RE: Julijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (12.5.2016 13:50:22)

Večinoma se zbudim okoli 3h za wc in pol zaspim nazaj, dokler se ne oglasi budilka od fanta okoli 6h in pol že spet nazaj zaspim do 8h [sm=smiley1.gif]
Ok, razen če me ne zbudi krč v nogo...ampak tisto hitr zaspim nazaj.

Lenča, sj tole magistrsko delam že nekaj časa oz. je že končana,sam še zagovor me čaka naslednji petek...najprej sm mogla narest eksperimentalno delo v laboratoriju, pol sm dobila delo preko študentskega servisa in se mi nekako ni dalo 100% posvetit pisanju...ampak novembra sm pa rekla da zdej je pa že čas, da končam...no in ravno v tistem času sm tud zanosila. Tko da tale moja mala pikica že od samega začetka sodeluje pri pisanju [sm=smiley36.gif]
Moj mentor itak ve, da sm noseča in vsakič ko pridem do njega, me sprašuje kako sm [sm=smiley1.gif] Članu in predsedniku komisije pa nism hotla tega omenjat,prvo že zarad tega ker nimamo nobenga ''odnosa''...bosta že na zagovoru vidla [sm=smiley1.gif]

Prejšnji teden sm mela pregled (28t) in sm mela +10,5kg,ampak ko sm se pa ta tedn v pondelk tehtala sm mela pa +9kg...in zdej ne vem a je mogoče da mi voda zastaja (ker če gledam gležnje, prste ni vidno nič zatekanja) al je pač možno da teža tok niha [sm=zmeden.gif]
Sm pa začela z normalno težo (57,5kg, 169cm). Sj pravim...kolikor eni G težijo glede kg,je moj G kr flegma glede tega. Prej mi reče kej zarad pritiska...vsakič ko pridem do njega ga mam okoli 135/85 in sm si mogla marca cel mesec 2x na dan meriti pritisk in pol prinesti list in je vidu,da mam sindrom bele halje...doma pa pritisk nikoli večji od 115/72.

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (13.5.2016 8:57:25)

Danes sem pa dobro spala, juhuhu [sm=bravo.gif]. Sem šla šele ob 5.45 na WC, cel dosežek [sm=jezicek.gif]. Pa še ob 8-h sem zvečer že z malo zaspala, sem bila čisto crknjena.

Čmrlj, bomo držale pesti naslednji petek! Tvoja pikica bo pa super pametna: vsaj tako pravijo za otroke, katerih starši med nosečnostjo študirajo [sm=smiley1.gif]. Itak je prav, da nisi ostalima članoma komisije nič omenjala, mislim, da jima bo v petek vse jasno [sm=smiley1.gif].

Po mojem je normalno, da teža niha. In če si suhica, 10 kg sploh ni veliko. Pritisk si pa kar pridno meri naprej. Jaz sem ga v prejšnji nosečnosti imela ves čas normalnega, celo malo prenizkega, no, na koncu je pa ponorel in sem prišla na 150/105, kar je pa nevarno tako za mamico kot za otročka.

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (13.5.2016 9:09:46)

Jagoda, saj se jaz tudi tolažim s tem, da bo kmalu minilo. Se mi pa zdi, da mi je maternica že čisto zrinila želodec gor, ker kadar malo več pojem, me takoj tiščat začne v želodcu oz. mi celo slabo postane.

Ribica, jaz bom delala do konca junija, ampak si bom pa v prvi polovici junija vzela dopust in bomo šibnili na morje, ker si kasneje ne upamo. Če se pa tudi meni ne bo več dalo delati čisto do konca, grem pa tisti drugi del junija pač na bolniško. Ker bom tokrat precej bolj obilna kot v prvo, tako da mogoče mi pa ne bo zneslo biti v pogonu do nastopa porodniškega dopusta. Bom itak vse zadeve izpeljala do 1. junija, tako da ne bo panike.

