voda zastaja tebi, ko boš rodila, bo takoj ok. Kakšen pritisk si pa doma izmeriš? Čeprav tako otečenih nog, da crocsev ne bi gor dobila, pa vseeno ne bi imela. Jaz bi šla na tvojem mestu k zdravniku! Super pa, da imaš za bebiko vse pripravljeno, če bi res slučajno morala iti prej rodit!

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (1.6.2016 8:15:12)

Ribica, jaz sem tudi prav grozno utrujena zadnje dni. Je G ugotovila, da imam malo premalo železa, namesto 120, sem ga imela 109, tako da sem dobila ene dodatke in upam, da bo zdaj kaj bolje! Drugače pa imam tudi jaz noči, ko se zbudim, oz. me mala zbudi, potem se pa tri ure premetavam sem in tja, proti jutru pa zaspim. Pa navadno moram dvakrat ponoči na WC.

Jaz tudi še nimam cunjic iz porodnišnice. Full lepe zadeve imajo na tistem linku, ki ga je Čmrljica pripela [sm=smiley1.gif].

Lucy, kakšno darilce pa dobiš v Pikapolonici? Bom tudi jaz tja skočila malo pogledat kakšen torek [sm=smiley1.gif]. Hladilno mazilo imamo eno drugo, se zdajle ne spomnim, katero. Bepanthen bom za bradavice mazat kupila, če ga ne potrebuješ za bradavice ali pa ti ga kaj ostane, ga še vedno lahko za kaj drugega uporabiš. Meni se nazadnje ni bilo treba nič mazat.

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (1.6.2016 12:01:02)

Da se že spet malo javim...preberem že,ampak za napisat si morm pa že čas vzet in dnevi kar letijo [sm=smiley1.gif]

Amour - točn tko tud js razmišljam. Vse kar jemo in pijemo,da je v mejah normale, pa mora bit vse ok...sicer so pa kritični dnevi že zdavnaj mimo [sm=smiley1.gif]

Ribica43 - samo da si še kaj dobila. Js sm bla res že malo čez 8 v Hoferju in je blo vsega zadosti. Sploh tetra plenice so top, tkooo mehke in po pranju obdržijo obliko.

Lucy24 - meni je brat rekel, da jih je on dal še na pol...ker če vzameš eno ven vidiš da so res oooogromne. Ne vem kdaj bi naši mali sončki tok rabli. Tko da sm včeri vse pakete odprla in jih z nožem lepo prepolovila, tko dobiš 200 krpic iz 100 krpic...sj nism preveč gorenjca ane? [sm=smiley36.gif]
Torbe za v P pa še nimam pripravljene, jo pa bom počasi pripravila, če me slučajno kaj prej preseneti [sm=smiley1.gif] Na morje pa letos ne greva tko kot prejšnja leta, bova bolj koristila vikend morja na slovenski obali, če bo pa september lep bomo pa tkrt šli. Prejšnji vikend je baje slo.morje imelo že 22C [sm=bravo.gif]
Sm pa velikost 56 že oprala in zlikala, sedaj me čaka še veliiiik kup 62. Večje številke sm pa dala nazaj v škatlo in bom kasneje pripravila.
Magnezij bom kar še lepo pila (PDP konec julija) ker drugače bi zihr mela še več krčev v mečno mišico. Imam pa še par tabletk od DM Mama A-Z in jih bom do konca pojedla.

Lenča - zdej počasi bova mogla it na CSD vse zrihtat,pa da še moj prizna očetovstvo (to mi je tko smešn,da morš tud to urejat). Sj je tok papirologije za zrihtat, da se človek čist zmede od vseh informacij [sm=zmeden.gif]
Nalepke so res najboljši način za popestritev sobice, ne stanejo veliko in tko kt si rekla - ko se jih naveličaš jih brez dodatnih stroškov sam odlepiš.
Sj slinčke mislim imet samo za slino, da ne iščeš povsod kakšne brisačke,da otročka obrišeš. Teli plastični slinčki so pa top pol ko otrok že je gh...sm vidla pri nečakih in so se super obnesli. Ampak to bom tkrt kupovala, drugače bom zdej bankrotirala [sm=smiley36.gif]
Aja,pa jutri grem iskat komplet,ki sm ga naročila...komi čakam,da vidim v živo kok lepa bo najina pikica šla iz P [sm=9nebesa.gif]
Js ko sm se včlanila v Pikapolonico sm dobila vzorček blazinic za dojenje, nek losjon za tamičkeno in štumfke. Nič posebnega ubistvu.