Jaz sem imela prvič tudi tistega črva za spat, ampak tokrat ga pa še nisem nabavila. Po mojem si bom kar kovter ali povšer pod bušija porinila, ko bo potreba po tem, pa bo. Donat mi je včeraj celo uspelo nabavit, ga bom kakšen mesec kar še pila. Imaš ti tri tedne rok pred mano. Čeprav, če me spet preeklampsija napade, znava istočasno pristat v porodnišnici [sm=smiley1.gif].

Tudi ti se nisi nič preveč zredila, če si suhica. Se pa znaš po mojem zdaj na koncu za kakšni dve kilci še zredit, več ne.

Moj zdaj teži, da ne bomo novega vozička nabavljali, da bom potem spet samo gledala, da nam ga ne bo kdo ukradel. Tako da bom zdaj poskusila na bolhi najti kaj pametnega. Verjetno bomo pa kar Mutsy-ja vzeli. Mala kolesa pa meni res niso bila ok. Smo nabavili še marelco Quinny Zapp, pa mi sploh ni bila ok in smo jo po hitrem postopku naprej prodali. Ali pa sem se razvadila z velikimi kolesi in se potem na mala nisem mogla navadit. Samo pa mi res veliko hodimo po vseh terenih, tudi po precej neravnih.

Kako lepo, da bosta fantka po nonitih poimenovala [sm=bravo.gif]. Po mojem ni lepše nagrade za stare starše, kot to, da vnučki dobijo ime po njih [sm=smiley1.gif]. Jaz vem, da bi bila ponosna do Triglava in še naprej [sm=smiley1.gif].

Naša migetalka tudi precej brca, pa zelo rada na mojem mehurju leži, da ja ves čas na WC letam. Samo bolijo pa mene brcike ne.

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (19.5.2016 7:33:26)

Dobro jutro,

kako ste?

Se mi je danes zjutraj full kri iz nosa ulila. Se še kateri to dogaja? Pa nohti se mi v tej nosečnosti zelo lomijo, kar se mi v prejšnji ni dogajalo. Pa imam sicer precej močne.

Pa voziček smo kupili [sm=bravo.gif]. Sem full vesela. Mutsy Single Spoke, rabljenega, tako da ne bo zdaj nič panike ga pustit kjerkoli. In to v jeans izvedbi, kot sem ves čas želela [sm=smiley1.gif].

jagooda -> RE: Julijke 2016 (19.5.2016 8:54:33)

Zivjo. Evo vremensko smo ;) kako ti kej?
Jst sm ene 3-4 mesce skoz smrkala kri. In mi rekla doktarca da je to normalno. Tako,da nic panike poci zilca. Tudi meni se nohti lomijo se tolazim da bo po porodu boljse ;)
Pa super za vozicek ;)

Žoga2016 -> RE: Julijke 2016 (19.5.2016 9:07:30)

Hej, hej. Jaz sem imela včeraj pregled, baje da je že z glavico dol, upajmo da bo tako ostalo. Sem pa 30 teden. Meni že celo nosečnost lije iz nosu, tudi po trikrat na dan. Baje je normalno [sm=smiley1.gif]
Midva pa gledava voziček bexa, kakše izkušnje?
Lep sončen dan [sm=smiley1.gif]

majska pikica -> RE: Julijke 2016 (20.5.2016 0:41:47)

Lenča* sem prebrala pri tebi glede preenklapsije a bi bila tolk dobra in malo podrobneje razložla kako in kaj je s tem naj povem da em od četrtka pa do torka ležala v mb porodnišnici ker so me pod nujno posadili noter pritisk prvo merjenje 188/107 drugo merjenje po 10 min 179/109 torej pritisk baje v višavah sedaj pa mi v odpusnici piše da gre za ssum na preenklapsijo

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (20.5.2016 8:40:45)

Ojoj, Majska pikica, to je pa kar visok pritisk. V katerem tednu pa si sedaj?

Meni se je preeklampsija pojavila v 36. tednu in sem v 37-em morala iti rodit. So mi sprožili porod. Kakšna navodila pa so tebi dali v porodnišnici? Meni je takrat, se ne spomnim več čisto točno, v sredo izmerila prvič tako visok pritisk in rekla, da če bo čez vikend še tako visok, da naj grem kar v porodnišnico. In ker je bil visok, sem šla v soboto v porodnišnico in so me tam zadržali. Mi je dala dr. Tulova tabletko za odpiranje, so me nastanili v sobi, mi je pa v eni uri voda že odtekla, tako da hop in sem pristala v porodni. Je pa potem trajalo celo noč, da sem se dovolj odprla.

Po porodu sem imela tiste tri dni, ko sem bila še v porodnišnici, še vedno visok pritisk, ko sem prišla domov, je bil pa že v mejah normale. Pa takoj, ko sem rodila, sem čisto usahnila, prej sem bila totalno napihnjena. Folk ni mogel verjeti, da sem bila še dan nazaj visoko noseča [sm=smiley1.gif] . Si ti tudi napihnjena?

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (20.5.2016 8:43:59)

Jagoda, meni se je pa včeraj prvič kri prav ulila iz nosu. Jaz sem ok, edino okrogla sem in sopiham vedno bolj [sm=smiley36.gif]. A ste si kaj obseg trebuščkov merile? Sem si včeraj rekla, da si ga bom pa seveda pozabila na to.

Žoga, naša je že ves čas na glavo postavljena [sm=smiley36.gif], pa prva je bila tudi. Upam, da se tik pred zdajci ne obrne naokoli [sm=smiley1.gif].

majska pikica -> RE: Julijke 2016 (20.5.2016 11:50:55)

hoj Lenča* navodila umirjeno življenje nič fizičnega pretiravat v ničemer pač počivat in biti dobre volje heh ja sem pa v 33 tednu in sedaj za po vrh imam že dva dni kar precej sluzi sicer prozorne kot žele ampak ne vem no pri prvih treh nisem imela nič od tega je pa tako da imam v odpusnem pismu napisan sum na preenklapsijo dokler sem bila v porodnišnici sem dobila na 12 ur melildopo mislim da se tako reče tabletkam za znižanje pritiska in sem ga imela vess čas potem normalno 118/82 utrip 79 tako da so me spustili domov edino kar so še ugotovili da imam ketone in proteine v urinu dobila tablete za železo sicer mi to ni logično ampak oni že vedo kaj pa vem. je pa že malo čudno ker so mi delali 2x uz in prvič je bila ena dohtarca zagnala vik in krik glede pritiska in da je naša pupa pretežka (2249g) to je bilo prejšni četrtek v torek pa je bila druga gin. pa jo je ponovno tehtala in je pupa težka (2400g) pa je rekla da je pač malo težje dete ni paničarla. skrbi me ker so mi takrat napiali v četrtek da lahko pupa umre in svašta in sem zello jezna da nas tako obravnavajo niti malo sočutno škoda da ni bilo moje gin v porodnišnici [sm=smiley19.gif] sedaj imam normalno pritisk in ne vem ali sem jaz nora ali pa ko pridem v porodnišnico mi zaradi tega pritik tako poskoči kaj pa vem.

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (20.5.2016 13:22:50)

A zdaj še ješ tiste tablete za pritisk ali ti je pritisk brez tablet padel? Meni takrat niso dali nikakršnih tablet, ampak je bila mala res že donošena in ni bilo nobene sile, če grem prej rodit. Zanimivo, da pri prejšnjih treh otrocih nisi imela nikakršnih problemov, zdaj jih pa imaš. Mogoče je pa ta preeklampsija s starostjo v koleraciji [sm=zmeden.gif]? Kakšna je pa kao ok teža za otročke v 33-em tednu? A so bili vsi tvoji otročki bolj močni? Kdo ti je napisal, da ti pupa lahko umre?? Meni so na srečo šele po porodu povedali, da zadeva ni ravno nedolžna, dobro, da me niso prej s tem morili, ker potem bi me čista panika zajela.