Me pa že dober teden vse dol pritiska in je kar malo nadležno, ker imam skoz občutek polnega mehurja. Ko pa pridem do wc-ja,pa lih malo da je. Možno da se je tamičkena lih tko obrnila, da me tko pritiska...pol pa še brce v rebra. Zjutraj je sploh posrečena, ko me začne toook brcat da se spravim iz postelje potem pa neha ''mami,šc iz pojstle'' [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
A pa ima katera težave s povečanim izcedkom? Odkar me tko dol pritiska se mi kdaj kar ulije beli tok [sm=zmeden.gif] pa vaje za mišice medeničnega dna bom mogla bolj pridno začet delat,ker mi kdaj tudi kakšna kapljica uide [sm=smiley13.gif]

dable -> RE: Julijke 2016 (1.6.2016 18:10:52)

Cmrlj jaz imam že celo nosečnost malo povečan izcedek zjutraj ponavadi...

Jaz imam tudi nizko železo in sem že tretji mesec na sirupu... Ponoči moram 1x na wc vedno okrog druge ure [sm=smiley36.gif]

Uf, ko vas takole berem postanem kr mal živčna, midva še kar nimava nič pripravljeno, ... Čakava da v sredini junija zaključiva še en projekt potem pa v akcijo [sm=bravo.gif] se pa že veselim priprav, ....
Še vedno je pa moj največji greh količina čokolade, mam potem tut hudo slabo vest -samo ustavit se pa ne znam [sm=smiley19.gif]

Light -> RE: Julijke 2016 (1.6.2016 19:47:13)

Pozdravček vsem skupaj še od mene..jaz se vam malo bolj pozno pridružujem tukajle na forumu..sem ga šele zdaj odkrila :-) ..sem v 34.tednu..PDP imam pa 09.07.
Je moja prva nosečnost tole in nestrpno že čakamo na našo punčko.
Sem pa do sedaj bila brez posebnih težav,razen bolečin v križu me ni nič matralo :-) ..edino zdaj me malo tišči navzdol,lulamo seveda na vsakih 15 min po kapljicah :-) ..in pojavil se mi je tudi malo bolj gosti izcedek.
Roditi imam namen jit pa v Postojno.
V glavnem fajn vas je brati in fajn je prebrati še vaše izkušnje in seveda nasvete..teh meni nikoli ne manjka zdaj,sploh ker je zame to nekaj novega oz. je le prvič :-)

Light -> RE: Julijke 2016 (1.6.2016 19:59:43)

IZVIRNO SPOROČILO: čmrlj12
A pa ima katera težave s povečanim izcedkom? Odkar me tko dol pritiska se mi kdaj kar ulije beli tok [sm=zmeden.gif] pa vaje za mišice medeničnega dna bom mogla bolj pridno začet delat,ker mi kdaj tudi kakšna kapljica uide [sm=smiley13.gif]

Aja..hotela sem napisat,da te vaje je treba kar začet delat ja..velja tudi zame..bohnedej da kihnem ali pa da me kdo preveč v smeh spravi [sm=smiley36.gif]

lucy24 -> RE: Julijke 2016 (1.6.2016 20:33:14)

Čmrlj 12 to je pa super ideja za rezat,bom tudi jaz prakticirala, dobrodošla light ja v paketu od pikapolonce so 3 popusti, duda mam losijon od chicchota pa štumfki od pikapoke. Pa prsne blazinice vzorček. Js tudi ta teden dobim kompletek in končno operem vse cunjice 56,62 cifre in zlikam , pol pa še za očetovstvo urediva papirje da to potem ne skačeš dodatno, za porodniško sem pa že oddala. Res ena sama papirologija, no pa se po rojstvu tudi sledi. Kater pralni prašek boste za dojenčka uporabljale?

jagooda -> RE: Julijke 2016 (1.6.2016 20:52:00)

Tudi mene hecajo izcedki sploh zjutraj ali pa ce malo dlje negrem na wc.