Tisti proteini v urinu naj bi bili tudi znak, da nekaj ni ok, kolikor jaz vem. Ker sem jih jaz takrat tudi imela. Čeprav pa tudi meni ni jasno, kaj imajo proteini skupnega z železom?? Pritisk si pa doma le pridno meri in če bi čez vikend spet nenormalno poskočil, v porodnišnico pokliči, pa ti bodo že tam povedali, kako in kaj naprej.

Čmrlj, a je zagovor magistrske že za tabo [sm=smiley1.gif]?

majska pikica -> RE: Julijke 2016 (20.5.2016 14:47:00)

hm lenča* to je bila dr. valentina anzeljic bom ti prepisala kako imam v njenem kartonu napisano ker sem prosila za tri ure da me še spustijo saj moram vvarstvo za najmlajšega uredit in si vzeti tudi oebne stvari za v bolnico. evo takole je napisano glede moje pupe: opozarjamo jo tudi na hujše zaplete v kolikor bi šlo za preenklapsijo kot so eklamptični napad in možna intrauterina smrt ploda. evo to me je vrglo na poden.
v prejšnih treh nisem imela komplikacij tudi niso bili moji fantje nekaj pretirano težki 3380g so bili vsi nekje tu
no v odpusnem pismu pa piše da je šlo samo za sum. kakorkoli sedaj sem že ves internet preguglala in hja bolj ko berem višji imam pritisk hehe ker je kar zapleteno malo vse skupaj

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (23.5.2016 9:02:02)

Evo nas v novem tednu. Jaz sem vstopila v 30-ega [sm=bravo.gif].

Majska pikica, veš, da mene tudi takrat niso nikamor več spustili? Sem hotela iti si za jest nekaj kupit, da bi šla vsaj še malo po zraku pa ni bilo govora, je moral iti moj sam. Jaz si bom po mojem počasi kar pripravila torbo za porodnišnico, ker nikoli ne veš, kaj te čaka. Pa papirje moraš še na CSD odnest. Ste ostale to že uredile?

Po mojem v porodnišnice raje preventivno opozorijo na vse možne zaplete, da ne bi bili česa krivi, če bi se res kaj hudega zgodilo. Vem pa, da te čisto šokira, ko kaj takšnega prebereš. Jaz opažam, kako sem bolj občutljiva na vse zadeve v zvezi z otroki, odkar imamo malo. Ko je zadnjič tisti fantek v Celju padel s tekočih stopnic, sem čisto panična v trgovini, če ta male za sekundico ne vidim.

Je tvoj pritisk zdaj ok?

Kakšen lep sonček je bil včeraj, čeprav meni čisto prevroč. Bom po mojem spet prav težko prenašala poletje. Jaz bi imela tam nekje do maksimalno 22 stopinj pa sonce ves čas [sm=smiley1.gif].

Imamo pa malo po treh mesecih spet bolno. Je danes zakuhala na 39,1, je zdajle pri babi. Pa sem mislila, da je konec z virozami, ker je šla zima mimo, pa očitno ni [sm=smiley13.gif].

jagooda -> RE: Julijke 2016 (23.5.2016 10:03:11)

Jaz sem papirje za csd oddala ze 14 dni nazaj sedaj pa cakam kdaj dobim kej nazaj :P
Itk jih lahko oddas tudi en dan predno se ti zacne porodniska tako da ni nic prepozno do takrat no vsaj meni tako rekli :P. Se 14 dni pa se mi zacne porodniska :P

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (23.5.2016 10:11:44)

Tiste papirje pa tudi sto let izpolnjuješ, se mi sploh ne da k temu spravit. Jaz pa delam še do četrka drug teden pa šibnemo na morje, juheeeeej [sm=bravo.gif]. Tako da papirje oddam, ko pridemo nazaj.

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (23.5.2016 12:02:36)

Živjo punce [sm=smiley1.gif]

Se končno že spet malo oglasim...prejšnji teden je bil naporen...2x sva imela šolo za starše, mogla sm it k frizerki (da sm bla lepa za zagovor hehe [sm=bravo.gif] ), komarnike so nama prišli montirat, pekla sm za zakusko po zagovoru, pripravljala sm se za zagovor...ampak sedaj je petek končno za mano. Uspešno opravila z 9,5 [sm=zz_biggrin.png]
Vsi so mi rekli, da sm zelo samozavestno imela predstavitev (čeprov meni se je zdelo kot da sm na avtopilotu),pa tudi na vprašanja komisije sm zelo suvereno odgovarjala...res najhujše mi je blo čakanje,da je bla ura 13h,ko se je vse začelo. Ubistvu se pol zagovora sploh ne spomnim, tistega dela ko je predsednik komisije razlagal da sm naredila se pa res ne spomnim [sm=smiley17.gif]

Dons sm se pa že lotila pospravljanja zapiskov iz komode,ker bojo tam pol oblekice za [sm=duda.gif] ...kok se nabere vsega v času faxa,res neverjetno. Prov z veseljem bom dala to za zbiralno akcijo papirja [sm=smiley4.gif]
Tko da zdej se pa loh v miru začnem pripravljati na prihod najine pikice [sm=smiley27.gif] ...cunjice morm še vse prebrat,presortirat,oprat,zlikat,pospravit.Jogi morva še kupit,posteljico sestavit,kozmetiko it kupit (v četrtek je v Hoferju akcija za Tosamine izdelke,če katera ni vidla)...ufff je še velik stvari za narest [sm=smiley1.gif]

Upam,da ste vse maximalno izkoristile vikend...midva sva šla v Planico,ker sem mu za rojstnodnevno darilo kupila spust z zipline. Ko bo pa še trava začela rasti in bo vse urejeno,bo pa res lepo,že sedaj je čisto drugo kot se spomnim.

jagooda -> RE: Julijke 2016 (23.5.2016 12:22:06)

Cmrlj cestitke za uspesen zagovor ;)

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (24.5.2016 9:07:58)

Čestitke, magistrica Čmrljeva [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]! In bravo za suvereno predstavitev! Ti pa res čakanje še najbolj živčke namuči. Haha, si bila čisto v transu, če se ne spomniš, kako je predsednik komisije obelodanil, da si bila uspešna [sm=smiley36.gif]. In ni res boljše zadeve, kot vreči zapiske med odpadni papir [sm=smiley36.gif].

Sta kaj pametnega izvedela v šoli za starše? In kaj dobrega si spekla za zakusko?

Meni tudi še ni uspelo cunjic pripravit, ša posteljico moramo tudi mi še sestavit. V Hoferja bom šla pa po to.to krpice, so res super zadeva za brisanje ritke.

Kako je bilo tvojemu na zipline-u, ga ni kap [sm=smiley36.gif]? Moi smo šli pa v soboto samo do Mengeške koče pa sem skoraj dušo spustila [sm=jezicek.gif].

Kaj ostale počnete, da se nič ne javite?

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (24.5.2016 9:10:15)

Čestitke, magistrica Čmrljeva [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]! In bravo za suvereno predstavitev! Ti pa res čakanje še najbolj živčke namuči. Haha, si bila čisto v transu, če se ne spomniš, kako je predsednik komisije obelodanil, da si bila uspešna [sm=smiley36.gif]. In ni res boljše zadeve, kot vreči zapiske med odpadni papir [sm=smiley36.gif].

Sta kaj pametnega izvedela v šoli za starše? In kaj dobrega si spekla za zakusko?

Meni tudi še ni uspelo cunjic pripravit, ša posteljico moramo tudi mi še sestavit. V Hoferja bom šla pa po to.to krpice, so res super zadeva za brisanje ritke.

Kako je bilo tvojemu na zipline-u, ga ni kap [sm=smiley36.gif]? Moi smo šli pa v soboto samo do Mengeške koče pa sem skoraj dušo spustila [sm=jezicek.gif].