Light dobrodosla ;) tudi jaz imam namen roditi v postojni pa imam pdp 3.7. Iz kje pa si?

Lucy jaz perem z tekocim persilom ko je en dojencek gor narisan. Vzela pa ga v dm-u na kuponcek pa pride 50% cenejsi ;)

majska pikica -> RE: Julijke 2016 (1.6.2016 21:36:24)

Lenča doma imam pritisk normalen redno jemljem tablete za pritisk sicer mi je danes ena tarejša sestra ki mi je delala ctg svetovala naj povečam količino popite pekočine in naj poskusim z peteršiljem da ga poparim in potem to pijem sem dane poskusila sicer okus ni sedaj super ampak če bo pomagalo bo super da povečam popito tekočino pa naj bi bilo dobro za proteine ki se nabirajo v urinu saj še bolj pogosto lulanje bi naj le te do dobra razrečlo. no in danes sem kot zakleto ponovno naletela na ta isto gin ki je že prvič naredila sceno in nikakor noče poslušat ko ji želim povedat da pritisk imam višji kadar stopim v bolnico. glede zatekanja nog pa ne vem dokler ležim ali počasi hodim je ok če se pa vsedem ali da moram do mb z avtom pa dobim noge kot buhtlje. danes sem 35 0/7 teden glede teže naše pupe pa sem e dokončno odločla da ne bom več v skrbeh saj prejšni teden v torek so pupo natehtali 2680g v sredo pa 2640g torej je v manj kot 24 urah shujala hehe no danes so jo pa natehtali 3022g in naj me vrag če se lahko dete toliko poredi v manj kot tednu dni sedaj ne vem ali sem nora jaz ali gin. pokusila bom privat v mb poiskat dobrega gin saj moje nikdar ni ima nekšne seminarje in jo specijalizantke redno menjavajo tako da bom plačala in da dobim še drugo mnenje glede teže naše pupe.

jagooda -> RE: Julijke 2016 (1.6.2016 21:44:42)

Ginekologi itak vedno vsega nerazumejo pa vcas jim je kr malo vseno. Dostkat pa tud komblicirajo po nepotrebnem pa nas sekirajo. Bo ze se malo ;)

Glede teze pa se ne sekiraj vedno so kaksna odstopanja z +/- .
Moj je imel v 31 tednu ze 2kg koliko pa ima sedaj pa nevem.

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (2.6.2016 7:04:19)

Dobro jutro punce [sm=smiley1.gif]

Pozdravček Light, lepo da si se nam pridružila [sm=bravo.gif]

Lucy24 - prašek oz. tekoči detergent imam od Frosh baby, je blo lih enkrat v Tuš drogeriji 50% popust in sm že neki časa nazaj ga kupila. Za mehčalec pa uporabljam alkoholni kis in ni nobenega vonja po kisu. Potem pa še prelikam cunjice,ker nimava sušilca.

Majska pikica - Meni tudi vedno naraste pritisk ko pridem do G, vedno je okoli 135/85, nazadnje je bil 137/95. Mi je že marca rekel, da naj si cel mesec merim 2x na dan in mu ob naslednjem pregledu prinesem pokazat in itak pritisk doma super...nikoli čez 115/75. Tko da zdej mi niti ne reče več. Pa tudi kg gredo lepo gor, na srečo nobenih težav z zatekanjem (tok tok po lesu)...ste mi prov boge punce,ki vam tok zastaja voda.