Kaj ostale počnete, da se nič ne javite?

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (24.5.2016 13:15:24)

Mi je uspelo ravnokar naročit tiste ta luštne pleničke v Baby centru [sm=bravo.gif]. Če koristiš še tisti porodniški popust, pridejo samo nekaj čez 17 evrov.

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (24.5.2016 13:16:44)

Nekaj ga heca tale Ringaraja: vidim, da mi je zjutraj podvojilo post [sm=zmeden.gif].

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (25.5.2016 7:53:17)

Hvalaaaa [sm=zz_biggrin.png]
Teh zapiskov se je res nabralo fuuuul...ampak komoda je že prazna in prestavljena iz spalnice v otroško sobo. In pol ko sva prestavila komodo,sva ugotovila da je stena postala na eni strani siva [sm=zmeden.gif] vrjetno je to zaradi ionizatorja, ampak naju (oz. mojega) ta vikend čaka še beljenje tiste stene, potem bova šele postavila posteljico [sm=smiley1.gif]

Včeraj sm že začela s sortiranjem oblekic,ki sm jih dobila od brata in sestre oz. njunih tamalih. Teh cunjic je nenormalno veliko. Potem sm pomislila kok € bi šlo za te krpice blaga,ki bodo v uporabi 1mesec. In čeprov so kakšne stvari stare tudi 10let,so res še lepe...tko da mi pomoje do 1leta sploh ne bo treba kupit nobene oblekice. Ok,itak da jih bom,ampak za svojo dušo [sm=smiley36.gif]
Lih včeri sm naročila en komplet hlačk in bodija,da bo najina pikica imela za iz porodnišnice [sm=9nebesa.gif]

Šola za starše...no ja, meni je bla najbolj zanimiva nega dojenčka in handling, mojemu pa porodne dobe. Kakšne stvari sm že vedla, ker ob 6 svojih nečakih in 2 od mojega nečakih,veliko stvari izveš tudi v praksi. Malo edino razmišljava,da bi poklicala kšno fizioterapevtko,da bi nama na najini pikici pokazala handling, ker v šoli je blo to prikazano na lutki in niti probat nisi mogel.
Pa tudi zobozdravnik je imel eno predavanje - kako je pomembno, da tudi starši skrbimo za svojo ustno higieno...tko da imam dons obisk pri ustni higieničarki, da mi očisti zobni kamen. Pa vrjetn se bom naročila še k zobarju enkrat junija. Bolje prej urediti, ker pol zihr ne bo tok časa, da bi okol zobarjev hodila.

Za zakusko je bla orehova rolada (s kislo smetano, ena pa tudi s kislo smetano in banano), izboljšana verzija domačih prijateljev in ena sladica v kozarčku (spodaj vanilijeva krema,zgoraj jagodni pire) + obloženi kruhki.

Tud js grem v Hoferja po toto krpice, pleničke in slinček. Blaznice za dojenje bom pa kr v DM vzela ker so 2+1.

Moj je užival 100/h. Bolj adrenalinski tip. Sj tud js bi šla, če ne bi bla nosečka. Je že rekel, da bom enkrat tud js šla, pol ko pride dete na svet [sm=bravo.gif]
Sm mu pa kupila za 2 spusta in je rekel, da v prvo ti je res waaaaw,ker ne veš kaj pričakovat. V drugo pa res loh uživaš v doživetju.

A še katero tamičkeni tooook brcajo,da jo vse boli? Moja ima zgleda še čist preveč prostora, ker to dela salte, prevale, brca direkt v rebra al pa v želodec. Zgaga me zadnjih par dni nenormalno peče...kdaj se začne že zjutraj, kdaj šele čez dan. Sploh pa obožuje premetavanje zjutraj, da me zbudi in zvečer, da ne morem zaspat [sm=smiley36.gif] ...velikokrat pa tudi čez dan me tko brcne,kot da bi me en v pleksus udaril,da se samo zvijem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Pa a so kateri rekli,da ima premajhen trebušček? Na šoli za starše sm spoznala eno avgustovko 2016 in so ji rekl, da ima premajhen buši in tudi G naj bi reku da dete zaostaja v rasti. Meni od morfologije ni nikoli preveril velikosti [sm=duda.gif], samo SF je izmeril.