Sva pa včeraj šla v Tosamo in nakupila par stvari za najino pikico in zame vložke za čiščo (upam da bo čimkrajša,sm se kr odvadila M)...še vedno pa kakšna stvar manjka. Nosni aspirator...a ste vedle da obstaja ene 4 različnih - kot pumpica, potem da s svojo sapo potegneš, za na sesalec, elektronski...katerega boste ve kupile? [sm=zmeden.gif]

Lanolin za bradavice - ja/ne? Baje tega ni treba brisat dol iz bradavice pred podojem, ker Bepanthen bi mogel (si tudi ne predstavljam da bi tamičkena ''jedla'' Bepanthen)

A vam G vsakič izmeri dete? Meni je nazadnje na morfologiji in takrat je blo vse bp. Samo ko slišim toliko zgodb kok zaostajajo v rasti al pa da kakšne julijke tudi že rojevajo,me pa kar malo stisne.

Light -> RE: Julijke 2016 (2.6.2016 8:49:05)

Lucy: sem iz okolice Lj..imam kakšno dobro uro do Postojne od doma..če seveda ni gužve.

No jaz sem imam pa celo nosečnost bolj kot ne nizek pritisk,pa me ginekologinja skoz sprašuje če spijem kakšno kavico :-) ..in pol ji kar rečem naj ne komplicira,da imam že skoz nizkega,kavico tud spijem,da je počutje tud čist ok..pa sva zmenjene :-)

Tudi meni je v urinu pokazal kdaj proteine,pa ketone..pa sem itak vedla zakaj..nisem toliko pila kot bi mogla..kdaj premalo pojedla dopoldne..sploh v službi sem pozabila na to ali pa sem na hitro zbasala kaj vase..in takrat se je pokazalo na urinu kar se je.Me je potem zmeraj čez par dni naročila spet da sem prišla samo urin dat,pa je pokazalo da je vse ok..sem takrat se potrudila da sem prej pridno kaj pojedla in se dobesedno nalila z vodo :-)

Čmrlj12:
Jaz imam kar navadni aspirator..na pumpico..in mislim da bo cisto ok.
Glede rasti pa mi moja ginekologinja nic ni posebej govorila..res pa je da mi vsakič naredi ultrazvok na hitro in pač pove da je vse videti ok.

Edino kar je rekla je to,da če hočem lahko doplačam 30eur na naslednjem pregledu če želim(ni pa nujno), da vzame bris za streptokok B.

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (2.6.2016 9:41:34)

Ste pa načvekale včeraj, pridne [sm=bravo.gif]!

Meni je danes ponoči že malo mlekca iz dojke priteklo. Sem mislila, da je ta mali lulalarija čez pleničko užgala, potem pa le vidim, da gre za nekaj mojega [sm=smiley36.gif]. Tako, da tokrat bom pa raje nabavila tiste blazinice za dojenje. Ker v prvo se mi to ni dogajalo.

Čmrlj, kaj bi dala na pol, a to.to krpice? Tega pa jaz nisem počela. Ko se ti dete pokaka, itak več kot eno porabiš. Sva bili z malo na infekcijski, tam so imele šele velike te krpice, ampak meni je super, če so velike, ker lahko res dobro obrišeš rito.

Jaz bom torbo za v porodnišnico pripravila, ko pridem z morja. Krči mene tudi še vedno precej dajejo, tiste tabletke Mama A-Z sem pa tudi jaz imela, pa sem jih pojedla in bom še eno škatlico nabavila.

Midva morava zdaj samo še za očetovstvo iti podpisat.

A že imaš kompletek doma [sm=smiley1.gif]?

Jaz moram tudi fino mišice spodaj stisnit, kadar kihnem, ker drugače bi bila poplava spodaj [sm=jezicek.gif]. Izcedka nekaj imam, ne pa zelo veliko.

Ostalo kasneje pokomentiram, moraš še kaj naresti vmes [sm=smiley36.gif].

Amour -> RE: Julijke 2016 (2.6.2016 10:04:45)

O, dobrodošla, Light.
Jaz imam tudi rok 9. 7. in tudi pričakujemo punčko, pa tudi sem iz okolice LJ :D

No, kakor koli že, ja, počasi se približujejo naši termini ... Jaz počasi komaj čakam, da bo porod za mano, ker vem, da ga bom morala dati skozi, pa bi rada, da se to čim prej zaključi. Ni me strah, ker vem, da se mora zgoditi, se pa ne veselim v smislu, juheej, roditi grem :)

Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>