No, zdej ko sm napisala cel roman, pa loh grem nazaj sortirat cunjice [sm=smiley1.gif]

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (25.5.2016 13:49:19)

Kooooončno mi je uspelo tiste obrazce za CSD izpolnit, bravo jaz [sm=bravo.gif]!

Najprej, da ne pozabim: Majska pikica, kako je s tvojim pritiskom?

Sem našla primerjavo, kako čutim, ko pravim, da imam občutek, kot da mi spodaj nekaj ven leze. Kot takrat, ko si tampon malo premalo notri vstaviš, če se katera še spomni tega občutka, ker so že skorajda iz prejšnjega stoletja [sm=smiley36.gif]. Imam v ponedeljek G, ji bom povedala za to, ker v petek šibnemo na morje pa ne bi tam doživela kakšnih čudnih presenečenj.

Čmrlj, mi imamo stene tudi že prepleskane, edino posteljico je še treba sestavit. Smo eno steno zdaj porozili, ker bosta le dve pupki na kupu sedaj pa sovice gor nalepili, full lepo izgleda [sm=bravo.gif].

Jaz imam cunjce še vse v eni veliki škatli pa še jih dobim, ampak jih bom šla šele proti koncu junija iskat, ker mi prej itak ne bo uspelo nič poštimat. Jaz edino rabljenih bodijev nisem uporabljala, ampak sem kupila nove, ker mi gre res na jetra, če niso čisto beli. Edino, če so bili kateri res kot novi. Aja, pa rabljene nogavičke so meni katastrofa, ker so čisto zmuckane. Te sem tudi nove kupila.

Kje si pa naročila tiste hlačke in bodi? Jaz moram še za našo drugo pikapoko tudi nekaj novega za iz porodnišnice nabavit.

Jaz handlinga nisem najbolje dojela, pa je naša prva pupa kar preživela [sm=smiley36.gif] Si bom pa pred porodokom še enkrat pogledala te prijeme na netu, da malo spomin osvežim.

Uh, če imaš toliko nečakov, potem pa stvari po mojem že kar dobro obvladaš [sm=bravo.gif].

Jaz se s predavanj za starše najbolj spomnim tega, da bog ne daj, da poližemo dudo, ki pade na tla, ker je na njej potem toliko bakterij, da te kap. To babicam in dedijem sicer ne gre v glavo, ampak glede tega sem bila pa zares zoprna. Tudi ne dovolim, da ji s svojo žlico ali vilico kaj v usta nosijo.

Mmm, ta orehova rolada s kislo smetano je dobra, naša mami jo dostikrat naredi, jaz pa občasno. Tudi z lešniki pride full dobra. Pa vanilijeva krema z jagodnim pirejem, mmmm [sm=smiley36.gif]. Dobro, da ravno kavo pijem, drugače bi mi kar po želodcu začelo krulit.

Jutri torej ne pozabimo it v Hoferja. Blazinic za dojenje jaz nisem potrebovala, tako da bom kar mojega poslala ponje, če bo res slučajno v drugo naval mleka toliko večji [sm=smiley36.gif].

Mene bi pa po mojem na tistem spustu ravno kap ruknila [sm=jezicek.gif]. Doživim že čisti naval adrenalina, če samo z malo višje skakalnice v vodo skočim.

Mene mala vedno na desno stran reber brcne in tisto zares zaboli. Pri zgagi mi še vedno pomaga Donat.

Jaz nimam majhnega trebuščka, tako da dvomim, da bom kaj takšnega slišala [sm=jezicek.gif]. Dvomim, da samo na podlagi velikosti trebuha lahko govorijo o zastoju rasti. To lahko le na podlagi merjenj izjavijo. Jaz sem v prvo imela majhen trebušček in ni nikoli nihče tega komentiral. Edino, če so ji rekli, da ima otroček premajhen obseg trebuščka?? Ker ta podatek pa naj bi nakazoval na zastoj rasti. Čeprav te meritve so en tak lari-fari in nosečnici samo živčke kravžljajo.

No, zdaj sem pa še jaz napisala roman [sm=jezicek.gif].

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (25.5.2016 19:34:32)

Js bom pa vse zadeve na CSD urejala v drugi polovici junija,ko dobim še majsko plačo,da se mi čimveč plač upošteva [sm=smiley1.gif]

Tampon? Kaj je to? [sm=smiley36.gif] Lih dons sm v omarici v kopalnici zagledala eno še neodprto embalažo tamponov, k sm jih kupila novembra, ker sm mislila da bo prišla M...no,pa vemo da sm dons srečka nosečka [sm=smiley27.gif]

Otroška sobica je tud pri nama že prebarvana na tako nežno zeleno, pistacijo. Pa nalepke iz ebaya gor...res top pride [sm=smiley1.gif] A veš da so tud pri nama sovice [sm=smiley36.gif]
Sam na začetku bo dete pri nama v spalnici, tam pa še morava prebelit eno steno, čeprov sva celo spalnico prebelila 1 leto nazaj, je tista stena kjer je bla postavljena komoda kr neki čudna siva (pa ni plesen).

Na Malčki.si. Na fb imajo svojo stran, spletna stran jim pa ne deluje [sm=zmeden.gif] Pa res si loh zmišljuješ kako bi imel. Js sm naročila tak komplet, sam da bojo ušeska slončka in vse kar je modro,bo pri mojem kompletu roza. Hlačke 16€, bodi je drgač 12€, sam js jim bom svojga poslala ker ga želim imeti na preklop,tko da bo bodi 6€
https://www.facebook.com/malcki.si/photos/a.828178587254178.1073741844.811721755566528/1079788432093191/?type=3&theater
Dons mi je pa še moj reku,da ena njegova soseda (tam kjer je prej živel) šiva hlačke, rutke...bolj da mi tega ne bi povedu,zdej se ne bom mogla upret [sm=smiley36.gif]

Tud v šoli za starše je fizioterapevtka rekla, da handlinga ne učijo vseh mamic, ampak samo tiste ki so napotene na fizioterapijo s svojimi otročki. Ampak da pa priporočajo ga pa vsem. Lih to kako držat otročka, so mi zmeri govorl, da morm podpirat hrbtenico. No, zdej so povedal da to ni treba, ker ga tko primeš, da fiksiraš medenico in otročka ''pritiskaš'' k sebi.

Ja, to je zobar tud reku...da je boljš če dudo ki pade na tla,daš otroku direkt v usta kot pa da jo prej poližeš.

Z lešniki še nism probala. Mogoče naslednjič probam,ker mi je orehov lih zmanjkal.

Jutri bomo pomoje same nosečke pa upokojenci v Hoferju [sm=smiley17.gif]

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (26.5.2016 11:17:04)

Kdaj nastopiš porodniško? Ker dve zadnji plači pred porodniško se ti ne upoštevata, tako da greš po mojem že sedaj uredit na CSD papirje.

Te nalepke po stenah res full lepo izgledajo. Zanimivo, da so nam vsem tako všeč sovice [sm=smiley1.gif]. Naši dve pupi bosta tudi obe pri nama v spalnici spali, se sploh ne obremenjujem s tem.

Iii, kakšna luštna stran z oblačilci [sm=bravo.gif]! Luštne slončke si izbrala. Si moram vzeti čas pa pregledat zadevo.

Meni do Hoferja ne bo uspelo danes priti, ker ima mala še frizerja danes [sm=smiley36.gif]. Sem babi poslala po pleničke za ta veliko pupo, upam, da bo še to.to krpice tam zagledala. Drugače jih bom šla pa čez vikend sama iskat. Upam, da jih ne bo zmanjkalo.

Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>